- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
- martela89
-
- Gość
-
sunaja21 napisał:
ja u gina bylam 6 tyg po porodzie i mowil ze jak nie karmie to okres powinien przyjsc do 8 tyg po porodzie
Mhm ja też dostałam 8 tyg po porodzie ale ja karmie piersią od urodzenia więc nie wiem jak to już jest!
Moja Niuńka po butli cały dzień nie robiła kupki męczyła się biedna strasznie(była na sztucznym 2 dni bo miałam grypę żołądkową i brałam leki) Po przejściu na cyca kupki wróciły kilka razy dziennie.
Ja dostałam 6 tyg po porodzie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paulina2209
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Monika moje szczęście KAF'ka

a tak z ciekawości emme dlaczego myślisz o ślubie akurat przed przedszkolem?
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
- Otrzymane podziękowania: 0

Misiek mnie zaraził

- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

poza tym sami chcemy wyprawić wesele, a jak narazie odkładamy pieniądze na mieszkanie, albo na działkę i rozpoczęcie budowy(chociaż część) bo to mi się wydaje ważniejsze

allegro.pl/chusta-tkana-azimi-paseczki-5...nik-i1445266613.html taka,
- paulina2209
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
jeszcze jest jeden powód (a właściwie był). nie chciałam wychodzić za mąż dopóki nie urodzę dziecka. gdyby się okazało, że nigdy go nie będę miała, to nie chciałabym obrączką zatrzymywać Sz przy sobie. wiem, że jak się z kimś jest to na dobre i na złe, ale ja bym się źle z tym czuła, bo że Sz z tego powodu by mnie nie zostawił jestem pewna. on chciał się ożenić mimo tego, i ze świadomością że możemy razem nie nieć dziecka. mało kto to rozumie, ale jak ktoś nie żyje z taką świadomością, to nie będzie wiedział. są małżeństwa bezdzietne i dobrze im razem, ale ja bałabym się że podświadomie będzie się coś psuło między nami.
- mariosponge
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- KAF'ka *Mr. Andrew - mój nowy piękny świat*
My wzięliśmy ślub niestety przez rodziców, bo strasznie marudzili, że skoro już tyle mieszkamy ze sobą i już w ciąży jestem to wypada. Ja strasznie się buntowałam, bo uważałam tak jak Emme, zresztą miałam wrażenie że ślub wszystko psuję. No i tak przekładaliśmy, że wzięliśmy ślub w 8 miesiącu ciąży, ale tylko cywilny. Zresztą, kościelny jest dla mnie bez sensu. Uważam, że trzeba wierzyć, żeby obiecać przed Bogiem.
A co do kupek... zobaczyłam śluz w kupce. nie wiecie co to może być?
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paulina2209
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Martynka__89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
o tym śluzie też tak słyszałam lepiej to sprawdzić. ja dopiero po ślubie dowiedziałam się o naszych problemach z zajściem i przeszłam burzę mózgów czy powinnam być z moim mężem czy nie lepiej ułoży sobie życia z kimś innym bardziej odpowiednim. na szczęście poukładaliśmy się razem i jak wszystko między nami okazało się jasne czyli życie bez dziecka to zaszłam w ciążę. i teraz żałuje że takie myśli mi nachodziły do glowy bo jestem szczęśliwa (mimo, że po ślubie
)
nie powinno się tak myśleć, ale cóż tak jest. zawsze łatwiej rozstać się parze niż małżeństwu, więc tak sobie to poukładałam. też brałam pod uwagę, że lepiej by było gdyby znalazł sobie kogoś "w pełni wartościowego" (wiedziałam, że "wina" leży po mojej stronie)
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

- mariosponge
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- KAF'ka *Mr. Andrew - mój nowy piękny świat*
- martela89
-
- Gość
-

A co do ślubu to moja teściowa zawsze ględziła mojemu M że on nie ślubnym dzieckiem nie był i ona takiego w rodzinie nie chce-jego bratu nic nie gadała,tylko nam bo ja 14 lat,a on 18 to bała się,że cos narobimy. Ale była zdziwiona jak mój szwagier zrobił dziecko po pół roku znajomości z dziewczyną,ale nagle wszystko było ok i jak byliśmy zaręczeni i planowaliśmy ślub to namawiała nas na dziecko,ale my powiedzieliśmy,że u nas wszystko będzie tak jak ma być czyli-zaręczyny,mieszkanie,ślub i dziecko,a nie tak jak u szwagra-dziecko,do tej pory nie mają swojego mieszkania i ślub brali jak mała miała 4 lata.
Nie widzę nic złego w tym,że się nie ma ślubu bo dużo par tak żyje i są szczęśliwi,ale nie lubię jak się z tych młodszych robi głupszych.
My braliśmy ślub miesiąc przed 5 rocznicą

- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
my ominęliśmy jeden z tych elementów

ja mam w nosie co inni powiedzą (że panna z dzieckiem), lepiej mieć nieślubne dziecko niż się rozwodzić (a powodem ślubu było dziecko), a już na pewno nie chciałabym iść do ślubu z brzuchem- a w tych wypadkach to rodzice nalegają. nasi nam powiedzieli, żebyśmy się nie spieszyli, a wiedzieli że planujemy dziecko.