BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 3 miesiąc temu #54420 przez alutka1011
No świetny prezent tylko ciekawe co mi na roczek przyślą :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #54477 przez MoNiaaa
ja tez dzis dostalam kolejne paczki z gerbera ale tylko mleko po 6. miesiacu i z bobovity obiadek mus jablkowy mleko po 6.mc i probki kaszek i herbatki :) i ksiazke o zywieniu malucha

lubie dostawac te paczuszki :P

http

]

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #54484 przez MoNiaaa
a to moj maly prosiaczek :)

http

]
Załączniki:

14 lata 3 miesiąc temu #54486 przez paulinkaaa2202
no ja się z tobą zgadzam Martela nic się dziecku nie stanie z tyłu
Poza tym moim zdaniem jest bezpieczniej ja zawsze do Judyty gadam daje ją po prawej stronie i jak obrócę się to ją widzę więc nie ma problemu poza tym ma na górze misia powieszonego patrzy się na niego zawsze :)

A nawet nie wiem czy mam z przodu poduszkę moja zasada miejsce dziecka jest z tyłu czy noworodek czy większe dziecko :P

Przód dla dorosłych :D

14 lata 3 miesiąc temu #54489 przez alutka1011
Śliczny prosiaczek!Ja też lubię dostawać takie paczuszki!

14 lata 3 miesiąc temu #54507 przez wiola
Przepraszam was że się nie odzywałam ale ja mam na kartę liczniki nie miałam swiatła bo mi się wczoraj rano skonczyło ,dopiero dzis udało mi się z przesłanych pieniążków isc kupic prad,i już mam swiatło,dziękuję. :) :)

14 lata 3 miesiąc temu #54509 przez sloneczko
oh prosiaczek jest prze-prze-uroczy ;) oj,jo,jo

14 lata 3 miesiąc temu #54514 przez iwkaa
prad na karte nie slyszalam
moja maja tez siedzi z tylu i tez czesto smam jak gdzies we dwie jedziemy my mamy tez poduszki z tylu i tez Maja z tylu nie powinna siedziec nie rozumiem??? przeciesz i tak siedzi tylem do kierunku jazdy chyba nie wiem o co chodzi z tymi poduszkami:)

14 lata 3 miesiąc temu #54522 przez Martynka__89
Zgadzam się z Martelą. Jaka krzywda może się stać jak dziecko same jedzie z tyłu ? Mateusz jeździ z tyłu i zaraz po włożeniu do fotelika zasypia. A co do kartek za prąd to słyszałam o tym.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 3 miesiąc temu #54529 przez Emme
iwkaa napisał:

prad na karte nie slyszalam
moja maja tez siedzi z tylu i tez czesto smam jak gdzies we dwie jedziemy my mamy tez poduszki z tylu i tez Maja z tylu nie powinna siedziec nie rozumiem??? przeciesz i tak siedzi tylem do kierunku jazdy chyba nie wiem o co chodzi z tymi poduszkami:)

tyłem do kierunku jazdy dziecko powinno siedzieć dlatego, że przy hamowaniu dziecko przez siłę ciążenia "wbija się" w fotel, a nie przechyla do przodu. z tyłu jest bezpieczniej, a najlepiej na środku (w razie wypadku jest prawdopodobieństwo, że dziecko nie zostanie uderzone- tak słyszałam w jednym z porannych programów TV :)). a co do poduszek to absolutnie powinny zostać wyłączone, a najlepiej zdemontowanie! siła ich uderzenia może nawet zabić dziecko. poduszki przeznaczone są dla osoby dorosłej. a nawet jak siedzi dziecko z tyłu, tyłem to może ona swoją siłą wbić dziecko w oparcie kanapy. Dziecko z przodu może rozpraszać kierowcę, a z tyłu nic mu nie będzie tak jak pisze Martela, nawet jak sobie popłacze. ja wożę Tolę z tyłu i sama tam siedzi. można zamontowac specjale lusterko do zagłówka i widzimy co dziecko robi.

14 lata 3 miesiąc temu #54547 przez raczek10
dziewczyny kiedy wy dostałyście pierwsze paczuszki ,z tych karteczek ,co się wypełniało w szpitalu . Ja tych karteczek wypełniłam 3 i każda była inna :)

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 3 miesiąc temu #54552 przez paulinkaaa2202
ja w szpitalu wypełniałam tylko jedną karteczkę i dostałam tylko jedną paczuszkę był słoiczek z gerbera, kaszka 5 zbóż z lipą czy z czymś tam na dobranoc i sok chyba bobo fruit i książeczka żywienia od 4-6 miesiąca

A z hippa nic nie dostałam :(

14 lata 3 miesiąc temu #54568 przez alutka1011
Ja też chyba jedną i po 4 miesiącu dostałam 2 próbki mleka bebiko 2 próbke kaszki jakiś obiadek i chyba tyle już nie pamiętam i przy drugiej to co Paulinka a teraz się chyba pomylili i mi przysłali balonik "To już roczek" kartke z życzeniami i mleko od 1 do 3 roku

14 lata 3 miesiąc temu #54578 przez raczek10
alutka to Majeczka szybko urosła ,że dostała paczuszkę na roczek , ciekawe co przyślą jak maja będzie miała rok :laugh:

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 3 miesiąc temu #54586 przez alutka1011
No dokładnie już pisałam to wcześniej.A może mi gdzieś uciekło pół roczku :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka