BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 3 miesiąc temu #54789 przez Groszek
:) Reniu jakim sposobem?? Marchewka wróg numer 1 :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #54795 przez Gosia
A u nas wszystko co zawiera bananki :laugh: (po mamie - uwielbiam banany :laugh: )
A wszystko co zawiera jabłuszko jest na NIE!!! (po mamie - jestem uczulona na jabłka :( )
Jeśli chodzi o deserki zawierające owoce cytrusowe to jeszcze nie dawałam - trochę się boję, bo moja królewna jest małym alergikiem :( (po mamie - hehe)

14 lata 3 miesiąc temu #54805 przez martela89
Moja nie może marchewki ani bananów bo ma po nich zatwardzenia.

A tak to wszystko nawet jak jem pomarańcze albo mandarynki to daje jej pocycać soku-ale jej smakuje :)

14 lata 3 miesiąc temu #54806 przez martela89
No i w końcu ze smakiem je moje zupki-rosołek i pomidorówkę jak do tej pory :)

14 lata 3 miesiąc temu #54812 przez Renia2108
Groszku niewiem jakim cudem :P Jablko i dynia bylo fuj, pluła i sie krzywila(troche kwasne chyba), jablko i marchewka no ok w miare. Tak powoli daje rozne ale marchewka z ryzem najlepsza taka mdła jest (dla mnie ochyda) ale malej smakuje, moze dlatego ze mleko tez takie paskudne :P

14 lata 3 miesiąc temu #54815 przez Groszek
:) ja dzisiaj próbuje z dynią i indykiem :) zobaczymy co z tego będzie

14 lata 3 miesiąc temu #54833 przez alutka1011
Kurcze moja jak narazie wszystko je chyba sie podała na tate który jest wszystkożerny :laugh:

14 lata 3 miesiąc temu #54860 przez MoNiaaa
moja Julka tez wszystko wcina czasem musimy robic 2 podejscia bo za pierwszym razem nie chce jesc a minie troche czasu i zjada caly sloiczek ale to moze po prostu nie jest jeszcze glodna jak jej daje :)

ostatnio dawalam Julce filusie9chrupki kukurydziane) tak jej smakowalo ze jak jej wzielam to zaczela sie drzec zeby jej jeszcze dac maly cwaniak :blink: po za tym lizala juz czekolade i tez bardzo jej posmakowalo tylko pozniej miala twarda kupke :( ziemniakow tez probowala

a jak gotujecie maluchom zupki co dodajecie bo ja narazie tylko daje sloiczki ale moze bym zaczela jej cos gotowac??

http

]

14 lata 3 miesiąc temu #54867 przez poziomka32
A my wczoraj mieliśmy drugie szczepienie. Antek bardzo ładnie je zniósł ( 6w1+rotawirusy). Młody dobrze się rozwija. Waży 8260g i ma 76cm i nie mieści się w siatkach centylowych :P poza tym wyszły mu dwa ząbki :):):):):) Pani Doktor potwierdziła, że już widać je :) Poza tym dawałam małemu wczoraj pierwszy raz marchewkę - nawet mu smakowała i ładnie buźkę otwierał. Zjadł jakieś 1/4 słoiczka...no może troszkę mniej..popił herbatką i było ok.
Dzisiaj u nas pada deszcz wiec chyba nici ze spacerku :( a ja tak uwielbiam mojego Maluszka w wózeczku wozić... :):)

14 lata 3 miesiąc temu #54870 przez MoNiaaa
poziomka to duzego masz synka strasznie julka ma 5,5 mc i wazy 7 kg :side:

http

]

14 lata 3 miesiąc temu #54874 przez paulinkaaa2202
wielkolud Judyta waży 7560 :P
pogoda okropna u nas śnieg wcześniej padał :dry:

14 lata 3 miesiąc temu #54878 przez poziomka32
Właśnie ...Rodzinka się cieszy bo Maluszek rośnie jak na drożdżach...główkę trzyma, do siedzenia się zabiera, ząbki wyszły...a ja zastanawiam się co ja z wózkiem zrobię??????? Mój wchodzi już na tzw "styk" do głębokiego. A na spacerówkę za mały chyba jeszcze. O foteliku samochodowym nie wspomnę. Nie piszę nawet o tym jak go na rękach noszę...za długo nie da rady bo jest za ciężki!!!! :laugh:
Jak byłam na szczepieniu to inne Mamusie były pewne że Tosiek to ma z 6 a nawet 9 miesięcy. A on ma zaledwie 3 :) Ja nie wiem kto u mnie taki duuży był..może gdzieś praprapradziadkowie????U męża też nie ma wielkoludów :)Moja starsza córcia też - 3 miesiące już ząbki a na roczek miała 16 w buźce :)I też jest duża ma 150cm i waży 40kg - wczoraj w szkole mieli pomiary :P (a ma 10 lat w kwietniu) :P

14 lata 3 miesiąc temu #54879 przez Groszek
Michaś ma prawie 7 miesięcy, waży ponad 10 kg :) słodki ciężarek :)
A u nas śnieg pada, więc zaraz w chustę i na spacerek :)

14 lata 3 miesiąc temu #54880 przez alutka1011
Ja daję marchewkę ziemniaczka czasami ryż czasmi brokuły zależy co mam i mięsko narazie samego kurczaka a za tydz królika i gołąbka!Maja ma 6 msc a waży 9 kg i ma 70 cm.
Gratulujemy ząbków!

14 lata 3 miesiąc temu #54908 przez iwkaa
ale ten antek duzly chlop;) nam sie juz prawie pokazal zabek jeszcze jest pod dziaslami ale juz mozna ga wyczoc i widac biala plamke przez dziaskla ciekawe kiedy wyjdzie hehe
Maja wszystko wcina i jeden sloiczek to dla niej za malo tak sie zastanawiam czy dawac jej wiecej na raz czy nie czy ten duzy sloiczek nie bedzie za duzo na raz bo pozniej musze po obiadku dawac jej mleczko jeszcze jak sie obiadek konczy to ona jeszcze otwiera buzke i placze

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka