BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu #1002658 przez Emilia92
Pomorskie.
Pracuje w kuchni, teraz awansowalam na menagers kuchni
We wt lece do gin sprawdzic czy pecherzyk pekl

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #1002659 przez martyna_z
Miśka jak nie przyjdzie @ do piątku to zrobię :) chyba 8 tydzień? ;-)

10 lata 10 miesiąc temu #1002662 przez Emilia92
A ty natb jak tam malenstwo??
No martyna rob testa

10 lata 10 miesiąc temu #1002677 przez Pumcia
Aggi - oj wiem co czujesz, ja też nie lubie lekarzy, igieł i krwi, W szpitalu nigdy nie lezałam więć pewnie dodatkowo tego się boję. To jeszcze bardziej przekonuje mnie do tego, ze chce rodzić w klinice prywatnej :) Zapisałam się do Gina w tej klinice w której bede rodzić i juz jestem o niebo spokojniejsza. Taki wywiad wsró znajomych przeprowadziłam ze jestem pewna lekarza do korego idę. Oczywiście opinii tez sporo poczytałam na - znany lekarz.pl :D a co nie zaszkodzi :D

Patikierc - Dzięki :* juz chyba gratulowałać - ale chętnie przyjmę znowu :D tak w pracy trochę mi odpuscili i mówili ze mogę zmniejszyć sobie liczbe godzin, a jak bede się zle czuła to mam nie przychodzić. Tego dnia jak to z nimi ustaliłam - laska mi się zwolniła z dnia na dzien i cięzko mi teraz grafik ustawić, Muszę szybko rekrutację przeprowadzić zeby odciązyć siebie :)

Miśka - jak bedziesz miała jakies dolegliwości to dawaj znać pomożemy, ja niestety samopoczucie tez mam w kratkę. Jednego dnia jest w miarę, drugiego dnia wymioty i nie mogę patrzec na jedzenie, nastepnego biegunka . . . ( czesto mi się niestety zdarza ),ból głowy, brzucha - mam nadzieję ze przejdziesz to bez objawowo :)

Magmus - jak po wizycie ? Czekam z niecierpliwością na jakies info :D

NatB - jak tam leżakowanie ?:D

10 lata 10 miesiąc temu #1002682 przez magmus88
Weronia i jak się czujesz?

Pati!! No w końcu jesteś!!!! :) ja dopiero kończę @... monitoring w przyszłym tygodniu :) Będę informowała Was na bieżąco!! Pati a Ty tak nie myśl dołująco.... spodobało mi się kiedyś takie zdanie tutaj na forum... że każdej z nas się w końcu uda!!! Więc musimy myśleć pozytywnie :)

aklim co za historie urodzinowe.... masakra. Będzie co wspominać, dobrze, ze wszytsko jednak się pozywtynie zakońćzyło. Suwaczek świetny :) O jaka śliczna Ala :) najwazniesze zeby ona byla zadowolona.... poza tym mamy już wrzesień to teraz będą same szczęśliwe przygody :)

ziaa - dobry lekarz to naprawdę duży sukces!!!

Ej... czy ja Was źle poinformowałam albo ja zpaomniałam o wizycie :D idę na monitoring za tydzień !!! ehhehe :) także żyjemy dalej w oczekiwaniu :D

Poza tym byliśmy dzisiaj w kinie... na "Żyć nie umierać". Jedno jest pewne, że kot w tej chwili jest jedenym z lepszych jak nie najlepszym dla mnie aktorem z "młodego" pokolenia.... Poza tym wyszłam z pewnym smutkiem..... że życie bywa przewrotne. Ech...

10 lata 10 miesiąc temu #1002685 przez Pumcia
Magmus heh eh ehehe hee bo pisałas, że w srode :D ale zapomniałaś dodać w którą :D

10 lata 10 miesiąc temu #1002687 przez miśka23
martyna śpieszno mi do 8 miesiąca :P A kiedy powinnaś dostać @? Dlaczego nie chcesz teraz robić?

magmus skoro masz monitoring to przygotuj się na udany cykl :kiss:

pumcia biegunka też czasem mi się zdarza, najczęściej rano. A co do bólów brzucha to dziś miałam, z takim nasileniem jak przed @. Nie wiem jakie są normalne bóle w czasie ciąży :(

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #1002693 przez Pumcia
Miśka - ja też nie wiedzałam . Lekarz mi powiedział przy pierszej wizycie czyli 5-6 tydz, ze jak poli podbrzusze to jest ok bo macica się rozrasta. I ze jezeli mocno boli to mam brac nospę 3 razy dziennie nawet, Niestety piersze miesiace są słabe. Nie musisz ale mozesz mieć mdłości, ogólne osłabienie, bedziesz spiaca. To normalne - spokojnie :)

A teraz głupie pytanie - jak sie ustawia suwaczek ? :woohoo:

10 lata 10 miesiąc temu #1002697 przez magmus88

magmus88 napisał: Ktoś pytał o mój monitoring... zaczynam w przyszłą środę! :)
.

A pisałam to dwa dni temu ehhe :D

Kobiety.... więc jednak ja nie mam sklerozy tylko Wy źle zakodowałyście hehehe

Miśa jakoś nie nastawiam się na mega sukces tym bardziej w tym cyklu..... oczekuję przynajmniej jakiegoś sensownego działania ze strony mojego lekarza :) jak usłysze jakiś konkretny plan działania to będzie duży sukces :)

Pumcia - co do suwaczków to powiem Ci, ze nie pamiętam jak to robiłam :D dziewczyny mi chyba pomogły :D hehe ziółka jeszcze nie dotarły..... muszę chyba sobie kupić takie siteczko do parzenia..... aggi Ty już piłaś swoje?? :D Ja muszę praktycznie miesiąc czekać... bo dopeiro co mis ię @ skońćzyła. Na dniach zacznę też testować :)

Zmykam spać! Trzymajcie się, kusiole :)

10 lata 10 miesiąc temu #1002699 przez Izabela
A ja coś czuję że @ się zbliża. Bolą mnie plecy, nie mam siły tylko jakiś taki humor mam obojętny a zawsze zła chodziłam przed @.
Miałam tyyyyle planów na dziś a zrobiłam wielkie nic.
Dziewczyny, jak jest u was ze śluzem w drugiej fazie? Bo kurczę mój jest cały czas taki jak płodny, a do tej pory tak nie miałam :huh:

10 lata 10 miesiąc temu #1002705 przez weronia89
magmus88. Dziękuje za zainteresowanie :) troszkę lepiej znalazłam w angielskiej aptece żel który wyrówna pH w pochwie. Byłam dzisiaj w polskim sklepie i kupiłam Iladian bo tylko to mieli. Akurat moja mama jest w Polsce w sobotę wraca to ma mi coś skutecznego przywieźć. Ale generalnie jest lepiej. :)

10 lata 10 miesiąc temu #1002762 przez Pumcia
Izabela - to dziwne, ze przed @ masz taki sluz. Ja u siebie tez się zdziwiłam, ze nie mam "sucho". 2 dni pozniej zrobiłam na odczepnego test i 2 krechy :)

Dziewczyny -. Ja się wykoncze, Codziennie lub co drugi dzień rano ból brzucha i mnie gania. NA szczescie nie biegam kilka razy dziennie, ale ból brzucha utrzymuje się kilka godzin. Najgorzej, że boję się jeść zeby znów sobie nie zaszkodzić. A wizytę mam dopiero 9.09 ;/ czasem tak zle się czuje ze mi się płakać chce, ale wytrzymam dla maleństwa.

10 lata 10 miesiąc temu #1002765 przez ziaa
Pumcia trzymsj sie! może marchwianka lub ryż gotowany z marchewka sobie zjesz? To zawsze przy biegunce zalecane i dobrze wiąże wodę w organizmie. Poj dużo! Może też spróbujesz "kisiel" z siemienia lnianego? Łagodzi śluzówkę żołądka i jelit.

10 lata 10 miesiąc temu #1002768 przez Pumcia
ziaa - akurat marchwi i ryzu u mnie w domu dostatek :) ostatanio jadłam tez ryż z gotowanym jabłkiem. Siemie lniane tez powinnam mieć, kiedyś brałam jak podejrzewano u mnie wrzody ;/ właśnie czuję cały czas ruchy jelit, leze na boku bo na plecach brzuch mnie boli. Miałam iść do pracy bo mam dziś 2 wazne sprawy do ogarniecia - ale sobie daruje.
A powiedz, mi dlugo się staracie ? Patrze, że zmieniłaś i Gin i jestes zadowolona :) super. Zobacz ile daje mniana lekarza i jego podejscie. Tez już nie martwie się wizytą bo wiem ze trafie w dobre rece :)

10 lata 10 miesiąc temu #1002774 przez ziaa
Pumcia to spróbuj z tym siemieniem, ono jest właśnie takie ochronne, łagodzące może coś da :) my "teoretycznie" od lutego, ale był to czas kiedy wracalam do naturalnego cyklu i regulowałam hormony. "Aktywnie" ;) mamy pierwszy cykl :D a Wy ile czasu się staraliscie zanim się udało? :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka