BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 8 miesiąc temu #1002658 przez Emilia92
Pomorskie.
Pracuje w kuchni, teraz awansowalam na menagers kuchni
We wt lece do gin sprawdzic czy pecherzyk pekl

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #1002659 przez martyna_z
Miśka jak nie przyjdzie @ do piątku to zrobię :) chyba 8 tydzień? ;-)

9 lata 8 miesiąc temu #1002662 przez Emilia92
A ty natb jak tam malenstwo??
No martyna rob testa

9 lata 8 miesiąc temu #1002677 przez Pumcia
Aggi - oj wiem co czujesz, ja też nie lubie lekarzy, igieł i krwi, W szpitalu nigdy nie lezałam więć pewnie dodatkowo tego się boję. To jeszcze bardziej przekonuje mnie do tego, ze chce rodzić w klinice prywatnej :) Zapisałam się do Gina w tej klinice w której bede rodzić i juz jestem o niebo spokojniejsza. Taki wywiad wsró znajomych przeprowadziłam ze jestem pewna lekarza do korego idę. Oczywiście opinii tez sporo poczytałam na - znany lekarz.pl :D a co nie zaszkodzi :D

Patikierc - Dzięki :* juz chyba gratulowałać - ale chętnie przyjmę znowu :D tak w pracy trochę mi odpuscili i mówili ze mogę zmniejszyć sobie liczbe godzin, a jak bede się zle czuła to mam nie przychodzić. Tego dnia jak to z nimi ustaliłam - laska mi się zwolniła z dnia na dzien i cięzko mi teraz grafik ustawić, Muszę szybko rekrutację przeprowadzić zeby odciązyć siebie :)

Miśka - jak bedziesz miała jakies dolegliwości to dawaj znać pomożemy, ja niestety samopoczucie tez mam w kratkę. Jednego dnia jest w miarę, drugiego dnia wymioty i nie mogę patrzec na jedzenie, nastepnego biegunka . . . ( czesto mi się niestety zdarza ),ból głowy, brzucha - mam nadzieję ze przejdziesz to bez objawowo :)

Magmus - jak po wizycie ? Czekam z niecierpliwością na jakies info :D

NatB - jak tam leżakowanie ?:D

9 lata 8 miesiąc temu #1002682 przez magmus88
Weronia i jak się czujesz?

Pati!! No w końcu jesteś!!!! :) ja dopiero kończę @... monitoring w przyszłym tygodniu :) Będę informowała Was na bieżąco!! Pati a Ty tak nie myśl dołująco.... spodobało mi się kiedyś takie zdanie tutaj na forum... że każdej z nas się w końcu uda!!! Więc musimy myśleć pozytywnie :)

aklim co za historie urodzinowe.... masakra. Będzie co wspominać, dobrze, ze wszytsko jednak się pozywtynie zakońćzyło. Suwaczek świetny :) O jaka śliczna Ala :) najwazniesze zeby ona byla zadowolona.... poza tym mamy już wrzesień to teraz będą same szczęśliwe przygody :)

ziaa - dobry lekarz to naprawdę duży sukces!!!

Ej... czy ja Was źle poinformowałam albo ja zpaomniałam o wizycie :D idę na monitoring za tydzień !!! ehhehe :) także żyjemy dalej w oczekiwaniu :D

Poza tym byliśmy dzisiaj w kinie... na "Żyć nie umierać". Jedno jest pewne, że kot w tej chwili jest jedenym z lepszych jak nie najlepszym dla mnie aktorem z "młodego" pokolenia.... Poza tym wyszłam z pewnym smutkiem..... że życie bywa przewrotne. Ech...

9 lata 8 miesiąc temu #1002685 przez Pumcia
Magmus heh eh ehehe hee bo pisałas, że w srode :D ale zapomniałaś dodać w którą :D

9 lata 8 miesiąc temu #1002687 przez miśka23
martyna śpieszno mi do 8 miesiąca :P A kiedy powinnaś dostać @? Dlaczego nie chcesz teraz robić?

magmus skoro masz monitoring to przygotuj się na udany cykl :kiss:

pumcia biegunka też czasem mi się zdarza, najczęściej rano. A co do bólów brzucha to dziś miałam, z takim nasileniem jak przed @. Nie wiem jakie są normalne bóle w czasie ciąży :(

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #1002693 przez Pumcia
Miśka - ja też nie wiedzałam . Lekarz mi powiedział przy pierszej wizycie czyli 5-6 tydz, ze jak poli podbrzusze to jest ok bo macica się rozrasta. I ze jezeli mocno boli to mam brac nospę 3 razy dziennie nawet, Niestety piersze miesiace są słabe. Nie musisz ale mozesz mieć mdłości, ogólne osłabienie, bedziesz spiaca. To normalne - spokojnie :)

A teraz głupie pytanie - jak sie ustawia suwaczek ? :woohoo:

9 lata 8 miesiąc temu #1002697 przez magmus88

magmus88 napisał: Ktoś pytał o mój monitoring... zaczynam w przyszłą środę! :)
.

A pisałam to dwa dni temu ehhe :D

Kobiety.... więc jednak ja nie mam sklerozy tylko Wy źle zakodowałyście hehehe

Miśa jakoś nie nastawiam się na mega sukces tym bardziej w tym cyklu..... oczekuję przynajmniej jakiegoś sensownego działania ze strony mojego lekarza :) jak usłysze jakiś konkretny plan działania to będzie duży sukces :)

Pumcia - co do suwaczków to powiem Ci, ze nie pamiętam jak to robiłam :D dziewczyny mi chyba pomogły :D hehe ziółka jeszcze nie dotarły..... muszę chyba sobie kupić takie siteczko do parzenia..... aggi Ty już piłaś swoje?? :D Ja muszę praktycznie miesiąc czekać... bo dopeiro co mis ię @ skońćzyła. Na dniach zacznę też testować :)

Zmykam spać! Trzymajcie się, kusiole :)

9 lata 8 miesiąc temu #1002699 przez Izabela
A ja coś czuję że @ się zbliża. Bolą mnie plecy, nie mam siły tylko jakiś taki humor mam obojętny a zawsze zła chodziłam przed @.
Miałam tyyyyle planów na dziś a zrobiłam wielkie nic.
Dziewczyny, jak jest u was ze śluzem w drugiej fazie? Bo kurczę mój jest cały czas taki jak płodny, a do tej pory tak nie miałam :huh:

9 lata 8 miesiąc temu #1002705 przez weronia89
magmus88. Dziękuje za zainteresowanie :) troszkę lepiej znalazłam w angielskiej aptece żel który wyrówna pH w pochwie. Byłam dzisiaj w polskim sklepie i kupiłam Iladian bo tylko to mieli. Akurat moja mama jest w Polsce w sobotę wraca to ma mi coś skutecznego przywieźć. Ale generalnie jest lepiej. :)

9 lata 8 miesiąc temu #1002762 przez Pumcia
Izabela - to dziwne, ze przed @ masz taki sluz. Ja u siebie tez się zdziwiłam, ze nie mam "sucho". 2 dni pozniej zrobiłam na odczepnego test i 2 krechy :)

Dziewczyny -. Ja się wykoncze, Codziennie lub co drugi dzień rano ból brzucha i mnie gania. NA szczescie nie biegam kilka razy dziennie, ale ból brzucha utrzymuje się kilka godzin. Najgorzej, że boję się jeść zeby znów sobie nie zaszkodzić. A wizytę mam dopiero 9.09 ;/ czasem tak zle się czuje ze mi się płakać chce, ale wytrzymam dla maleństwa.

9 lata 8 miesiąc temu #1002765 przez ziaa
Pumcia trzymsj sie! może marchwianka lub ryż gotowany z marchewka sobie zjesz? To zawsze przy biegunce zalecane i dobrze wiąże wodę w organizmie. Poj dużo! Może też spróbujesz "kisiel" z siemienia lnianego? Łagodzi śluzówkę żołądka i jelit.

9 lata 8 miesiąc temu #1002768 przez Pumcia
ziaa - akurat marchwi i ryzu u mnie w domu dostatek :) ostatanio jadłam tez ryż z gotowanym jabłkiem. Siemie lniane tez powinnam mieć, kiedyś brałam jak podejrzewano u mnie wrzody ;/ właśnie czuję cały czas ruchy jelit, leze na boku bo na plecach brzuch mnie boli. Miałam iść do pracy bo mam dziś 2 wazne sprawy do ogarniecia - ale sobie daruje.
A powiedz, mi dlugo się staracie ? Patrze, że zmieniłaś i Gin i jestes zadowolona :) super. Zobacz ile daje mniana lekarza i jego podejscie. Tez już nie martwie się wizytą bo wiem ze trafie w dobre rece :)

9 lata 8 miesiąc temu #1002774 przez ziaa
Pumcia to spróbuj z tym siemieniem, ono jest właśnie takie ochronne, łagodzące może coś da :) my "teoretycznie" od lutego, ale był to czas kiedy wracalam do naturalnego cyklu i regulowałam hormony. "Aktywnie" ;) mamy pierwszy cykl :D a Wy ile czasu się staraliscie zanim się udało? :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka