BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 7 miesiąc temu #1002486 przez Patikierc
Hejka dziewczyny!

Milunia-gratki córeczki! Będziesz miała kogo stroić i robić fajne fryzury! Choć ważne żeby zdrowe bylo!
natB-głowa do góry będzie dobrze musisz pozytywnie myśleć,czas leżenia potraktuj czasem kiedy masz chwile dla siebie pomyśl ze jak przyjdzie druga kruszynka nie bedziesz miała kiedy oka zmrużyć :P i tego bardzo mocno ci życze B)
emilia92-super to tylko barć męża w oboroty relakx winko dobry film i dużooo miłości :) :laugh:
pumcia-gratki bo chwile mnie nie było i nie wiem czy gratulowałam! To tylko sie cieszyć ze w pracy przyjeli to bardzo dobrze ;) Może nawet częściej się teraz będą do ciebie usmiechać :P i będą mili :D
weronia-ups najgorsze co może być infekcja kiedy tak bardzo jesteś nakrecona na starania :( ale szybko może minie i będzie znów zielone światło!
magmus88-jak monitoring? jakieś pierwsze wiesci dla nas? czekamy! :evil:
miska23-ej no dziewczyno będzie ok,w końcu z ziołem masz mi przesłać zarazki ciążowe! :woohoo: a jak sie naprawde boisz możesz iść do lekarki może cos ci powie wiecej choć oni w tak wczesnych ciążach niechca nic mowic. Może sama skocz na bete ze stresu zobaczysz jak sie fasolka rozwija ;)

Myślę ze może nikogo nie pominełam jak tak to przepraszam ;) U mnie dziś brzydki dzień pada i ochłodzenie,idę dziś na ćwiczenia z nogą zobaczymy ile dam rady,a takto w sumie czekam na @<--któraś też czeka?
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Dziś mam dzień przygnębienia!

Pozdrawiam:)

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!
Podziękowania: Miluniaa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #1002487 przez Patikierc
:evil: :evil: po długiej przerwie nowa strona mi się trafiła zaszczyt :evil: :evil:

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

10 lata 7 miesiąc temu #1002516 przez aklim88
Cześć dziewczyny, ostatnio jakoś na wszystko brakuje mi siły. Czytam Was, ale jakoś nie mam weny pisać.

Weronia - może spróbuj iść do GP, jak będziesz miała mocną infekcję, to Ci na pewno coś przepisze. Ostatnio u siebie przez chwilę podejrzewałam i położna kazała iść do GP jakby się pogorszyło żeby zapisał mi leki. Co prawda swędzenie ustało i nie musiałam iść. Ale służba zdrowia tu nie powala. Z Alą nie mam co iść do lekarza, bo najczęściej nic nie stwierdza. Tylko mówi,że tu antybiotyk nie potrzebny i żeby zbijać gorączkę paracetamolem. Tak samo jak powiedziałam położnej o moich bardzo silnych i bolesnych skurczach przepowiadających.... to zaleciła....paracetamol :laugh:

Nat - trzymaj się
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
. Jak się czujesz? A co z Władem byś zrobiła jakbyś szła teraz do pracy?

Milunia - gratulacje córeczki

Pati - będzie dobrze

U nas impreza urodzinowa - totalny niewypał. 2 godziny przed goście zadzwonili,że nie przyjdą, bo jakaś dziwna wysypka ich dopadła i nie wiadomo czy to ospa, czy co. Postnowiliśmy,że w takim razie pojedziemy kupić rower Ali żeby nie była zawiedziona urodzinami i po drodze na rondzie gość wjechał nam w bok samochodu... nikomu nic się nie stało, ale auto mieliśmy bezwypadkowe, a teraz nie dość że trzeba będzie biegać za tym żeby je naprawić, to już będzie miało historie... Także szkoda gadać co za dzień...

Mnie od dwóch tygodni męczy mokry kaszel, mam nadzieję,że jeszcze trochę i mi przejdzie, bo co się duszę, to tak mały uciska mi na brzuch,że zwariować można.

Poza tym od kilku dni mam mdłości i kręci mi się w głowie co jakiś czas, plecy wysiadają i łamie mnie w kościach. Nie wiem czy łapie mnie jakaś infekcja, czy o co chodzi...

Mam nowy suwaczek :P

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

10 lata 7 miesiąc temu #1002534 przez aggi
Pati ja aktualnie po @ już :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

aklim jeju straszne przeżycia :( i żadna koleżanka do Ali nie przyszła? jak tort, smakował? buziaki dla królewny :* a Wam szczerze współczuję, jakieś pechowe dni ostatnio, u nas w sierpniu wszystko się sypało... czyli jednak Robert :) super !

10 lata 7 miesiąc temu #1002545 przez aklim88
Aggi - żebyś wiedziała, ze jakiś pechowy ten sierpień. Mam nadzieje, ze wrzesień bedzie szczęśliwszy. Jakby tego było mało, to jak wyjęliśmy w domu rower z kartonu, to okazało sie, ze przedni koszyk jest wgnieciony... A zeby go wymienili trzeba jechac do sklepu...80km... Szkoda gadać.
Dziękujemy za buziaki.
Ani jedna koleżanka nie przyszła, bo miały przyjść siostry. Maja wpaść w ten weekend, ale tym razem placek z galaretka zrobie. Był u nas mój i męża kolega, którego Ala uwielbia wiec chociaż cos. A tort zniknął po dwóch dniach

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #1002550 przez aggi
aklim super rowerek ma i siedzonko dla lalki z tyłu, bomba ! :woohoo: czyli tort był pyszny skoro zniknął :evil: :evil: :evil:

10 lata 7 miesiąc temu #1002565 przez ziaa
aggi a Ty zdążyłaś wprowadzić ziółka w tym cyklu? Chyba nie, co? Bo nie pamiętam kiedy przyszła @, a kiedy zioła dostawałaś ;)

Moja nowa gin zapowiada się wyśmienicie! :) Świetna kobieta od razu utwierdziła mnie, że jest wszystko git. Co prawda mój cykl postanowił, że będzie mi wyjątkowo rzadko serwował @ i z usg wynika, ze owulka była faktycznie dopiero te parę dni temu. A to co mnie boli to chyba cały czas zawiązane jest z owu, bo nic innego się (na szczęście) nie dzieje. Mam tylko nadzieje, ze cykl mi się pięknie zamknie i @ w końcu wystąpi, a nie się zatrzyma jak to było te trzy miesiące temu. No więc z Panią doktor widzę się za miesiąc jeśli @ nie przyjdzie ( oby nie przyszła z tego dobrego powodu :) ) lub za 4 miesiące na wspieranie owulacji jeśli do tego czasu żadnego cudu nie zdziałamy. Ufff... :)

10 lata 7 miesiąc temu #1002594 przez martyna_z
Tłoczno i gwarno tu ostatnio :-) jeszcze nie pamiętam wszystkich nowych dziewczyn trochę mi się zejdzie zanim Was się nauczę ale miło mi Was tu widzieć. Jeżeli jeszcze kogoś nie przywitałam to teraz to robię.

Aklim nieszczęścia chodzą parami ale po takiej fali zwykle się wszystko odwraca i szczęście wraca ;-)

Nat ściskam kciuki za Twoją fasolkę. Czemu dzieci nie będą miały cateringu w żłobku? To prywatny czy państwowy żłobek?

Ja miałam termin wczoraj i dalej cisza jest. Nie wiem co mam o tym myśleć i generalnie bym się tym nie zajmowała specjalnie gdyby nie to że muszę zrobić rentgen płuc do endokrynologa na poniedziałek i teraz nie wiem co mam robić. Bo jeżeli się udało to nie powinnam się prześwietlać prawda?

Ziaja najważniejsze że Tobie ginka odpowiada. Dobre nastawienie to pół sukcesu. No i ważne że nie każe czekać zbyt długo bo i po co? Moja kazała czekać i mówiła ze u mnie wszystko ok a po zmianie lekarza wyszła niedoczynność tarczycy. ..

10 lata 7 miesiąc temu #1002598 przez ziaa
martyna_z nawet nie powinni Ci tego rtg zrobić, teraz mają obowiązek zapytać czy jesteś między 1-10 dniem cyklu i tylko w tych dniach powinni robić. Ale nie wiem co w Twojej sytuacji. Ja bym pewnie nie ryzykowała.
Ja też mam niedoczynność tarczycy, ale leczoną od 12 lat i uzupełnianą na co dzień LETROXem. Już nauczyłam się z tym funkcjonować, ale teraz przy staraniach mam to szczególnie na oku. :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1002600 przez natB
Ooo aklim patikierc dawno Was nie widziałam tutaj :) co do Włada to od pon. Idzie do żłobka, będzie chodził tam na pewno do końca grudnia, potem są 2 opcje albo przedszkole juz, albo zostanie ze mną w domu :) za żłobek tyle będziemy płacić, że ja dziękuję :) a od stycznia i tak będę siedziała w domu :)

aklim kurka ale mieliście przeżycia :/ masakra.. Szkoda mi Alusi, że nie doczekała się goście, ale mam nadzieje, ze za bardzo tego nie odczula, a rowerek pierwsza klasa :)
Co do

martyna hm a kiedy musisz iść na prześwietlenie? W ciąży nie można :P także albo zatestuj albo idź na betę.. Catering jednak będzie w żłobku, śniadania i podwieczorki będą szykować w żłobku uf, w pon. Była jeszcze inna wersja, zglupiec można, a żłobek prywatny, opłaty z kosmosu :/ taniej niż niania ale i tak dużo.. W sumie nic nie zaoszczędzimy

ziaa cieszy się, że Zmieniłaś gin.. Ja tez poszłam do nowej i od razu się udało, ale wróciłam do starej euh bo nowa nie potwierdziła odklejajaca się kosmowki :/ a 2 dni później wyladowalam w szpitalu :/ także chyba zmiana to nie był dobry pomysł..

weronia współczuję infekcji działaj na własną rękę skoro daja tylko paracetamol, ach ta Anglia i Irlandia :D wszystko tam mają gdzieś, a u nas widzicie się przejmują wszystkim i pl szpitale tona potem w długach.. Liczę na to, że uda Ci się szybko wyleczyć :)..

Ja przez to leżenie nie mam głowy nawet, żeby Wam odpisywać euh.. Mdłości mam okropne z rana, odruch wymiotny ble i często płacze z tego powodu, bo bardzo mnie to meczy.. A tak czeka i Odliczam do 18 i wizyty

10 lata 7 miesiąc temu #1002607 przez Emilia92
Czy ktoras stowala pregnyl i pomogl?

10 lata 7 miesiąc temu #1002624 przez natB
emilia ja miałam w jednym cyklu podany pregnyl, nigdy więcej :].. Mi nie pomógł, a wręcz przeciwnie zaszkodził, przez pregnyl powstała u mnie po raz kolejny torbiel, także widocznie tak organizm działa na zastrzyk i taka dawkę hormonów.. Ja miałam wcześniej problemy z torbielami to móże dlatego.. Wiem jedno, że po podaniu kilka dni później powinno się iść na kontrolę czy pękł pechol jeśli tak czy z tego torbieli nie będzie.. Jak jest podany w odpowiednim czasie i jest kontrolowany to nie zaszkodzi, a może pomóc :)

10 lata 7 miesiąc temu #1002644 przez Emilia92
No zobaczymy, mam monitoring

10 lata 7 miesiąc temu #1002646 przez natB
emilia a skąd w ogóle jesteś i czym się zajmujesz? Prace masz stresująca?

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1002649 przez miśka23
martyna rób test :)
nat myślę że Wład przekona się do żłobka. Będzie miał rówieśników do zabawy. Być może pierwsze dni nie będą łatwe ( bo to jednak coś nowego i obcego). Na pewno dobrze wpłynie na niego przebywanie z dziećmi.

A ja jestem umówiona na wizytę na 23.09 to będzie 8 tydzien do nowego lekarza, ale podobno jest dobry. Jeszcze muszę wytrzymać te trzy tygodnie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka