BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 7 miesiąc temu #1005246 przez ziaa
o! Przechytrzyłaś mnie Pumcia z tymi ssakami :D 1:0 dla Ciebie, wygrałaś wykonanie testu za mnie! :D Oł jeee! Znam wynik i już się cieszę! :D

Izabela ja byłam u lekarza jakieś dwa tygodnie temu i stwierdził, ze wszystko jest ok, jak się uda zajść to widzimy się za miesiąc, a jak nie zajdę to za cztery i będziemy kombinować. Stwierdziłam, ze terminy do niej są dość odległe, więc się umówię i już niestety nie dałam rady na początek października i mam na połowę. Jak to tam jest u niej jak prowadzi ciąże to nie wiem ;p Płacąc składki staram się korzystać z lekarzy na nfz i dostosowuje się do ich terminów, a jak mnie przypili to gdzieś płacę prywatnie. :) Choć endokrynologa mam prywatnego i uwaga!! zapisując się w sierpniu mam termin na listopad! :D Ale to Pan profesor, wybaczam mu i czekam ;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1005250 przez ziaa

10 lata 7 miesiąc temu #1005254 przez Pumcia
ziaa - :whistle: mówiąc skromnie - nauczycieli tez przechytrzałam moją niewiedzą :evil: :woohoo: Jak tak bardzo chcesz to mogę coś olać ciepłym moczem :D mdłości przeszły to i wredota mi wróciła :D Maż i kolezanki z pracy to zauważyły :P

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #1005271 przez Miluniaa

10 lata 7 miesiąc temu #1005274 przez miśka23
Milunia pokaż swój brzusio :) Muszę napatrzeć się na inne, bo zanim będę miała swój to jeszcze trochę czasu ;)

10 lata 7 miesiąc temu #1005276 przez Pumcia
Milunia - cofnełam się w postach i nie wiem czy dobrze rozumiem. Masz zapalenie pecherza czy jeszcze do wizyty nie masz tego potwierdzonego ? Boli Cię przy oddawaniu moczu ? Pytam bo ja wiele razy miałam zapalenie pecherza a przy ciązy ponoć nasiadówki są dobre. Łatwo bedziemy łapać infekcję a im mniej lekó tym lepiej :)

Dziewczyny widziałyście program na TVN Style o tym jak nospa wpływa na dziecko, zwłaszcza te które łykają ja jak dropsy. Nospa działa rozkurczowo, ponoć jak matka za dużo jej bierze w czasie ciaży to dziecko ma rozkurcze na twarzy dlatego m.in ma problem z chwyceniem sutka podczas karmienia. kurde mogłam tego nie oglądać - na szczescie nospe wziełam kilka razy :)
Zobaczcie to :D
www.msn.com/pl-pl/styl-zycia/rodzina/tak...AAaGjkQ&ocid=U305DHP

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #1005283 przez Miluniaa

10 lata 7 miesiąc temu #1005284 przez aggi
ziaa kurka a spróbuj nie zrobić :p to ci poleconym priorytetem testa wyślemy do miejsca pracy :evil: hehe :-) ja test robiłam dzień po spodziewanej @ ;)

izabela a testy owu robisz czy nie??? Wtedy łatwiej zinterpretować. Mnie np rwie jajnik a na teście pozytyw zawsze. Jeśli bolaloby mnie w inny dzień to pewnie bym się zmartwila trochę.. a co do wizyt to nie wiem, może na nfz chodzą :-) ja dzwonię kiedy chcę przyjść i już. Ale ja prywatnie chodzę.

pumcia ale mam nadzieję że praleczka funkiel nówka :p to wtedy pranie jest przyjemnością :D mój brat też '85 :-) ufff ja nospy ani razu nie bralam ;)

milunia współczuję ja bym pewnie od razu dzwoniła do swojego gina z prośbą o radę.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1005293 przez Pumcia
Aggi - NO BA ! a i jeszcze mniejszym drukiem nie zauwazyłaś ze było napisane " miesieczne pranie ręczne " ale skoro to Tobie przyjemność :woohoo: to BOMBA :D Pewnie masz zajebistego 30 letniego brata :evil:

Milunia - to zdrówka zyczę, nie martw się na zapas - może to chwilowe. Kolejny przykład lekarza który nie powinien pracować w słuzbie zdrowia !

ZIAA NIE UDAWAJ ZE PRACUJESZ ! :silly: :whistle:

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1005299 przez aggi
pumcia no baaaaa ale już żonaty :P haha :) taaaaaaaak a tam pisało 'miesięczne pranie ręczne.. przez organizatora w ramach podziękowań za pranie w pralce' :evil: :evil: :evil: :evil: :P pffffffffffff nie ważne :silly:

ziaa ale Ty jesteś byś siknęła z wieczora i byłby spokój :silly: :silly:

10 lata 7 miesiąc temu #1005301 przez martussska7
Nadrobiłam zaległości z całego tygodnia :ohmy: :ohmy: uwielbiam Was czytać dziewczyny :) :)
U mnie ostatni cykl 23 dniowy... coś któraś z dziewczyn pisała o Castagnusie. Czy on wydłuża cykl?
21 mam wizytę u gin, zobaczymy co mi powie o tych moich krótkich cyklach :) U mnie na razie 2 cykl starań :)) i jak widać bezowocnie :)

a testowanko najlepiej robić o stałych godzinach? Muszę sobie założyć zeszyt tak Wy macie laski :):)

10 lata 7 miesiąc temu #1005302 przez ziaa
Pumcia zwariowałaś??? :D Obiad jadłam :D :evil:

Aggi
ta, wyjdzie negatyw i będę dalej biadolić, ze może trzeba było rano ;p

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1005304 przez aggi
martussska mi wydłużył o uwaga: 9 miesięcy :P on delikatnie obniża prolaktynę = pomaga zajść :silly: 23 dniowe cykle to jak dla mnie krótko, ale być może taka już jesteś :) pewnie bym to kazała lekarzowi sprawdzić ;) dokładnie testy o tej samej porze najlepiej, 2h wcześniej nie pić i nie robić testu zaraz z rana.

ziaa no dobra, wygrałaś. :P

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1005305 przez Pumcia
Aggi - muszę przyznac, ze jestes godnym przeciwnikiem :D Odpuszczam Ci już - znaj moje dobre serce :whistle:

martuśsska - a zawsze miałaś takie krótkie cykle ? a testy najlepiej robić wieczorem o stałych porach i 2 godziny wczesniej nic nie pić :D

ziaa - nieeeeeeeeee :whistle: ten typ tak ma :D to już wiem czemu moje paczki się spózniają :woohoo: jak takie ziaa pracują to nie mają czasu mi wysłać :evil: :evil: :evil:

Dziewczynki czy brała któraś z Was prenatal ?

10 lata 7 miesiąc temu #1005308 przez ziaa
Pumcia nie można mieć wszystkiego, albo zabawiam Cię w internecie, albo nadaje paczki na czas ;p Wybieraj :D

NatB wyprawiła syncia do żłobka i chyba ostro dziś poszła w spanko i odpoczywanko bo nastu w ogóle nie wspiera ;p

PS.: Hola, hola, wszyscy moi klienci mają dziś nadane paczuszki :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka