BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 7 miesiąc temu #1005148 przez joanna1991
NAT bidulko jak ty się męczysz, ale musisz wytrzymać dla kruszynki :* trzymaj się kochana :*

MAGMUS jutro przed pracą pójdę do apteki i kupię te tabletki i jeszcze PATI mi pisała o jakimś sprayu do włosów to też kupię bo ja niedługo będę łysa.. :( A ty jak tam wypoczęłaś po weekendzie? :)

AGGI no no powiem ci że posłusznego masz tego swojego synka ze tak grzecznie poszedł ci spać :) Też z chęcią wybrałąbym się na takie dożynki :p następnym razem zabierz mnie ze sobą :D hi hi

MILUNIA no to powiem ci że na nie za ciekawą farmaceutkę trafiłaś, człowiek sam musi się o wszystko martwić. Widzieć maluszka swojego to pewnie fajna sprawa co nie ? :)

GOSIA widzę dużo przeszłaś... Dlatego jak najbardziej należy ci się szczęście! Życzę tobię dużo zdrówka i maluszek niech zdrowo rośnie! Podziwiam Cię silna kobieto!

U mnie maliny już za rogiem :D o 11 testowałam to ładniutkie kreseczki były :) coś czuje że jak zaraz zrobię testa to będzie pozytyw bo lewy jajnik mnie napierdziela że wytrzymać nie mogę, a tu na dodatek męża na noc w domu nie ma bo w pracy jest :( hmmm tak myślę czy rano jak wróci to się do niego dorwać :)

Miłej nocki kobietki :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1005149 przez joanna1991
OoO teraz i ja natrafiłam na nową stronę :D

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1005160 przez aggi
Dzień dobry ;) u nas nocka piękna, ale dzień zaczęty o 4 :blink: moje dziecko robiło cyrki od tej właśnie godziny... od 6 oficjalnie ubrany i już po śniadaniu :evil: czort :evil:

gosia
to koniecznie odezwij się tu lub na sierpniówkach !! proszę :) a kciuki cały czas zaciśnięte :) :kiss:

cornick nie martw się na zapas :)

pumcia ale nam strachu narobiłaś ! ;) długo Cię nie było :) super że wszystko w najlepszym porządku ! :)

ziaa nie martw się niedługo też będziesz miała taki suwaczek :evil: :evil: :evil:

magmus no rzeczywiście jakieś fatum :dry:

Izabela wiesz co tutaj zawsze była zasada żeby pierwsze cykle testować od razu po @... ja bym na Twoim miejscu jeśli miałaś cykl 38 dni i pozytyw w 25dc... chyba bym koło 16dnia zaczęła - dla pewności. Z początku szarpnie Cię za testy, ale widzisz ja np po tak długim czasie wiem kiedy spodziewać się owu i na cały cykl zużywam 3-4 testy :)

joanna a masz długie włosy czy krótkie? bo ja mam długie i po prostu czasem wizyta u fryzjera i podcięcie 3cm wystarcza i włosy aż tak nie wypadają. Chociaż mi to garściami wypadają odkąd pamiętam :blink: mam nadzieję że mąż z rana dorwany :silly:

9 lata 7 miesiąc temu #1005162 przez Izabela
Dzięki Kochane. W takim razie nie czekam tylko zaczynam testowanie.

Joanna mi raz na 2-3 lata włosy wypadają wręcz garściami. Przerobiłam już wiele preparatów. U mnie sprawdza sie woda brzozowa (przelewam ja do butelki z atomizerem) i w aptece kupiłam ampułki Radical. Nie są drogie a u mnie skuteczne w 100% ). O tych witaminach Vitapil tez słyszałam dużo dobrego ale sama ich nie stosowałam.

9 lata 7 miesiąc temu #1005168 przez Pumcia
Aggi - i Ty BRUTUSIE przeciwko mnie :D, Ale dziękuję za troskę :* Jezuuuuuuuuuu o 4 rano ? to pewnie wczesnie chodzi spac a Ty z nim :P ?

9 lata 7 miesiąc temu #1005169 przez aggi
pumcia no cooo martwiłam się :P B) nooo o 4 coś się mu przestawiło :sick: a już tak ładnie ostatnimi czasy było 7/8.........

9 lata 7 miesiąc temu #1005182 przez Pumcia
Aggi- to wymęcz Małego wieczorem to dłużej pospi :P

Dziewczyny musze zrobić te badania : TSH, MORFOLOGIA KRWI, GRUPA KRWI, BADANIE OGÓLNE MOCZU, OZNACZENIE WR, OZNACZENIE GLUKOZY NACZCZO, ODCZYN COOMBSA POSREDNI, OZNACZENIE MIANA TOXOPLAZMOZY IgG I I gM, HIV, ANTY-HCV, HBS, OZNACZENIE MIANA IgG ROZYCZKI

To jest wszystko z krwi prawda? Oczywiscie oprócz badania ogólnego moczu :P

Przeciez oni mi spuszczą z litr :( nienawidze tego ;/

9 lata 7 miesiąc temu #1005184 przez natB
Aggi dzisiaj chyba taki dzień/noc... bo ja też bardzo kiepsko spałam :/... byłam rano na pobraniu krwi u szwagierki to zawiezie mi do swojego labo...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

pumcia masz w łeb za ten brak odzewu :P :evil: wiesz, jak ja się maaaartwiłam o Cb i o fasolkę... dobrze, że wszystko ok u Was :).. no mnie niestety wszystkie objawy ciąży dalej męczą i pewnie jeszcze trochę pomęczą tak coś czuję w kościach... no, ale byle do porodu :laugh: :laugh: :laugh:

zia?? :D czekamy...

magmus po burzy zawsze wychodzi słoneczko... pamiętaj nie załamuj się! los okrutnie potrafi doświadczyć ludzi, ale niestety my nie mamy na to wpływu...
Co do luteiny pod język ja brałam w szpitalu i raz nawet zasnęłam o zgrozo z dwoma tabletkami pod językiem XD MAAAASAKRA :D oczywiście wiadomo, co było jak się obudziłam :sick: :P

majka kuutwa, ale Ty masz przygody kobito... nie wiem, czy życzyć Ci @ czy nie... ob.y wszystko się Tobie wyprostowało euh

Joanna na włosy jest też dobry olej kokosowy :) taki naturalny... mi po ciąży strasznie wypadają włosy, ale w sumie mam ich tyle na głowie, że niech sobie lecą :P... ale po drugim porodzie muszę coś z nimi zrobić, w ogóle kolor już taki nijaki mam...

Ja wydelegowałam małego do żłobka, zakręcony dzień, S. zapomniał jeszcze jego torby z rzeczami, więc w połowie drogi do pracy musiał się wrócić z powrotem :P (a do pracy mamy 30 km :D)... mam nadzieję, że z małego katarem będzie co raz lepiej :)... dziś już na moje oko był zdrowy heh :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1005185 przez aggi
pumcia mi za pierwszym razem trzy pełne probówki pobrali. Myślałam że tam zejdę bo nienawidzę i panicznie boję się igieł :evil: Uwaga pocieszam Cię: następnym razem było już lepiej i wzięli tylko jedną. :silly: :silly:

nat a dalej Cię tak goni na siku to łazienki? u mnie o niebo lepiej po furaginie. A Ty masz nadal nakaz leżenia???

9 lata 7 miesiąc temu #1005186 przez natB
Pumcia ja dziś miałam badanie na to wszystko :) jedna fiolka spoko oko :).. przeżyjesz :)... a masz oznaczoną grupę krwi? to też warto zrobić...

9 lata 7 miesiąc temu #1005187 przez aggi
nat z tego co widzę to pumcia ma tam 'grupa krwi' napisane :)

9 lata 7 miesiąc temu #1005189 przez Pumcia
natB - współczuję Ci tyle czasu się męczyć . . . Przez 3 tyg mnie tak sponiewierało, że schudłam 4 kg. Ale już jest lepiej, juz mnie tak nie mdli jak wczesniej, skonczyły mi sie tez biegunki ODPUKAĆ chociaz lekarz mówił, że mogę tak mieć przez całą ciąze bo widocznie tak mój organizm reaguję na ciąze, Na szczescie to nic poważnego i czasem tak bywa :)

Aggi - NIE STRASZ ! No weeeeeeeeeeeeeeeż :) mnie straszyli, że do kazdego badania oddzielna próbka ;/ więc z trzema może dam rade :) jutro zrobie czesc na NFZ bo mam wtyki ( mame ) w służbie zdrowia a czego mi nie zrobią dorobie prywatnie :)

9 lata 7 miesiąc temu #1005190 przez natB
ano widzisz Aggi dobrze piszesz B) :lol: wzrok mi się w ciąży znowu niestety pogarsza, a nie mam czasu iść do optyka :P...

9 lata 7 miesiąc temu #1005192 przez aggi
pumcia najważniejsze to dużo pić - tak przy wymiotach jak przy biegunkach - by się nie odwodnić :) ja też co się dało to na nfz robiłam :)

idę się trochę położyć, Maks pewnie zaraz wstanie, a jak będzie nie w humorze to ja chyba padnę ;)

miłego dnia
!

9 lata 7 miesiąc temu #1005194 przez weronia89
Pumcia ja w ciąży z moja córa, miałam mdłości i wymioty do końca 5 miesiąca i biegunkę cała ciąże w związku z tym przytyłam tylko 9 kg. :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka