BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 11 miesiąc temu #670577 przez moofka
no ja zawsze obieram jabłka, bo po nieobranych brzuch mnie zawsze bolał, a teraz to mi zwisa i powiewa że mi brzuch wywala :P

Agi testów mam 31 na owu i 1 ciążowy w gratisie :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #670598 przez Kaś_O
Już myślałam że was nie doczytam o bez kitu.. Jak zawsze produkcja w pełni ;)

Aga aż mi łzy się pojawiły jak przeczytałam Twój komentarz.. :kiss:

Dagnes Aga ma rację ja w pierwszej ciąży robiłam wszystko, pomagałam przy remoncie w ten sposób że polerowałam ściany, schylałam się ruszałam dużo rękami. Czasem wieczorami to brzucho tak napięte miałam że szok. Ale nic mnie nie bolało, nie miałam mdłości i takiego zniechęcenia. @ też rzecz że to już raczej końcówka 1 trymestru była jak zaczęłam się tak udzielać. A w 9 miesiącu jakieś 2 tygodnie przed terminem biegałam po drabinie i sprzątałam szafki i w ogóle. Mężowi co mi się udało to pomagałam przestawić czy przesunąć. I teraz w sumie jak się dowiedziałam o ciąży to też jak niepokonana, w ogóle jakoś nie zwracałam na to uwagi, przystopowałam dopiero jak mi ginka powiedziała że mam krwiaka i trochę zaczęłam się zastanawiać co się tam powinno robić. Ty straciłaś jedną ciążę może dlatego szwagierka tak Cię upominała. Ale jak sama poznałam na sobie i Monia to potwierdzi każda ciąża jest inna i jeśli teraz czujesz się dobrze i na siłach to pościerać kurze czy zamieść to nic złego. Jeśli nic nie boli, nie ma krwawień. Naprawdę.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Faktycznie ja nie zobaczyłam malin na owu a zaczęłam testować od 15dc :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #670643 przez Agnilla
Kas :kiss:
no wlasnie o to mi chodzilo, ze jak lekarz nie zabroni to mozna wszystko robic, ale z glowa. Ale jesli zakaze a laski na przekor to juz ich glupota. Ja Wam kiedys mowilam, ze u mnie to sie zapewne skonczy na jednym dziecku wiec mam zamiar chlonac ten stan cala soba. Choc Wam powiem, ze w ciazy nie jestem a juz sie zastanawiam kiedy drugie dziecko i czy beda mialy razem pokoj itp :D
moof, to jak juz dzis testowalam to bede testowac codziennie, pozostalo mi 11 szt dasz rade wyslac mi w ciagu 11 dni! :) na ten gratis licze najbardziej, zaczaruj go plissss :) a wtedy Dag dostaje etat w kosmica tv ;) moof czekam na zaamowienie :)
ej a Monia na styczniowkach sie udziela, a u nas??

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #670688 przez Kaś_O
No też ostatnio sprawdziłam czy na Styczniówkach się udziela i tylko o nas zapomniała..

Lili to się należy straszny jeż.. Uh..

Powiem wam że mam pakmana wieczornego :P

Aga a wiadomo czemu 2 dziecka nie. wiemy że rodzisz w 2014 więc zawsze następne możesz w 2015 bądź 2016 rodzić jak już chcesz trochę dłuższej przerwy :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 11 miesiąc temu #670702 przez moofka
Agi testuj sobie spokojnie, na pewno wyśle Ci paczuszke na czas :) ciazowy się jeden uchowal przypadkiem, więc bankowo będzie szczęśliwy :woohoo:

No Monia nas porzuciła....

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #670711 przez Agnilla
ja juz do lil napisalam na fb, ze przez tydz bedzie z tylka golego igly jeza wyciagac :P
Kaś, mysle, ze u nas bedzie 1 dziecko ...wiele powodow finansowe, mieszkaniowe....niestety tez nasza wygoda, trzeba realnie to przyznac :P bo mamy 3 pokoje, wiec to nie jest jakos za malo na dwojke dzieci. ale musielibysmy z sypialni zrezygnowac, zeby kazde dziecko mialo swoj pokoj ;) choc male na poczatek to wiadomo, ze razem
nie no ale najbardziej tak szczerze przeraza mnie kredyt, teraz to jest baja, ale z dwojka dzieci to troche mnie to przeraza, jak mam gorszy dzien to o tym mysle. bo ja bym chciala, aby moje dziecko mialo nie tyle wszystko, ale zeby mialo duze szanse rozwoju.
no nic, zobaczymy, wygram w totka ( mimo, ze nie gram:P), zamienie mieszkanie na dom i urodze 2 dzieci na luzaka ;)
moof, na fb podesle Ci adres, dziekuje :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #670734 przez moofka
My też raczej będziemy mieć jedno dziecko, no chyba że nam się nagle odmieni :)

slij slij Agi, już nawet mam kopertę :)

11 lata 11 miesiąc temu #670763 przez ferritka
hejka moje Śliczne :blush: pamiętacie mnie :S żartuuuuuje, wiem, że pamiętacie..
od razu się kajam że się nie odzywam, ale no czasu nie mam, nawet się ze Starym tak na 3 minutki spotykamy wieczorami, z tego to nawet jednoego Groszka nie będzie ,a co dopiero dwóch więc zarzuciłam testowanie

i dobrze że dzisiaj wpadłam, bo by mnie moja ulubiona szczawiowa ominęla B) dużą miskę poproszę bo ja lubię z jajem i ryżem do kompletu :lol: :lol:
kwaśne kwaśnym, ale ja mieszam strasznie, ogórki kiszone, aaalbo dzisiaj zjadłam małosolnego z majonezem, -a nie lubie majonezu :cheer:

Mama Mooffka ,kaś ale się ślicznie zaokrąglacie :kiss: :kiss: :kiss:
pozazdrościłam ,powzdychałam, napatrzyłam się i może mi się po wakacjach uda ruszyć z produkcją Groszków...

jak to jedno kcecie tylko dziecie?? serio mówicie?? jak ja odpalę taśmę to z 3 chciałabym mieć pociechy, zawsze marzyłam o duuużej rodzinie.

Lacrijka ze staraczek przysłala mi "leki" dla starego i go faszeruje salfazinem ( czy jakoś tak) i innymi tabsami, wszystkie są tak duże że wyglądają jak czopki :S Stary się dziwił przez pierwsze dni dlaczego ja mu do cholery czopki każe łykać, ale teraz sam się upomina o witaminkę i jak się już zwitaminizuje to jak trafi to może 3 za jednym zamachem zrobi B) B) B) B) B)

aaa no nie gniewajcie się, że ja tu do Was tak zaglądne wiatr w kąt, ale obiecuję że od września będę z Wami dzień w dzień aż mnie będziecie stąd wyganiać...póki co zarabiamy na pieluszki i bobofruty

wszystkie Was ściskam i całuje i 3mam kciuki, jakby się coś działo to mi Sis Aga na fb napisze, zresztą macie moje namiary to piszcie piszcie, bo ja na fb z tel potrafie wejść a tu nie :S

aa no i proszę mnie nie zapomnieć i proszę ładnie fasolkowć :kiss: :kiss: :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #670772 przez Agnilla
Tu nie chodzi o to, co ja chce tylko patrze realnie. Bo jesli ma byc to jak ja chce, to chce dwoje dzieci, pierwszego chlopca, druga dziewczynke, schudnac 5 kg, otworzyc HM u nas, kupic sobie nowofundlanda I wyzbyc sie alergii oooo :P
moof podesle adres jak bede na kompie ok?
musze zobaczyc co to za leki Ferri dostalas, jakies cudo na plodnosc? Haaa beda jaja jak bede miala blizniaki, wtedy to nie bedzie co wymyslac ile kiedy bo los sam zdecyduje :) u nas w naajblizszej rodzinie dwie parki sa, moze do trzech razy sztuka :P
tel mi pada, wiec czas do lozka. Spijcie dobrze I do jutra :)
moof, Ty masz jutro te badania ??
ps. Caly czas mnie dreczy, czemu jak pisze z telefonu "i" to mi samotne wyskakuje zawsze drukowane, patrzcie I I I ...bez sensu :P

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #670779 przez ferritka
Agi, muszę zadzwonić do mamy zapytać czy mnie nie adoptowała...też mam alergie B) jesteś moją bliźniaczką, no kufa bankowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(p.s. ja mam na wiosnę, pyłi drzew, kurz, trawe, Ty?)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #670793 przez moofka
Ferri wariatko wiemy że masz zachrzan. ja to już staraczki czytam jak widzę że coś tam naskrobalas bom się stesknila nooo :kiss:

no jutro się badamy, na 18 mam więc pewnie od ok 15 będe mieć sensacje zoladkowe.... Ale pocieszam się, że zawsze to jakaś odmiana :P

11 lata 11 miesiąc temu #670798 przez Agnilla
ja to najbardziej żałuję, że nie mam alergii na czekoladę :P
a mam na koty, psy, świnki morskie, pierze, pleśń, wszelkie trawy, drzewa i kurz, najwieksza to oprocz pylkow to koty i kurz, wiec jak za duzo zamiatam, sprzatam, to kicham :/ ale ogolnie odkad sie staram to odstawilam leki i mialam kilka kryzysow, w sumie to cale zycie mam katar, wiec jak robie makijaz rano to popoludniu nos i tak wytarty caly :D a jak szlam do slubu to w cyckach mialam ukryte chusteczki :D
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #670911 przez Agnilla
ojaaaa, musze napisac sama pod soba, a to jest rola Lil :P
dzień dobry Wam :)
moof, od rana trzymam mocno kciuki i się trochę denerwuję, więc Ty juz nie musisz :)
ps: zapomnialam wziac dzis bromergon pffff :P

11 lata 11 miesiąc temu #670937 przez moofka
ja wczoraj też sama pod sobą pisałam :cheer:

Agi nie denerwuj się, będzie dobrze :P ja pewnie zacznę jak już się będę szykować do wyjścia. już bym chciała być po....

11 lata 11 miesiąc temu #670947 przez issska1986
Hej laski,

wczoraj brak czasu bo gościów miałam...

Kaś brzunio słodziusi, większy bo Ty masz starsze dziecię w środku :)

Witaj Ferr, nie mo my wiemy,ze Ty masz codziennie "skalpel" w pracy i pot bo tyłku leci... ale Lil się nie uchowa... :ohmy:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ja testów owu już nie robię, moze ciażowy, ale chyba bez sensu czuję ,ze nici z tego... :blush:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka