BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 11 miesiąc temu #669668 przez moofka
dzień dobry :) chociaż nie taki dobry bo zaraz do roboty się zbieram....

Agi jak dzisiaj Twój humor?

mam nadzieję, że dzisiaj któraś wysika malinki :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #669704 przez Agnilla
dzień dobry :)
moof, normalnie mąż ze mną nie wytrzymuje, ale ja z nim też nie sklerotyk jeden :P wszystko zapomina co mu mówiłam w ostatnich dniach
ja dziś rano wstałam i sobie mówię "a ciul, dobrze że tych dzieci nie mam, to pospać mogę" :P a jak mi mama wysłała smsa na dzień dziecka to się pobeczałam
normalnie w ciąży nie jestem, a sama mnie juz wkurzaja te nastroje, spoko moja siostra po bromergonie wyła na nartach
cieszę się, wrzuciłam nową bransoletkę i już mam kupca :woohoo:
moje kochane groszki, ciocia Agi zyczy Wam samych pieknych dni, juz poza brzuszkiem mamy :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #669714 przez Kaś_O
hejka dziewczynki..

Aga ta kolorowa jest zaje..fajna.. jak tylko będę miała trochę wolnej gotówki to od razu robię u Ciebie przegląd i kupuję.. jedną na dzieciaczka a 2 taką tęczową.. a powiedz mi tam gdzie zamawiasz sznurki i wszystko nie ma jakiś fajnych zawieszek z takimi pro dziecięcymi oznaczeniami? Nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi... hmmm

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 11 miesiąc temu #669720 przez Agnilla
Kaś, ja zamawiam w kilku miejscach materiały, nigdy po prostu się nie rozglądałam za zawieszkami, ale mogę popatrzeć, bo już mi Ferri mówiła, że chciałaby zawieszkę kota :D

11 lata 11 miesiąc temu #669764 przez Asia K
Hejka :)
Wczoraj po raz pierwszy se siknelam na test :laugh:
Ale chyba cos nie tak zrobilam.
Słuchajta - siknelam do pojemniczka o 17 - tej i zanużylam na chwile i wyciagnelam. Tam jest napisane by po 10 minutach na to patrzec, ale niewiem czy trzymac w tym pojemniczku te 10 minut :unsure: i dopiero wyciagac ? Ile czasu trzymac w tych siuskach ? no i czy 17 -ta to nie za wczesnie?
Dzis testowanie nr 2 :)

11 lata 11 miesiąc temu #669768 przez Asia K
Agi - to moze byc juz śluz płodny - u mnie w ostatnim cyklu pojawił sie juz w 7 dc - co prawda cykl wtedy mial tylko 25 dni ale ty tez nie wiesz jak dlugo bedzie teraz trwal to moze ci sie juz plodne zaczynaja :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #669772 przez Agnilla
Asia, ja go tam za wiele nie mam, wiec bede obserwowac codziennie ;) ja mam dzis 11 dc, obstawiam cykl 32-38 dniowy max, jak wyjdzie zobaczymy
a co do testow, to ja trzymalam w siuskach max 30 sek, potem odkladalam i odczytywalam po 5 i 10 min, zalezy ktore testy mialam. teraz mam te moofkowe, wiec odczytuje po 10 min, tzn zaczne odczytywac od srody i wrzucac fotki :D

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #669778 przez Asia K
Ja kupilam na allegro i tam nie jest napisane ile trzymac w siuskach :(
A godzina tez ma znaczenie?
A tak wogóle to jakis tam cien cienia tego cienia byl :)

11 lata 11 miesiąc temu #669791 przez Agnilla
o ile dobrze pamietam najlepiej w godz 10-18 czy 10-20? wazne, zeby nie bylo to z pierwszego porannego siku i zebys mniej wiecej 2 godz przed testowaniem nie piła. ja tak mniej wiecej robilam o 19, ale potem sie przerzucilam na 18 bo o 16 wychodze z pracy, obiad, drzemka :P i tak mniej wiecej 2 godz bez picia zleci ;)
ja mialam prawie caly cykl 2 kreski, ale malin nigdy nie zobaczyłam, także czekaj, aż będą dwie malinowe krechy a porem w ciagu 24-36 godz nadejdzie lady owulacja ;)

11 lata 11 miesiąc temu #669792 przez Asia K
W takim razie postanowilam ze bede robila tak okolo 17 - jak mi sie akurat bedzie chcialo siku :):):)
Próbowalam fotke wrzucic ale zamazane jest bardzo i nic z tego niewychodzi :(

11 lata 11 miesiąc temu #669878 przez Dagnes
Agi wrzuć linka swoich bransoletek, to też sobie oblukam:) A Wy dziewczyny odnalazlyście się na fb? Jeśli tak to ja też chce tylko jakieś namiary poproszę.

Wiktoria

11 lata 11 miesiąc temu #669880 przez Dagnes
A jeszcze mam pytanko do Kaś i moof? Jak u was jest z codziennymi czynnościami w domu, np wieszanie prania, podnoszenie przedmiotów itp. Ja takie pranie mózgu dziś przeszłam, że masakra. Nasłuchałam się, że niczego prawie nie wolno i aż się wystraszyłam bo ja w domu dużo rzeczy robię. Ciężarów wiadomo że nie dźwigam ale odkurzam, robię pranie jakieś małe zakupy też noszę.

Wiktoria

11 lata 11 miesiąc temu #669890 przez moofka
Dagnes ja tylko nie dzwigam zakupów ciężkich, mąż kursuje na 2 razy jak dużo siat jest. Jak odkurzam to później sobie leze dla odpoczynku, a reszta jakieś tam pranie czy zmywanie to normalnie. Przecież ciąża to nie choroba :P a no i oddelegowalam mycie łazienki na męża ale to bardziej dlatego że nie lubię po prostu, tylko mu nie mówcie :P

mam zrobione foto bebolka, będę porównywać co 2 tyg :)

11 lata 11 miesiąc temu #669895 przez issska1986
Hej dziewczynki,

ja sikłam na tesciora i zaraz looknę co tam...

w ogóle to się cieszę bo dzisiaj ogarnęłam domki nad jeziorem za 55 zł za dobę z wyżywieniem i karnetami na cały osprzęt :) koleżanka wylookała na grouponie a ja zakupiłam :)

wynik testu następujący: jedna kreska, ani cienia cienia drugiej... nie robię foto bo nie ma czego, 18 dc dzisiaj i testów nie robię bo nie ma po co, ogólnie to od 12 dc do 16 dc miałam dwie kreski z czego 13 dc te mocniejsze dwie i albo to była owu albo jej nie było i nie bedzie....cycolki rwą cały czas,,,, :angry:

11 lata 11 miesiąc temu #669900 przez issska1986
moofka napisał:

mam zrobione foto bebolka, będę porównywać co 2 tyg :)

moof pochwal się :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka