BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1028583 przez nati.olsztyn
Forum zawisło :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1028585 przez nati.olsztyn
Nowa Witaj!:) Po pierwsze po odstawieniu tabletek trzeba dac organizmowi czas na uregulowanie się, więc oczywiście mogło się coś poprzesuwac chociaż u Ciebie chyba wychodzi całkiem nieźle.Testy owu pokazują że wystąpił skok LH i teoretycznie w ciągu 24-36h powinna wystąpić owulacja. Więc jeśli dobrze liczę pozytywny teść wyszedł w 11dc jak dodać te 24-36h to wychodzi że owu powinna być w 12 lub 13dniu. Także teoretycznie jeśli trzecia faza miałaby 14 dni to ten cykl możnaby uznać że będzie taki jak Twoje cykle przed tabletkami.;) Mam nadzieję że nie zapamiętałam za bardxo.

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1028586 przez nati.olsztyn
Wrrr... ;)

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1028590 przez Julka1987
Nowa ....Ja mam owulacje 14-15 dc i wtedy pokazuje mi test 2 kreski. A z mężem staramy się kiedy chcemy,przed tymi dniami i w trakcie tych dni bo plemniki do 7 dni mogą przeżyć :) obserwuj się :)komórka jest niby zdolna do zapłodnienia ok.48 h.

Dziewczyny gdzie jesteście ?:)

9 lata 2 miesiąc temu #1028593 przez aggi
Czołem wpadam Wam życzyć miłego weekendu!

sandra haha świetny obrazek :-)

brown pewnie że fajnie by było :-) testy alergiczne dopiero od 3rż :( testy negatywne narazie, ale śluz plodny widzę więc już tuż tuż :-) testuuuuuj !

dodi powiem ci tak szczerze że ja miałam co miesiąc 'objawy' a jak się udało to kompletnie nic ;) i niejedna z nas tak miała. Wyluzuj :-)

aklim mam taki zamiar. Jeśli będzie się dalej drapac to w tym tyg zapisze go do alergologa... przeslodkie te twoje maluszki :-)

9 lata 2 miesiąc temu #1028594 przez aggi
sandra my nigdzie nie jedziemy, jakoś fundusze w tym miesiącu słabe ;) liczę na pozytyw na teście :p będzie bzykanko?walentynkowe haha :evil:

ziaa oczywiście! Koktajl był i kalafior z ziemniaczkami i koperkiem na obiad i serekk wiejski na kolację :-) same pysznosci!

nowa witaj i się rozgosc :-) jeśli wyszły dwie identyczne mocne kreski to był to skok lh zwiastujacy owu :-) po anty organizm musi dojść do siebie, podejrzewam że mogą z początku cuda wychodzić zanim się unormuje :-) owulacja występuje 24-36 lub nawet 48h po pozytywnym teście owu. Jednak pamiętaj że to u zupełnie zdrowej kobiety bo test owu pokazuje tylko skok hormonu a nie zapewnia tego że do owulacji doszło.

9 lata 2 miesiąc temu #1028598 przez natB
nowa witaj, mam nadzieje, ze dziewczyny rozwialy Twoje wszelkie wątpliwości :)..

Haha Wy tu o walentynkach, a my dziś mamy podróż do Łodzi.. Powiem Wam, że przez ostatnie dni byłam zdenerwowana i niespokojna... No ale nic trzeba się z tym zmierzyć... Pokoik małej juz prawie ukończony. Jak wrócę to wszystko ogarnę na błysk ;).. My dziś w walentynki zjemy coś,, pysznego,, w MC donaldzie :P bo po drodze nic nie mamy, lepszego,, same autostradowe stacje benzynowe :P...

Ooo a co do koperku. Ja ostatnio zrobiłam klopsy w sosie koperkowym :D ooo jaka niebo w gębie :D na pewno to za jakiś czas powtórzę ;) ;) i do tego ziemniaczki duszone hoho.. Jestem GŁODNA :D

No nic dziewczyny życzę Wam udanych Walentynek ;) odezwę się pewnie jutro po badaniach ;)
brown zajrzę jeszcze na forum, ale specjalnie z Twojego powodu :P

9 lata 2 miesiąc temu #1028599 przez brown24
Dziewczyny nie wiem co myśleć :blink: Zrobiłam test i byla 1 kreska , więc odłożyłam na stolik,po 15 -20 min popatrzylam znowu i jest cienutka jak wlos druga.. Nie wiem co myśleć bo nie powinno sie odczytywac wyniku po takim czasie.Nogi mam jak z waty :laugh:

9 lata 2 miesiąc temu #1028600 przez miri66
Brown nie masz kilku różnych testów ja bym zrobiła odrazu drugi innej firmy

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1028601 przez miri66
Jak nie masz to czekamy do jutra I trzymam mocno kciuki ☺

9 lata 2 miesiąc temu #1028602 przez brown24
No właśnie tylko jeden kupiłam, jutro rano chyba powtórzę ..

9 lata 2 miesiąc temu #1028603 przez Julka1987
Brown powtórz koniecznie. Albo z krwi zrób to będzie większa pewność.

9 lata 2 miesiąc temu #1028605 przez dodi
witam was z samego ranka życząc miłego dnia ...
pisałam wam wczoraj że @ przyszła ale było to takie mikro krwawienie z rana później do wieczora nic spokój dziś rano zauważyłam na papierze kilka kropelek krwi i nic nie leci nie wiem co jest grane boli mnie dziwnie brzuch nigdy tak nie miałam jak przychodziła to 2-3dni średnie krwawienie i spokój a tym razem inaczej ... boję się ze coś się nie dobrego dzieje a może to początek menopauzy mam już 38lat wiec może coś się zaczynam ... co myślicie ?

Brown trzymam kciuki żeby jutrzejszy test potwierdził ze dzidzia w drodze :)
ja to pewnie jeszcze bym dziś poleciała po test i po południu zrobiła jeszcze jeden

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1028607 przez Pumcia
Brow życzę Ci tego z całego serducha, musisz powtórzyć test - ponoć powinno się odczytywać test max 5 min po olaniu, następnie powinien on wylądować w koszu :whistle:

Witaj Nowa
- ja także uważam, ze po odstawieniu Anty możesz mieć kwiatki. Mogą ale nie muszą pojawić Ci się nieregularne okresy a co za tym idzie nieregularna owulka. Daj sobie i organiznowi czas.
Rozgość się - pomożemy :side:

Nat - wytrwałości :) no i oczywiście dużo dobrych wieści :side:

9 lata 2 miesiąc temu #1028612 przez Sandruska1995
brown pokaż Nam go :) a ja już czuję że będzie dzidzi. Trzymam kciuki. Koniecznie jutro powtórz :)

My spędziliśmy wczorajszy wieczor w domu , przyszedł kolega z dziewczyną i tak sobie siedzieliśmy do 1 w nocy. Teraz liczę na walentynkowe śniadanie do łóżka :side:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka