BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 11 miesiąc temu #885822 przez kasia085
Hej! Jestem listopadowa mama 2013 i mam cudownego synka Jasia. Z checia dolaczylabym do Was zeby miec z kim pogadac. W Waszym temacie wiem sporo bo jedna ciaze poronilam a o Jasia staralismy sie 3 lata. Ale najwazniejsze ze jest:-) Z calego serca Wam kibicuje. Przyjmiecie mniue do Waszego grona?:-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #885832 przez emilia1410
oczywiscie, ze przygarniemy:)
mi teraz lekarz przepisal duphaston

10 lata 11 miesiąc temu #885859 przez kasia085
Emilia ja tez bralam duphaston i to bardzo duzo bo przy stymulacji cykli musialam brac. A pozniej jak sie okazalo ze jestem w ciazy to do 17 tygodnia na podtrzymanie. A bylas u lekarza? Co Ci powiedzial?

10 lata 11 miesiąc temu #885922 przez emilia1410
no kazał mi brac od 14-25dnia cyklu, ale narazie okresu nie mam 5 dni i czekam az sie pojawi i w miedzy czasie musze sie wyleczyc, bo jakas chorobe złapałam:(

10 lata 11 miesiąc temu #886002 przez kasia085
Mi dupek bardzo pomogl. Mysle ze dzieki niemu mam Jasia.w 8 tygodniu zaczelam krwawic. Bralam dupka, nospe i duzo lezalam i cale szczescie wszystko skonczylo sie dobrze. A ja pochwale sie Wam moim szczesciem kochanym:-) dzis pierwszy raz od narodzin dal mi pospac. Zadnal o 20, o 3.30 mleczko i spal do 6:-) hurra:-) w koncu wypoczeta:-)
Na zdjeciu mial 3 miesiace.:-) musze wrzucic Wam cos bardziej wspolczesnego:-)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #886004 przez kasia085
O tutaj jestem taki jak teraz:-)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #886174 przez Karolincia
Witaj Kasieńko, bardzo mi miło Cię poznać :) Witaj Emilciu :* No to podleczysz się i będzie wszystko dobrze :* A co u mnie ? Miiesiaczke mialam od 11 maja do 16 maja kochalismy sie od 16-18 maja a bol owulacyjny mialam od piatku 23 maja .cykle mam od 28 do 32 dni roznie to bywa owulacja mogla mi sir przesunac :)
Mdli mnie troche ogolnie czuje sie zmeczona chodze senna. Wczoraj mnie cos tknelo i poszlam po test ciazowy di apteki wielce zdziwiona ze go kupilam :) nabralam troszke ciala czuje ze lekko na brzuszku nabralam cialka odkad sie staram o malucha to normalne? Poza tym kreci mi sie w glowie i mam zmienny humor. Boje sie ze sobie wkrecam te objawy :( Do ginekologa ide 23 czerwca w dzien tatusia :))
Ahh jak mnie jajnik boli.... tak zakłuje czasem, ćmi....dziwne uczucie...owulacje miałam pod koniec tamtego tygodnia...może już to o czymś świadczyć? Kwas foliowy biore non stop od 3 miesięcy :)
Ja mam dziwne uczuxie w lewym jajniku taki dyskomfort czuje jakby mnie rwalo czuje klucie cmiacy lekki bol tali bardzo delikatny :) nie chce soe nakrecax zeby sie nie rozczarowac. Ostatnio szybciej sie mecze. Jestem jakas zmeczona chodze senna ale mze to wina pogody :((

10 lata 11 miesiąc temu #886189 przez kasia085
Karolincia ze mna np. bylo tak. Jak sie staralismy to kazdego miesiaca widzialam u siebie jakies objawy, pozniej test i rozczarowanie. W lutym po monitoringu cyklu lekarz do ktorej akurat trafilismy stwierdzila ze cykl stracony bo za male pecherzyki, wiec stwierdzilam no cuz moze nastepnym razem. Ale ze byly to walentynki wiec sobie szalelismy:-) pod koniec cyklu strasznie klul mniue lewy jajnik, ale to tak ze czasdem az mniue zwijalo z bolu. Bylam pewna ze pewnie jakies chorobsko sie przyplatalo. Jakos dziwnie wszystko mi smierdzialo. Piersi dotknac nie moglam bo tak bolaly( no ale tak mialam tez czasem przed @). Poszlam nazaskupy i stalam w kolejce po mieso i nagle mi sie nie dobrze zrobilo. Wtedy cvos mnie tknelo, ze mam objawy ciazowe. Zrobilismy test i wyszla druga bladziutka kreska. Ale wiedzialam ze przy stymulacji testy czasem moga byc zafalszowane. Telefon do mojej lekarz i kazala gnac na betke. No i wyszedl piekny 6 tydzien.:-) takze nasza Walentynka lezy sobie teraz obok mnie:-) w pierwszej ciazy ktora stracilam nie mialam kompletnie zadnych objawow, procz spoznionej @.
Trzymam z calego serca za Ciebie kciuki i objawy o ktorych piszesz jak bwidzisz pojawily sie tez u mnie. No ale wiadomo kazda ciaza jest inna. Nie moge sie juz doczekac jak bede z Wami przezywac ten cudny czas:-) i uwaga dziewczyny - juz sie od Was nie odczepie:-)

10 lata 11 miesiąc temu #886203 przez Karolincia
Kasiula super bardzo się cieszę, że sie od Nas nie odczepisz :* ojj...to faktycznie mieliście przygód a przygód zanim Przystojniaczek Ii wielki Słodziak pojawił się na świecie ;) ja się nie nakręcam Kochana tylko po prostu nigdy tak mocnych objawów 2 tygodnie przed okresem nie miałam ;) a biust to mnie tak boli że nie wiem...sutki się wyciągnęły ...nie wiem poczekamy zobaczymy mysle żeby w przyszłą sobote zrobić ewentualnie test ciążowy ;)

10 lata 11 miesiąc temu #886211 przez emilia1410
kasia sliczny dzieciaczek, a jak ładnie sie uśmiecha:)
ojj tez bym chciała ....
Juz sie doczekac nie moge, moj maz to bardzo przezywa, bo juz by chciala, zebym tak od razu zaszla w ciaze:)

10 lata 11 miesiąc temu #886239 przez Karolincia
Ojj ja tez sie nie moge doczekac Dzidziuni w brzuszku :(( kurde ale mam objawy przedmiesiączkowe..ból brzuch jak na okres...zachcianki jedzeniowe jak na okres. nie wiem co sie dzieje ;(

10 lata 11 miesiąc temu #886289 przez emilia1410
ja nie mam okresu narazie 7 dni, ale bylam u ginekologa i nie jestem w ciazy, ale musze poczekac az dostane zeby zaczac uzywac duphaston lek.

10 lata 11 miesiąc temu #886311 przez kasia085
Karolincia kurcze mam jakies przeczucia co do Ciebie:-) a ja jeszcze od porodu nie dostalam okresu i chyba mi sie zbliza wielkimi krokami bo brzuch mnie napierdziela ze szok. Karmilam Jasia pol roku i 26 maja oficjalnie przestalam bo musialabym sciagac bo moj krolewicz zrezygnowal z ssania po operacji. Bo nie wspominalam Wam ze mamy ciezkie chwile za soba.

10 lata 11 miesiąc temu #886321 przez Karolincia
Ojej Kasiunia jaką operacje przeszedł Jasiulek?? :( Ojj to widze, że sporo przeszłaś :* boli mnie brzuch jak na okres typowo i mam mega duze piersi i obolałe i jestem straasznie śpiąca jak wyszłam z psem teraz na spacer to myślałam ze sie położe na chodniku i usne :) nie moglam sobie poradzić sama ze sobą :)No no i jak idzie karmienie butelką? :)

10 lata 11 miesiąc temu #886412 przez kasia085
Juz w ciazy wiedzialam ze Jas ma wade nerki. Zdwojenie uklafu kielichowo miedniczkowego. Po urodzeniu szpitale, badania no i zakazenie ukladu moczowego ktore uszkodzilo nerke. Okazalo sie ze gorna czesc lewej nerki slabo pracuje i trzeba bylo usunac jej czesc z dodatkowym moczowodem. 8 maja mial operacje. Najgorsze chwile w moim zyciu.... Dzis maly czuje i zachowuje sie tak jakby nic nie mial robione. Dzieci blyskawicznie dochodza do siebie. To byla bardzo powazna opetacja a 5 dni po wypuscili nas do domu bo malutki glupotki w szpitalu dostawal. Bez srodkow przeciwbolowych, twardziel maly:-) teraz locze ze wszystko bedzie juz ok. 24 czerwca pierwsza kontrola po operacji i modle sie zeby juz ten koszmar dla nas sie skonczyl. Po operacji nie moglam go brac 2 dni na rece i wtedy karmilam go moim mlekiem butla. Spodobalo mu sie i koniec z cycem. Na poczatku bylo mi przykro bo mialam pokarm i chcialam zeby jadl ale wyrywal sie i za zadne sdkarby nie chcial. Wiec dalam spokoj. Sa tez plusy tego. Maly tertaz spi dluzej i spokojniej, no i nakarmic moze tez tatus:-)
Testujesz w sobote?oj juz doczekac sie nie moge:-) niech ta przekleta @ do Ciebie nie przychodzi:-) a do Ciebie Emi niech w koncu przychodzi i nowym cyklem do dziela. Oj cos czuje ze dolaczylam do Was i przyniose Wam szczescie:-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka