BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 1 miesiąc temu #15510 przez sylwus136
wiola mogą odejsc w kazdej pozycji.

tak jak dziewczyny pisały od odejscia wód jest tak naprawde mało czasu i trzeba uwazac.
Mi wody same nie odeszły.prebił mi je lekarz palcami ;O
uczucie dziwne jak by woda litrami z ciebie wypływała.
a wazne jest odejscie wód z tego wzgledu ze własnie po odejsciu az do przyjscia malulcha te minuty są najwazniejsze(u mnie było to 15 minut)
mały zdążył zrobic sobie kupę w brzuchu i urodził sie w zielonych wodach.
po wyjsciu z brzuszka od razu nie płakał jak to na filmach.najpierw musieli go przetkać rurkami bo zielone wody zatkały mu nosek i gardełko dopiero po tym zaczął płakać!
wiec dziewczyny jesli wasze wody są zielone to trzeba baaardzo szyko działać!

życzę powodzenia :) maj to piękny miesiąc wiec udanych porodów :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 1 miesiąc temu #15521 przez Madzia89862
wiola w kazdej pozycji odejda

15 lata 1 miesiąc temu #15525 przez sloneczko
dokladanie wiolu to nie ma znaczenia, mnie odeszly podczas lezenia podczas skurczy. uczucie jest jak bys czula balonik i nagle peka i wylatuje ciepla woda, mnie sie to uczucie podobalo ;) pozniej byly juz chlodniejsze ale pierwsze odejscie bylo mile heh.

moja lala tez nie oddychala odrazu i nie plkala dlatego dostala 7 punktow na 10.

4 godziny lezala pod obserwacja co obserwacja trwa zawsze tylko 2 godz, pozniej przez ponada dobe miala co jakis czas sine usta i czasami cala buzke, nie ma gorszej rzeczy dla matki! ale minelo szybko.

no ilonka to czekamy na wiadomosci, albo odezwiesz sie dopiero po kilku dniach jak to zawsze bywa ;)

15 lata 1 miesiąc temu #15531 przez ilona
jestem....

ale tylko do jutra :)

jeżeli się nic dziś nie rozkręci ( a się nie zanosi, bo nie ma żadnego rozwarcia) jutro mam się wstawić do szpitala do godziny 12.00 i zostanę tam do porodu, czyli nie wiadomo jak długo. :(

od lekarza wyszłam ze łzami w oczach, chyba z przerażenia, że to już niedługo i będę myśleć o najgorszych rzeczach, a gdyby mnie złapało nagle to jadę i już a tak to takie czekanie....

15 lata 1 miesiąc temu #15532 przez Mirella
Ilonka, ja 11 dni przenosiłam, 2 to jeszcze nic.... No najgorsze to to czekanie w szpitalu, też tego miło nie wspominam. Może zafunduj sobie noc dzikiego seksu przed tym szpitalem, albo jakieś inne zawody, drzewo porąb czy coś :)
Byłoby fajnie gdyby Ci się w szpitalu dostęp do netu trafił, to byś nam mogła pisać co i jak. Nic nie fantazjuję, u nas w szpitalu był :)

15 lata 1 miesiąc temu #15536 przez ilona
no może i net jest tego nie wiem, no właśnie to cholerne czekanie, a sex dzisiaj będzie taki, że Juniorowi, się odechce już tego że go tata w czoło puka i może wyjdzie :lol:

15 lata 1 miesiąc temu #15559 przez Madzia89862
ohh ilonka zycze ci by cie wzielo jeszcze w nocy:)

15 lata 1 miesiąc temu #15560 przez ilona
ale mam dziewczyny doła....

normalnie chce mi się płakać jak pomyśle o tym że mam tam leżeć nie wiadomo ile...

jeszcze byłam u mamy i się okazało, że ma okropne problemy z ciśnieniem, czym mnie dodatkowo zmartwiła.

przejrzałam jeszcze raz wszystkie rzeczy i normalnie strach mnie ogarnął, zamiast się cieszyć to ja się chyba po prostu boje...

15 lata 1 miesiąc temu #15563 przez Madzia89862
ilona nie boj sie.no najgorsze co moze byc to czekac tylko ja tez bylam po terminie ale czekalm na porod w domku poniewaz nienawidze szpitali i jak maialm tylko na mysli ze mam tam bezsensu kwitnac,nudzic sie i sluchac starych bab,jedzenie nie ten teges wolalam jechac do domku.

15 lata 1 miesiąc temu #15565 przez ilona
no ja też bym wolała, ale lekarz powiedział, że ze względu na to moje łożysko będzie lepiej jak zostanę w szpitalu...

15 lata 1 miesiąc temu #15566 przez gold_butterfly
Nie martw się Ilonka. Będzie dobrze - a panika prędzej czy później ogarnia każdą z nas :-) Nie na każdym szpitalu jest źle. Ja miałam podtykane pod nos jedzenie - całkiem smaczne. Położne przychodziły pogawędzić, przynosiły gazety - atmosfera niemal koleżeńska. No ale wiadomo,że w domu najlepiej. Trzymaj się cieplutko i głowa do góry. Jutro pewnie będziesz trzymała w ramionach swoje maleństwo :-)

15 lata 1 miesiąc temu #15567 przez ilona
byłoby super butterfly

ale nie nastawiam, się na to że jutro urodzę....

mam czarne myśli, że leże tam do piątku np. i dopiero coś zaczną działać... :angry:
a mój synek myśli, chyba że jest na disco jakimś, az mnie brzuch boli.

15 lata 1 miesiąc temu #15569 przez Mirella
Ilonka, może on wyjścia szuka? :D Doła masz? no popatrz, a podobno przed porodem ma się humorki jakieś większe czy coś? może już Cię bierze powoli? W ogóle co Ty robisz na forum? Mówiłam Ci, dziki seks, albo drzewo rąb :) Jak nie masz to wpadnij do mnie, jest co rąbać, znajdę Ci tyle roboty fizycznej że spokojnie do rana urodzisz :)

15 lata 1 miesiąc temu #15570 przez _aga86_
Oj Ilona nie latwo jest czekac, ale jak zobaczysz dzidzie wszystko przejdzie- pamietaj, ze ten najpiekniejszy dzien w zyciu jeszcze przed Toba i ta najcudowniejsza chwila- tyle czekalas to i teraz dasz rade:) Najwazniejsze, zeby bylo wszystko ok- widocznie dobrze mu w brzuszku:) Trzymam kciuki:*

15 lata 1 miesiąc temu #15572 przez ilona
Mirella napisał:

Ilonka, ja 11 dni przenosiłam, 2 to jeszcze nic.... No najgorsze to to czekanie w szpitalu, też tego miło nie wspominam. Może zafunduj sobie noc dzikiego seksu przed tym szpitalem, albo jakieś inne zawody, drzewo porąb czy coś :)
Byłoby fajnie gdyby Ci się w szpitalu dostęp do netu trafił, to byś nam mogła pisać co i jak. Nic nie fantazjuję, u nas w szpitalu był :)

Mirella od tego posta było już dwa razy przytulanko :) będzie i trzeci :) i może czwarty tylko mąż poprosił o trochę odpoczynku :)
cały czas mi się płacze... samo. nie wiem czemu :)

zaraz sobie idę jeszcze zrobię lewatywę :) może i to coś da...

Aga uwierz mi że bardzo mi ciężko, chociażby z tego powodu, że mamuśka mi się bardzo rozchorowała dziś (ciśnienie) i dodatkowo mnie zmartwiła.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka