BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 3 tygodni temu #11927 przez sloneczko
angela, ja tez mialam to badanie, ale to bylo akurat wtedy co lubialam bardzo slodkie, wiec mnie prawie ze bylo to na reke ;) ale jednak taki dziwny smak byl w ustach.

moja lala do 32tc miala po 6 razy dziennie czkawke i trwalo do 20 min, miedzy 32tc a 34tc miala moze raz na dwa dni ale teraz znowu zauwazylam ze czesciej jest, wiec mysle ze to poprostu nie ma znaczenia od tygodnia, chyba naszym dzieciaczkom nasze wody plodowe smakuja ;) a ze polykaja za duzo na raz to skad wynik czkawki, ale to im nie przeszkadza a wrecz uczy jak pozniej samemu oddychac, tak czytalam.

e dam rade, wytrzymam, teraz odkurzalam wiec odczuwam troche skurczy ale nie tak jak przed wczoraj.

ilona mnie tez biodro boli ale po prawej stronie, wlasnie czego sie nie robi dla maluszka ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 3 tygodni temu #11930 przez angela660
A mnie bolą oba biodra;p

No właśnie nie zauważyłam, żeby była jakaś zależność z tą czkawką czy słodkie czy słone i bez względu na to co i ile wypije;p Nie kopie, jak czka to czka sobie w spokoju:)

ah, za tydzień do lekarza:) i dowiem się co i jak:) za 4 może już urodzę, więc słoneczko możemy mieć zbliżony poród;p

15 lata 3 tygodni temu #11932 przez natmur11
a ja mam wrazenie ze moje malenstwo bedzie bardzo grzeczne po zebrach raczej mnie nie kopie a jak juz to zadko, z tego co zauwazylam nie zachowuje sie jakos nerwowo. Ciekawe czy taki zostanie po urodzeniu:) a jak tam wasze skarbby? a co do tego badania to ja go nie mialam, w ktorym tygodniu mialyscie je robione? i kazdemu je robia?

15 lata 3 tygodni temu #11934 przez sloneczko
to badanie robi sie gdy jest cukier podwyzszony, musisz sie ciceszyc ;) ja mialam w 27tc albo 26tc jakos tak.

ja musze powiedziec ze tez juz nie oczuwac kopniakow w zebra bo brzuszek jest nizej (wiec mozliwe ze u Ciebie tez) ale za to po bolkach jak nozkami kopie, czy jak pupe wypina, a juz o glowce ktora ma w moim prawie kroczu to juz nie wspomne, bo wtedy najbardziej boli..

ja licze bardzo na to ze moja bede spokojna, teraz niech sie wyszaleje.

15 lata 3 tygodni temu #11937 przez angela660
natmur- nie ma konkretnego tygodnia na to badanie, ja je mam dość późno ale to nie ma znaczenia;p

mój mały kopie i wierci się dość często, ale nie przeszkadza mi to - niektóre kobiety narzekają i nie wiem czy to kwestia podejścia czy mój bobas nie jest tak "uciążliwy";)
Ale noce raczej przesypia, ciekawe jak będzie się zachowywał po drugiej stronie;)

15 lata 3 tygodni temu #11939 przez natmur11
ja jak napne brzuch np podczas wstawania to z prawej strony mam na brzuchu takie fajne zgrubienie, pewnie pupa:)

15 lata 3 tygodni temu #11940 przez sloneczko
tez mysle ze to pupa, u mnie jest najczesciej po lewej albo na srodku. To zalezy jak dzidzia lezy.

Ja sie bardzo ciesze jak moja kopie, choc ostatnio jest bolesne.

15 lata 3 tygodni temu #11941 przez gold_butterfly
Mi ostatnio tak się wykrzywiła,że wyglądałam jak wielbłąd - dwa wielkie garby :-D Idę robić pierogi z mięsem - ale mi się nie chce... :-(

15 lata 3 tygodni temu #11946 przez sloneczko
angela660 napisał:

ah, za tydzień do lekarza:) i dowiem się co i jak:) za 4 może już urodzę, więc słoneczko możemy mieć zbliżony poród;p

w jedym czasie nogi rozlozymy i bedziemy krzyczec ;) haa

oh pierogi oh z miesem, i kto tu robi ochote.... :cheer:

15 lata 3 tygodni temu #12036 przez ilona
cześć dziewczynki moje drogie :)
właśnie poszła ode mnie sąsiadka.... przyszła pożyczyć mąkę i trochę jej zeszło. Jak zaczęła opowiadać jak to ona rodziła co to było, co przeżyła. Myślałam że zejdę ze śmiechu. Jak mnie wkurzają takie historie. Nie wypada wyprosić a słuchać się nie chce jak się takie brednie słyszy/ np. "tylko pamiętaj jak będzie na dworze w sierpniu ze 30 stopni to zanim dziecko nakarmisz piersią to próbuj pokarm bo może się skwasić W PIERSI."

gorszej głupoty nie słyszałam jak żyje. :lol: :lol: :lol:

15 lata 3 tygodni temu #12038 przez Madzia89862
a no starsze baby tak maja.im ktos takich glupot naopowiadal i teraz topowtarzaja:)mi pod koniec ciazy nozki wpychal pod zebra bo glowke juz mial na dole ale czasem sie tak wypial mi pupencja ze tylko smiac sie:)wspaniale to bylo uczucie..az czasem sie teskni za stanem kiedy byl w brzuszku:)a teraz urwis z niego maly:)

15 lata 3 tygodni temu #12044 przez Aga
Moj Brzdac tez ma czesto czkawki , przynajmniej raz dziennie jest. Za szybko pije wody chyba ..heh. I tez trwaja dlugo.

15 lata 3 tygodni temu #12046 przez Madzia89862
mlody mial kilka razy dzienni miec czkawki trwjace po pol godz i dluzej ale z czasem tak sie czlowiek przyzwyczail ze szczegolnie na to nie zwracal uwagi:)

15 lata 3 tygodni temu #12047 przez natmur11
hehe o tym ze pokarm kwasnieje w piersiach to nie slyszalam;] ja wlasnie zamawiam koszyczek wiklinowy tzn kolyske z koszyczkiem dla maluszka, zobaczymy jak sie sprawdzi ale podobno dziecku lepiej sie wypia na poczatku w czyms ciasniejszym niz lozeczko.
no i za 3 tygodnie przyjezdza do mnie tesciowa i bedzie do poczatku czerwca... ahh to bedzie trudny czas. a co sadzicie o kosmetykach panaten dla dzieci?

15 lata 3 tygodni temu - 15 lata 3 tygodni temu #12051 przez sloneczko
to nie bedzie skwaszone mleko tylko przegotowane, hahah dobre, to co jak bedzie temp ujemna to bedzie zamrozone ;)

ja ide spac, jutro ide na spotkanie z kolezankami z pracy, mysle ze to ostatnie spotkanie bedzie przed porodem.

a wieczorem mam szkole rodzenia, kiedys napewno sie odezwe ;)

milej nocy i spokojnego dnia jutro.

p.s kosmetyki z panaten sa najlepsze, ja mam z nich i z bübchen niestety z nivea tutaj nie ma!

panaten to sa kosmetyki pierwsze jakie zaczyly dla baby byc produkowane to po tej marce zostaly nastepne produkowane byc!

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka