- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
to samo powiesz,do polowy jeszcze jakos wolno leci ale po polowie a juz po 30tc bardzo szybko.
jak sie czujesz? 11 tc to juz maluszek ma kilka cm,ale po brzuszku nie widac.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Madzia89862
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- kakasia20
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Jeżeli swędzą piersi,to ponoć przez to,że skóra się naciąga (piersi rosną,bo zaczyna się produkować większa ilość siary) i najlepiej wtedy smarować oliwką lub jakimś specjalnym kremem przeznaczonym dla kobiet w ciąży (mnie swędziały jakiś czas,a potem pojawiły się dwa małe rozstępy

Poza tym porobiłam wszystkie planowane zakupy. W środę byłam u okulisty: czułam się fatalnie. Maleństwo jakoś niżej zjechało i strasznie bolał mnie brzuch i pęcherz przy każdym drobniutkim kroczku. Poczekałam w kolejce - a gdy miałam wchodzić,to jakiś 22 - letni chłopak wepchnął mi się do kolejki (miałam numerek 4,a on 7). W dodatku po 1. Doskonale sobie zdawał sprawę,że teraz moja kolej,bo powiedziałam,że teraz moja kolej 2. Wiedział,że jestem w ciąży (trudno tego nie zauważyć). Powinnam była za nim wejść i go wyprosić,ale tak mi się łzy zakręciły w oczach,że uznałam,że lepiej poczekać. Chyba bym inaczej zaczęła wypłakiwać się okuliście w ramionach. Mąż zabrał mnie po tym incydencie na zakupy,ale zrobiło mi się słabo w kolejce (6 osób mi się przyglądało,ale nikt nie przepuścił). W końcu zdenerwowana warknęłam na jakiegoś mężczyznę: - Na co się k*rwa gapisz. Mąż w szoku - nigdy przecież nie przeklinam. No ale cóż... Potem okazało się,że tętno skoczyło mi do 160 i pojechaliśmy do apteki po zwykłą melisę. Zostałam w samochodzie,a mąż poszedł po zakup. I... jak na złość zablokował nas samochód,z którego wysiadło 3 pijanych mężczyzn (może ewentualnie kierowca był trzeźwy,ale też miał podejrzaną minę). Powiedziałam,że zaraz chcę odjechać i żeby zaparkowali w normalnym miejscu a nie na środku ulicy,na co się roześmiali i powiedzieli,że oni tylko po wódeczkę. To już był szczyt chamstwa - poszłam i kluczami zaczęłam śledzić zygzaki na lakierze. Pech chciał,że akurat mąż wyszedł z apteki i mnie ofuknął,że znowu się wygłupiam. No to się rozpłakałam tak,że nie mógł mnie uspokoić. Ale dzień... Pojechaliśmy na noc do moich rodziców,bo dostałam takich skurczy,że musiałam się położyć do łóżka. Mąż oczywiście poszedł poskarżyć się na moje naganne zachowanie,ale tata go tylko zbył słowami - Trzeba było mu opony przebić. Moja córeczka - moja krew - i dumny zakończył rozmowę.
Mówię wam - ludzie to są takie chamy,że aż strach

- kakasia20
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a no wlasnie tak jest 10cioro sie gapi, gada ale zeby pomoc to zaden.
a z tymi pijanymi to wiesz im to nic oni potrzebuja %.
To tatus byl dumnny z corci

na mialam w nocy skurcze co 2-3min trwaly 30 min. i dzis o 6 rano 2 godziny tez co 2-3 min, ale nie byly takie silne jak wczoraj, chce isc na spacer, zobaczymy czy mi sie uda. A kregoslup tak mnie boli ;( moj brzuszek tez z kazdym dniem jest coraz nizej, wczoraj zrobilam zdjecie i porownalam go z przed tygodnia, brzuszek jest wiekszy, jest nize i pepek jest tez o wiele wiele nizej.
milego dnia dziewczynki, ja ide sniadanko papusiac
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
u mnie teraz znowu boli, ale trudno ide na spacer moze przejdzie.
Ty masz naprawde przechlapane z tym tetnem, kurcze wspolczuje Ci, ja jak mam niskie cisnienie, a ostatnio za niskie to tylko w glowie mi sie kreci, ale zeby zemdlec musze miec malo powietrza.
jak wroce to sie odezwe. kurcze jeszcze dzis mam szkole rodzenia, chyba pojde ale nic nie bede robic, bo kto wie czy takie cwiczenia nie wywolaja porodu.
mam wrazenie ze jestem opuchnieta na buzi, o rekach juz nie mowie nawet zgiac nie moge i ta wysypka, eh dzis mam zly dzien wszystko na NIE

- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24

co tu tak dziś cicho???
Ja dziś kompletnie leniuchowałam cały dzień. A co u Was słychać, jak samopoczucia??
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

i niedawno ze szkoly rodzenia wrocilam.Dwie dziewczyny ze szkoly rodzenia juz urodzily

u mnie samopoczucie duzo lepiej jak wczoraj, bole mialam tylko rano i jak bylam w sklepie, a tak to byly tez ale nie regularne.
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-

pospałam po południu to teraz będe pół nocy siedzieć

- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

kupilas juz wszystkie meble do domku?
co do tej 5latki, to wiesz skoro niedawno zostala uroczona braciszkie, to wie juz cos na ten temat

Do mnie jeszcze nikt nie zadzwonil czy urodzilam, ale pewnie tesciowa sie juz tym zajela, jak ostatnio mnie widziala jak mialam skurcze.
Okropnie krzyz mnie boli, jeszcze jak chodze to jeszcze jeszcze, ale jak tylko sie poloze czy usiade to katastrofa, aha co do nocy musze powiedziec ze duzo lepije spie, a ta noc zadnych skurczy nie mialam, wiec moze mala jeszce posiedzi

- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A jak tam u Ciebie z mebelkami? W co się zaopatrzyłaś?
Co do Roksanki (bo tak ma na imię),to uczestniczyła w jednym USG z mamą i ginekolog wszystko jej objaśniał. Także też liczył razem z nią paluszki u dłoni dziecka :-D Myślałam,że będzie zazdrosna o braciszka,ale wygląda na zadowoloną

PS: ja zawsze masowałam brzuch,gdy miałam skurcze,żeby przestały boleć. A ostatnio ginekolog powiedział,że masowanie brzucha jeszcze je potęguje. Także lepiej wtedy leżeć

- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-

ja miałam wczoraj potworne skurcze około 1 w nocy, ból kręgosłupa i już myślałam, że urodzę ale zasnęłam, obudziłam się dziś z uśmiechem na ustach. Śnił mi się mój synek, że urodziłam Go bardzo szybko. I w tym śnie 4 razy zmieniałam mu pieluszkę, był bardzo spokojny

Cudowny sen...