BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 3 tygodni temu #12681 przez angela660
tak Aga:) to ja pisałam o tych upławach;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 3 tygodni temu #12683 przez ilona
sloneczko no właśnie ja tez mam taki dresik welurkowy i się zastanawiałam czy wystarczy.
U mnie pogoda jest całkiem ładna, dziś byłam na mieście z mężem w bluzce bawełnianej z długim rękawem, więc myślę że jak pojadę rodzić to będzie już cieplutko :)

15 lata 3 tygodni temu #12687 przez Aga
Angela tak myslalm wlasnie . No i ja dzis mialam tak mokro miedzy udami jak Ty kiedys wspominalas . Normalnie jakbym sie posiusiala ;)

Ja tez mam welurkowy pajacyk na wyjscie dla Malej , body i spioszki . Wezme tez w razie czego sweterk z kapturkiem . No oczywiscie czapeczka , skarpetki i rekawiczki.
Kupilam tez rozek , zeby zawinac Mala .
Ale Kochane Majoweczki miejmy nadzieje ze bedziemy mialy ladan pogode . Oczywiscie aby nie bylo tez za upalnie .

Sloneczko i Natmur u mnie tez bez wkladki sie nie da .

15 lata 2 tygodni temu #12711 przez ilona
Witam dziewczyny :)

ale tu dziś cicho. ja super spałam dziś,wróciłam właśnie ze spaceru i czekam na moje koleżaneczki które wzięły wolne, żeby się spotkać na ploty :) życzę miłego dnia

15 lata 2 tygodni temu #12719 przez _aga86_
natmur11 napisał:

no spakowalam mojego chlopa do pracy i teraz juz mam cala noc dla siebie;] wrocilam od poloznych oczywiscie w kiepskim humorze bo na pytanie czy dostane skierowanie do ginekologa odpowiedzialy mi ze nie bo jesli nie ma jakis zaburzen to nie wypisuja no wiec pytam to skad mam wiedziec czy nie mam rozwarcia i czy wszystko jest w pozadku to ona mi ze jak odejda mi wody albo bede miala skurcze co 10 min to mam sie zglosic do szpitala...:/ wrr i jak tu bezstresowo czekac do rozwiazania i wierzyc na slowo ze wszystko jest ok no to doslownie sredniowiecze. Jedno wiem na pewno ze jesli kiedykolwiek bede znow w ciazy to nie bede jej prowdzic w uk, rozumiem teraz dziewczyny ktore pol wyplaty zostawiaja u prywatnych lekarzy, przynjamniej wiedza co i jak. Aha usg juz tez nie bede miala a polozenie dziecka sprawdza na dotyk brzuszka... szczerze nie mam pojecia czy smiac sie czy plakac w takiej sytuacji

Namatur usg bedziesz miala jak sie okaze, ze brzuszek jest mniejszy niz przypada na dany tydzien... A co do rozwarcia to nie ma tragedii, bo jak gin. by powiedzial Ci, ze masz jakies tam rozwarcie to i tak nie wiadomo ile czasu minie zanim urodzisz... Ja moglam dzwonic dopiero przy skurczach co 5 min. TRZYMAM ZA WAS KCIUKI:)

15 lata 2 tygodni temu #12737 przez angela660
Dzień dobry:)
no cichutko, ale może dlatego, że wcześnie;p

Mały rano się tak rozpychał... myślałam, że już wyskoczy ;p ha ha
W ogóle, dziewczyny macie tak, jak rano wstajecie albo w ciągu dnia dłużej posiedzicie to taka blokada- paraliż w biodrach? Muszę po woli wstawać i nie mogę się wyprostować, a krok robię jak robot- dopiero po kilku takich krokach mija...?! Nie za każdym razem, ale dość często tak mam.
I dziś rano jak obracałam się z boku na bok, to złapał mnie taki ból właśnie w biodrze, że aż się obudziłam- taka wystraszona, bałam się że może małego jakoś ścisnęłam, ale tam to chyba nie sięgnął;p

15 lata 2 tygodni temu #12739 przez Aga
Angela mam tak samo . Mysle ze to zalezy jak w danej chwili ulozy sie malnestwo. Czasami podnoszac sie z lozka czy fotela musze robic to bardzo ostroznie , bo mam jakby jak to ujelas blkoade . Ale po chwili przechodzi. Tak samo lapia mnie jaby takie kolki w nocy , i to takze wydaje mi sie ze jak za szybko sie rusze a Malenstwo tam akurat jest ulozone bo czuje jak sie mocno wypina. Kiedys w nocy az moj maz sie wystraszyl , bo zaczelam mowic ze mnie boli a ten juz do mnie ...." Boze Aga ale Ty chyba nie bedziesz jeszcze rodzila ??" heh byl taki przerazony ze szok. A mnie zlapala wlasnie ta kolka , ale trwala kila minut bolalo troche to , ale znalazlam pozniej odpowiednia pozycje i przeszlo.

15 lata 2 tygodni temu #12743 przez angela660
:)
dziękuje Aga:)

15 lata 2 tygodni temu #12774 przez Aga
Angela :) cala przyjemnosc po mojej stronie .

Ale dzis tutaj pusto ...
Ilonka co u Ciebie ??? Jejku moze sie juz zaczelo. :unsure:

15 lata 2 tygodni temu #12777 przez Madzia89862
sylwus z kwietnia chyba urodzila bo na wczoraj miala termin i od 2 dni bodajrze sie nie odzywa

15 lata 2 tygodni temu #12800 przez ilona
Witam majóweczki :)
Ja dziś miałam w domu imprezę :) baby schower :)
koleżanki maiły przyjść na kawę, na ploty a się zgadały i zrobiły mi ogromną niespodziankę.
Dostałam piękne prezenty dla maluszka i kilka drobiazgów dla siebie, a jak mój mąż wrócił z pracy to stwierdził że z babami siedział nie będzie i kazał dziewczyna zadzwonić po swoich facetów, no i panowie zrobili sobie grilla a my ploteczki przy kawie i ciastku. :)

Aga
jeszcze daję radę i nie pojechałam :)

15 lata 2 tygodni temu #12801 przez sloneczko
hej dziewczny

ja dopiero teraz pisze i czytam Wasze posty, bo caly dzien nie mialam neta, cos sie w centali popsulo, nawet nie mialam telefonu, a dostalam taka wysypke ze tragedia, do tej pory w poruwnaniu do tego co teraz mam to nic nie bylo.

jutro mam isc na ktg wiec zobaczymy co bedzie.

wlasnie mialam sie kiedys Was pytac czy tez naj polezycie troche czy posiedziecie to pupie, biodrach i calych nogach macie takie jak by zdretfiale, ale widze ze nie tylko ja ;)

no sylwus miala rodzic, ale wczoraj albo przed wczoraj jescze pisala ze nic sie nie dzieje, i zastanawiala sie kiedy ma jechac do szpitala

ale cala noc i w dzien z glowy mi nie wychodzila julcia, ktora miala bole i rozwarcie na 2 cm.

no juz pokolei sie mamusie posypia ;)
ide czytac wszystkie wypowiedzi co mnie minely przez caly dzien

15 lata 2 tygodni temu #12802 przez sloneczko
ilona napisał:

Witam majóweczki :)
Ja dziś miałam w domu imprezę :) baby schower :)
koleżanki maiły przyjść na kawę, na ploty a się zgadały i zrobiły mi ogromną niespodziankę.
Dostałam piękne prezenty dla maluszka i kilka drobiazgów dla siebie, a jak mój mąż wrócił z pracy to stwierdził że z babami siedział nie będzie i kazał dziewczyna zadzwonić po swoich facetów, no i panowie zrobili sobie grilla a my ploteczki przy kawie i ciastku. :)

Aga
jeszcze daję radę i nie pojechałam :)

a to ilonka masz czestrze bole? albo czujesz ze cos sie zaczyna?

ja tez chcialam zrobic taka impreze, ale jakos czas leci szybko a z polski teraz nikt nie przyjedzie ;(, wiec chyba sama sobie zrobie haha

15 lata 2 tygodni temu #12804 przez ilona
no ja mam cały czas nieregularne, ale to jedyny na razie "objaw"

ja to byłam bardzo zaskoczona tym pomysłem baby schower, bo one same to wymyśliły :)

15 lata 2 tygodni temu #12812 przez sloneczko
ilona napisał:

no ja mam cały czas nieregularne, ale to jedyny na razie "objaw"

ja to byłam bardzo zaskoczona tym pomysłem baby schower, bo one same to wymyśliły :)

juz sie wystraszylam, ze zaczynasz rodzic ;)

ale taka impreza musi byc bardzo fajna, robilas jakies konkursy? czy tylko tak posiedzialyscie?

ide spac dzis troche chodzialam a teraz to odczuwam, choc wczoraj tyle sie na sprzatalam i prawie zadnych skurczy nie mialam a dzis byle chodzenie i juz... to chyba zalezy najbardziej od tego jak dzidzia jest ulozona, bo moja lala prawie dwa dni bardzo malo sie ruszala, a teraz jak zaczela to mam bole.

dobranoc i do jutra

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka