BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 3 tygodni temu #12642 przez natmur11
no spakowalam mojego chlopa do pracy i teraz juz mam cala noc dla siebie;] wrocilam od poloznych oczywiscie w kiepskim humorze bo na pytanie czy dostane skierowanie do ginekologa odpowiedzialy mi ze nie bo jesli nie ma jakis zaburzen to nie wypisuja no wiec pytam to skad mam wiedziec czy nie mam rozwarcia i czy wszystko jest w pozadku to ona mi ze jak odejda mi wody albo bede miala skurcze co 10 min to mam sie zglosic do szpitala...:/ wrr i jak tu bezstresowo czekac do rozwiazania i wierzyc na slowo ze wszystko jest ok no to doslownie sredniowiecze. Jedno wiem na pewno ze jesli kiedykolwiek bede znow w ciazy to nie bede jej prowdzic w uk, rozumiem teraz dziewczyny ktore pol wyplaty zostawiaja u prywatnych lekarzy, przynjamniej wiedza co i jak. Aha usg juz tez nie bede miala a polozenie dziecka sprawdza na dotyk brzuszka... szczerze nie mam pojecia czy smiac sie czy plakac w takiej sytuacji

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 3 tygodni temu #12645 przez angela660
a ja narzekałam na polską służbę zdrowia...

Natmur- a jakbyś tak poszła prywatnie, bezpośrednio do ginekologa? Jeśli tak bardzo się niepokoisz, a pewnie niepotrzebnie, jeśli dobrze się czujesz to wszystko ok:) Doskonale wiem, że akurat rozwarcia to się nie czuje- choć ja miałam momentami taki ciągnący ból w tym miejscu, ale to już 35 tc więc tylko bardziej uważaj i nie przemęczaj się a będzie wszystko dobrze:D

15 lata 3 tygodni temu #12650 przez ilona
natmur11 to kiepsko, ja właśnie mam przykre doświadczenia z lekarzami z "ubezpieczalni" i od jakiś trzech lat leczę się prywatnie. I fakt, że zdrowie w Polsce kosztuje,ale przynajmniej wiem na czym stoję. I tak jak byłam w 2 miesiącu lekarz zapytał mnie czy chcę zwolnienie, a że praca którą robiłam na co dzień wymagała ciągłego kontaktu z ludźmi z bardzo różnych środowisk czyt. patologia społeczna od razu je wypisał i nie pytał o powody.
I w taki oto sposób spokojnie i bez nerwów przygotowuje się na przyjście maleństwa.

15 lata 3 tygodni temu #12652 przez ilona
dziewczyny co zapakowałyście tzn. jakie ubranko dla dziecka na wyjście ze szpitala??? Bo ja kompletnie nie mam pojęcia

15 lata 3 tygodni temu #12653 przez natmur11
niby nie czuje sie zle ale mimo wszystko chcialabym sprawdzic czy napewno wszystko jest dobrze. tutejsi ginekolodzy niestety raczej nie przyjmuja prywatnie najpredzej dostalabym sie prywatnie do polskiej przychodni a taka najblizej znajduje sie jakies 200 mil od mojego miasta a szczerze nie czuje sie juz na silach zeby tluc sie autobusami albo pociagiem tyle czasu. oby wytrzymac jeszcze te 3 tyodnie chociaz a potem starac sie trzymac z daleka od tej sluzby zdrowia.

15 lata 3 tygodni temu #12655 przez natmur11
ja wzielam taki welurkowy pajacyk i taki komplecik polspiochy i bluza zapinana ale ten komplecik to dla dziewczynki. no i owine w rozek przykryje kocykiem czy jakos tak mysle ze starczy chociaz tu na wyspach to czesto deszcze padaja wiec nie wiem czego sie spodziewac

15 lata 3 tygodni temu #12657 przez ilona
no ja byłam w zeszła środę u gina i badał mnie od środka :) i powiedział, że poród daleko.
(bada mnie na każdej wizycie) ale od kilku dni mam bardzo nieregularne skurcze i ciągle myślę że to już :)

15 lata 3 tygodni temu #12660 przez angela660
oj natmur trzymaj się! będzie dobrze!

Mnie też bada na każdej wizycie, a teraz jak już mówiłam wybiorę się troszkę wcześniej, a nie dopiero za tydzień zwłaszcza, że nie wiem co z tymi wynikami jest nie tak.

A na wyjście ze szpitala- co zależy od pogody- mam body,kaftanik i śpioszki albo body koszulka i dresik, spodnie bawełniane i taką bluzę podszytą misiem. No i rożek.
Z tego co mi wiadomo to na wyjście bardzo grubo ubierają w szpitalu i mam tak awaryjnie uszykowane 2 wersje- ale to i tak tatuś dopiero weźmie jak będzie jechał nas odebrać:)

15 lata 3 tygodni temu #12663 przez Aga
Natmur :( Tak jak pisalam tez kiedys ....tutaj to jest sredniowiecze z tym ich podejsciem do kobiet w ciazy . Na kazde zadawane pytanie polozna odpowiada mi ze tak ma byc . I tak samo polozenie dziecka sprawdza dotykajac brzuszka . To juz przeciez pisalam ze ni emoglam sie nawet doprosic o wymaz z pochwy czy to oby nie zapalenie . Mozna oszalec tutaj !!!
Oby w szpitalu bylo lepiej. Z tego co wiem od znajomych to w szpitalu jest ok ...zobaczymy... ja tez sie boje abym wytrzymala jeszcze do porodu ze trzy tygodnie przynajmniej :(

15 lata 3 tygodni temu #12664 przez Aga
Ja tez do polskiego gin. mam troche drogi.
Natmur a z jakiej czesci kraju jestes ??? Wogole w Anglii ?? Ja z poludniowej czesci ..
Jesli oczywiscie moge zapytac .

15 lata 3 tygodni temu #12668 przez natmur11
ja wlasciwie mieszkam w irlandii północnej w okolicach Belfastu a to jeszcze podchodzi pod Wielka Brytanie

15 lata 3 tygodni temu #12669 przez Aga
No i jak opisujesz swoje doswiadczenia z polozna to to samo jest. Skierowanie do ginekologa to oni daja jak juz chyba cos sie dzieje nie tak . Mozna oszalec czasami w tym.
Najlepiej jak nic sie nie dzieje , wtedy jest ok.

15 lata 3 tygodni temu #12670 przez Aga
A ja dzis rano jak wstalam to lekko sie wystraszylam . Mialam tak mokro miedzy nogami :(
Ale pozniej bylo juz ok. No ale co pierwsz mysl byla "jesuuu wody mi sie sacza " .
Prawdopodebnie to przez te nasiole upalwy co mam. I jezeli dobrze pamietam ktoras z Was o tym pisala chyba Dziewczyny . Nie wiem czy to Ty Angela ??

15 lata 3 tygodni temu #12671 przez natmur11
ja z uplawami tez mam maly problemik bez wkladki to nie mam co wychodzic, chociaz byl juz taki czas ze podpaske zalozylam bo wkladka nie dala rady.

15 lata 3 tygodni temu #12677 przez sloneczko
natmur a jak bys sie do szpitala zglosila? no wiadome gdyby cos cie nie pokoilo.

ilona ja kupilam taki komplecik, dresik do tego dokupilam czapeczke i skarpeteczki. Pod spod dam body, bo jak spioszki zaloze to moze byc za cieplo, choc wezme napewno bo niewiadomo jaka bedzie pogoda.

z uplawami tez mam problemy. sa koloru jasno zoltego albo kremowego. Duzo nie jest, ale wkladke trzeba zalozyc

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka