BezpiecznaCiaza112023

Mamusie 2010

11 lata 1 miesiąc temu #860342 przez paulinkaaa2202
Ja w czwartek dostałam telefon z przedszkola że Judyta wymiotowała i ma wysoką gorączkę 39C myślałam że zawału dostanę z nerwów. Myślałam, że jest chora czy coś. Ale skarżyła się że zupa była nie dobra w domu jeszcze 2 razy zwymiotowała i gorączka spadła tak myślę że po prostu zatruła się tą zupą.... A i tak byłyśmy u lekarza wszystko było w porządku... ale strachu się najadłam :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #860389 przez MoNiaaa
o matko paulinka ale musialas sie nerwow najesc!! a nie dowiadywalas sie czy innym dzieciom nic nie bylo?moze rzeczywiscie cos w tej zupie dobrze ze juz z Judysia dobrze :kiss:

z tymi prezpuklinami roznie bywa.mojej szwagierki syn mial zabieg jak mial ok 1 czy 2 nie pamietam oby u Judytki i u mojej Zuzi obylo sie bez zabiegu!!
Zuzka ma taki specjalny plaster i juz nawet nie pamietam jak jej pepuszek wyglada :ohmy:

http

]

11 lata 1 miesiąc temu #860499 przez paulinkaaa2202
Monia z tego co czytałam na necie jeśli występuje przepuklina pępkowa to się obejdzie zazwyczaj bez zabiegu częściej zabieg jest konieczny przy pachwinowej i co ciekawe niby 80-90% dotyka częściej chłopców niż dziewczynek :P widać nie zawsze

11 lata 1 miesiąc temu #864541 przez paulinkaaa2202
Byłyśmy wczoraj u chirurga i było tak jak myślałam przez dzień ta przepuklina się chowa wychodzi po całym dniu chodzenia Judyty więc skierowano nas na usg i potem znowu musimy wrócić do tego chirurga i on zadecyduje. Jeśli na usg wyjdzie ta przepuklina kieruje nas na zabieg laparaskopowy. Podobno się długo czeka zobaczymy. Póki przepuklina się przemieszcza jest ok można poczekać ale gdy zatrzyma się i nie da się jej przesunąć koniecznie i natychmiast trzeba ją usunąć bo to nawet zagraża życiu super mam żyć w niepewności i w strachu :(

Poza tym Judyta dzisiaj wstała z takim katarem taką chrypą i paskudnym kaszlem znowu 2 tyg temu było to samo i kolejne 4 tyg też a wtedy byłam z nią parę razy u lekarzy i nic jej nie było tzw osłuchowo czysto.
Ja nie wiem jak to będzie jak ja w kwietniu zacznę staż jak co chwilę coś się dzieje :(

11 lata 4 tygodni temu #866260 przez paulinkaaa2202
I okazało się że ma zapalenie spojówek oczy czerwone i zaropiałe jakieś wirusowe masakra znowu coś.... dziecko było cały czas na dworze i załapało.
Niemożliwe żeby przez miesiąc czasu miała cały czas zaczerwienione gardło

10 lata 11 miesiąc temu #878277 przez alutka1011
Ale tu się cisza zrobiła :( Dziewczyny co z Wami?

10 lata 11 miesiąc temu #879762 przez alutka1011
Dziewczyny co kupujecie dzieciakom na dzień dziecka bo nie mam pomysłu?

10 lata 11 miesiąc temu #879808 przez MoNiaaa
straszna cisza sie zrobila:P
ja jakis duzych prezentow nie kupuje Julce moze jakies naklejki i kiedys juz jej kupilam farbki takie zelowe do malowania po szybie wiec jej dam:)
po za tym w przedszkolu maja wycieczke i pewnie jakas ciocia tez cos przyniesie to wystarczy:)

http

]

10 lata 11 miesiąc temu #879881 przez alutka1011
Ja juz jeden wspólny prezent kupiłam ale chce im coś jeszcze dokupić zwłaszcza Dawidowi bo póki co z trampoliny nie skorzysta.Maja chce chi chi love ale wiem że będzie to leżało w kącie więc odpada...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #879888 przez wola82
Hej
Cisza bo mialam problemy z ta strona i jak na razie jest ok.
My po chrzcinach Leny tydzien temu robilismy i po pierwszym szczepieniu, mala wazy 6500 i 61 cm, a Lukas zaledwie 100 cm i 15500wazy drobinka, tez mial byc szczepiony ale za bardzo kaszle i musze poczekac. Nad dniem dziecka sie nawet nie zastanawialam jeszcze, bo po tych chrzcinach jakos nie potrafie sie ogarnac, takze mysle ze wycieczka jakas gdzies, a zabawek ma juz za duzo.
Jak tam wasze dzieciaczki?
A to moje dzieciaki :kiss:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #880186 przez MoNiaaa
Lucas jaki elegancik :) super
a Lenka widze ze tez pyziata :)
my chrzciny mamy przed soba dopiero w sierpniu bedziemy robic bo czzekam na brata ze szkocji.
wola robilas w domu czy w lokalu???
alutka jak Maja dla Dawidka?
Julka niby wie ze Zuzia mala i trzeba uwazac ale musze na nia uwazac strasznie.
chyba troche zazdrosc wychodzi jak tylko dam buziaka Zuzi alb sie z nia wyglupiam to Julka zaraz przychodzi i sie pyta"a kto mi da buziaka" dla Zuzi nie jest zlosliwa na szczescie ale brakuje jej chyba naszej uwagi tylko ze Zuzka strasznie absorbujaca jest ciagle placze i ciagle musze ja nosic i zaniedbuje troche Julke i juz nawet sily nie mam :(

http

]

10 lata 11 miesiąc temu #880387 przez alutka1011
Maja w stosunku do Dawida bardzo dobrze bawi się z nim i wogóle albo np jak Go myjemy mówi "Mamusiu ale on ma słodkie stópki prawda " :kiss: Co do uwagi to jak Dawid spi to każdą chwile poświęcam Mai zresztą Dawid jest raczej grzeczny i większośc czasu leży w leżaczku.
My dziś byliśmy na szczepieniu Dawid ma 70 cm i 7,5 kg :) no i co chwile tatuje ja mu mówię powiedz mama a on atatatata :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #880430 przez wola82
Monia w domu robilismy, bylo troche zamieszania jak to w 3 pokojowym mieszkaniu 20 osob doroslych +6 dzieci, ale pomogli mi rodzice i siostra uff...
Ja tez musze zwracac uwage Lukasowi zwlaszcza jak sie wyglupia i zeby nei upadl na nia albo czyms nie rzucil, a zazdrosny to chyba wogole nie jest o Lene, ale tez staram sie poswiecac mu duzo czasu, razem z Lena :laugh:
Alutka to kawal chlopa :laugh: z Dawidka.
Lena to faktycznie pyzunia szyi u niej nie widac :) jest co nosic.

10 lata 11 miesiąc temu #880444 przez alutka1011
Wola no chłop jak dąb :woohoo:
Hehe a ile Lenka waży? I tak jeść liczna a Lukas jaki kawaler :) My też robiliśmy w domu chrzciny i powiedziałam że ostatni raz robie taka impreze w domu mimo że miałam kucharkę i kelnera to co chwile goniłam :huh:
A wasze dzieci mlodsze od mojego a pewnie wcześniej zaczną siedzieć niż Dawid :dry: no cóż przeciwieństwo Mai...

10 lata 11 miesiąc temu #880497 przez MoNiaaa
moja zuzka jeszcze nie ma 5 mc a wazy 7 kg ;)
Julka tez sie bawi i caluje ciagle Zuzke jej zachowanie wczesniej podsumywalam ze taki mawiek ale moze przez zazdrosc zrobila sie marudna i o wszystko placze.
Zuzkacalkiem inna jest jak Julka ona byla zlotym dzieckiem. mamy teraz wziac slub koscielny i musimy kurs zrobic i juz problem z kim ja zostawimy bo ona tylko do mnie chce nikogo nie toleruje :huh:
a jakie cieple dania robilyscie ile salatek i plackow?

http

]

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka