BezpiecznaCiaza112023

Mamusie 2010

10 lata 10 miesiąc temu #882613 przez alutka1011
Monia ja pamiętam jak z Mają robilam test a tu już za niecałe 2 msc 4 latka :O
Wczoraj coś mi się pieprzyło i nie mogłam napisać posta :/
Dziewczyny mniejszych dzieci jak śpią wasze szkraby bo Dawid się przestawił i wstaje z godzine dwie wcześniej :?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #882694 przez MoNiaaa
u nas nie ma reguly a ostatnie 3 noce mielismy kryzys i Zuzka budzila sie co 2 godziny i wstawala o 5 :woohoo: alezis juz lepiej :) na jedzenie budzi sie przewaznie 1 raz czasem 2 i wstaje najczeciej przed 7
a pozniej to juz loteria czasem spi po 2 godziny a czasem po 30 min i wtedy jest masakra!!

http

]

10 lata 10 miesiąc temu #882742 przez wola82
Czekalam az w koncu cos zrobia z tym forum zeby dzialalo.
Lenka tez jakas nerwowa jest w ostatnim czasie gwaltownie pcha raczki do buzi i wszystko co zlapie, Lukas tez tak robi a zabki mu pozno wyszly. Lukas dzisiaj jezdzil na wycieczke juz chyba 3 raz i tak raz na 2 tyg gdzies jada.
Lena zasypia kolo 20 o 2 budzi sie na jedzenie i do okolo 7 pospi. Jeszcze niedawno zasypiala kolo 22 i do 7 pospala, ale skonczyla sie ta wygoda. A w dzien spi mi jakies 3 razy kolo 9- 30 minut, teraz spi i jak sie uda to 3 godz. przespi a jak nie to sie budzi po godzinie i kolo 17 - 30 min drzzemki, w sumie Lukas tez tak mial tylko w nocy budzil sie co 2 godz.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #883079 przez alutka1011
Dawid zasypia k 19 i wstaje teraz 6-7...Czasami się przebudzi k 4 ale biorę Go do siebie na łóżko i spi :) W dzień śpi 2x k 30 min do godziny
Pogoda chyba teraz daje mu we znaki bo taki nieswój :(

10 lata 9 miesiąc temu #883100 przez MoNiaaa
ja tez zauwazylam ze pogoda wplywa na Zuzie.

Julkamiala wczoraj przedstawienie i mimo ona jest strasznie pewna siebie itp w polowie sie rozplakala i nei chciala dalej wystepowac. ale chyba zmeczona byla bo nie spali i kilka prob mieli do tego starsznie goraco bylo. ale do swojego wierszyka dotrwala :)

http

]

10 lata 9 miesiąc temu #891641 przez alutka1011
Hej mamusie co tam u Was?
u nas ok Dawid w miarę grzeczny a z Mai jestem męga dumna bo nauczyła się jeździć na rowerze na dwóch kółkach :kiss: B)

10 lata 9 miesiąc temu #892352 przez paulinkaaa2202
Alutka gratulacje :)
A u nas Judyta zaczęła od rowerka biegowego i teraz za chiny nie potrafi nauczyć się pedałować na normalnym rowerku.

My w sobotę byłyśmy w szpitalu Judyta miała operowaną przepukliną. Strasznie się bałam tej narkozy ale jest wszystko w porządku i jestem mega dumna z mojej córeczki bo była bardzo dzielna nie płakała podczas wkucia i jechała na salę operacyjną z uśmiechem :)

10 lata 9 miesiąc temu #892481 przez MoNiaaa
Alutka widzialam wlasnie na fb i uwierzyc nie moglam :) zdolna masz core gratki :)
Julka w sumie nie ma rowera dopiero jej na urodziny chcemy kupic ale wlasnie pedalowac jescze nie umie a Maja juz na 2 jezdzi :P

paulinka dzielna Judytka dzieci jednak potrafia zaskoczyc :) dobrze ze juz to za wami i wszystko poszlo dobrze :)

u nas roznie Zuzia dalej do tych marudnych nalezy :( wszystko musze z nia na rekach robic
Julka ma swoje humorki uparciuch z niej straszny i az sie boje co bedzie jak do szkoly pojdzie
milelismy dzien mamy w przedszkolu i super bylo momentami mialam oczy mokre ze wzruszenia :P

http

]

10 lata 9 miesiąc temu #892731 przez alutka1011
Dzielna Judytka :kiss: Paulinka Maja dopiero w tamtym roku się nauczyła pedałować w październiku.A tu filmik z soboty jak jej kółka ściągnęłam.Teraz już wszystko ma opanowane startowanie,hamowanie i zakręcanie :) :laugh:

Dawid na szczęście w miarę grzeczny wszystko sobie przy nim porobię gorzej będzie jak stanie się bardziej mobilny aloe do tego daleko bo to straszny leniuszek :P :whistle:
a tu jeszcze moje łobuziaki
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #894035 przez alutka1011
Mamuski robicie urodziny dla dzieciaków?Jakie danie robicie bo nie mam pomyslu (byle nie prażone) :P a to już niedługo :woohoo: I czy macie jakieś pomysły na prezent?Ja myslę o wrotko-rolkach ale tak bardziej na przyszły rok-co myslicie?

10 lata 8 miesiąc temu #894045 przez MoNiaaa
my Julce robimy na dzialce bedzie grill wiec kielbaski sos tzatziki zrobie salatke owocowa myslalam o babeczkach i budyniem i owocami i moze szarlotka no i tort oczywiscie :)

Julka ma dostac rower bo wlasnie nie ma ale innych pomyslow brak:P a 2 tyg pozniej mamy slub i chrzciny wiec pracowity sierpien:)

http

]

10 lata 8 miesiąc temu #894089 przez paulinkaaa2202
U nas raczej nie będzie żadnej imprezki kilka osób więc na pewno będzie tort, upiekę jakieś ciasto i jakaś sałatka i tyle aaa i może tak jak Monia zrobimy grilla na ogrodzie. A co do prezentu to nie mam pojęcia może rower..... bo jeden miała ale sprzedaliśmy bo za ciężko się pedałowało...

10 lata 8 miesiąc temu #894093 przez MoNiaaa
Julka w tamtym roku nie miala urodzin wiec teraz nam nie odpusci najbardziej na torta oczywiscie czeka :)
pomyslalam wczoraj ze w sumie w ramach prezentu moze odremontujemy jej pokoj niby nie dawno byl malowany ale jak to dzieci cale sciany obtluczone i poplamione myslalam teraz o tapecie

http

]

10 lata 8 miesiąc temu #894116 przez alutka1011
Monia ooo pochwal się suknią ślubną :whistle: Zazdroszczę chętnie bym powtórzyła ślub i wesele B)
Ja chyba w rezultacie zrobie nóżki nadziewane pieczarkami z frytasami i ew jeszcze coś na grila,tort zamówię a sałatkę chyba sobie daruję bo w tamtym roku całą wyrzuciłam
Rowerki u nas odpadają bo ma 2 mały i duży a zabawkami to sie tak średnio bawi musi jej cos naprawdę przypaść do gustu...
W poniedziałek nam przyszedł kask i codziennie wieczorem jeździmy na rowerkach a Maja w siódmym niebie :)

10 lata 8 miesiąc temu #894159 przez MoNiaaa
alutka nie mam sukni slubnej :P bede miala zwykla sukienke wesela tez nie robimy. po prostu chcemy miec slub koscielny zeby kiedys jak julka bedzie miala komunie zeby moc isc :)

jak robisz nozki nadziewane??
karmisz jeszcze piersia?

http

]

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka