BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 8 miesiąc temu #734850 przez kociaczek1610
Linka2 moj brzusio jest taki malusi :) tydzien temu to prawie wcale nie bylo widac ;/ zobacze za tydzien jaki bedzie :) a moze bedzie taki malusi co? jak myslicie :)
:angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #734859 przez DoMI*
Ale sie dziewczyny rozpisały No no.
mnie boli tak rozwieracjaca w tych biodrach, a to co czulam w srodku Pisi to tak jak by sie mały ułozył dziwnie i trzymał raczke albo pchał nozke do mojego krocza :)
smiesznie..ale zawsze sprawdzam sobie brzusio czu jest twardy.

co porabiacie dziewczyny??

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 8 miesiąc temu #734875 przez anitkade
Kociaczek, ale piękny brzusio. Jak na mój gust to całkiem przyzwoity rozmiar :) Ale co to za smutna mina, co? :)
Domi, mnie dzisiaj stwardniał brzuch raz, aż mnie to bolało. Ale przełożyłam się na bok, pooddychałam spokojnie i się rozluźniło. Kiedyś mi lekarka mówiła, że to na pewno nie macica, bo macica jest za nisko jeszcze (ale to było miesiac temu) i to pewnie wzdęcie. Więc tak bardzo nie panikuję. Leżę sobie i oglądam w necie amerykańską wersję superniani :P Taka edukacja na przyszłość. Ale niektóre dzieciaki to aż przykro patrzeć, jakie rozwydrzone. Chociaż wiadomo, że to jest wyreżyserowane trochę, ale co tam.

11 lata 8 miesiąc temu #734884 przez DoMI*
anitka moja macica siega juz za pepek około 7 cm-10..i przed chwila dostałam kopniaka chyba gdzies koło zebra bo zabolało mnie.a mały sie tak teraz ulozył ze mam nie rowny brzuch i teraz wariuje :D ....
na jakim programie na na tlc ogladam amisze ..

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 8 miesiąc temu #734917 przez Anitulka
Cześć dziewczyny :)
ja się dzisiaj narobiłam ruskich pierogów, bo tak miałam na nie chęci, ale teraz już nie mam siły :P całe szczeście jest ich tyle, że jutro obiadu robić nie muszę :)
co do spania to mój się śmieje, bo ja tysiące poduszek dookoła, jedna pod plecami, druga między nogami, a i tak się ciągle kręce i miejsca nie mogę znaleźć :/
moja dzidzia dzisiaj mało się rusza, za to wczoraj kopała prawie cały dzień (chyba się zestresowała tym usg :))

11 lata 8 miesiąc temu #734921 przez Anitulka
A! i miałam jeszcze zapytac... czy wam te suwaczki dobrze działają?? Bo u mnie powinien się dziś zacząć 22 tydzień, a na suwaczku pokazuje 21 tydzień 2 dni...

11 lata 8 miesiąc temu #734936 przez anitkade
Ja jakoś ufam mojemu suwaczkowi, chociaż na usg wyszło mi z miesiaczki jakoś inaczej. Ale różnice są zaledwie 2-3 dni, więc nie bzikuję. I tak nie ma to wielkiego wpływu na datę porodu :)

11 lata 8 miesiąc temu #734940 przez Anitulka
Oczywiście nie nastawiam się na poród w wyznaczonym terminie, tak tylko coś mi nie pasuje, więc myślałam, że może coś źle ustawiłam :)

11 lata 8 miesiąc temu #734967 przez Linka2
Anitulka, suwaczki są ok ;)
Jeśli właśnie zaczęłaś 22 tydzień to suwaczek pokazuje Ci, że skończyłaś tydzień 21 i kilka dni. U mnie jest tak samo.. w poniedziałek zaczęłam tydzień 21 - i dzisiaj mijają dokładnie 20 tygodni i 4 dni :) wszystko się zgadza
a urodzę zapewne i tak wcześniej
z wczorajszego usg wynika, że jeden bliźniak będzie się pchał na świat już 8.01 a drugi 13.01 ;) pewnie się to jeszcze kilka razy zmieni ;)

11 lata 8 miesiąc temu #734996 przez gaguka
Kociaczek super brzuszek! :)

Ja dzisiaj nie mogłam wogóle w nocy spać :/ niby nowe łóżko lepsze, bo przynajmniej mnie kręgosłup nie boli, ale wierciłam się niemiłosiernie... mam nadzieję, że dziś będzie lepiej :)

Anitulka ale mi narobiłaś smaka na ruskie pierogi... będę musiała zrobić :D

11 lata 8 miesiąc temu #735046 przez MoNiaaa
kociaczek sliczny brzusio ja sie musze wkoncu zmotywowac i jakas fotke zrobic bo to juz polowa a ja mam tylko 2 ;/

mi suwaczek pokazuje tak jak z miesiaczki i tego sie trzymam :)

brzuch tez czasem mi twardnieje jak dluzej chodze albo stoje to wogo;e robi mis ie tak ciezko i czuje sie jak emerytka :side:

http

]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #735052 przez mokka
ale się rozpisałyście...ciężko nadążyć :P ja dzisiaj robiłam bitki wołowe z ziemniaczkami i buraczkami i na dwa dni będzie :) mnie z tego i poprzedniego usg wychodzi że mała jest starsza o tydzień niż wynika z miesiączki, więc poród niby jest planowany na 2 stycznia a na tym usg już coś z grudniem wychodziło. Moja mama mnie straszy że wigilię mogę mieć na porodówce...ja mam nadzieję że jednak nie i urodze albo wczesniej przed świętami, albo po sylwestrze bo wydaje mi się że taka lipa trochę obchodzić urodziny w święta lub sylwestra ;)

U mnie też suwak chodzi dobrze. 1 września zaczynam 23tc - 6 miesiąc :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 8 miesiąc temu #735072 przez emilka1103
Wczoraj dzwoniłam do lekarza w sprawie tego obciążenia glukozą i w związku z tym, że większość czasu jestem w Szwecji mogłam zrobić to już teraz. Masakrycznie się po tym czułam :( wziełam sobie cytrynkę i wypiłam to bez problemu, ale co się działo później przez godzinę to lepiej nie mówić.. Myślałam, że zwymiotuję :( a najgorsze jest to, że wtedy trzeba to powtarzać. Na żołądku ciężko, w głowie mi się kręciło. :( leżałam na kozetce w zabiegowym. Malutka to później tak brykała- po takiej dawce cukru- że aż ciężko było siedzieć.

11 lata 8 miesiąc temu #735075 przez anitkade
Rany Mokka, faktycznie 6 miesiąc? Ja się w tych miesiącach nie umiem rozeznać i ciągle mówię, że jestem w czwartym :P A to chyba już piaty jednak. A za dwa tygodnie będzie szósty, bo jestem jakieś dwa tygodnie za Tobą :) Dziewczyny, ale to leci.
Monia, ja też nie mam fotek, jutro robię i nie ma wymówek :) W sumie ładnie teraz wyglądam i chciałabym mieć pamiątkę :)

11 lata 8 miesiąc temu #735077 przez anitkade
Emilka, kiedy będzie wynik? I w końcu zrobiłaś to badanie, tak? Nie będziesz musiała powtarzać?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka