- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Spoko, pooglądali, mamy pod prysznicem sucho jak wiór, poszli i zobaczymy, co się będzie działo.
Ale przez to wszystko jeszcze obiadu nie jadłam, muszę sobie rosołek przygrzać i makaron ugotować
Ale właściciel jest bardzo miły, bardzo mnie przepraszał, powiedział, ze ostatecznie zrobi ten remont, ale jak będą dalej problemy. I wtedy się jakoś wcześniej umówimy, bo zostajemy bez mieszkania na jakiś czas, to przecież nie trwa jeden dzień. W każdym razie na razie mamy spokój mam nadzieję.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
fajnie ze własciciel taki f.ajny jest
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Moja Hanka strasznie dzisiaj boksuje. Chyba też ma jakiś festiwal w brzuchu
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
antika, ale masz przeboje z tymi sąsiadami. Nie zazdroszczę!
Domi jak miałam takiego sąsiada co mieszkal nad nami, który uwielbiał grać na gitarze i spiewac i niby spoko, ale fałszował tak niemiłosiernie że czasem się młotkiem po rurach musiałam tłuc żeby się ogarnął
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ja w sumie całe dzieciństwo w domu mieszkałam i jakos tak teraz juz nie chciałabym. Zawsze mnie wkurzało to, że trzeba palić w piecu, kosic trawę, grabić liście i ogólnie ciągle jest coś do roboty, a w takim mieszkaniu to spokój przynajmniej w miarę
Anitulka mała ma ułożenie pośladkowe. Dlatego kopniaki czuję bardzo nisko w dole brzucha i czasem jak się przekręca to wyżej też. Na początku była poprzecznie tez ułozona, ale na ostatnim usg lekarz mówił że posladkowo sie obróciła i do 34 tc musi się odwrócić głową w dół bo inaczej będę musiała mieć cc. mam więc nadzieję, że się jednak obroci
Dziewczyny, kłuje was czasami tak jakby w pochwie? Ja tak miałam wcześniej i teraz też tak mam. Szyjkę jak mi sprawdzał na ostatniej wizycie to jest zamknięta i taka jak ma być w prawidłowej ciąży, ale się naczytałam trochę i czasem babeczki pisza że to jest od skracającej się szyjki, a inne że to normalne i w sumie nie wiem sama teraz.
- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Lekarka w piątek sprawdzała mi szyjkę i mówiła, że wszystko jest tak jak trzeba. Szyjka mocno trzyma więc nawet jak boli nie ma się czym przejmować. Dziecko napiera i dlatego boli. A brzuch stwierdziła, że to normalne, że boli (w okolicach pępka) bo się macica rozszerza, a była cięta to może bardziej boleć.
Ja dużo leżę jak mam bóle, bo pamiętam, że w pierwszej ciąży takie kłócia w pochwie miałam miesiąc przed porodem i brałam leki na podtrzymanie ciąży.
Ale teraz nic się podobno złego nie dzieje.
Ostatnio uświadomiliśmy sobie z mężem, że gdyby córcia urodziła się w tym samym tygodniu co synuś to jeszcze na Wigilię możemy być w czwóreczkę. A my nic na razie nie myślimy o przygotowaniach:-) Ja wolałabym, żeby się urodziła w styczniu. Jakoś tak fajniej być ze stycznia niż z grudnia.
Dziewczyny, jak się zmienia obrazek na suwaczku?
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dzisiaj rano mnie Hanka skopała, a potem jeszcze skopała tatę
Ulcia, być może ustaw suwaczek od nowa, tam w którymś kroku się wybiera tło i obrazek przesuwający się.
- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja dzis mało co spałam bolał mnie krzyz strasznie w nocy i jak dawałam nogi prosto to miałam tak napieta skore na brzuchu ze az był twardy.. i niemogłam spac.
dzis rano czekałam az Tim zacznie kopac.zawsze wstaje okolo 10 dzis o 11.15.. chyba tez był zmeczony noca.
ja tesknie troche za domem bo mieszkam teraz w bloku.
marzyłam aby dziecko wychowac na wsi,i w domku. gdzie jest podworko,trawa i zwirzeta/ tak jak ja sie wychowałam.
kiedy sie bedziecie przygotowywac do narodzin?? macie juz jakies rzeczy?/
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Dzisiaj odkrylam pierwszy rozstęp na brzuchu :/ chociaż sie smaruje kremem przeciw rozstępom- nic to mi nie dało
Co do przygotowań to u mnie jeszcze żadnych... Wózek tylko mamy wybrany, ale nawet nie zamówiony...
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Antika, u mnie rodzice mieli piec gazowy na początku, ale po pierwszej zimie montowali taki na węgiel bo niby grzejniki były ciepłe, ale jakoś takie to grzanie było "zimne w dotyku". Teraz piec gazowy jest tylko awaryjnie i w czasie dogrzewania jesiennego/wiosennego. Ty już pewnie nie będziesz miała takiego problemu bo te domki które teraz się buduje są trochę mniejsze i jakos tak z tego co słyszałam łatwiej je ogrzać niz te budowane prawie 20lat temu
Domi, współczuje. Też mnie czasem tak złapie że pół nocy nie prześpię. Mnie ostatnio a takie coś troszke pomogło zwijanie tej poduszki dla ciężarówek i dawanie jej pod nogi (nogi lekko ugiete). Może Tobie też to jakos ulży
- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
w srode bede miała łuzeczko bo musze je troche odnowic i przywieziemy je od moich rodzicow. a pod koniec wrzesnia zaczniemy szyko powoli szykowac.
anitulka łoo.. juz kurcze mi mowili ze jak maja byc roztepy to beda i tyle nic nie pomoze
- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-