- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Mag
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Co do wady wzroku to u mnie trochę więcej prawie minus 3 , ale to i tak podobno nie jest duża wada. Muszę popytać lekarki przy kolejnej wizycie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

Julka dzis zalkczyla pierwszy dzien w przedszkolu i super zniosla ja mialam chyba wiekszego stresa

jesli chodzi o kosmetyki to ja uzywalam tylko mydelka do kapania, sudokremu na odparzenia, a po kapieli oliwka i nic wiecej zadne balsamy itp chyba do tej pory mi sie plataka po domu bo nie uzywalamich a chusteczek nawilzanych uzywalam od pierwszych dni i nigdy sie Julka nie uczulila.
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Monia, a jakich chusteczek uzywałaś? Tzn jaka firma? Też wolałabym żeby mała nie miała uczulenia na chusteczki bo jest to o wiele wygodniejsze i szybsze

- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Poleż dłuższy czas,jeśli nadal boli mocno to może do rana zaczdkaj i jedź dla spokoju na IP.a dawno miałaś wizytę?
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ub oilatum.szampon tez z tej serii.do oczek sól fizjolog i gaziki jałowe.do pępka octenisept,dobry tez na rane po cc, lub po nacinaniu krocza.aspirator do noska,sudocrem na odparzenia(mielismy tylko raz/po pieluchach dada).do codziennej pielegnacji tyłka linomag lub bephanten. I to na tyle.a na dworek jak szliśmy to krem z nivea na kazda pogodę

Leoś waży 300 gram,ładnie rośnie:-) serduszko,móżdzek, wątroba i w ogóle wszystko wporządku.cieszę się bardzo.niestety jeśli brzuch po dwoch tygodniach nie przestanie mi twardnieć,po zwiększeniu leków tomam iść na tydzień do szpitala na kroplówki z fenoterolem.brrrr..miałam to już z Remikiem ale w 31 tyg i nic fajnego.ale cóż,jak bedzie trzeba to tak zrobie
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Podsumowując moje wypociny:nie stresuj sie ta szyjką,myśle,że jest ok,badanie miałas niedawno, a ból może wskazywać na coś innego niegroźnego.Jak nie przejdzie do rana to pędz na Ip
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja byłam dzisiaj na badaniu i nie badała mi szyjki, bo miałam tydzień temu badaną i było ok. Ale za to usg szybkie zrobiła, żeby zajrzeć do dzidzi. Pokazała mi, że serce bije i mówiła, ze ma na razie główkę do góry, ale do 34-35 tygodnia będzie się jeszcze obracać, więc teraz nie ma znaczenia, jak jest ułożona. I powiedziała, że mam pilnować diety dla anemików, bo mi za szybko hemoglobina spada, a tabletki mogę co drugi dzień pić, bo i tak tyle żelaza się naraz z układu pokarmowego nie wchłonie. Próbę glukozową mam zrobić przed następną wizytą, czyli w ciągu 3-4 tygodni. I można ją w Luxmedzie zrobić, więc się nie muszę pałętać po klinikach nfz-owskich.
Poradziłą też iść do internisty skoro mnie brzuch wysoko boli, bo nieraz są problemy z woreczkiem żółciowych w ciąży albo wątrobą. Także pójdę się zbadać, może mi usg jamy brzusznej zrobi, żeby popatrzęeć, co się tam dzieje, no zobaczymy. W piątek idę. A do okulisty jutro. Ja mam wadę -4 i jeszcze astygmatyzm -1, więc boję się o oczy. Ale słyszałam, że to od budowy oka bardziej zależy, czy można rodzić, bo jeśli tylko jest wada, ale nie ma tam jakichś innych problemów to juz pozwalają rodzić naturalnie. No pójdę, porozmawiam i zobaczymy.
A na naszej budowie do dupy, zaufana firma nie jest wcale zaufana i nam spierniczyli słupki ogrodzeniowe. Na razie nie da się rozciagać siatki i nie wiem, co dalej z tym będzie. Ech... Sam stres taka budowa, a nawet domu jeszcze nie zaczęliśmy. Chyba latem się nie poopalamy u siebie

- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Właśnie się zastanawiam czy to możliwe, że dzidzia już ponad 8 godzin nie śpi?
Cały czas czuję ruchy takie delikatne. Już się zaczęłam zastanawiać czy to nie jakieś lekkie skurcze macicy, albo dziecko ma czkawkę, bo czasem są regularne. Sama już nie wiem, bo mi cały czas bryka tak delikatnie.
Ja jeśli się nie przemęczam nawet nie boli mnie brzuszek. Muszę się oszczędzać.
Co się tyczy kosmetyków, my na początku używaliśmy Oilatum, bo położna środowiskowa mówiła, że dzieci myte w Oilatum nie mają nigdy ciemieniuchy.
Po kąpieli już żadnych kremów ani oliwek, tylko krem do pupy. Jak się nic nie dzialo to zwykle bambino a jak byly odparzenia to raz sudokrem, raz bepanten, w zależności co lepiej pomagało.
Pieluszki zawsze kupowaliśmy Pampers activ, najlepiej się sprawdzały. Próbowalismy tanszych - Huggisów, jakieś z Lidla itp. ale sie nie sprawdzały, były twarde i szybko odparzały.
Chusteczki my zawsze Pampersa (zielono-niebieskie, fresha) kupowaliśmy. Są bardzo wilgotne i schodzi ich mniej. Probowalismy innych, ale nam albo zapach nie odpowiadal, albo byly zbyt suche. Po jakimś czasie kupowaliśmy też chusteczki z Lidla, są też mocno wilgotne, tak bardziej do obmycia rączek, buzi używaliśmy.
Do oczek sól fizjologiczna, przemywaliśmy zawsze płatkami kosmetycznymi. Do noska sól fizjologiczna, czasem sól morska do nawilżania. Do buzi krem emolium u nas się najlepiej sprawdza, na zimę i wietrzne dni Nivea na każdą pogodę - trudno się rozprowadza, bardzo tłusty, ale zimą właśnie mają być tłuste kremy.
Do obcinania paznokci u nas najlepiej się sprawdziły nożyczki canpola. Mieliśmy kupione obcinaczki, cudeńka ale nic się lepiej nie sprawdziło niż cieniutkie nożyczki.
Co do wyprawki ostatnio kupilismy w Smyku komplecik dla dziewczynki - spódniczka+body, żeby nasza córeczka miała coś dziewczęcego:-)
Z resztą na razie czekamy, powolutku będziemy dokupować do nam wpadnie w oko. Na pewno musimy dokupić jakiś ręcznik, żeby miała swój, kołyskę albo koszyk, jeszcze nie wiemy na co się zdecydować, bo nie mamy niestety dużo miejsca.
Ale kombinezon już mamy obiecany od kuzynki, że pożyczy. To zawsze o 100 zł mniej wydatków:-)
- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jesteście całym moim światem :*

Próbowałam znaleźć wasze posty jak pisałyście o tym jak pomniejszyć zdjęcie za nim wrzucicie i nie nie znalazłam tego

Co do ciuszków po Biance dla drugiej córci to i tak będziemy musieli dużo dokupić bo Bianka urodziła się w czerwcu zatem miała dużo lekkich ubranek, i z imieniem będziemy mieli mega problem

Co do kosmetyków to my używamy z nive baby i żel z szamponem i krem do pupci i do ciałka i nam sie super sprawdza a chusteczki to bambino jak dla nas są super ale i z pampersa jest bomba

A mleko modyfikowane sprawdziło nam się z Hippa !!! Zero kolek i kupka 2 razy dziennie

Nasza Córcia

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Jeśli chodzi o mleko modyfikowane to tak czytałam, że dziecko dłużej śpi po nim bo się nim lepiej najada niż mlekiem matki. Ja chciałabym karmic piersią tak do pół roku maksymalnie, ale zobaczę jak to wyjdzie w praktyce

Kurcze, wstałam rano i boli mnie nadal to podbrzusze. W nocy ustąpiło bo mogłam spać spokojnie, ale nad ranem znowu to samo. Zjadłam no-spe i wypiłam magnez i leże i zobaczę co się będzie działo z tym. Jak mi do wieczora nie przejdzie to się na tą IP wybiorę, ale boję się że każą mi zostać w szpitalu tak na wszelki wypadek nawet jak sie nic nie będzie działo. W sumie to oni mają kase z takich przypadków bo leczenie mało skomplikowne i dosyć tanie, a kase dostaja za każego pacjenta. Jeszcze się zastnawiam czy nie przejść się do przychodni po południu do innego gina bo mój dzisiaj nie przyjmuje. Może jak powiem że boli to mnie przyjmą bez większych kolejek i zapisów z miesięcznym wyprzedzeniem.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mokka, idź zapytaj. Wydaje mi się, że kobietę w ciąży z jakimiś bólami to powinni bez gadania przyjąć. A najwyżej spacer sobie zrobisz, to chyba jest polecane? Jak się czujesz jak chodzisz, dobrze czy właśnie gorzej? Ja się najlepiej czuję w ruchu, a najgorzej na siedząco. Wczoraj cały dzień siedziałam i nie mogłam spać, tak mi było niewygodnie w każdej pozycji, szczególnie nad ranem.
- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Pipinka o piekna corcie masz...
mokka moze lepiej abys poszła do tego lekarza przyjac ciebie mjusza jak masz bole.
ja dzis niespałam za dobrze bolało mnie po bokach i krzyz..ach nawet podusia nie pomogła.
Dzis wielki dzien idziemy do ginekologa ach niemoge sie doczekac

ach chce juz isc i zobaczyc Tima co porabia i jak wyglada mam nadzieje ze dostane zdiecia

A mam do was pytanie tam dzie w brzuszku jest dzidzia macie twarde?bo ja czasem wyczuje gdzie jest szkrab ja sie przemieszcza i ze jest w tym miejscu twarde.