BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 7 miesiąc temu #796778 przez niteczka
Lenartowicz powiem Ci ze kazdej z was zycze takiego mezczyzny (znaczy nie twierdze ze wasi mezczyzni sa zli czy cos bo nie znam ich) ale zycze kazdej z was mniej stresu w ciazy, bo naprawde stres nie sprzyja.Dziewczyny bedzie dobrze. Napewno wasi mezczyzni dojda do wniosku, ze glupio gadaja i zrobi im sie glupio, przyjda i przeprosza.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #796782 przez mokka
Tak czytam co piszecie o tych facetach i coraz bardziej zaczynam doceniac mojego M. Bardzo rzadko się kłócimy i jest u nas dosyć spokojnie. Z kupowaniem rzeczy to wiem, że jego średnio interesują oliwki,pieluchy i ubranka więc jak jesteśmy na zakupach to tylko mu mówię że idę na dziecinny dział i tam sama wybieram co uważam za słuszne, a jego w razie czego tylko pytam o zdanie jak mnie potem szuka w tych ubrankach ;) mnie to odpowiada bo mi nie smęci nad uchem i jemu też to pasuje bo oglądanie ubranek go po prostu nudzi i ja to rozumiem :) Ja jestem w tzw gorącej wodzie kąpana i wszystko chiałabym mieć już najlepiej na wczoraj, M podchodzi do wszystkiego z cierpliwością i bardziej zdroworozsądkowo.
kociaczek, Monia może spróbujcie pogadać na spokojnie z Waszymi facetami i powiedzcie wprost co Was gryzie bo oni niestety nie domyślają się często i potem te nieporozumienia niepotrzebne są.

Lenartowicz, faktycznie masz dosyć wysoko brzuch i w porównaniu z moim to wydaje sie on niewielki i zgrabny :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #796880 przez lenartowicz
Najważniejsze to się kochać, a sprzeczki zawsze są u jednych mniejsze u innych większe, ale jednak zazdroszczę Wam tego braku stresu.

Brzuch faktycznie podoba mi się :silly: taka pileczka i zero rozstepu(puki co)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #796910 przez Mag
Lenartowicz fajnie wygladasz, ja to mam dziwny kształt brzucha i chyba większy.

Remisoles dobrze, że wszystko trzyma. Do stycznia pociagniemy w dwupakach :laugh:
I kawal chłopaka już nosisz.

Domi moze warto jeszcze rozważyć te Katowice, jednak tutaj jedt inna rzeczywistość niż w Krakowie wiec może było by łatwiej znaleźć niedrogie spanie. Tylko że z tego co pamiętam wysłali was z Katowic do Krakowa. Nie chcieli robić tej operacji w Katowicach? Może jeszcze warto by podzwonic zapytać jak wyglada sprawa z noclegami, jeśli oczywiście jest możliwość wykonania tej operacji w Katowicach.

Co do M to ja też większością sama sie zajmuję tzn kupowaniem wyprawki bo wiem, że jego to nie interesuje więc nawet nie proszę. Mam nadzieje, że później będzie pomagał.

11 lata 7 miesiąc temu #796915 przez MoNiaaa
Lenartowicz super brzusio
Ja mam duzo nizej ale ostatnio ciezko mi sie oddycha:(
Z M ogolnie sie malo klucimy ale jak wchodzi temat pieniedzy to jest koszmar.nie chodzi o wyprawke czy cos bo na to ja mialam odlozone i go nie prosilam a on nie mowil ze za wczesnie.chodzi o kase na zycie...jak bylam w domu to glownie ja robilam zakupy a teraz on i kasa mu idzie jak woda przez weekend ponad 100 zl wydal i przychodzi do szpitala zebym mu dala kase bo on przed wyplata a ja tez juz gotowki nie mialam i karty powiedzialam ze mu nie dam no i obraza...ja jakos ogarniam wysatki mimo ze mniej zarabiam a jemu zawsze brakuje...sory musialam sie wygadac!!! Po za tym jest dobrym mezem w domu robi wszystko teraz julka tez super sie opiekuje tylko te pieniadze wszystko rujnuje!

http

]

11 lata 7 miesiąc temu #796921 przez gosiacek
Dziewczyny facetom też teraz odbija z powodu naszych ciąż. Nie ma się co przejmować. Mój też twierdzi, że na wszystko ma jeszcze czas. Imię nadal nie wybrane i dla niego to żaden problem, przecież do porodu jeszcze 2 miesiące a ja już bym chciała wiedzieć jak mój synek będzie miał na imię. Ale olać to. Najważniejsze są nasze dzieci. Nie ma co tracić nerwów na facetów.

DoMi a może zapytaj w jakiś fundacjach? Jest taka stronka siepomaga, nie wiem co prawda na jakiej zasadzie oni wybierają komu pomóc komu nie, ale opisz im wszystko, że jesteś w ciąży, że maluszek ma chore serduszko i po porodzie będzie operowany, opisz całą swoją sytuację, może będą Ci w stanie pomóc, w końcu nie potrzeba dużo. Myślę, że 2 tys by wystarczyły. Spróbuj jak się nie uda, to trudno, ale może akurat da radę :) Trzeba wszystkiego spróbować. Zresztą zawsze możemy zrobić jakąś aukcję na allegro. Każda z nas wyciągnie jakieś książki, misiaki dzieciaków albo coś innego co już jest niepotrzebne i może chociaż trochę Ci pomożemy. Tylko się nie załamuj i myśl pozytywnie :)

11 lata 7 miesiąc temu #796933 przez DoMI*
lenartowicz sliczny brzusio ,slicznie wygladasz.

monia nie pociesze cie ale bedzie czasem jeszcze gorzej sie oddychało.
u mnie czasem jak Mały wypnie co nieco to mi sie az goraco robi i nie umiem tchu złapac wtedy go zaczepia i klepie delikatnie smiejac sie aby zmienił pozycje.

mag no ja juz mam dosc dzwonieniea i dzwonienie i albo maja w dupce to ze dzwonisz albo niechca jednej osoby w pokoju jak moga miec 4 .i odmawiaja mi.bede sie martwic jak juz urodze i beda mnie wyrzucali ze szpitala.

a dzis sie obudziłam i widze snieg za oknem :D i pada i pada.... lubie snieg przynajmniej ten pierwszy.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 7 miesiąc temu #796993 przez Pipinka
Lenartowicz i Domi piekne brzunia !!! :woohoo:

Dziewczyny też jak tak czytam ..no związki są różne i podejścia ludzi..ja akurat nie uważam mojego małżeństwa za jakiś ideał ale wiem że to ja jestem niecierpliwa i wymagająca i ciągle płaczę że musi wyjeżdżać w delegacje ale on to robi tylko dlatego by nas było stać na wiele rzeczy a inaczej pewnie bym mu płakała że nie mamy na nic pieniędzy ;/ i kółko sie zamyka..Zakupami może też się tak nie "jara" ale jak już coś wybieramy to on chce by to było najlepsze dla naszej dzidzi ..czy z malowaniem łóżeczka.. sam wszystko chce robic a jak by nie chciał to ja pewnie sama bym to zrobiła bez żadnych wyrzutów :silly:

Domi jak bym mieszkała bliżej to bym Cie bez problemu przygarnęła ale z Tychów jednak kawałek drogi jeszcze do Krakowa :dry: rozumiem że jesteś pewnie na skraju załamania i jak się nie ma pieniędzy to i 20 zł na dobe w dłuższej perspektywie to dużo!!

11 lata 7 miesiąc temu #797054 przez Anitulka
Dziewczyny, po prostu trzeba czasem ponarzekać, a nasi mężczyźni na pewno nie są źli, bo inaczej byśmy z nimi nie były :silly: facet jak to facet, rzadko się podnieca takimi malusimi rzeczami, a już na pewno nie nożyczkami do paznokietek :D i trzeba to zrozumieć, mnie też nie obchodzą nowe telefony czy samochody ;) Nie mam na co narzekać, mój W. jest kochany, tylko czasem hormony wystrzelą i się czepie jakiejś pierdułki, boję się tylko co to ze mną będzie po porodzie, mam nadzieję, że da sobie ze mną radę :)

11 lata 7 miesiąc temu #797064 przez mokka
Anitulka ja już mojego M. szykuje na moje poporodowe wahania nastrojów ;) za punkt honoru wzięłam sobie uświadomienie go, że początki nie są tak kolorowe jak się ogląda w filmach i ciągle mu mówię, żeby był przygotowany na to, że oprócz moich wybuchów złości i płaczu będzie jeszcze płaczące dziecko i 2 koty miałczące pod drzwiami sypialni. Wizja trochę jak z horroru, ale najwyżej się miło zaskoczy jak nie będzie tak źle ;) ostatnio nawet mu puściłam na yt filmik jak wygląda takie świeżo urodzone dziecko. M był naprawdę zdziwiony ilością krwi i różnego rodzaju wydzielin i stwierdził, że noworodek jest faktycznie strasznie brzydki, ale przynajmniej ta brzydota mu po pewnym czasie przechodzi :)

Poprasowałam resztę ubranek i musze powiedzieć, że Zuzka jeszcze się nie urodziła, ale juz ma więcej ciuchów niż ja :blink:

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 7 miesiąc temu #797067 przez anitkade
Domi, jak śliczny brzusio. Ty to też kruszynka jesteś, chyba ani gram Ci nigdzie nie przybył poza brzuszkiem :)
Co do związków - każdy jest inny, nie ma co porównywać. Nie ma jednej metody na udany związek, ani jednego ideału, który pasuje każdemu. Grunt to się kochać i szanować, a cała reszta jest drugorzędna. A teraz przecież nie tylko my jesteśmy w stresie, tatusiowie też to przeżywają, chociaż inaczej. Trzeba czasem przymknąć oko. Poza tym prawdopodobnie większość z nich czuje ogromną presję, żeby utrzymać rodzinę, taki jest model, że mężczyzna jest żywicielem i to też nie zawsze jest łatwe dla nich, szczególnie jak z jakichś powodów tej kasy brakuje. Mogą czuć się strasznie niemęsko i potrzebować wyrozumiałości. Tak jak my czujemy się czasem niekobieco w naszych wielorybich ciałach :P
Ale z drugiej strony wygadać się trzeba i wygadujcie się dziewczyny do woli, ja też będę :)
Wczoraj wyrżnęłam pod prysznicem. Nie jakoś bardzo, po prostu wstawałam z siedzenia i niestety moje ciało odmówiło współpracy i plasnęłam na tyłek z powrotem :P Aż mi się śmiać zachciało, na szczęście przy drugim podejściu już wstałam.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #797115 przez mokka

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 7 miesiąc temu #797150 przez anitkade
Mokka, takich ekstremalnych sportów to ja nie wykonuję :P

11 lata 7 miesiąc temu #797194 przez Adka94
Cześć dziewczyny:)

Dawno nie pisałam ale teraz nie mam jak bo nie mogę się z łóżka ruszyć miałam dziś wizytę myślałam ze będzie coś lepiej ale jednak nie nadal przez następne 2 tygodnie muszę leżeć przepisała mi luteinę dzisiaj :/
Za 2 tygodnie mam do niej przyjść znowu. Chciałabym mieć ta ciąże już za sobą żeby się tak już tym wszystkim nie martwić.

11 lata 7 miesiąc temu #797213 przez Dorciaition
Domi tak sobie mysle o Tobie- może na innych watkach popytaj o jakiej lokum w Krk. Wiem ze na wrzesniowkach 2011 jestbdziewczyna z Krakowa. Pewnie na innych watkach tez i moze akurat ktoś będzie w stanie Tobie pomoc. Trzymam kciuki

Alanek[*] :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka