- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lenartowicz
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ja na brodawki mam lanoline, czy jakoś tak. W sumie sama nie wiem dlaczego akurat to kupiłam, jak się skończy to kupie bephanten bo ta lanolina 10ml 24 zl. Ciuszki do szpitala biorę swoje, niby nie trzeba, bo są szpitalne, ale jakoś wole mieć swoje i tak mało miejsca zajmują

Kurcze dziewczyny Wy tu o literkach a ja nawet imienia nie mam, a do porodu coraz bliżej
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Dorciaition cesarke bede miala bez wiekszych wskazań,tylko dlatego ,ze 2 lata temu mialam.u mnie w szpitalu jest tak ze jesli byla pierwsza cesarka to druga tez zalecaja. jesli chcesz naturalnie próbowac to lekarz mi powiedzial,ze dostane wtedy do podpisania dokumenty,ze zapoznalam sie ze wszystkimi zagrozeniami,włącznie z pęknięciem macicy w miejscu blizny.
Jeszcze tydzien temu nie bralam pod uwage tego naturalnego,bo lekarz na kazdej wizycie papla mi o terminie cesarki,ze umowimy sie na 39 tydzien.mialabym wtedy przyjsc na 7 rano do szpitala i pewnie po godzinie byloby juz po porodzie.
Ale teraz to sama nie wiem.Kajtka rodzilam jak byl maluski w 20 tyg ,ale poszlo raz dwa.Tylko traume jakas mam,zeby cos zle nie poszlo.juz sama nie wiem.Dorcia,a Ty Lenke tez chyba przez cc urodzilas,a teraz co Ci lekarz mowi?
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Jak dobrze ,ze maly mroz sie pojawil dzis .wkońcunie musze Remika kołdry do zamrazarki wpychac.och taka drobna zecz a potrafi poprawic humor.Powiem Wam,ze jak ma sie w domu malego alergika to duzo sie zmienia.Remik ma AZS,ktory na jesieni zawsze sie zaostrza,bo uczulony jest na roztocza kurzu domowego.Latem jest rewelacja i zima w mrozne dni tez ok.ale wiosna i jesien,ach szkoda gadac.codziennie schodzi ze 3 godziny na samym przygotowaniu domu,zmywanie podlog i odkurzanie obowiazkowo codziennie.zero zaslon,dywanow,jaskow.mroze mu maskotki, na mokro grzejniki i regal co drugi dzien.
Ale juz sie przyzwyczailam.no teraz to maz glownie sprząta,ale ja tez juz od tygodnia wiecej sie ruszam.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Lenartowicz my też do końca jeszcze imienia nie mamy. Chciałam Blanke- mąż nie. On upiera się nad Julią, wiec wczoraj zaproponowałam mu kompromis- Julita. Ale chyba wygra Laura.
Romiś no mam podobnie do Ciebie. Alanka rodziłam w 30 tc- był malusi, Lenkę przez cc. Po cesarce mówiłam, że nigdy więcej cięcia. a teraz chyba bym chciała. Ginowi ostatnio głupia mówiłam, że chce naturalnie, choć myślałam inaczej. Teraz z nim pogadam. Mój szpital bardzo nastawiony jest na naturalny, ale ja się boję. Źle mi się kojarzy naturalny (przez Alanka), no i do tego dochodzi to, że mam duże dziecię, wiec jeszcze większy strach. No sama nie wiem. O tym pęknięciu macicy nie słyszałam. Pogadam z ginem na wizycie, zapytam czy mogę cc. Jakoś chyba chciałabym jak ma być u Ciebie, że wiesz kiedy idziesz i po chwili jest dzieciątko.
Jeju nie wiedziałam, że aż tyle pracy przy alergiku. Sąsiadka też ma syna alergika, ale starszy to może trochę inaczej.
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Też się zastanawiałam nad zabraniem do szpitala ciuszków domowych dla Zuzi, ale koleżanka mi mówiła że nie warto bo juz do mnie nie wrócą. Generalnie jak pielęgniarki biorą dziecko do kapieli i zmieniaja mu ubranka to te brudne dają do prania i potem podobno nie sposób odszukać te nasze domowe.
Te literki fajna sprawa

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
maz mnie odwiedza ale siedzi tylko godzinke dziennie a pozostaly czas spie czytam albo patrze w sufit...julka moze tez chyba przyjsc ale sie obawiam ze nie bedzie chciala mnie pozniej zostawic ale moze mnie odwiedza? Do tego czuje ze przez to lezenie brzuch mi tylko rosnie! Do teraz przytylam 9 kg a po szpitalu sie okaze ze drugie tyle....
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Monia pogadam, bom w stresie jakos. Ciągle czytam, ciągle myśle o tym.
Dobrze, że sobie chociaż pośpisz.
No wlasnie z Julką to własnie tak może być, że nie będzie chciała odejśc od Ciebie i będzie płacz. Ale może maz jej wczesniej wytłumaczy czy cuś. PEwnie byłabyście szczęsliwe mogąc siebie zobaczyć.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dorcia no ja tez własnie prze Kajtka mam taki uraz.nie byl to przyjemny poród,zreszta sama wiesz. A pęknięcie macicy jest naprawde realnym duzym zagrozeniem.Pogadaj tak jak mowisz z tym swoimi ginem i juz mu nie ściemniaj ze o naturalnym marzysz:-) moze u Ciebie tez w szpitalu jest jak u mnie,ale jak Ty gadalas mu o naturalnym to on nawet glowy cesarka Ci nie zawracal.ja to mowiłam,ze nie tyle bólu się boję,a tego'ze jakies niedotlenienie wyjdzie,bo sie np.pępowiną okręci(tak bylo z Remikiem i pomimo 9 cm rozwarc i tak na cc sie skonczylo). Pytalam sie go tez,czy jakbym nie dotrwala do tego 39 tyg kiedy to bedziemy umówieni na konkretny dzien,to czy jak pojade na porodówkę to czy mi rodzic naturalnie nie będą kazać.powiedzial mi wlasnie wtedy,ze napewno nie,ze u nich to po cesarce w druga strone to dziala.tak jak pisalam,ze z gory jest cesarka,ale jak pacjentka sie upiera to na wlasna odpowiedzialnosc,powiadomiona o mozliwych komplikacjach podpisanych w papierach moze probowac.to w sumie sie ucieszylam,ze ode mnie to zalezy:-)
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Monia,moze faktycznie niech maz uprzedzi Jule,ze odwiedzi Ciebie tak na godzinke,a później powrot do domku,np. do jej ulubionej zabawy czy jakoś tak.kurcze,bo dlugo jeszcze polezysz i pewnie lepiej by Ci sie zrobiło.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nasze dzieci wymiarowo chyba podobnie, bo moja (bezimienna jeszcze

O kurcze, to nie wesoło z tą alergią. Nie wiedziałam, że to aż tak. Dzielny Remik, no i mama też.
Jeju ja to nie mam pojęcia jesli chodzi o prezent dla męża, a 3.12 ma urodziny.
Rok temu dostał zegarek, na święta szczoteczkę elektryczną

- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2