BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #797634 przez niteczka
kaiek21 poszlas na latwizne z tymi butami hahhhaha, no ale trzeba sobie jakos radzic.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #797648 przez lenartowicz
Kasiek to fajnie :D tyle wydatków z głowy masz. Ja kupiłam krem z nivea na każdą pogodę.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #797657 przez kasiek21
a próbowałyscie moze z kremem do golenia ?? np veet ?
mi polecala siostra wlasnie sprobowac.... ale jakos nie moge sie przelamac... nogi ok owszem.. ale tam...

11 lata 6 miesiąc temu #797665 przez lenartowicz
Ja nie próbowałam, boję się ekspertowac zwłaszcza jak nie widze co robie :p

11 lata 6 miesiąc temu #797676 przez Asia18
Hej ja już po wizycie :) małą leży już główką w dól i daje o tym bardzo wyraźne znaki :P ... czuje jak by mi ktoś igły w krocze wsadzał ;/ dzisiaj właśnie skończyłam robić kącik dla malej w sypialni :) a czy Wy już macie przygotowaną/spakowaną torbę do szpitala?

może uda się dołączyć fotkę :laugh:

<3b :*
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #797677 przez Asia18
udało się :laugh: zdjecie robione z 2 tyg temu :) :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #797680 przez mokka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Asia18 ja już mam spakowaną torbę. U mnie też Zuza głową w dół zwisa i aż boli jak chodzę bo mam wrażenie jakby mi miało coś wypaść z wiadomego miejsca :) Brzuch masz już obniżony chyba, albo źle widzę ;) i w sumie gabarytowo podobny do mojego nawet :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #797681 przez kasiek21
asia
jej alez ladnie wgladasz... pozazdroscic.. mi ostatnio nawet nie chce sie malowac.. pomaluje sie tylko wtedy gdy wychodze na do mojego G albo gdzies do ludzi... bo jak nie jestem pomalowana to czuje sie taka "Lysa" na oczach :D a ze i tak wiekszosc siedze w domu to wygladam jak luj :/ wyciagniete leginsy, wygodna koszulka... czesto do poludnia chodze w pizamie... ehh.

ja pokoik mam prawie gotowy :D lozeczko stoi juz (ale brakuje w nim materaca i poscieli, posciel schowana a materac siostra kupi w grudniu :P ) kooda powoli sie wypelnia... jestem na etapie prania i prasownia wszystkiego :) ale chcialabym nad lozeczkie powiesic takie literki na sciane z jego imieniem.. wiecie o co chodzi... zeby byl wyrazniej zaznaczony jego kacik w mojej sypialni... hmm a moze to ja mam swoj kacik w jego pokoju ??
chcialabym zeby wszystko juz bylo gotowe... i zeby lada dzien byl juz ten moment ze zaczne rodzic... tez tak macie ze juz doczekac sie nie mozecie??

Me dziecie znowu ma czkawke :/

11 lata 6 miesiąc temu #797683 przez niteczka
kasiek21 ja tez tak mam, ze nie moge sie doczekac. Nawet jeszcze przed pojsciem na zwolnienie lekarskie(juz jestm po zwolnieniu) jak bylam na popoludniowej zmianie w pracy i wrocilam do domu to moj mezczyzna zlozyl lozeczko, kupil materacyk, a nawet pojechal do sklepu kupil kocyki i przescieradelka, wyszykowal lozeczko, a jak weszlam do sypialni to az lezka w oku sie zakrecila, ze on o tym nawet pomyslal bo ja bylam zabiegana. I pamietam jak dzis,ze patrzylam na to lozeczko i mowilam do mojego M, ze brakuje tu tylko jeszcze naszego synka. I tak szczerze to juz bym chciala, zeby bylo po wszystkim i zeby moj synus juz ze mna byl.

11 lata 6 miesiąc temu #797688 przez lenartowicz
Asia ale ładnie wyglądasz :) torby nie mam, kącik mam tylko z.materac w szafie żeby się nie kurzyl, ubranka poprane i poprasowane już dawno :) kosmetyki termometry i inne też już są brakuje tylko samej walizki i koszuli do porodu. Gdzie mogę taka kupić ?

11 lata 6 miesiąc temu #797690 przez lenartowicz
Kasiek masz extra siostrę :p ja mam tak samo tylk że ze szwagierka

11 lata 6 miesiąc temu #797699 przez Asia18
Mokka dobrze widzisz :P mam już obniżony brzuch bo mała cała ciąże jest nisko :) to ja też muszę się wziąć za spakowanie tej torby.

Kasiek wiem o co Ci chodzi z tymi literkami :laugh: właśnie dzisiaj takie przykleiłam na ścianę :laugh: :laugh:

ubranka mam też już poprane i w szafie ułożone :)chemia mi jeszcze tylko została... łóżeczko już stoi i czeka, zresztą tak jak ja :) już doczekać się nie mogę odliczam cały czas dni :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #797722 przez pysiaczek19918
A gdzie dziewczynki kupujecie takie literki bo ja myslalam o jakims obrazku ale napis jest lepszy. Ja to jak znajde takie literki to przykleje 'Krolestwo Zuzi' A mam takie pytanko ostatnio czuje tak jakby mala drgala w brzuchu wibracje takie. Miala tak ktoras? Bo niewiem czy to nie pokojace czy poprostu Zuzia cos tam broi. Ja tez btm chciala zeby mala juz byla z nami ale wiem ze nie jestem jeszcze przygotowana z zakupami wiec ze spokojem czekam. Swoja droga ciekawe czy nasze malenstwa tez sie niemoga doczekac:). Dobra ide sie zbierac pomalu na te usg. Trzymajcie kciuki zeby tych wod bylo wiecej niz ostatnio. Odezwe sie jak wroce. [file/]

11 lata 6 miesiąc temu #797739 przez mokka
pysiaczek, literki widziałam na allegro kiedyś. Pamiętam że niebyły jakieś drogie bardzo i podobały mi się bo były zrobione z materiału.

lenartowicz ja koszule do porodu kupiłam w ciuchlandzie :) podobno ona i tak się często nadaje do wyrzucenia po wszystkim, więc stwierdziłam, że szkoda mi tych ładnych koszul i wygrzebałam taką do połowy uda z guziczkami między piersiami. Nie jest ładna, jest ciut za duża, ale w sumie to nie jest rewia mody więc nie muszę wyglądać ładnie, a grunt, że jest praktyczna ;)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #797741 przez anitkade
Rany, dziewczyny, Wy już naprawdę jesteście gotowe do rodzenia. Aja wyrodna matka zamiast zamówić rzeczy dla dzidzi, zamawiałam wczoraj włóczki. Ech. Oczywiście też dla dzidzi, jak już się nie będe mogła ruszać, albo jak się będę nudzić w Święta to idealnie będzie dziergać :) Tymczasem zabieram się za szycie, bo nic nie ruszyłam od paru dni :P
Ale swoją drogą ja naprawdę jestem w proszku. Także aktualnie cieszę się wypoczynkiem, zamiast nadrabiać braki w wyprawce. Koszule chyba wezmę od mamy, jak tylko znajdę. W sumie i tak nie śpię w koszulach, więc nie kupuję.
A czy zaprawione mamusie mogą mi powiedzieć, czy krem na sutki jest niezbędny od razu? Tak się zastanawiam, czy będzie mi potrzebny, bo żadnej z moich koleżanek nie popękały, a gadałam chyba z 5. Mamie też nie pękały. To jak było u Was?
Niteczka - ja cudowna niespodzianka ze strony męża, chyba bym się rozpłakała ze szczęścia :)
Pysiaczek - czekamy niecierpliwie na wieści!
Asia - ślicznie wyglądasz. W sumie masz coś wspólnego ze swoim awatarkiem :) Ja to się prawie od początku ciąży nie maluję w ogóle. Żal mi było tych 10 minut na makijaż z rana, a poza tym mój mąż mi prawi komplementy, więc nie czuję takiej presji :) Zresztą ja nigdy nie miałam z tym problemu. Lubię się malować, ale teraz dałam skórze spokój. Poza tym mam takie poczucie, ze im mniej chemii na siebie nakładam, tym lepiej dla Hani.
Kasiek - siostra rzeczywiście przekochana. Super, że Cię tak odciążyła. To miłego buszowania w nowych nabytkach, ja to bym się poczuła jak dziecko w Wigilię :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka