BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #814050 przez motylek19
Dominiczka pokaz wózek :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #814068 przez anitkade
Dagnes - rozpiska bardzo fajna, bardzo sensownie wszystko brzmi. Dziękuję.
Motylek - ponoć pewne problemy medyczne można ocenić po kolorze paznokci, ale teraz nie pamiętam, jakie. Ale znam dziewczyny, które z pomalowanymi rodziły i lekarz im nic nie mówił. Ja tam nie maluję :)
Monia, Joanna - super, że dzieci takie grzeczne i spokojne. Czyżby magia imienia Zuzia? :)
Do nas właśnie dotarł wózek, tak jak do Dominiczki :), jest bardzo fajny, są wszystkie koła, nie ma niestety pompki, trzeba będzie dokupić, ale poza tym wszystko ok. Ale nie ma też instrukcji obsługi, większość rzeczy wiem, jak się robi, ale jednak trochę to niepoważne nie zrobić instrukcji. I dostałam w gratisie uchwyt na butelkę, który jest chyba średni, smoczek z termometrem i pokrowiec na siedzisko kąpielowe (nie planuję zakupu siedziska) - więc gratisy trochę nieudane :P

11 lata 5 miesiąc temu #814072 przez Iciulinka
Motylek, nie przejmuj się takim gadaniem. Przecież Sylwester jest co rok :)
Dominiczka czekamy na zdjęcie wózeczka :laugh:
Mój M dzisaj rządzi w kuchni :laugh: pięknie pachnie bo właśnie wyjął ciasto brownie z piekarnika, już się nie mogę doczekać aż przestygnie i spróbuję bo uwielbiam brownie :laugh:
Robi jeszcze gołąbki i ma w planie zrobić lasagne, ale nie wiem czy lasagne zrobi dziś czy jutro, namówię go żeby zrobił dziś na kolację, pycha! :laugh: Jest taki kochany :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #814077 przez Mag
ja dzis leże i pachne, bo.w razie jakby cos sie działo dzis w nocy to chyba sama bym musiała się dowieźć do szpitala, chyba w przerwie miedzy skorczami bym jechała na awaryjnych :laugh: bo M dziś ostatni raz może się napić, potem już za blisko terminu to sie będę stresowac, ale nie ma co krakac będzie dobrze.

Kasiek mam pytanie, bo chce sie zabrac za dokumenty do becikowego, a jest tam wymóg że dziecko musi mieć pesel, żeby je złożyć. Ty teraz wszystko przygotujesz, a potem bedziesz składać tak? Będą te zaświadczenia z us i zus ważne?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Monia jak ci zależy na tych 80% to jak dzis wyslesz te oświadczenie pocztą to chyba liczy się data stepla, musiała byś zadzwonić i popytać. Z internetu mozesz ściągnąć gotowy formularz i tylko wypełnić i załączyć akt urodzenia. Chyba że wymagają osobiście to dostarczyć. Ja już sobie wniosek przygotowalam, zeby w razie czego mąż wysłał, z tym że ja do.zakladu pracy.

11 lata 5 miesiąc temu #814078 przez motylek19
Dziewczyny pomocy. Od pół godziny czuje okropny bol w krzyżu. Nie przechodzi, siedze, leże stoję cały czas tak samo aż mi słabo jest. Co robić? Ledwo pisze.. Właśnie leje wodę do wanny jak to nie pomoże to ja nie wiem

11 lata 5 miesiąc temu #814081 przez Dominiczka
Dodalabym wam zdjecia, ale mam kijowe swiatlo w domu. Kupilismy wozek firmy Coletto DANTE w kolorze bezowym. Wozek jest taki sam jak na zdjeciach. Jako gratisy dostalam parasolke, bo w zsstawie jej nie ma. I pare oslonek na deszcz i moskitiery. Wozek mamy 3 w 1 i na wszystko mamy moskitiere i oslonke przeciw deszczowa.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #814083 przez joannap1991
Zyczymy wszystkim szczesliwego nowego roku!:-) no i bezbolesnego porodu!
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #814089 przez kasiek21
Joannap
jej jaka Twoja kruszynka jest śliczna !!

Mag
no tak potrzebny jest akt urodzenia dziecka... ale zboeram dokumenty juz teraz zeby potem nie szalec po urzedach bo nie wiadome jak sie czuc bede... a czemu miałoby byc nie aktualne... t sa dokumenty za 2012 r... a wiec spokojnie :)

11 lata 5 miesiąc temu #814102 przez kociaczek1610
joannap1991 coz za ksiezniczka :) :kiss: :kiss:

motylek19 nie przejmuj sie takim gadaniem... moj tez jest wielce obrazony ze do jego siostry nie chce jechec... powiedzialam ze nie dam rady tak dlugo siedziec i juz obraza a szkoda slow na to wszystko i teraz obrazony pracuje na dworze... a mam to gleboko w D :D

jeszcze raz dziewczyny dzieki za zyczenia i za pocieszenie :) dzis jest mi znacznie lepiej :) troche posprzatalam lazienke i juz mnie skurcze lapia w pachwinach... a ja zeby na zlosc zrobic mojemu to mowie ze zaczne robic to to i to i mnie dzis wywiezie do szpitala zeby biedak sylwestra mogl sobie spedzic hahah :P wiem wredna jestem :P

zycze Wam szczesliwego nowego roku oby byl lepszy niz 2013 :) zycze lekkiego porodu a mamusiom co urodzily to zeby pociechy rosly zdrowo i jak na drozdzach :D buziaczki :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #814103 przez anitkade
Joanna, jaka ona jest cudowna. Naprawdę ślicznotka. Aż się rozpływam i w sumie zazdroszczę, ze już jesteście razem.
Z drugiej strony ja nie jestem gotowa, więc jeszcze z tydzień lub dwa Hania musi poczekać :)
Motylek - ponoć bóle krzyża mogą zwiastować poród :D Ciekawe, ciekawe, daj znać, jak się czujesz po kąpieli. Ściskam i mam nadzieję, że ból przejdzie.

11 lata 5 miesiąc temu #814108 przez mokka
Motylek, tez mnie czasem łapią bóle z krzyża, ale po dłuższej kąpieli przechodzą. Może u Ciebie to też te przepowiadające :)

My w sumie też pierwszy raz w domu zostajemy na sylwestra, ale domowe sushi i picollo wystarcza :) dzisiaj przyszła nam sokowirówka więc poszaleliśmy z domowymi sokami :)

Też chciałam sobie hybryde na paznokciach zrobić, ale wstrzymałam się bo tak jak dziewczyny piszą podobno coś się tam w trakcie porodu sprawdza po kolorze paznokci. Poza tym w części szpitali z tego co słyszałam każą zmyć paznokcie jak się ma kolorowy lakier, a hybrydy tak łatwo się nie pozbędę ;) no, ale wypatrzyłam w necie zestaw z lampą i po porodzie sama się nauczę robić paznokcie bo w sumie to że lakier sie będzie długo trzymał będzie dosyć wygodne przy małym dziecku.

joannap jaka śliczna :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 5 miesiąc temu #814117 przez Iciulinka
Dziękuję Dziewczyny za życzenia :) Joanna Twoja córeczka jest przecudowna!
Życzę dużo pomyślności w Nowym Roku! Cudownych chwil spędzonych z dzieciaczkami!
Moja Mała znowu ma czkawkę. Jak często może mieć taki dzidziuś w brzuchu czkawkę? Dzisiaj ma już drugi raz.

11 lata 5 miesiąc temu #814118 przez Anitulka
Joanna ależ ślicznotka z Twojej córuni :kiss: tylko schrupac ;)

Motylek, wytrzymaj jeszcze z 11 godzin :laugh: ale jakby sie jednak na poważnie zaczęło dziać to nas informuj :)

My dziś też zostajemy w domu, ewentualnie pojedziemy do mojej mamy, bo chyba zostaje sama w domu (choc szczerze mówiąc nie chce mi sie jak cholera- mam dzis ochote polezec i NIC nie robic)...

Pewnie jeszcze nie raz dzis tutaj zajrze, ale już składam Wam Kochane najlepsze życzenia na ten nowy 2014 rok. Szybkich i bezbolesnych porodów i samych radości z naszych pociech, no i w ogóle szczęśliwego życia :)

11 lata 5 miesiąc temu #814123 przez anitkade
Kochane, ja też Wam składam najlepsze życzenia. Zdrówka dla maluszków i całych rodzin, łatwych porodów i połogów. No i żeby wszystko szło po Waszej myśli, mężowie dzielnie i cierpliwie pomagali, a dzieci spały jak susełki :)

11 lata 5 miesiąc temu #814125 przez kociaczek1610
Iciulinka heh to jakis dzien na czkawki :D moj maly tez przed chwila mial i tez juz 2 raz hehe :)

no i zakonczenir roku zapowiada sie z bolem zeba :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka