- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kasiek21 spróbuj kefiru może pomoże;)U mnie mleko też zawsze dawało radę ale w święta po rybach takich w zalewie octowej miałam straszną zgagę i nic nie pomagało więc porostu odpuściłam sobie te rybki.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Dziewczyny zastanawiam się jak to jest z tą dietą dla karmiących mam. Bo położna na szkole rodzenia mówiła, że WHO zaleca teraz jedzenie wszystkiego, ale po chwili dodała, że nowe pokarmy wprowadzać powoli, trochę zjeść i poczekać na reakcję dziecka, czy uczuli czy nie. Jestem już całkiem zakręcona co jeść i kiedy, bo nie chcę żeby przez moją głupotę albo obżarstwo mała się męczyła z bolącym brzuszkiem albo alergią. Potrzebowałabym taką listę, że to można jeść od początku bez oporów, a to dopiero np. po miesiącu i wprowadzać powoli. To by mi bardzo ułatwiło sprawę, ale chyba nie ma takich list a przynajmniej ja ich nie mam. Myślałam też żeby już coś pogotować i pomrozić dla mnie i dla mojego M na pierwsze tygodnie, ale nie wiem teraz co robić. Pomóżcie!
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Kasiu nie przejmuj sie bo ja tez jakis czas temu tak mialam, a teraz organizm zbiera siły chyba, bo co prawda chodze pozno spac, ale w nocy spie dlugo i stosunkowo mocno. dzis np pojechalam rano do laboratorium oddac mocz na badanie, a jak wrocilam to spałam jeszcze 3 godziny...
Wczoraj pisałam z kumpela, ktora ma termin tak jak ja na polowe stycznia, ale mowiła ze juz 25 miala falszywy alarm, ale ostatnio jej czop odszedl, wiec chyba niedlugo urodzi.
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mokka, ja mam termin na 5ego. Zapytałam ostatnio gin (pracuje w szpitalu, w którym mam rodzic) co jeśli minie termin i nic. Powiedziała, ze wtedy 13ego mam się zgłosić do szpitala i najpóźniej 14ego urodzę, także to nie są 2tyg. Zapytaj się swojego gin a najlepiej pod kątem szpitala, w którym będziesz rodzic.
Doświadczone mamusie: właśnie, jak to jest z ta dieta przy karmieniu? Dobrze, ze został poruszony ten temat.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Adka - gratuluję najmocniej i zaręczyn i urodzenia dzidziusia.
Mirka, Anis - Wam także gratuluję rozpakowania

Zdjęcia bobasków są przepiękne, napatrzeć się nie można.
Monia - super, że z laktacją jakoś idzie, zawsze to najlepsze dla Zuzi, nawet jeśli trochę dokarmiasz to jednak dostaje od Ciebie przeciwciała itd. Gratuluję i mam nadzieję, że zaraz rozkręci się na dobre. I fajnie, że Cię to cieszy i Ci się podoba.
Kasiek - nie załamuj się hormonkami. Wszystko minie. Ale musisz mieć wyrozumiałą rodzinę

Co do porodu to u nas się nie zapowiada w najbliższym czasie. Brzuch mam wysoko, oddychać nie mogę. W nocy się budzę i długo nie mogę zasnąć, ale potem zasypiam i śpię do 10.00. Siku mnie nie budzi, ale jak już się obudzę to zwykle po jakimś czasie i tak idę. Na zgagę pomaga mi Gaviscon do ssania. W ogóle ssanie tej tabletki w nocy mnie usypia, jak nie mogę spać i ją biorę, to potem jakoś zasypiam zanim całą rozpuszczę

Iciulinka - co do jedzenia to ponoć odradza się obecnie stosowanie diety eliminacyjnej na własną rękę. Pomidory chyba akurat uczulają, może uczulać laktoza, czyli produkty mleczne, rumianek, orzechy, seler. Ostre przyprawy, czosnek i cebula zmieniają smak mleka ponoć. No i słodycze powodują zaparcia, a pewne warzywa są wzdymające - fasola, groch, kalafior, brokuł, kapusta. Ale wszystko powinno się jeść, tylko nie wszystkiego strasznie dużo. I obserwować dziecko. Na pewno instynkt nam wiele podpowie. A nie ma co się głodzić na początek, bo mleko też trzeba mieć z czego wyprodukować.
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Co do diety karmiącej to czytałam trochę i znalazłam nawet w necie całe jadłospisy, przepisy itp. Prawdę mówiąc jak tak poczytała to doszłam do wniosku, że całą ciążę nie udało mi sie w siebie wepchnąć takiej ilości jedzenia jaka jest opisana w tych dietach

Tyle w teorii. Jak z praktyką to mam nadzieję na rady od mamusiek juz karmiących

- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

z ta dieta to ja sama nie wiem.pani od laktacji tez mowila ze wszystko mozna jesc ale w malych ilosciach.napewno groch kapusta grzyby odpadaja pomidora raczej tez nie mozna bo kiedys przypadkiem dali nam na sniadanie i mowili zebysmy nie jadly. ja mam problem z obiadami nie wiem co sobie mam gotowac...?wiem ze gotowane i pieczone bardziej wskazane byle nie smazone tylko u mnie w praktyce to ciezej

ja zaczynam sie bac ze nie zdaze zalatwic tego macierzynskiego w sumie 2 dni mi zostaly a dzis nikogo w kadrach nie ma...a jak sie okaze ze musze do zusu sama skladac i zanim oni mi wysla jakies papiery to nie wiem co bedzie...strasznie malo czasu jest na to tym bardziej ze ja tydzien w szpitalu siedzialam

- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Badania u pulmonologa w normie, więc nie dostałam zalecenia na cc. Byłam u mojej gin z tym zaświadczeniem i kolejną wizytę mam 2. stycznia (czyli dzień przed terminem). Ściskam nogi do jutra do północy

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek

eh a od dwoch dni kluce sie z M . mam juz dosc jak go do jutra nie utluke to bedzie dobrze...

a brzuch mam caly w rozstepach

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Kurde no z tymi rozstepami to jest masakra, na brzuchu nie mam ani jednego, ale za to na tylku jeden na drugim :/ a smaruje dosłownie wszystkim czym się da, nawet czysty kolagen wymiekl. Kupiłam sobie derma roller, może to pomoże.
Rozpakowane mamy jak wygląda sprawa z brzuchem ? Macie jeszcze taki ciazowy ?
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-