BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

12 lata 11 miesiąc temu #748399 przez Marudka
a mam pytanie do dziewczyn, które są już dłuższy czas na l4. Miałyscie jakieś problemy z zusem? kontrole, opóżnione wypłaty? pracujecie w 1 firmie czy w 2 ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #748406 przez kasiek21
marudka
ja nadal czekam na sierpniowa wyplate z zusu :-/ ale to juz wina mojego szefa. zaniusl zwolnienie do zusu 28 sierpnia mimo ze dostal je ode mnie 8 sierpnia. a ze zus na 30 dni na wyplacenie wiec czekam. i jestem ciekawa ile dostane. eh.

12 lata 11 miesiąc temu #748411 przez zosiaxvx
Ja od zusu dopiero pierwsza wyplate dostane w pazdzierniku :) tez jestem ciekawa ile :) tyle dobrze ze jest 100℅ platne ;)

Tak patrze na nasza tabelke i jest 5 dziewczynek na 5 chłopców :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

12 lata 11 miesiąc temu #748422 przez Elmirka85
Marudka co do Zusu to ja nigdy nie miałam żadnych problemów a na L4 jestem od lipca. wypłatę mam zawsze na czas i nie miałam żadnej kontroli. u mnie w pracy każdy idzie na l4 od razu jak zajdzie w ciąże i nie słyszałam żeby którakolwiek koleżanka miała kontrole lub problemy z wypłatą

a kiedyś pisałam że będziemy mieli problem z wyborem imienia dla chłopca bo mojemu żadne się nie podoba :P no i wybraliśmy chyba w końcu Tomek- co o tym sądzicie?? bo dla dziewczynki Wiktoria lub Madzia :laugh:
a mam pytanie, bo 5 października idę na usg 3/4D i mam pytanko jakbym płytkę chciała to mam zabrać czystą i poprosić o nagranie? bo kilka moich koleżanek było tam gdzie ja idę i dostały zdjęcia ale nagrania nie, bo żadna o nie nie pytała, więc nie wiem czy jest taka możliwość ? jak myślicie? płacę 200zł

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #748427 przez issska1986

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a jak pracodawca wypłaca zasiłki to wtedy jest najlepiej bo idzie wtedy kiedy pensja :lol: :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #748442 przez kasiek21
elmirka
ja tez placilam 200 zl i mialam przy sobie 2 plytki, jedna dvd i jedna zwykla bo nie wiedzialam jaka ma nagrywarke, a okazalo sie ze nie potrzebuje zadnej bo on dal swoja, jednak powiadomilam go na poczatku ze chcialabym nagranie. na plycie mialam jednoczesnie i nagrania i zdjecia, plus dostalam zdjecia wydrukowane. zalezy od lekarza, i warto o tym wspomniec. skoro placisz to wymagaj. ja nawet prosilam o badanie piersi, jak wszystko to wszystko, a o piersi tez trzeba dbac :-)

isska
a powiedz mi, jesli oczywiscie wiesz, jak to jest placone przy umowie na pol etatu? tak samo??
pytam bo kiedys gdzies chyba czytalam ze przy umowie na 1/2 etatu skladki placi tylko pracodawca, a pracownik nie. czy cos w takim stylu. ale nie wiem ile w tym prawdy.

12 lata 11 miesiąc temu #748443 przez w.monia
issska1986 dokładnie tak jak zacytowałaś :)

Ja jestem pracownikiem księgowości i zajmuję, że wypłatami oraz zusami :)
Jeśli płatnikiem zasiłku jest pracodawca ale warunek jest, że musi zatrudniać min. 20 pracowników to wtedy zasiłek jest wypłacany w tym samym czasie co pozostali pracownicy dostają wynagrodzenie :)

Jeśli płatnikiem składek jest ZUS to dużo zależy od pracodawcy - od rzetelności przekazywanych dokumentów oraz podejścia ZUS :)

Elmirka85 ja płaciłam 250 zł :) dostałam chyba 11-12 zdjęć i nagraną płytkę :) oraz opis badania :)
W szpitalu do którego chodzę każda mama dostaje nagranie z badania i płytkę dostałam :)

Pozdrawiam
:*

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #748445 przez issska1986
kasiek21 napisał:

elmirka
ja tez placilam 200 zl i mialam przy sobie 2 plytki, jedna dvd i jedna zwykla bo nie wiedzialam jaka ma nagrywarke, a okazalo sie ze nie potrzebuje zadnej bo on dal swoja, jednak powiadomilam go na poczatku ze chcialabym nagranie. na plycie mialam jednoczesnie i nagrania i zdjecia, plus dostalam zdjecia wydrukowane. zalezy od lekarza, i warto o tym wspomniec. skoro placisz to wymagaj. ja nawet prosilam o badanie piersi, jak wszystko to wszystko, a o piersi tez trzeba dbac :-)

isska
a powiedz mi, jesli oczywiscie wiesz, jak to jest placone przy umowie na pol etatu? tak samo??
pytam bo kiedys gdzies chyba czytalam ze przy umowie na 1/2 etatu skladki placi tylko pracodawca, a pracownik nie. czy cos w takim stylu. ale nie wiem ile w tym prawdy.

Kasiek tak samo.

W.monia a Tz bzas na testach owu cnie :unsure:

12 lata 11 miesiąc temu #748458 przez w.monia
issska1986

Kochana nie byłam na testach owulacyjnych. A czemu pytasz?? :)
Nasz maluch pojawił się po 2 miesiącach starania :)

12 lata 11 miesiąc temu #748488 przez issska1986
w.monia napisał:

issska1986

Kochana nie byłam na testach owulacyjnych. A czemu pytasz?? :)
Nasz maluch pojawił się po 2 miesiącach starania :)

A taki nick znajomy, myślałam Cię z kimś pomylić :)

12 lata 11 miesiąc temu #748498 przez Lysy
Cześć Dziewczyny,

Serdecznie gratuluję zdrowych Dzieciaczków, wspaniałych wrażeń i zdjęć po badaniach. My na nasze musimy jeszcze trochę poczekać.

Ja ostatnio strasznie zabiegana jestem, mój mąż wyjechał na tydzień, wraca w niedzielę a dziś poinformował mnie, że we czwartek rano znowu wyjeżdża. Ach ta praca. Ja pracuję w szkole i na uczelni. Niestety dzieciaki przyniosły jakieś przeziębienia. Dziś pokój nauczycielki wyglądał jak jakaś przychodnia: wszystkie nauczycielki zakatarzone, ledwo mogły wydobyć głos. Wszyscy się dziwią, że przychodzę jak takie choróbska atakuję. Ciężko mi iść na zwolnienie, bo dostałam nowe wychowawstwo a ponadto wprowadzam w szkole projekty związane z moją pracą naukową. Jak na razie ratuję się mamusiowymi sokami z malin i czarnego bzu. Zobaczymy jak dalej będzie.

Czy Wy wszystkie już czujecie ruchy Waszych Maleństw???

12 lata 11 miesiąc temu #748585 przez issska1986
Lysy polecam syropek na bazie ziół , malin itp. Prenalen. Jest podobno świetny :lol:

a co do ruchów to ja czuję już :)

12 lata 11 miesiąc temu #748603 przez aska27
Monia śliczny Filipek!!! :kiss:

Lysy ja juz od dawna czuję :) A Ty?

12 lata 11 miesiąc temu #748617 przez Elmirka85
Kasia zadzwoniłam sobie do rejestracji tam gdzie idę na usg i powiedziano mi że lekarz nagra mi płytkę bez problemu i nie muszę mieć swojej :) już się nie mogę doczekać :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #748649 przez zosiaxvx
Jest tu ktoras z mamus co ma umowe do dnia porodu?

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka