BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu #795655 przez baska007
Dzięki dziewczyny :)

Domi znalazłam wózek :) Tak się nad nim zastanawiamy :) Wybieramy różne opcje w necie, później pojeździmy po sklepach zobaczyć jak się dany model prowadza i w końcu myślę, że wybierzemy coś :) Ale ostateczny wybór i kupno to pewnie dopiero w styczniu :)

Miejmy nadzieję, że ta Mustella działa ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #795656 przez Kasztanowa
Fajne brzuszki :) Szkoda, że pod kurtkami trzeba je ukrywać aż do końca ciąży :angry:
Ja się smaruję balsamem z babydream, na razie nie mam rozstępów, ale też nie przytyłam dużo. Wydaje mi się, że najważniejsza jest regularność i samo nawilżenie skóry, żeby była bardziej elastyczna :)

U mnie w brzuszku też weekend lenia. Dziś się zastanawiałam czy Młody wie jaka pogoda za oknem, bo taki zaspany jakiś :P

Wczoraj byliśmy na imieninach szwagierki. Fajnie wyjść do ludzi, ale męczyło mnie siedzenie przy stole, musiałam się położyć na chwilę.

11 lata 5 miesiąc temu #795660 przez moni91
dziewczyny oriętujecię się czy my możemy mieć znieczulenie u dentysty i jak to wygląda z wyrywaniem zębów w naszym stanie??

11 lata 5 miesiąc temu #795673 przez Kasztanowa
moni91 napisał:

dziewczyny oriętujecię się czy my możemy mieć znieczulenie u dentysty i jak to wygląda z wyrywaniem zębów w naszym stanie??

Można mieć znieczulenie, tylko trzeba lekarzowi powiedzieć o ciąży, żeby mógł dobrać odpowiednie :)

Odnośnie wyrywania - tylko w razie konieczności. Lekarz oceni czy trzeba czy można zaleczyć zęba na jakiś czas, żeby wyrwać dopiero po porodzie.

Generalnie próchnica i zepsute zęby wpływają na cały organizm, są gorsze dla ciąży niż znieczulenie.

11 lata 5 miesiąc temu #795678 przez moni91
Dzięki kasztanowa ja mam jednego zęba przeznaczonego do ekstrakcji ale boje się panicznie dentystów bo kiedyś miałam nie miłe przeżycia z nimi:(:(:( i dlatego trochę to zaniedbałam a teraz mi dokucza ten ząb :(:( jutro dzwonie i umawiam się do stomatologa czas się zabrać za swoje zdrowie :):) mam nadzieje że nie zaszkodziłam malutkiej w żadnym stopniu:(:( bo troszkę mnie tym wystraszyłaś :(:(

11 lata 5 miesiąc temu #795686 przez Kasztanowa
moni91 , spokojnie :) Poza tym drugi trymestr jest najlepszy na wizyty u dentysty i leczenie, więc czas najwyższy :) Masz mobilizację, żeby się wybrać bez marudzenia :)

11 lata 5 miesiąc temu #795689 przez moni91
To dobrze :) to już prawie 3 trymestr :)Dziękuje :)

11 lata 5 miesiąc temu #795734 przez domi2907
Dziewczynki, zadam wam takie pytanie,

Czy wy tez macie sporo sluzu? Bo ja mam dni ze mam wrazenie ze plywam..ide do lazienki to na papierze i wkladçe taki bialy sluz..i sa dni kiedy go dosc sporo nawet. Jasne ze zaraz lece do lazienki patrzec czy nie ma plamien...troche to niewygodne..

11 lata 5 miesiąc temu #795739 przez moni91
tak ja tez mam dość sporo śluzu bo ja mam tą nadżerkę i już go niestety się nie pozbędę:(:( ale kontroluje go aplikując co tydzień globulkę iladjanu :) A tak po za tym dziewczynki to dziś jest straszny dzień za oknem leje szaro i ponuro:( cały dzień w łóżeczko leże :( Nudy:(

11 lata 5 miesiąc temu #795749 przez darmag21
Moni, ja nadzerke mialam wypalana a i tak mam duzo sluzu,wlasnie tak jak ty Domi piszesz, na pamierze toaletowym najwiecej obserwuje, ale chyba to jest normalne tak byc musi.

Ja jutro mam wizyte u swojego gin, mam nadzieje, ze wyniki beda oki bo jutro poznam co tak w krwi,moczu i jak wyszla glukoza, no i mam nadzieje ze maluszka pieknie podejze.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #795752 przez baska007
Domi ja też tak mam, faktycznie czasem strasznie stresujące :/ Nie raz się czułam jakbym okres dostała i leciałam do łazienki ze strachem :/
Ale tak to chyba musi być. Ja nadżerki nie mam. Lekarzowi kiedyś o tym wspomniałam to powiedział, że nic złego się nie dzieje :)

Darmag powodzenia na wizycie :)

11 lata 5 miesiąc temu #795754 przez moni91
mi lekarka powiedziała że to może być ale nie musi przez nadżerkę :) więc pewnie tak musi być :):)

11 lata 5 miesiąc temu #795761 przez moni91
A ja mam małego dołka bo mamy dziś rocznice a mój w pracy do późna:(:( i sama siedzę :(:( masakra:(

11 lata 5 miesiąc temu #795770 przez roma4
Dziewczyny śliczne brzuszki :) :)

Dziewczyny z tym śluzem mam tak samo , w ciąży to normalka jedne mają więcej drugie mniej , zmienia się gospodarka hormonalna i dlatego jest ten śluz , ja po prostu chodzę w wkładkach higienicznych i to jest jedyny sposób..
Moni wróci to na pewno jakoś uczcicie rocznicę
Darmag powodzenia na wizycie , ja mam w czwartek myślę ,że może też mojego obejrzę ...

11 lata 5 miesiąc temu #795790 przez Loca
Hej dziewczyny :)

Roma, Kojka przesylam najlepsze zyczenia urodzinowe, co prawda spoznione ale szczere :)

Co do sluzu, rozmawialam naten temat z moja gin i ona mi wytlumaczyla, ze jest to m.in. sluz ktory ma stanowic bariere ochronna przed infekcjami. U mnie jest tak ze jednego dnia mam sucho a innego wrecz plywam.

Dziewczyny, macie cudne brzuszki :)

Moj maluch tez ostatnio jakis malo aktywny jest, kopnie mnie kilka razy, a tak to czuje ze tam sie troche rozpycha, jakis taki spokojny tydzien ma.
W ogole, martwa mnie bole brzucha w lewym boku, sa takie klujace i czasem promieniuja mi do krocza, podobno bole brzucha promieniujace do krocza moga swiadczyc o skranaciu sie szyjki...kurcze popadam w paranoje ostatnio, we wtorek lekarka mowila ze szyjka jest ok. Ale jakos tak....zaufanie do lekarzy mam ograniczone....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka