- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasztanowa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- domi2907
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nadzieja umiera ostatnia :)
Buziaki
- kojka-waw
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Zaczynamy kolejny tydzień i byle do piątku.
Odnośnie klucia. Pisałam Wam kiedyś że kluje mnie w cipce i jakby swidruje w tylku.
Mogą to być nic nie znaczące objawy ciazowe a równie dobrze może tak być że jest oznaką skracając się szyjki lub czegoś innego.
Zawsze na wizycie mówcie lekarzom o wszystkim dolegliwością nawet jak wydają Wam się blache.
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

My dzisiaj idziemy do przedszkola wprawdzie mała lekki kaszelek jeszcze ma ale po tygodniu siedzenia w domu niech już idzie zawsze może nie iść dnia następnego...
samopoczucie też mam nie ciekawe , fakt tak jak pisze Kojka zawsze tydzień do przodu no i tak muszę myśleć bo ostatnio też jakoś mam więcej nerwów niż przedtem , no ale tak to jest w życiu rodzinnym nie zawsze jest sielanka .....
W każdym bądz razie Miłego Dnia , u mnie nawet świeci słońce jakiś cud.....
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- faza56
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Napadało u Was śniegu?

Dawno mnie nie było, mimo weekendu dużo napisałyście

W końcu spięliśmy się z mężem i doprowadziliśmy listę ciążowych zakupów do finiszu

Zostały nam w sumie drobiazgi do kupienia ale to po nowym roku już.
Mój malec jakiegoś lenia w weekend załapał, Mało się porusza, leży po prawej stronie brzucha i tylko czasem da o sobie daje znać kopiąc w okolice pępka.
Co do śluzu to ja też mam go znacznie więcej, tak się zastanawiam czy to może nie jakieś upławy albo coś podobnego ale jak większość z nas ma to samo to to chyba normalne.
Idę dziś na wizytę, mam nadzieję, że wszystko ok i poslucham sobie serduszka mojoego szkrabika

Pozdrawiam Was ciepło

- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Myślę, że jakby coś było nie tak z szyjką, to na wizycie by pani dr zwróciła uwagę. A tak powiedziała, że jest wszystko w najlepszym porządku.
Faza, u mnie nie ma śniegu, ale jest 1 stopień i strasznie wieje

Buty na zimę już mam, teraz nie wiem czy dam radę chodzić w płaszczu zimowym. Widziałam fajny płaszcz na allegro z taką ciążową wstawką, że nadaje się nie tylko na czas ciąży

Faza, zakupki dla maluszka , fajna sprawa. Ja pewnie zacznę po nowym roku. Myślę, że będą wtedy jakieś fajne promocje. Do łóżeczka, to chyba tylko dokupię pościel

Faza, daj koniecznie znać jak po wizycie. Dziś ma jeszcze Darmag, Domi chyba też a Tweety chyba jutro z tego co pamiętam

Także czekamy na wieści dziewczynki

I powiem Wam, że wczoraj na zakończenie dnia zostałam skopana w łóżku, że aż się uśmiechałam, że mnie Malutka tak potraktowała

U kogo jest śnieg

- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie jest wielkim cudem
Wrocilam z wizyty u gin.
Wyniki moczu, krew i glukoza w normach takze powiedzial ze sa oki.
Badanie ginekologiczne i usg za mna, szyjka niby w porzatdku, ale jak ktoras z was pisala, nie mam przekonania co do prawdomownosci lekarzy albo raczej ich wiedzy, no ale nie ma co sie nakrecac chyba bez powodu.
Jestem zaskoczona waga,od zeszlego miesiaca przybylo mi 4 kg, wiec od poczatku ciazy 9 kg ?... mam wrazenie ze ta waga sie popsula, heh. No wiec razem z Oliwierkiem wazymy 63 kg.
- agnesss
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Troszkę mnie nie było. Dołek , hormony , brak chęci na cokolwiek... przepraszam

Jeśli chodzi o temat szyjki, to ja byłam w poniedziałek u lekarza. Zbadała mnie i przepisała luteinę i scopolan znowu, bo stwierdziła ,że szyjka się nie skraca, ale też super długa nie jest jak na 23 tydzień - ma długość 3 cm.
Nie skraca się... skoro teraz mi tak powiedziała a ostatnio nie, to chyba musiała się skrócić od tamtej wizyty ,prawda? Logiczne ;/
No i byłam tym zmartwiona ,jakoś mnie to tak zdołowało. Na dodatek, po luteinie zaczęło mi być niedobrze i ciągle płakałam... ( tak myślę ,że to po niej :/ )
No ale, wychodzimy na prostą

Brzuszki macie prześliczne

Loca ,gratuluję syneczka

Roma, spóźnione ale szczere! Wszystkiego najlepszego:*
Kojka, wszystko się ułoży - musi :*
Domi ,co do śluzu, mam to samo. Raz mam duuużo ,raz wcale. Też się zastanawiałam czy to normalne. Z bólami też różnie bywa.
Ostatnio czuję kopniaki małej jakby z tyłu...Nerki, odbyt...czy Wy tez tak czujecie? Mam wrażenie ,że pleckami jest ułożona do przodu i dlatego tak... Tak sobie wmawiam, żeby nie świrować ,że mi się szyjka skraca :/
Na koniec wpisu, wklejam Wam naszą piątkową znajdę

Tak więc przedstawiam Wam nowego członka naszej rodziny - Lusi

- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Macie racje nie ma co popadac w paranoje

Faza u mnie sniegiem sypnelo bardzo symbolicznie

My jak wozek kupilismy to jak Ty z mezem

Porto, a moje dziecie ciagle spokojne, tam cos podkopuje, ale bywalo ze kopal mocniej, nawet na usg ostatio specjalnie nie zalal, tylko sobie delikatnie nozkami machal i raczkami no i buzke otwieral

Darmag, najwazniejsze ze wszystko jest ok

- claudii09853
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- baska007
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Też czasem mam takie kłucie :/
Tak piszecie o tej szyjce, że zaczynam się troche martwić, na następnej wizycie powiem lekarzowi żeby sprawdził, zbadał, zmierzył

U mnie wczoraj na wieczór śnieg ładnie sypał, ale niestety topniał na bierząco, także jest mokro a nie biało :/
Agness mnie też ostatnio jakieś dołki łapią :/ A luteiny nie biorę, także u mnie to raczej hormony.
Moni co do skopania w nocy to ja dziś tego doświadczyłam

Faza powodzenia na wizycie

Darmag to super że wyniki i wszystko ok

Bo ciąża to chyba faktycznie taki okres że stale coś nas niepokoi i martwi, ale nie możemy popadać w paranoje i non stop chodzić zestresowane bo dla maluszków to raczej dobre nie jest

- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja staram się nie szukać dziury w całym, aczkolwiek jest ciężko. Jestem dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze. No a niestety już tak będzie, że będziemy się martwić o nasz szkraby, a ciąża to dopiero początek

Loca, ja mam 5,5 kg na plusie

Wy rozkładacie wózki, a ja co jakiś czas patrzę na ubranka. Chociaż będę musiała niedługo posprawdzać czego ile mam, żeby wiedzieć czy muszę coś dokupić

Dziś w nocy zerwałam się z bólem. Strasznie mnie macica z boku ciągnęła. Musiałam się zwinąć, żeby jak najmniej się wyciągała. 5 minut i po bólu