BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #795917 przez Porto1987
O właśnie z opisu wygląda, że miewam czasami coś właśnie takiego :P Mam nadzieję, ze to nic groźnego. Czyli skoro pojawia się to u co najmniej nas 3, to może nie jest to nic groźnego, a po prostu organizm cały czas pracuje.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #795921 przez Kasztanowa
Z ciekawostek - moim ulubionym "daniem" jest ostatnio popcorn z mikrofalówki :P Niech żykja zdrowa żywność :P

11 lata 5 miesiąc temu #795926 przez moni91
Mnie tez czasem cos kuje tam na dole. Wiec to normalne dolegliwosci ciężarnych:)

11 lata 5 miesiąc temu #795927 przez Porto1987
No to teraz już w ogóle jestem spokojniejsza :)

11 lata 5 miesiąc temu #795952 przez domi2907
Nio dziewcxyznki...ja uwazam ze ciaza to generalnie strasznie stresujace..mnie tez ciagle cos pobolewa...czasem jeszcze kolki...a jak sie przewracam po dluzszym lezeniu w jednym miejscu to tez boli. Z tym sluzem to masakra jakas. No ale co zrobic.

Buziaki

11 lata 5 miesiąc temu #795996 przez kojka-waw
Hej Robaczki moje.

Zaczynamy kolejny tydzień i byle do piątku.

Odnośnie klucia. Pisałam Wam kiedyś że kluje mnie w cipce i jakby swidruje w tylku.
Mogą to być nic nie znaczące objawy ciazowe a równie dobrze może tak być że jest oznaką skracając się szyjki lub czegoś innego.
Zawsze na wizycie mówcie lekarzom o wszystkim dolegliwością nawet jak wydają Wam się blache.

11 lata 5 miesiąc temu #795999 przez roma4
Dzień dobry dziewczynki :)

My dzisiaj idziemy do przedszkola wprawdzie mała lekki kaszelek jeszcze ma ale po tygodniu siedzenia w domu niech już idzie zawsze może nie iść dnia następnego...
samopoczucie też mam nie ciekawe , fakt tak jak pisze Kojka zawsze tydzień do przodu no i tak muszę myśleć bo ostatnio też jakoś mam więcej nerwów niż przedtem , no ale tak to jest w życiu rodzinnym nie zawsze jest sielanka .....
W każdym bądz razie Miłego Dnia , u mnie nawet świeci słońce jakiś cud.....

11 lata 5 miesiąc temu #796004 przez faza56
Hej dziewczyny :)

Napadało u Was śniegu? :) U mnie na razie pochmurno i zimno.

Dawno mnie nie było, mimo weekendu dużo napisałyście :)

W końcu spięliśmy się z mężem i doprowadziliśmy listę ciążowych zakupów do finiszu :) Ile radości potrafią sprawić takie zakupy! Obydwoje byliśmy tak podekscytowani, że szkoda gadać! Najważniejsze, że najdroższe zakupy za nami i pojazd dla maluszka zakupiony :D Ale radochę mieliśmy niesamowitą! Jeździliśmy wózkiem po domu, dworze, przekładaliśmy gondole na spacerówkę, spacerówkę na fotelik i tak w kółko :P Zabawa przednia :D
Zostały nam w sumie drobiazgi do kupienia ale to po nowym roku już.

Mój malec jakiegoś lenia w weekend załapał, Mało się porusza, leży po prawej stronie brzucha i tylko czasem da o sobie daje znać kopiąc w okolice pępka.

Co do śluzu to ja też mam go znacznie więcej, tak się zastanawiam czy to może nie jakieś upławy albo coś podobnego ale jak większość z nas ma to samo to to chyba normalne.

Idę dziś na wizytę, mam nadzieję, że wszystko ok i poslucham sobie serduszka mojoego szkrabika :)
Pozdrawiam Was ciepło :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #796052 przez Porto1987
Bry bry bry :kiss:

Myślę, że jakby coś było nie tak z szyjką, to na wizycie by pani dr zwróciła uwagę. A tak powiedziała, że jest wszystko w najlepszym porządku.

Faza, u mnie nie ma śniegu, ale jest 1 stopień i strasznie wieje :X
Buty na zimę już mam, teraz nie wiem czy dam radę chodzić w płaszczu zimowym. Widziałam fajny płaszcz na allegro z taką ciążową wstawką, że nadaje się nie tylko na czas ciąży :)

Faza, zakupki dla maluszka , fajna sprawa. Ja pewnie zacznę po nowym roku. Myślę, że będą wtedy jakieś fajne promocje. Do łóżeczka, to chyba tylko dokupię pościel :P Z wózkiem też czekam do stycznia, bo jak kiedyś rozmawiałam z panem w sklepie, to mówił, że mogą być po pierwsze nowe modele, a po drugie, że na wcześniejsze modele mogą być promocje.
Faza, daj koniecznie znać jak po wizycie. Dziś ma jeszcze Darmag, Domi chyba też a Tweety chyba jutro z tego co pamiętam :D

Także czekamy na wieści dziewczynki :)

I powiem Wam, że wczoraj na zakończenie dnia zostałam skopana w łóżku, że aż się uśmiechałam, że mnie Malutka tak potraktowała :D

U kogo jest śnieg :unsure: Widzę w DDTVN, że w Warszawie świeci słońce :)

11 lata 5 miesiąc temu #796056 przez darmag21
Hej kobietki.

Wrocilam z wizyty u gin.

Wyniki moczu, krew i glukoza w normach takze powiedzial ze sa oki.

Badanie ginekologiczne i usg za mna, szyjka niby w porzatdku, ale jak ktoras z was pisala, nie mam przekonania co do prawdomownosci lekarzy albo raczej ich wiedzy, no ale nie ma co sie nakrecac chyba bez powodu.

Jestem zaskoczona waga,od zeszlego miesiaca przybylo mi 4 kg, wiec od poczatku ciazy 9 kg ?... mam wrazenie ze ta waga sie popsula, heh. No wiec razem z Oliwierkiem wazymy 63 kg.

11 lata 5 miesiąc temu #796083 przez agnesss
Witam Wszystkich.

Troszkę mnie nie było. Dołek , hormony , brak chęci na cokolwiek... przepraszam :)

Jeśli chodzi o temat szyjki, to ja byłam w poniedziałek u lekarza. Zbadała mnie i przepisała luteinę i scopolan znowu, bo stwierdziła ,że szyjka się nie skraca, ale też super długa nie jest jak na 23 tydzień - ma długość 3 cm.
Nie skraca się... skoro teraz mi tak powiedziała a ostatnio nie, to chyba musiała się skrócić od tamtej wizyty ,prawda? Logiczne ;/
No i byłam tym zmartwiona ,jakoś mnie to tak zdołowało. Na dodatek, po luteinie zaczęło mi być niedobrze i ciągle płakałam... ( tak myślę ,że to po niej :/ )
No ale, wychodzimy na prostą :) Następna wizyta 18 grudnia.

Brzuszki macie prześliczne :)

Loca ,gratuluję syneczka :)

Roma, spóźnione ale szczere! Wszystkiego najlepszego:*

Kojka, wszystko się ułoży - musi :*

Domi ,co do śluzu, mam to samo. Raz mam duuużo ,raz wcale. Też się zastanawiałam czy to normalne. Z bólami też różnie bywa.

Ostatnio czuję kopniaki małej jakby z tyłu...Nerki, odbyt...czy Wy tez tak czujecie? Mam wrażenie ,że pleckami jest ułożona do przodu i dlatego tak... Tak sobie wmawiam, żeby nie świrować ,że mi się szyjka skraca :/

Na koniec wpisu, wklejam Wam naszą piątkową znajdę :) Nie szło jej nie przygarnąć...
Tak więc przedstawiam Wam nowego członka naszej rodziny - Lusi :)

11 lata 5 miesiąc temu #796096 przez Loca
Dobry :)

Macie racje nie ma co popadac w paranoje :) ja z tym bolem w kroczu i skracaniuie szyjki wiem od innej gin, ale jak ta moja prowadzaca mowila ze jest ok, to chyba jest ok...jakas opsesja na punkcie skracania sie szyjki u mnie do glowy wlazla.

Faza u mnie sniegiem sypnelo bardzo symbolicznie :) ale natyle duzo ze lezy na daszku balkonu, trawniki sa przysypane i dachy domow :) ahh i slonko swieci :) jak ten snieg spadl i przyszlo slonce to odrazu tak ladniej jest :laugh:
My jak wozek kupilismy to jak Ty z mezem :silly: zaczelismy jezdzic po domu, skladac, rozkladac, gondolka, spacerowka, fotelik :silly: a teraz stoi poskladany w kacie przykryty folia i kocem, bo kot sobie legowisko tam zrobil :blink:

Porto, a moje dziecie ciagle spokojne, tam cos podkopuje, ale bywalo ze kopal mocniej, nawet na usg ostatio specjalnie nie zalal, tylko sobie delikatnie nozkami machal i raczkami no i buzke otwieral :)

Darmag, najwazniejsze ze wszystko jest ok :) ja ostatnio w ciagu ms 2 kg przytylam, nie powiem, zaczynam miec lekkiego stracha wchodzac na wage bo doganiam juz wage sprzed ciazy, bo od poczatku przytylam 4 kg.

11 lata 5 miesiąc temu #796123 przez claudii09853
hej dziewczynki a u mnie za oknem śnieg...dobrze że drogi są fajne.Dzisiaj na 16 jadę z babcią do lekarza a jutro moja wizyta u gin.i u położnej miłego dnia dziewczyny:):)

11 lata 5 miesiąc temu #796143 przez baska007
Witam:)

Też czasem mam takie kłucie :/

Tak piszecie o tej szyjce, że zaczynam się troche martwić, na następnej wizycie powiem lekarzowi żeby sprawdził, zbadał, zmierzył :) Bo nie miałam mierzonej, tylko normalnie jak mnie badal to mówił, że z szyjką wszystko dobrze, no ale ja będzie zmierzona to będę pewniejsza :)

U mnie wczoraj na wieczór śnieg ładnie sypał, ale niestety topniał na bierząco, także jest mokro a nie biało :/

Agness mnie też ostatnio jakieś dołki łapią :/ A luteiny nie biorę, także u mnie to raczej hormony.

Moni co do skopania w nocy to ja dziś tego doświadczyłam ;) Obudziłam się ok 3 i brzusio miałam obolały jakiś i za chwilę poczułam kopniaczki :D I tak co jakis czas do ok 6 sie wiercił mały i mamie spać nie dawał :)

Faza powodzenia na wizycie :)

Darmag to super że wyniki i wszystko ok :) Nie ma co się stresować skoro lekarz mówi, że jest dobrze :)

Bo ciąża to chyba faktycznie taki okres że stale coś nas niepokoi i martwi, ale nie możemy popadać w paranoje i non stop chodzić zestresowane bo dla maluszków to raczej dobre nie jest :)

11 lata 5 miesiąc temu #796160 przez Porto1987
Darmag, świetnie, że wyniki powychodziły w porządku :)
Ja staram się nie szukać dziury w całym, aczkolwiek jest ciężko. Jestem dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze. No a niestety już tak będzie, że będziemy się martwić o nasz szkraby, a ciąża to dopiero początek :) boję się pomyśleć, jak będę znosiła ten stres później :P

Loca, ja mam 5,5 kg na plusie :P a myślałam, że tak z 10 kg przytyję, ale widzę, że przekroczę tą wagę :S

Wy rozkładacie wózki, a ja co jakiś czas patrzę na ubranka. Chociaż będę musiała niedługo posprawdzać czego ile mam, żeby wiedzieć czy muszę coś dokupić :) na pewno jakieś skarpetunie i czapeczki, ręczniki, bodziaków i całej reszty mam sporo, więc właśnie muszę posprawdzać. Najwyżej kupię po jakieś dwie sztuki :D takie bardziej jak dla dziewczynki, bo teraz mam po dwóch chłopakach, na szczęście nie tylko w same samochody, a w jakieś różne zwierzaczki :P

Dziś w nocy zerwałam się z bólem. Strasznie mnie macica z boku ciągnęła. Musiałam się zwinąć, żeby jak najmniej się wyciągała. 5 minut i po bólu :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka