BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu #795796 przez mycha670
Dzięki, wasze gruszki napewno też są superanckie :-)
Co do służy to ją też tak mam także chyba to norma.
Loca też mam taki dziwne bóle które mnie martwią bo czasami z łóżka wstać nie mogę , jutro idę na wizytę więc postaram się wszystkiego dowiedzieć, a pomimo tego od jakiś 2 dni mam bóle po lewej stronie żeber tzn pod zebrami :-(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #795801 przez kojka-waw
Ja też miewam różne bóle i znowu panikuje.
Dobrze że we wtorek wizyta.

Coś miałam jeszcze dodać ale mi wypadło z głowy.

11 lata 5 miesiąc temu #795805 przez moni91
Kochane bóle pod żebrami są związane z nasilającymi sie ruchami maluszka i jak budzicie sie z bólem to oznacza ze wasz malutki szkrab was skopał w nocy :):):) wiem to bo juz pytałam moja lekarz:) nie stresujcie sie:)

11 lata 5 miesiąc temu #795823 przez Loca
Ja boli pod zebrami nie mam, tylko klujace bole w lewym boku, ktore czasem promieniuja do krocza, na usg babeczka mi powiedziala, ze moze byc to objaw rozciagania sie macicy, ale rowniez skracania sie szyjki. Musze sie umowic do mojej lekarki i za tydzien bede znow szla na wizyte, teraz co 2 tyg.

11 lata 5 miesiąc temu #795833 przez domi2907
Dxieki dxiewcxyny za odpowiedzi:) niewygodny ten sluz ale co zrobic.

Loca a masz jakis problem? Bo chyba cos przeoczylam? Po co co dwa tygodnie juz? Moja narazie kazala mi raz na miesiac a dopiero od 30 tygodnia co dwa tygodnie. Takze troche czesto bedziesz chodzic...

11 lata 5 miesiąc temu #795846 przez Porto1987
Mi się w nocy zdarza, że mnie coś ciągnie z boku i boli i kłuje. Zauważyłam, że jak troszkę się przeciągnę, to właśnie brzuszek mnie tak kłująco ciągnie. No moja Lalunia ma straszliwego lenia, aż zaczynałam się zastanawiać co ona tam robi :S i jak zjadłam teraz kilka racuszków, to w końcu mnie pokopała kilka razy. i od razu byłam spokojniejsza :P czyli mam dobry sposób na Malutką :P
Powiem Wam, że ja też się o tą swoją szyjkę martwię. ostatnio pani dr mówiła, że jest wszystką z nią w porządku, tzn. twarda i wysoko, więc myślę, że jakby miała się skracać, to by wyczuła, że jest coś z nią tak. Poza tym wiecie, że kurcze chyba nie miałam nigdy mierzonej :( i to mnie trochę martwi. No ale właśnie pocieszam się tym, że jest twarda i wysoko i to mnie trzyma przy pozytywnym myśleniu. Dziewczyny musimy myśleć optymistycznie, bo to dużo daje i maleństwa czują się lepiej :)
A co do śluzu, to ja czasami też pływam, ale to jest wszystko dobrze póki ma dobry kolor i konsystencję. No i na pewno byśmy zauważyły jakby jakaś infekcja się czaiła za rogiem :D
Wiecie, że już nie ma tych grzechotek z FP :dry: na stronie jest napisane, że wyczerpały się dla maluszków, które mają urodzić się w 2013 i 2014 roku. Mam nadzieję, że do Was zdążyły dojść :)

11 lata 5 miesiąc temu #795850 przez moni91
Ja wlasnie jeszcze nie dostałam FP ale ponoc wysłali:)

11 lata 5 miesiąc temu #795854 przez Kasztanowa
O wszystkich bólach lepiej mówic lekarzowi, ale nie ma co panikowac :) Ciało się zmienia, macica się rozciąga, rozciągają się więzadła. Boli też spojenie łonowe. Ja z tego powodu mam miec konsultację u ortopedy, ale to po 30tc i w zależności od wielkości dziecka.
Dla odmiany bolą mnie dziś kolana i kostki :P

11 lata 5 miesiąc temu #795876 przez Loca
Kurcze, a ja niezdazylam sie zalogowac na fp :/ kiszka troche, moze po nowym roku beda :)

Domi, nie wiem czemu ale moja lekarka wszystkie badania mi badzo szybko zrobila i teraz zadecydowala ze bedziemy sie widywac czesciej. To jest lekarka starej daty i moze woli miec wszystko pod katrola, generalnie na ostatniej wizycie powiedziala ze jest wszystko ok, ale mimo to mam zwrocic uwage na te bole bo moga miec naprawde rozne przyczyny.

11 lata 5 miesiąc temu #795891 przez pietruszka
Hej,

Loca, też miałam podobnie promieniujące bóle przez cały zeszły tydzień. Ale teraz przeszło, za to brzuchol urósł. Więc ja sobie to tłumaczę tymi więzadłami, że znowu mocno się naciągały i to sprawiało ból. Lekarz powiedział, że nic złego się nie dzieje.

Porto, pewnie na nast. wizycie lekarz zmierzy szyjkę Ja też dopiero 2 razy miałam mierzoną.

Domi, u mnie ze śluzem tak samo - dużo. Ale czytałam, że tak ma być, bo to bariera ochronna - bakterie się nie przedostają do wewnątrz. Ja prawie nie rozstaję się z wkładkami.

A, ja też nie dostałam tej zabawki i teraz zastanawiam się czy przyjdzie w ogóle. Hm... :unsure:

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 5 miesiąc temu #795897 przez Porto1987
A wiecie, mnie od czasu do czasu coś zakłuje pomiędzy nogami, jakby mnie szpilka ukłuła.

Pietruszka, a jak mialaś mierzoną tą szyjkę?? A dostałaś maila z informacją, że wysyłają do Ciebie prezent? Bo jak tak, to powinnaś dostać :) Ja czekałam miesiąc.

11 lata 5 miesiąc temu #795902 przez pietruszka
Roma, lekarz mierzył przez usg dopochwowe.
A maila, że wysyłają, dostałam. Właśnie sprawdziłam, 30 października dokładnie.

11 lata 5 miesiąc temu #795904 przez Porto1987
Pietruszka, to dostaniesz grzechotkę :) teraz już po prostu nie można się logować po zabawkę, tylko można dostać same kupony.

Czy któraś z Was miała czasami takie ukłucie jak pisałam wyżej?

11 lata 5 miesiąc temu #795909 przez pietruszka
Porto, mnie kłuło w zeszłym tyg. Sama już nie wiedziałam gdzie. Bo tak jakby i w pipce i w tyłku. Sorki za taki opis, ale nie wiem jak to ująć. Teraz trochę przeszło.

11 lata 5 miesiąc temu #795912 przez Kasztanowa
Mnie też się zdarzyło coś takiego. Ostatnio nawet myślałam o tym, że ciąża to niby długie 9 miesięcy, a chwili spokoju nie ma, cały czas coś. Jak jedna dolegliwość minie, to pojawia się następna, a nawet jak nie minie, to nowe dołączają. Organizm cały czas "pracuje".

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka