BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu #796189 przez Loca
Agness urocza psina :)

Ja wczoraj mialam taka ochote na salatke ze na noc zrobilam sobie :P i dzisiaj ja dojadlam :)

Wlasnie co do ubranek, to zastanawiam sie czy ich nie poprac, troche tego mam.
Tak sobie mysle ze juz za niedugo swieta :) przeciez jak adwent przychodzi to te tyg tak szybko leca :) licze na snieg w tym roku ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #796197 przez annlu
Hej jestem kolejną marcową ! :) A dokładniej 11 marca 2014 - synek :)
Pozdrawiam wszystkie mamusie ! :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #796203 przez kojka-waw
Cześć annlu.

Ja mam już sporo ubranek. Nic nie kupię póki co. W weekend mi jeszcze koleżanka po swoim małym karton doniosła.
Teraz to tylko uprac i posegregowac. Muszę proszek do prania gdzieś w promocji znaleźć.

Agness ja też mam wszystkiego dość. Z moim nie odzywam się od piątku. Hormony buzuja.
Każdy z nas ma dosyć obecnej sytuacji. Oby szybko się to zmieniło.

Idę na kawke i może jakiś film włącze.

11 lata 5 miesiąc temu #796204 przez annlu
Poczytałam trochę poprzednich wiadomości przed chwilą i powiem Wam , że ja też martwiłam się o to samo co Wy :) Wpadłam w panikę i zaczęłam sobie wmawiać wszystkie objawy. Też bałam się o tą skracającą szyjkę macicy, ale potem uspokoiłam się tym, że ostatnio lekarka powiedziała mi, że wszystko jest "wręcz idealnie" a tak to by chyba już jakieś zwiastuny zobaczyła. A tak na marginesie to dzwoniłam też do mojej lekarki i ona uspokoiła mnie mówiąc , że kobieta nie jest w stanie wyczuć ani skracającej się szyjki ani nic podobnego i ewentualnie może to z czymś pomylić i radziła mi aby skupić się na tym :
nie ma skurczy, nie ma krwawienia, intensywność kopniaków jest jaka była ? To wszystko dobrze :D

11 lata 5 miesiąc temu #796205 przez Porto1987
Witaj Annlu :) napisz nam coś więcej o sobie, skąd jesteś, jak się miewasz w ciąży. No i rozgość się wygodnie i pisz do nas :)

11 lata 5 miesiąc temu #796207 przez annlu
Porto1987

A więc. Mam na imię Kasia, mam 18 lat.Jestem z Torunia. Minęło już 25 tygodni bez żadnych problemów. Na wymioty itp nie narzekałam - miałam może z pare dni na samym początku i to tyle :)
Za każdym razem na badaniu dowiaduje się, że wszystko super. Oczywiście jak każda matka martwię czy aby na pewno, no ale staram się trzymać tego co mówi lekarz.

7 listopada dowiedziałam się na USG że będzie synek i już nie mogę się doczekać aż go zobaczę

A dzisiaj byłam na teście obciążenia glukozą i też wszystko super :) Oby tak dalej

11 lata 5 miesiąc temu #796214 przez Loca
Witaj annlu ;)

No to kolejny chlopak w marcu :)
Marcowe dziewczyny beda mialy w czym wybierac :D

11 lata 5 miesiąc temu #796216 przez Porto1987
Annlu, to wszystkiego naj naj naj z okazji imienin :P
Mi też lekarka mówi, że wszystko jest książkowo, aż czasami mnie to przeraża :P No ale pozostaje mi myśleć, że faktycznie tak jest :)

Kojka, trzymaj się kochana. Na pewno już wkrótce zażegnacie kryzys. A tak Wam powiem, że mój mąż to cholera nie rozumie, że mogę mieć huśtawki nastrojów. I właściwie nie traktuje mnie jakoś inaczej przez to. Kiedyś usłyszałam, że to niby wymysł kobiet. O niech mi tak powie, to mu kopniaków nawsadzam :P :P

11 lata 5 miesiąc temu #796221 przez annlu
Porto1987

Dziękuje, ale imieniny obchodzę 22 marca :)
No właśnie pozostaje wiara, że faktycznie jest tak dobrze :)

Loca

Oj będą miały do wyboru oj taak

A co do humorków to akurat ja mam ich ogólnie mało, ale nawet te troche moj Mati doskonale rozumie i jest jeszcze bardziej slodki i czuly i w ogole.... Za kazdym razem jak widzi mnie zla albo cos to albo czekolade z orzechami mmmm albo coś innego dostaje i jak się nie uśmiechnąć? :)

11 lata 5 miesiąc temu #796226 przez Porto1987
Oj Annlu, to chyba jesteś jedną z niewielu Kaś, która dziś nie obchodzi o imienin :P I jakie masz fajne wsparcie w swoim partnerze :) Pozazdrościć :S

11 lata 5 miesiąc temu #796231 przez baska007
Witaj Annlu :)
To super że wszystko dobrze i oby tak dalej :)

I znowu chłopak :D Sporo ich w marcu będzie ;)

Tez mam sporo ubranek, troszke kupiłam, 1 karton dostałam od jednej kuzynki, drugi od drugiej :D Ale też będe musiała przebrać te ciuszki co mi się przyda a co nie, tym bardziej, że to po dziewczynkach :D No ale jest sporo zielonych, białych, zółtych, troszke niebieskich i różowych też :D W większości uniwersalne :)
Ale i tak jeszcze pokupuje co nie co, bo w każdym sklepie korci :) zreszta nie ma to jak nowe przez nas wybrane :)
Ja kupiłam mleczko do prania Lovela, jeszcze nie wiem czy będę zadowolona z niego bo póki co się za pranie nie zabrałam, myśle, że to chyba jednak za wcześnie, że do marca i tak nie będą świeże jak już je wypiore i wyprasuję ;)

11 lata 5 miesiąc temu #796241 przez pietruszka
Cześć Annlu, witamy. I znowu chłopak :blink:

Moja dziewucha to naprawdę będzie w mniejszości.

Wy sobie wkręcacie, że szyjka się skraca. A ja miałam fazę, że mi się miednica i spojenie łonowe rozchodzi, bo mnie tak bolało. Matko, czego to człowiek nie wymyśli, jak się bzdur naczyta :laugh:

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #796247 przez Porto1987
Pietruszka, Tobie to się należy za ten post: Lubię to! :P

11 lata 5 miesiąc temu #796249 przez baska007
A no tak jest Pietruszka :)
Czytamy coś, a później u siebie znajdujemy takie objawy, albo coś zaboli, szukamy w necie co to może być a tam można wszystko wyczytać :D

Dziewczyny ostatnio tak przeglądałam różne książki, poradniki itp na Allegro i wpadł mi w oczy "Dzienniczek dnia i nocy maluszka", Też tu na stronie jest polecany, co o tym myślicie? Ja sobie chyba kupię coś takiego, myślę, że to może być przydatne takie zapisywanie o ktorej jedzonko było, kupka, spanie, zabawa, łatwiej chyba dzięki temu rozpoznać co akurat o danej godzinie potrzeba maluszkowi i czy wszystko jest dobrze.

11 lata 5 miesiąc temu #796251 przez pala813
Dziewczyny witam sie w ten okropny ponury dzien i uciekam zeby was nie zarazic podlym nastrojem:(
Agness dobrze ze juz jestes, pytalam wlasnie ostatnio o Ciebie, psina przeslodka, nigdy nie pojme jak mozna wyrzucic zywe stworzenie i zostawic na pastwe losu. Dobrze ze malenstwo spotkalo was na swojej drodze:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka