- Otrzymane podziękowania: 35
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tolad – mam nadzieje ze nospa pomogła
100 krotka – nie mam z tym problemu – nigdy nie mialam , ale widze ze mój proble to tutaj dotyczy wiekszosci z nas wiec sie uspokoiłam

Ale my tutaj przeciez po to jestesmy by wysłuchac, pocieszyc … jak masz dół to nie uciekaj tylko wylewaj zale ile wlezie – to bedzie ci lepiej
Ewelka – I co? I nie warto sie na zapas denerwowac – dobrze ze u ciebie wsio oki

Renata – nie martw sie , niec jeszcze nie powiedziane ze przenosisz , a z dziecmi tak jest ze mniej tesknią niz matki za nimi – to nam sie wydaje ze one sobie nieporadza, a poradza – to my w podswiadomosci sie martwimy ze bez nich to my sobie nieporadzimy
Monis obiecuje poprae – suuuuper

Igamon – gratulacje dla kolezanki

Moja siostra miala szybki I łatwy poród – pojechała do szpitala bo “cos tam zaczela czuc” I jak dojechała to niezdazyli jej wenflonu załozyc bo Mala juz wychodzila – ach jak ja jej zazdroszcze
Margolec I znowu mamy cos wspólnego – ja tez niepamietam kiedy płakalam , jak cos mnie zesmuci to nie rycze, a sie wsciekam I mam nerwa wrrrrrr
Doczytałam do konca – sorki Margolec ale na koncu zaczelam sie smiac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Joasia B
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
renata anna, ale sie usmialam, ktorego malego uszkodzi, haha
ja w pierwszej ciazy od 4 miesiaca mialam przerwe bo maz takie rzeczy wygadywal. z jednej strony rozumiem ale masakra najwieksza byla jak go zlapalam na "radzeniu sobie samemu". no mialam dola i trzymalo mnie pare dni, ze przeciez ja moge i chce a nie jestem dla niego atrakcyjna. teraz myslalam ze bedzie to samo bo zaczelo sie "jestem zmeczony" jak tylko widac bylo pierwsze oznaki brzuszka. ale tfu tfu chyba sie odblokowal bo ostatnio mielismy parę milych wyskokow a brzuch juz spory. wiec odpukac ja trenuje bo libido mam wysokie.
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja łyknełam później jeszcze jedną nospe, mam forte więc w rezultacie nie wiem ilę mogę ich łykać. Nic to nie dało więc poszłam leżakować do wanny i jak ręką odjął

1ookrotka współczuje, ja już bym wyła z rozpaczy.
tweety ja mam

Doczekać się nie mogę tego 3xS

W ogóle tak się wczoraj zastanawiałam czy dywanu nie zwinąć na czas przed terminem, jak mi wody odejdą i go zaleje to capił będzie

- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama

igamon jeju jak ja bym chciała, zeby poród bolał mnie "trochę bardziej niż miesiączka" hehe

ewelkaa super, że dzidzią wszystko ok! A co do radzenia sobie z bólem porodowym to może pomyśl o czymś na własną rękę, czyli ćwicz oddychanie (podobno BARDZO pomaga prawidłowy oddech!!!), pooglądaj sobie na necie możliwe pozycje do porodu i wypróbuj je, nastawiaj się psychicznie na poradzenie sobie samej...Potem może Ci być łatwiej. Tu np. jest ciekawy artykuł:
blog.zapytajpolozna.pl/porod/naturalne-m...nia-bolu-porodowego/
tu coś o ćwiczeniach oddechowych:
dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/ciaza/227-...a-dla-kobiet-w-ciazy
a tu z audio

babyonline.pl/cwiczenia-oddechowe-dla-ci...tykul,2576,r1p1.html
Renata hahahahaha

pomelo dobrze, że bierzesz żelazo, to na pewno pomoże. A zmęczenie? Cóż, chyba będzie nam towarzyszyć już do końca, a potem to już w ogóle

I ja też się ciesze, że mamy siebie

monis słyszałam, że nawet przed samym porodem dziecko może sie obrócić! to, że teraz jest obrócone tak a nie inaczej, wcale nie oznacza, że już do konca tak będzie...
Jesli chodzi o te sposoby na łatwiejszy poród to ze wszystkimi wyposanymi przez Ciebie się zgodzę, tzn o nich wszystkich słyszałam z różnych źródeł więc coś w tym jest. Herbatka z liści malin wpływa na macicę, łatwiej się rozkurcza, dlatego nie powinno się jej pić wcześniej, żeby nie wywołać porodu, ale pod koniec już jak najbardziej. O siemieniu co prawda nie słyszałam, ale pije go od jakiegoś czasu więc to dobra dla mnie wiadomość

Pytasz o jeszcze inne sposoby to powtórzę tylko to o oddechu, to co napisałam na górze i o akumpresurze. Moja koleżanka chodziła od 35 tyg i urodziła 2 tyg przed terminem. Tylko to wiąże się ze znalezieniem specjalisty w tej dziedzinie i pewnie z nie małymi kosztami.
I dzięki bardzo za życzenia urodzinowe :*
pomelo wszystko co napisała atenka jak najbardziej potwierdzam! Mialam ten sam problem i również pozbyłam się go poprzez zażywanie żuravitu, potem miałam antybiotyk i zaraz później probiotyki, które wyrównały florę bakteryjną. Teraz mam już spokój!
igamon dużo zdrówka dla koleżanki i dzidziusia

margolec ach te hormony

tweety to tzw. obrzęk mózgu naukowo dowiedziony i tym się pocieszam

Zaś się rozpisałam!
Pochwalę się jeszcze tylko, że wczoraj mąż ze szwagrem złożyli łóżko! Zajęło im to 4 godziny! Ale JEST!!! Po tylu latach spania na rozkładanej sofce, po tylu latach nie posiadania własnej sypialni w końcu ją mamy! W KOŃCU!!! Czasami nie mogę uwierzyć jak wiele się nam udało osiągnąć! Może sypialnia dla wielu to nic wielkiego, ale dla mnie to bardzo bardzo bardzo dużo! Mieszkałam z rodzicami w mieszkaniu 2-pokojowym,spałam zawsze z mamą, bo mama nie chciała spać z tatą. Spałyśmy w dużym pokoju na rozkładanym tapczanie i zaqwsze marzyłam, że kiedyś będę miała sypialnię z wielkim łóżkiem, taki pokój gdzie będzie się tylko spać!
Dziś mija 7 lat jak zaczęłam spotykać się z moim mężem. Kto by pomyślał, że za 7 lat będziemy mieć WŁASNE mieszkanie (jeszcze tylko 32 lata kredytu hehe), będzie nas stać na remonty, meble, samochody no i przede wszystkim będę w ciąży!!!!
Dziś czuję, że życie potrafi być CUDOWNE

Miłego dnia Mamusie :*
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gabi - rozumiem cie - ciesz sie z sypialni i nieprzejmuj sie ludzmi którzy powiedza ze to nic takiego

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Juz ustaliłyśmy, że przewagą głosów wygrał Bepanthen jako maść do pupy ale co z pudrem? Stosujemy go później jak maleństwo podrośnie czy cały czas jechać na maści, pudry o ile mi wiadomo są wydajniejsze, a co za tym idzie nam w portfelu mniej ubywa.
- Zuza_204
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Co do porodu po ostatniej wizycie w Warszawie Pani ginekolog stwierdziła że najprawdopodobniej będę miała cc mój gin też coś wspominał o tym więc czekam do usg między 34 a 36 tyg ciąży i wtedy ona podejmie decyzję. Hubcio jest duży i zważywszy na to że teraz powinien przybierać 150 -200 g tygodniowo to do 4 kg lub trochę ponad pewnie dobije. Ale jak na razie staram się nie martwić na zapas.
Co to pudru do pupci ja używałam pudru a maść tylko jak zaczynało się coś dziać tzn jakieś krostki czy zaczerwienienia. Choć uważam, że zamiast pudru lepsza jest mąka ziemniaczana.
Tweety z tym mózgiem to się dołączam też ostatnio mam go tylko pół :/ zapominam o wszystkim o rachunkach itp. na szczęście tylko 2 razy nie zapłaciłam raz raty a raz oc ale przypomniało mi się po 1 dniu i szybko zapłaciłam. Na szczęście nie było żadnych konsekwencji
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

O widze ze Zuzza tez takie zdanie ma jak ja

- Salonka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Tolad Ja kupiłam i Bepanthen i Puder firmy Nivea. Puder też jest dobry. Ja przy Kamilu używałam jak np maści nie miałam. Np w naszym przypadku przy AZS to bardzo często stosowałam.
- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Salonka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-