- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Aga77
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dziewczyny współczuję Wam tych waszych dolegliwości są bardzo nieprzyjemne i niekomfortowe

Ja urodziłam się pod koniec 6 miesiąca i ważyłam 2 kg i nigdy mi to problemów nie przyniosło a moja siostra miała 1.700 i musiała leżeć w inkubatorze aby osiągnąć wagę 2 kg oczywiście mama dowiedziała się dopiero na porodówce że jest nas dwie

Ja dziś miałam sen że mojemu mężowi mówiłam co 10 min że to już to i jedziemy na porodówkę a później się okazało że jeszcze nie ten czas i ucięłam sobie nogę oczywiście piłką a potem na dwóch poszłam do łazienki

Czuję się niedołężna gruba i odciążała

Miłego dnia dziewczyny mnie chyba chandra dopadła

- Salonka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 35
- Zuza_204
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Salonka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No i juz mi sie humorek poprawił

Wlasnie zadzwonilam do apteki i zamówilam masc która polecacie. Po pracy pojade i se kupie.
A teraz mnie naszla taka ochota by zapytac szefa jutro o wolne - ma humor to moze sie zgodzi

Polaze po sklepach i sie "odchamie"

- Atenka85
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
A podziwiam dziewczyny chodzące jeszcze do pracy, że się Wam chce.
Ja przed kompem nie wysiedziała bym 8h, poza tym nie ta koncentracja. Oczy i kręgosłup zaraz dokuczają.
Znalazłam jeszcze informację o warsztatach: babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
- mila
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Tolad mój tata skomentowałby to odpowiednio,

a co do chorobowego należy nam się 100% płatne ja pensje dostałam normalnie przez pierwszy miesiąc a teraz za marzec będzie z zus wiec nie wiem ile mogę się spodziewać wiem
acha dziewczyny zwracałyscie uwagę przy mierzeniu ciśnienai na tętno bo u ,mnie jest ostatnio wysokie, cis w normie tzn niskie bo ogólnie zawsze tak było ale niepokoi mnie tętno
- 100krootka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
agulka901 przykro mi, ale mam nadzieję, że okaże się po kontroli, że sytuacja jest jednak lepsza. A ten lekarz pewnie bałby się prowadzić ciąże, bo ma za małe doświadczenie może skoro taki młody! Co do wcześniaków to w 1 roku życia teoretycznie podaje się wiek skorygowany, czyli np. jeśli dziecko jest wcześniakiem o 3 tygodnie, to w chwili gdy bada się rozwój psychoruchowy w 1 roku życia, trzeba uwzględnić ten fakt i „dać dziecku” te 3 tygodnie więcej. Ale powiem Ci że patrząc na wcześniaki, z którymi miałam kontakt w pracy nie ma reguły, niektóre jeszcze przed ukończeniem 1 roku życia przewyższają poziomem rozwoju dzieci urodzone w terminie, także głowa do góry
GabiSBB a laktator na liście miałaś? Czy sama z siebie bierzesz? Bo ja miałam brać, ale stwierdziłam, że mąż dowiezie w razie czego… Co do ciuszków to jak tak dalej pójdzie, przy takim przyroście to połowy nie nałożycie nawet
Ewelkaa dzięki za info

tolad662 czyli nie musisz chodzić w skarpetkach po domu, a kapcia schował krasnal! Albo chochlik!
Asia K
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
tolad662 ja też zauważyłam, że jak więcej pochodzę to na wieczór gorzej się czuję, najbardziej źle reaguję na schylanie..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dziś od 6 na nogach jestem i zastanawiam się czy podołam żeby pójść na spotkanie z koleżankami na 19 bo już mi się spac chce…
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A podziwiam dziewczyny chodzące jeszcze do pracy, że się Wam chce.
Ja przed kompem nie wysiedziała bym 8h, poza tym nie ta koncentracja. Oczy i kręgosłup zaraz dokuczają.
[/quote]
No własnie mi sie nie kce

Nie kcem ale muszem

A co do chrorobowego to dobrze to oblicz bo moze luty jest krótszy ale tylko 2 dni od innych miesiecy i az taka róznica w wyplaceniu? Cos mi sie nie chce wierzyc.
- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Atenka ja też dostałam niższą wypłatę! W ogóle z moimi wypłatami jest taki czas, że w grudniu dostałam dwie - za grudzień i za styczeń, potem w styczniu nie dostałam wogóle więc była mega masakra, no i dopiero w lutym i to więcej niż zwykle, a teraz w marcu zaś mniej! Nie idzie się w tym połapać! Ja mimo, że do pracy nie chodze to i tak siedzę przed kompem od rana do popołudnia, ale jednak w domu jest lepiej niż w pracy, zwłaszcza że ja mam np mundurek w który już na bank bym nie weszła, a częste spotkania z klientami, jeżdżenie po mieście i poza miasto do innych miast to teraz byłby chyba jakiś koszmar! Ja zapominam czasami czy rano umyłam zęby a co dopiero prowadzić rozmowy businessowe

Te warsztaty, które podałaś są super! Byłam już na jednych na początku ciąży, teraz idę na kolejne z serii Bezpieczny Maluch dla przyszłych rodziców i już się zapisałam na te co podałaś dla rodziców dzieci do 1 roku. Zobaczę czy pójdę, nie wiadomo jaki będzie Franuś, ale nastawiam się, że będzie już mial ponad miesiąc i chętnie z mamuśką będzie wychodził na takie spotkania

100krotka ja tak właśnie robię z torbami - jedna do porodu a druga na salę. Laktator mam na liście wyprawkowej i spakowałam go bo jeśli będzie mi potrzebny na już to nie będę czekać aż mąż dowiezie tylko będę miała przy sobie. Ja to jednak taka jestem: lepiej nosić niż się prosić

A wysokie tętno tzn jakie? Ja mam ponad 100, ale nie więcej niż 110. Z tym, że ja cały czas jestem nakręcona, tzn myślę wiecie o czym i pewnie przez to to serce wali jak oszalałe!