BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #873365 przez megi23
hej laski
Joasia powodzenia :) Igamon dla ciebie tez mocne kciukasy :laugh:
laski ja wczoraj poszlam z mlodym na spacer 2 godz i kupilam 100% soku z zurawin , dalam 25 zl , no ale to sam sok , przetrwalam noc ... dzis trzymalam ssiuski do rana bo sikam po kropelce albo malo to znowu by nie bylo , pojechalam do laboratorium , a tam biedna pani nie ma mi wydac z 50 zl , wiec latanie po sklepach , pojechalam na dol a baba mi od razu teskt " nie rozmienimy" ja mowie to ja cie zrobie , kupilam malemu 2 goralki , kubusia play i musiala mi wydac :P , a jakbym nie rozmienila to bym nie zrobila wogole go...bo w szpitalu jest sklep i na zewnatrz , bo szpital jest przy samym wylocie z miasta... no ale bajka wracam a mi siku sie juz tak chce , mowie do mlodego by wytrzymal , nie dosc ze napieral to skurcze zaczelam miec i co chwila stawalam.., ale dolecialam ,a tak mnei pieklo jak sikalam ze masakra... wyniki dopiero w poneidzialek o 12 , rano mamy na 10:30 ortopede z mlodym to od razu podskoczep o wyniki.. ale musze do gina zadzwonic , ze albo mu podam wynik , albo pozniej sie umowimy..

apropo pilki super sprawa.. polozna mnei jak Tymka rodzilam to dala . bo chodzic nie moglam , bo bym im porodowke zalala :P a on mial problem z trafieniem do kanalu , ona mi go recznie obrocila. i skurcze byly do wytrzymania , bo jak sprawdzila pozniej to darla sie ze rodzeeee :lol: i szybko na wozek i do sali na rodzinny porod , malo mnei nie zgubila haha kolysanie i podskakiwanie pomagalo bardzoo, teraz tez chce pileczke jak da rade :)

pomelo apropo Twojego pytania , no wlasnie mam duzo wod a to oznacza ze mlody sobie posiedzi ... ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #873370 przez Ewelkaa
Dzien dobry dziewczynki :)

Asia Kfajn polozna, mam nadzieje, ze uda Ci siez nia rodzic!

joasia trzymaj sie kochana! Mam nadzieje, ze to juz dzis i w koncu odpoczniesz :kiss:

Igamon szkoda, ze sie nie rozbujalas :(

U nas nocka byle jaka, mala budzila sie co 2 godz, a od 5:30 nie spala, terazzjadla i przysnela, wiec zamierzam wskoczyc pod prysznic zanim znowu zglodnieje :)
Dziewczyny spijcie na tej koncowceciazy ile wlezie, bo potem bedziecie mogly pomarzyc o wyspaniu sie :laugh:

Milej soboty!

11 lata 2 miesiąc temu #873377 przez mila
hej dziewczyny
Megi współczuje ci teraz zanim wypoczywać na końcówce to musisz się nalatać, a może to przyspieszy rozpakowanie :blink: !!

Igamon wierzyłam ze to już ale widocznie nie czas jeszcze :laugh:

Joasia tzrymam kciuki żeby się rozkręciło

miłego weekendu

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #873379 przez megi23
ja sie z mlodym na drzemke klade codziennie :) bo nie wiem jak ldugo jeszcze bedzie chcial spac :P

i nie przeszkadza ze chodze , ale nie ma gdzie sikac a juz po 2 godz mlody tak napiera ze muszeeeeee!!!!! a teraz jak mam zapelenie , bo na bank mam to czesciej musze latac , a tu ani restauracji ani sklepu z wc :P

11 lata 2 miesiąc temu #873424 przez tolad662
MEGA apetyt po porodzie przy karmieniu to normalka? Od śniadania gęba mi sie nie zamyka, non stop cos podjadam a że nie za wiele mogę to się zapchać nie mogę :D

11 lata 2 miesiąc temu #873430 przez nati.olsztyn
Anulka napisał:

U mnie też dziś NIIIIIC, wczoraj cały dzień miałam skurcze, nie mocne ale były, w krzyżu bolało a dziś NIIIIIIC. :angry:
Mam już to w nosie!!!!! :angry: Przestaję myśleć o tym wszystkim, kiedy będzie wtedy będzie. Wali mnie !!! Zresztą, przynajmniej nie muszę teraz wstawać jeszcze w nocy do 2-3 godziny, tylko spokojnie śpię całą noc :laugh: .

nati.olsztyn
jak te sutki dokładnie męczyć, chodzi o same sutki czy piersi?? BO ja gdy je dotykam to czuję, ze tak trochę bolą jak przed okresem, coś w ten deseń, żadnej przyjemności nie mam, tym bardziej teraz gdy jestem wkurzona na maxa :angry: .

Gniesc, masowac same brodawki z otoczka i to tak chociaż 10 min jednorazowo. Wiem że też można laktatorem je potraktować. Tylko to wszystko oczywiście ma prawo zadziałać jedynie wtedy jak organizm jest już gotowy. Koleżanka była w 36 tygodniu tyle że od dłuższego czasu miała już jakieś tam skurcze, z tym że były za krótkie. Z kolei druga chodziła z rozwarciem 6 cm przez 3 tygodnie i jak ją wzięli na indukcję to zanim podali oxy to położna dała jej laktator i takie skurcze rozkreciła że w 3 h urodziła:-)

11 lata 2 miesiąc temu #873431 przez Milka
cześć jestem z styczniówek 2013 - mam do sprzedania podgrzewacz elektroniczny do butelek i słoiczków z AVENT . podgrzewacz jest jak nowy . można odebrać osobiscie w Zawierciu codziennie lub w katowicach bede około 20 kwietnia .
tablica.pl/oferta/podgrzewacz-elektronic...889953#xtor=EREC-55- [id1]-20140412-[diplayLink]-17664359@1-20140412115256

11 lata 2 miesiąc temu #873433 przez Asia K
Tolad - tak to normalne ze przy karmieniu masz zwiekszony apetyt , a co najlepsze prawdopodobnie niezauwazysz wzrostu wagi mimo wiekszego apetytu :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #873438 przez Anulka
nati.olsztyn napisał:

Anulka napisał:

U mnie też dziś NIIIIIC, wczoraj cały dzień miałam skurcze, nie mocne ale były, w krzyżu bolało a dziś NIIIIIIC. :angry:
Mam już to w nosie!!!!! :angry: Przestaję myśleć o tym wszystkim, kiedy będzie wtedy będzie. Wali mnie !!! Zresztą, przynajmniej nie muszę teraz wstawać jeszcze w nocy do 2-3 godziny, tylko spokojnie śpię całą noc :laugh: .

nati.olsztyn
jak te sutki dokładnie męczyć, chodzi o same sutki czy piersi?? BO ja gdy je dotykam to czuję, ze tak trochę bolą jak przed okresem, coś w ten deseń, żadnej przyjemności nie mam, tym bardziej teraz gdy jestem wkurzona na maxa :angry: .

Gniesc, masowac same brodawki z otoczka i to tak chociaż 10 min jednorazowo. Wiem że też można laktatorem je potraktować. Tylko to wszystko oczywiście ma prawo zadziałać jedynie wtedy jak organizm jest już gotowy. Koleżanka była w 36 tygodniu tyle że od dłuższego czasu miała już jakieś tam skurcze, z tym że były za krótkie. Z kolei druga chodziła z rozwarciem 6 cm przez 3 tygodnie i jak ją wzięli na indukcję to zanim podali oxy to położna dała jej laktator i takie skurcze rozkreciła że w 3 h urodziła:-)

Z tego co wiedzę, to właśnie w tych wcześniejszych tygodniach 34-36 większość ma te skurcze krótkie. Ja miałam od 32 tc, nawet w szpitalu wyładowałam Ale teraz gdy jest już po 40 tc, trzeba samej stymulować, mimo, że wszystko u mnie jest gotowe ( jak powiedział mój gin i moja położna potwierdziła), maluch jest już baaardzo nisko. Tylko skurczy brakuje aby wszystko ruszyło.

11 lata 2 miesiąc temu #873441 przez Anulka
tolad662 napisał:

MEGA apetyt po porodzie przy karmieniu to normalka? Od śniadania gęba mi sie nie zamyka, non stop cos podjadam a że nie za wiele mogę to się zapchać nie mogę :D

Oj Tolad ja wielokrotnie słyszałam że jak karmisz piersią to masz takie napady ŻARCIA, że konia byś pochłonęła. Zresztą wczoraj lub przed wczoraj Mamutek pisała o tym, że strasznie chce się jej jeść. Co to tycia, to znam takie mamuśki które mimo zwiększonych ilość jedzenia nie przytyły i znam takie które przytyły i to dużo. Wszystko to jest sprawa indywidualna, zależy od przemiany materii i predyspozycji do tycia.
Ja w każdym razie nastawiam się na to że będę jakoś walczyła z tym aby za dużo i zbyt kalorycznie nie jeść bo wtedy na bank przytyję, a raczej nie zrzucę po ciąży.

11 lata 2 miesiąc temu #873455 przez Ewelkaa
Tolad ja bym jadła non stop. Właśnie wybieram się na spacer z mała i kupię sobie drozdzowke :)

11 lata 2 miesiąc temu #873476 przez megi23
laski a ja z pytaniem jak dlugo trzeba miec skurcze te 10 min by do szpitala jechac ... czuje malego juz nisko i chyba mam skurcze , brzuch mnie boli od 12 jak na okres , mam nadzieje ze w domu nie urodze hehe ... , jeszcze mnei krzyze bola :(

11 lata 2 miesiąc temu #873477 przez Asia K
Hej laski wlasnie Tweety na fb pochwaliła sie ze ma drugiego synusia :D

12 kwietnia o 12:45 przyszedł na świat nasz drugi skarb. Na imię ma Adaś mierzy 59cm i waży 4650gram

11 lata 2 miesiąc temu #873478 przez Salonka
Hej laseczki :)
Ja pamiętam po pierwszym porodzie jak starałam się karmić to miałam takie zachcianki jak normalnie kobiety w ciąży mają. Pochłaniałam drożdżówki z jabłkiem na francuskim cieście :)
Ale to może dlatego że miałam dietę bo mały to uczulony na wszystko co możliwe był i skończył na Nutramigenie.. Mam nadzieję że teraz będzie inaczej..
A słyszałam że jak się karmi piersią to się chudnie :) Ale nie wiem ile w tym prawdy bo u mnie to 2 tyg trwało a schudłam- w sensie zrzuciłam te 20 kg które wtedy przybrałam w 3 miesiące. Efekt taki był po jakimś czasie że ważyłam jakieś 12 kg mniej niż przed ciążą, ale to zawdzięczam stresowi który wpędził mnie w chorobę przewodu pokarmowego którą mam do tej pory..

11 lata 2 miesiąc temu #873479 przez Salonka
ŁOOOO MATKO Tweety szacun!!! Zaraz zerknę na fb, ale jak rodziłaś siłami natury to podziwiam!!! Mój miał 4400g, i ... ehhh... GRATULACJE!!!!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka