BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

11 lata 1 miesiąc temu #866689 przez Martyna82

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 tydzień temu #866728 przez katasza
[hiajchetniejcu [/hide]

11 lata 1 miesiąc temu #866816 przez anoda89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #866823 przez babajaga0087
Cześć Dziewczyny,

u mnie pogoda zapowiada się super, mam nadzieję, że u Was podobnie. Zrobiłam już dwa prania i rozwiesiłam na zewnątrz, pewnie szybko wyschnie.

Jakasse - piękne zdjęcie, ja żałuję, że mojej nie udało się takiego zrobić :(

Martyna - rzeczywiście cena kusząca jak za taki dom i właśnie lokalizacja dobra. Mnie zawsze ciągnęło do miasta ale mąż się uparł, że on w bloku mieszkać nie będzie, teraz chyba się starzeję i zaczynam dostrzegać zalety wsi spokojnej, wsi wesołej ;) Oczywiście nie chciałabym mieszkać w dziurze zabitej dechami, gdzie zimą zasypałoby mnie tak, że nie dałabym rady z domu wyjść, ale wioski dookoła mnie są raczej dosyć ucywilizowane więc jest ok. Poza tym samochodem zawsze można podjechać do miasta bez problemu.

Co do pracy w czasie ciąży to ja nie mam nic przeciwko, oczywiście w zależności od rodzaju pracy. Ja pewnie nadal pracowałabym, ale firma, w której jestem zatrudniona jest w stanie upadłości, dodatkowo pracowałam w kadrach, więc pracy było od groma, dzienne pisanie wypowiedzeń, świadectw pracy, poprawianie ich, wysłuchiwanie wkurzonych pracowników i ciągłe problemy z ZUS wprawiały mnie w kiepski nastrój już w zasadzie od zeszłego lata. Bardzo zdziwiło mnie zresztą i zaskoczyło to, że bez problemów zaszłam w ciążę przy takim stresie.

Tak w ogóle to Kocica jest idealnym przykładem na to, że jeśli kobieta czuję się w miarę dobrze, to w ciąży można bardzo dużo B)

11 lata 1 miesiąc temu #866840 przez jakasse
Ja cały czas pracuje, myślę że u nas będzie ciężko z przerwą :) Ale na szcęscie specyfika mojej pracy jest taka że jak już mam zlecenie to trwa ono 2-3 h więc maluch nie bedzię zostawiany codziennie. Najgorsze weekendy - uczelnia , no ale w koncu od czegoś ma ojca :D A poza tym za chwile są 'wakacje' więc nie będzie tak strasznie..... :)

11 lata 1 miesiąc temu #866850 przez Martyna82

11 lata 1 miesiąc temu #866862 przez jakasse
Martyna a ja Ci tak strasznie zazdroszczę ! Chcialabym żeby moj mały był wychowywany w takim miejscu, w takiej ciszy i spokoju. My mieszkamy w centrum miasta, mamy firme- wieczne zabieganie, cały czas coś, jedyne co to to że mamy rodziców na wsi jednych i drugim, tam możemy odpoczywać.... Uwielbiam wyjazdy tam.. leżymy na tarasie albo sadzie, zajadamy świeże owoce i nie musimy co chwile odbierać telefonów :) Planuje z maluchem w wakacje często tam bywać.... zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce..

11 lata 1 miesiąc temu #866869 przez jakasse
ahh zapomnialam wam napisać, lekarz zlecił mi próby wątrobowe i bilirubine, na te moje wymioty i swędzenie brzucha. Mówi,że warto sprawdzić czemu tak jest, rozstępów nie ma, skóra nie pęka, ale swędzi jak cholera. Do tego te 'kwaśne' wymioty. :(
Jak powiedzialam, o tym mamie powiedziała mi że miala podobnie w ciąży, bo miała żółtaczke i do tego męczący refluks ,wziernik zołądka który jej się nie domykał, dlatego też wymiotowała i miała straszne zgagi - MOŻE TO TO SAMO :(((

11 lata 1 miesiąc temu #866870 przez Kocica
hej dziewczynki :blush:
Jakasse super slit focia :woohoo: niezlego przystojniaka masz w brzuszku :kiss:

moja mala to modelka rzczej nie bedzie ale na pewno jakas gimnastyczka czy tancerka bo ostatnio to juz przegina z figlami w brzuchu :silly:

Ja dzis znow caly dzien w pracy i jeszcze bylam przed 9 :ohmy: bo jakos tak sie nie moglam wygrzebac a na dodatek maz chory wiec wiecie co mam w domu B)
Wczoraj moj szef wymyslil sobie kolejne badania wiec wychodzi na to ze ja naprawde bede pracowala do dnia porodu i obawiam sie ze moze to byc doslownie :blush:

Martyna cena normalnie jak z bajki i to za dom nie kawalerke czy M2..zazdroszcze :silly: a na cisze i spokoj na wsi to bym nie liczyla bo wiesz ludzie sa tam bardzo ciekawscy :lol:

wiecie najgorsze jest to ze ja lubie to co robie i jakos tak ciezko mi przystopowac choc czasem jak wracam do domu to nie wiem jak sie nazywam ale ciaza super wyniki idealne, dziecko szczesliwe wiec chyba gorzej bym sie czula siedzac w domu B)

11 lata 1 miesiąc temu #866872 przez anoda89

11 lata 1 miesiąc temu #866880 przez jakasse
Anoda- Moj kuzyn mieszka w Pruszkowie pod Warszawą- super sprawa, pociąg do centrum.
Praktycznie wielkie miasto kilka kroków obok, a u nich cisza i spokoj.....

11 lata 1 miesiąc temu #866888 przez katasza

11 lata 1 miesiąc temu #866894 przez anoda89
Jakasse no to ja mam pewnie taką samą odległość :) :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #866901 przez Kocica

11 lata 1 miesiąc temu #866906 przez Lizzy
Cześć dziewczyny!
U mnie dziś bez słońca :( A wczoraj było tak ładnie...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka