BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #885984 przez elmirka_20
MarzenkaBZ, u tej pani też zamawiałam - i to wiele rzeczy. Sprawdzona babeczka ;) Powiem więcej, wysłała maila z prosbą o ewentualne sugestie, co jeszcze mogłoby znaleźć się w jej sklepie. Napisałam, że brakuje mi wkładek do pieluszek takich jak z firmy Babyono (żeby nie wyrzucać całej pieluszki jak będzie sama smółka tylko ta wkładkę) i ceratek na pieluszki tetrowe (mam 5 pieluszek wielorazowych, ale ceratki też chciałam mieć kilka sztuk). I dostałam maila zwrotnego z propozycją, że może mi te rzeczy zamówić tylko miałam podać ile czego chcę a wcześniej zaproponowała swoje ceny (wkładki kosztowy mnie mniej niż na stronie babyono czyli u producenta :) ). Zamówienie już dawno dostałam :) Super sprawa, bo musiałabym płacić za przesyłkę od innego allegrowicza a tak miałam wszystko od tej pani :)

Gabi28, bardzo fajnie, że Twój synek skontaktował sie wreszcie z Mamusią ;) Ja się do mojego śmieję, żeby miał kontakt z bazą jak mi za długo milczy ;) I z reguły daje o sobie znać :)

Madzia.... Główka do góry! Leżaczek/ krzesełko i na powietrze? ... Z córcią na spacerek? Może lekka drzemka albo zatopienie się wmyślach o nadchodzących wspaniałych wspólnych z córciami świętach pomoże? ... :) To myśl,. która mi osobiście ciągle poprawia nastrój. Każdy powinien mieć taką swoją - na cięższe dni ...
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #885988 przez rewelka1312
Hej dziewczyn:) ja jeszcze w lozku sie gramole standardowo posprawdzalam wiadomosci itp i zaraz ide robic sniadanko, patrze w domu tv nie chodzi auta nie ma, Moj jz z rana na sikowni a krolewna dopiero wstaje haha:)
Dzisiaj jedziemy do miasteczka duzego na zakupy:) musze wkoncu jakies wygodne buty sobie kupic i po karuzele dla malej wczoraj w internecie na ogloszeniach znalazlam z projektorem prawie jak nowa nie uzywana z tego fisher price za 5 euro! Jak za darmo wiec dzis ja przy okazji wezmiemy:) i nie musze obiadu gotowac a pogoda ladna dzis.
A ELMIRKA co do tych firanek to zazdroszcze!!! Bo ja musze moje na 6 metrow szerokosci kupywac:D a teraz nawet sie do tego nie pcham , tato z zona maja do nas przyjechac to juz mi ona nowe zaslonki kupila do nowego wnetrza po remoncie bo z fioletm zrobilam:) lece ja bo mam dobry dzien dzisiaj ( tak mysle) milego dnia!!!!!

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #885994 przez elmirka_20
To 6,5 metra szerokości mam w dużym pokoju, ale tylko dlatego, że bardzo umarszczona! Nie żebym miała takie okno :) Mam firankę na taśmie i to silnie umarszczoną, bo taki jej urok, dlatego potrzebowałam aż tyle. I wczoraj się z tym uporałam. Zostały mi teraz te małe...

Wydrukowałam sobie właśnie kalendarz z google - całego miesiąca czerwca i lipca i go wypełniam - to, co pamiętam że muszę jeszcze zrobić - np. w poniedziałek zmienić pościel :) Bo ja gapa teraz jestem to wolę mieć wszystko spisane w jednym miesjcu a nie na karteczkach, które i tak ciągle gubię albo mąż mi podkrada bo cos sobie notuje i wyrzuca :) Jakby nam papieru w domu brakowało... :/ :)

Znalazłam coś - wkleję Wam dwa zdjęcia - rysunki koleżanki, z którą kiedyś pracowałam jeszcze w Erze :)
Nudziło nam sie pewnego dnia, kupiłam pisaki i Gosia mi namalowała:
- my w pracy (ja - blondynka) i przepowiedziała mi ślub - to niby ja :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #886007 przez Lyanka
Witam się i ja dziewczynki ;)
Nie żebym spała do tej pory...tylko tyyyle rzeczy sobie na dzisiaj zaplanowałam, że nie wiem czy wszystko zdążę zrobić zanim mąż wróci ;)
Wstałam dzisiaj po 5 - standard :)
Trochę pokręciłam się w wyrku, później śniadanko, zakupy, ciasto zrobiłam, posprzątałam, zrobiłam farsz na pierogi, jeszcze tylko podłogi muszę umyć, zrobić pierogi i luzik ;)
Tylko oby mi kręgosłup nie wysiadł, bo już czuję lekki dyskomfort. Na dodatek mąż powiedział, że mam nic nie robić, a on jak wróci to porobi, bo będę miała lanie na kolanie :D Intrygująco to brzmi, więc zaryzykowałam hihih ;)

Dzisiaj i jutro mamy dni miasta i koncerty mają być, więc pewnie się wybierzemy.... Pogoda jak na razie super i oby się nic nie zmieniło :)

Trzymajcie się kochane....miłego i spokojnego dzionka :*
ps....ja też dostałam na szkole rodzenia plan porodu, ale jeszcze nie wypełniłam nic a nic. Wiem tylko, że nie każdy szpital honoruje coś takiego - przynajmniej tak nam mówili na szkole rodzenia, ale lepiej być przygotowanym ;)

10 lata 11 miesiąc temu #886008 przez MarzenaBZ
O Elmirka ale super rysuneczki!
J wlasnie sprawdzalam ceny tych wkladow do pieluch na allegro i w sumie taniej kupie w sklepie lub aptece,bo do 7zl. Mam o tyle dobrze,ze kolezanka pracuje w sklepie z wyprawkami dla dzieci wiec wiekszosc kupuje u niej w promocyjnych cenach. Ale i tak staram sie porownywac ceny i szukac jak najlepszych rzeczy w najtanszej cenie. A ta poduszka sie oplacala. Dobrze wiedziec,ze sprzedawca jest zaufany;)

Ja leze bo slabo mi sie zrobilo i niedobrze. Serce mi wali,jak szalone. Moj ginekolog powiedzial ze to wina anemii... wole sie wiec nie przemeczac i odpoczywac. Pewnie sie jeszcze zdrzemne!
Buziaki:*

10 lata 11 miesiąc temu #886024 przez marzena25
Witajcie laseczki :) aż wstyd się przyznać ale wstałam przed 10 spało mi się jak nigdy :) , malutka wierciła się niesamowicie i po żebrach mnie masakrowała :) chyba w nocy zacznę ją nagrywać bo w dzień nigdy mi się nie udaje. Ja na dzisiaj nie mam żadnych planów obiad mam zrobiony, trochę posprzątam i będziemy odpoczywać :) To miłego dnia wam życzę i udanych spotkań, odezwę się później.

Elmirka no koleżanka ma talent :)

10 lata 11 miesiąc temu #886030 przez gabi28
Jeju,a ja prawie nic nie zrobiłam. Nie to ,że nie mam sił,po prostu lenia mam niesamowitego. :) zjadłam drugie śniadanie ale chyba zacznę obiad przygotowywać, Olek jak dał rano znac tak teraz milczy,a co bedzie na matki zawołanie.

10 lata 11 miesiąc temu #886033 przez elmirka_20
Oj, Marzenka, to uważaj na siebie!
Fajnie, że masz taką koleżankę w sklepie, który teraz będzie nam baaaardzo potrzebny :)

Ja właśnie umyłam gruntownie dwa okna - wewnątrz i na zewnątrz - pogoda sprzyja :) Parapety też, więc temat dwóch mniejszych okien mam zakończony :) Drugie pranko firanek dobiega końca, więc zara z ide na spacer i może zdążę przed 13.00 do sklepu... :)
Zostanie mi tylko okno balkonowe do umycia na zewnątrz, ale to na poniedziałek albo dla męża ;)

Chyba wszyscy sąsiedzi mnie widzieli działającą przy oknach. Mam tu samych emerytów i rencistów, to się kręcą - jak nadadzą mężowi to dostanę łomot, choć mąż wie, że miałam powolutku i z przerwami co chwila robić .... No zobaczymy czy kablują czy nie :D

Lyanka, ja ja bym chciała umieć piec ciasta i w ogóle mieć taką ........... smykałkę do pichcenia! ;) Ja zazwyczaj tracę szybko cierpliwość i nie lubię się tak babrać - ale jeść to uwielbiam bez dwóch zdań !!! :D Mój mąż o wiele lepiej doprawia potrawy niż ja i robi to od niechcenia ... Ot, mu wszystko wychodzi :) farciarz :)

Dobra, idę na ten spacer, tylko machnę makijaż na facjatę, żeby ludzi nie straszyć :D

Miłego, słonecznego dnia Kobietki! :) Uważajcie na siebie! :)

10 lata 11 miesiąc temu #886053 przez wiolcia1004
Witajcie!
Jaka tu cisza widac ze weekend i ze u niektorych piekna pogoda tak jak u mnie i dlatego i humor lepszy:)
Ja dzis doprowadzam sie do porzadku i wzielam sie wkoncu za swoje paznokcie choc z tymi u stop troche gorzej bo brzuch przeszkadza ale jakies wygibasy zawijasy i dalam rade. Ostatnio maż mi malowal ale jak widzialam jak on to robi to sie nad nim zlitowalam i wymeczylam sama hehehe.
Udanego weekendu dziewczyny dla was i dla waszych rodzinek a w szczegolnosci dla naszych kruszynek:*

10 lata 11 miesiąc temu #886073 przez marzena25
No ładnie nikogo nie ma, cisza aż głupio :) ja się zajdam plackiem z truskawkami i galaretką mniaaam pychotka i czytam zaległe gazety, nie wiem jak wy ale ja jak zaszła w ciąże to od razu zaczęłam szukać jakiegoś miesięcznika i kupiłam m jak mama i jestem z niego bardzo zadowolona jest tam mnóstwo informacji zarówno dla kobiet w ciąży jak i już dla mam maluszków. Ułożyłam się więc na łóżku i czytam jeszcze raz bo zawsze tylko przeglądałam to co mnie interesowało i odkładałam a teraz mam wreszcie czas to nadrabiam, teraz czytam właśnie artykuł o tym jak radzić sobie pierwszą dobę po porodzie jak pielęgnować krocze, czy ranę po cc, itd. Także jeśli któraś lubi poczytać to polecam ten miesięcznik :)

10 lata 11 miesiąc temu #886091 przez Magdalen
nOOO EEH , jestem !
Od rana malowałam pokoj ... skakałam po drabinie , machałam pedzlem... i nie dawno skonczyłam :) uuuuf. ale jestem padnieta. Ale jak widac nie jest ze mna jeszcze tak źle jak dałam rade to zrobic :) Sprzatanie mi zostalo... ale nie ma tragedii . Jutro juz meble ustawie i wstawie łozeczko tam do tego odnowionego pokoju ijeden problem bede miala z glowy...nie wiecie nawet jaka ulga. Szkoda tylko , ze miałam po troche farb z kazdej i nie za bardzo to wyglada.. ale trdno. choc sciany odswiezone :) Amelke szorowałam szczota normalnie, cala w farbie byla :P
Eeh, miłego wieczorku kochane paadam :( ide troszke ogarnac ten pokoj, kolacyjka i odpoczywac !! O dziwo brzch mnie poki co nie boli az tak bardzo jak myslalam , ze bedzie po takim dniu...
Dooo jutraa :*

10 lata 11 miesiąc temu #886100 przez wiolcia1004
Magda no chyba od takich rzeczy ma sie facetow a nie zeby kobieta w zaawansowanej ciazy pedzlem machala, zobaczysz zebys czasem nie cierpiala biedna ty:(
Zagoń wkoncu tego swego chlopa do roboty a nie ty wszystko robisz:!!!

10 lata 11 miesiąc temu #886107 przez Magdalen
Wiolcia , gdybym mogła go zagonic to jasne , ze bym nie robiła... eh :(
Ale on to jest tak jakby go nie było...
A mało czasu zostalo.. bardzo malo... wiec musialam wkoncu to zrobic.. ale nie jest zle... czuje sie ok. tylko wymeczona :(
DObraaanoc :*

10 lata 11 miesiąc temu #886110 przez rewelka1312
Magda nawet nie przestawiaj sama mebli!!!!
Facet od tego jest a jak nie to popros sasuada to Twoj w 5 min to zrobi duma meska nie pozwoli, nie powiem bo mojego tez ciezko zagonic krolewicza do roboty ale remont zrobil i jak ie za cis wezmie to zrobi duzo:) teraz ma 4 dni wonego to jz 3 dzien lezy na kanapie haha ale bylusmy to na zakupach to pomagal w sprzataniu okurzal nie moge narzekac a pracuje 6 dni w tygodniu to nalezy mu sie odpoczynek, kupilismy la lenki dzis pajacyk i rampersa :) powiedzialam ze jak bede miala okazje pojechac na centrum to zawsze jej cos wezme:) a zaraz bede pila piwko cytrynowe 0,0 ale smakuje jak zwykly radler 2% :) bardzo dobre do meczu

10 lata 11 miesiąc temu #886125 przez elmirka_20
Pracowity dzień :)

Ale... Wszystkie okna z dwóch stron mam pomyte, balkon wyszorowany, firanki i zasłonki wszystkie poprane, nawet dwa dodatkowe prania ciuchów pieknie się suszą :) W domu przez to pieknie pachnie a na poniedziałek zostało mi tylko umycie podłóg w mieszkaniu i ewentualnie kurze (to to zawsze...).

Ja dzisiaj własnie wygarnęłam mojemu, że miał mi mieszkanie odświeżyć w kwietniu zeszłego roku a teraz lada moment będzie synek i nawet on się od tatusia nie doczeka odświeżenia mieszkania :/... Wk... mnie tylko.... Aż mi przykro... Tyle czekać a teraz w drodze synek i nadal się nie można doprosić.... Ale ja farb niestety dźwigać nie będę ani z pędzlami/wałkami latać, bo to za ciężkie i zbyt męczące a za dużo do odświeżenia, bo duży pokój, przedpokój i kuchnia. Wiem, że to by się dla mnie źle skończyło, więc nie będę ryzykować. Także niestety ilekroć będę o tym myśleć to będę wkurzona, bo już na pewno się nie doczekam malowania :( A w wynajętym mieszkaniu i po obcych ludziach i ich dziecku, by naprawdę się przydało......

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka