BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #889418 przez meniado
Marzena - na HBs standardowo się czeka jak na wyniki morfologii - przynajmniej ja tak czekałam.
A imię Malwinka mi się bardzo podoba i też chciałam mojej dać tak na imię ale mój M się nie zgadzał bo oczywiście z kimś mu się tam źle kojarzy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #889453 przez Ali
Marzena25 ja też mam prawie wszystko, oprócz wózka, bo dalej nie mogę się zdecydować który... Ale pewnie po urodzeniu małego okaże się ile rzeczy jeszcze zapomniałam ;)
No tak Cania pewnie odpoczywa po panieńskim! ale jakoś stresa mam o nią. W końcu miałyśmy się spotkać na porodówce ;)
Meniado przecudowne te literki, gdzie Ty je znalazłaś? no pięknie to wygląda! aż mnie zazdrość bierze, ale dla chłopca to nie wiem czy coś takiego pasuje... ale ta Twoja mała wiercipiętka jest! Mam nadzieję, że mój smyk się nie obrócił. Jutro się okaże!
Agnilla, Agnieszka89, Misiana super brzuszki!
Gabi28 dobry pomysł, żeby zrobić jakiś dodatkowy kontakt. Wiem, że z innych miesięcy dziewczyny poprzenosiły się na fb, jak były problemy z forum.. Może u nas by się dało coś fajnego zorganizować.
Misiana miałaś wynik GBS po jednym dniu? wow! mi w diagnostyce mówili, że od 5 do 7 dni, bo to się ponoć hoduje ;)

10 lata 10 miesiąc temu #889455 przez Ewa1001
Pojechałam dzisiaj na wizytę, a tam na drzwiach karteczka... Dzisiejsze wizyty odwołane i przełożone na jutro... Tak więc jutro znowu czeka mnie wyprawa do ginka.

Ja też wszystko już mam dla maluszka. Nie mam laktatora, ale kupę dopiero jak okaże się, że będzie potrzebny.

Meniado, ale numer z Twoją córeczką :) Miejmy nadzieję, że się jeszcze obróci

10 lata 10 miesiąc temu #889458 przez Ali
Ewa1001 szkoda, że jechałaś na darmo.. trochę niepoważni są, powinni powiadomić telefonicznie o zmianie, w końcu w naszym stanie takie bezsensowne wycieczki nie są wskazane.. no ale cóż! Jutro zobaczysz swoje maleństwo tak jak ja! :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #889468 przez meniado
Ali dziękuję i ciesze się że Ci się podoba - dla chłopca też są piękne literki tylko po prostu w innych barwach - tez fajnie wyglądają - zależy kto co lubi :). Ja wynik na GBS miałam po 5 dniach ale dlatego tak szybko bo był ujemny - jakby był dodatni, czego oczywiście nie życzę, to wynik masz dopiero po min. 10 dniach - bo dokładnie jak piszesz oni próbują wyhodować te bakterie.

Ewa1001 - no to niefajnie zrobili że nie dali Ci jakoś wcześniej znać, szczególnie że takie upały panują - a tu już tyle tygodni na karku i brzuszek - mam chociaż nadzieję że masz niedaleko do lekarza - mi też tak raz zrobili i to prywatnie a że mam 40km do gin to równi zjechałam później babkę z rejestracji

10 lata 10 miesiąc temu #889470 przez Ali
Meniado super to wygląda! :) no ja też miałam wynik po 5 dniach, zdziwiłam się tylko, że Misiana pisała, że miała już na drugi dzień.

10 lata 10 miesiąc temu #889475 przez Cania
czesc Dziewczyny :)

przez ten panieński i dzisiejsza rundke po lekarzach mam dużo nadrabiania... spiesze tylko zameldować ze ja wciąż w dwupaku :) choć po dzisiejszym upale i bieganiu po miescie z przygodami wcale bym się nie zdziwila jakby cos mnie dopadlo... upal jak piernik a jak pojechałam do pracy z l4 to się okazało ze zle nip wpisany... wiec wracam do gin i po drodze zepsul się tramwaj i musiałam zrobić dlugi spacer na odlegly przystanek. a punktem kulminacyjnym był moment, w którym podczas tej drogi urwalam klapka. cisnely mi się na usta wyrazy nieurodziwe...

biore się za czytanie i odezwe się dopiero, jak te 3 dni nadrobię! :)

10 lata 10 miesiąc temu #889482 przez Lyanka
A ja wreszcie dotarłam do domku :)
Dzisiaj prawie cały dzień na dworku spędziłam....ale u mnie też jest taka duchota, ze wolałam siedzieć na powietrzu niż kisić się w mieszkaniu w bloku.
Mam o tyle dobrze, że pod domem mam piękny park z fontanną....i tam przesiaduję takie upały :)
Widziałam się też ze swoją ciężarną koleżanką :) dzisiaj ma ostatnią wizytę i gina i na 25 czerwca ma ustaloną cesarkę. Ale też ma już bardzo nisko maluszka no i jest to jej druga ciąża, więc może zacząć rodzić w każdej chwili.

Byłam też dzisiaj w aptece kupić trochę rzeczy dla malucha....i powiem wam, że w tej kwestii mam dylemat. Bo jedni radzą jak najmniej kosmetyków używać, inni - że trzeba...a ja biedna nie wiem co kupić :) Nie chciałabym też wydać kase na coś, co mi się kompletnie nie przyda. Na razie kupiłam takie najpotrzebniejze rzeczy, typu :Sudokrem, gaziki jałowe, Octenisept, Alantan i Oilatum do kąpieli. Nie wiem, czy coś jeszcze doradzacie kupić??

Dziewuszki, prześliczne macie brzucholki....i wszystkie takie zgrabniutkie
To ja się też swoim pochwalę, z dzisiejszego dnia ;) Ale powiem wam, że jak dla mnie mój brzuch jest wieeeelki :blink: Nawet dzisiaj w sklepie chciało mi się śmiać, bo byłą taka mała dziewczynka (gdzieś 3-4 latka) i pyta się mamy - MAMUSIU, A CZEMU TA PANI MA TAKI DUŻY BRZUSZEK :) NA TO JEJ MAMUSIA - BO BĘDZIE MIAŁA DZIDZIE ale szczerze mówiąc trochę komicznie sytuacja wyglądała :)

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #889484 przez elmirka_20
Agni, Agnieszka89, Gabi28 i Misiana! :) No chwile mnie nie ma (no dobra, ciut dłuższą chwilę :) ) A tu taki pokaz brzuszków! :) Wieksze i mniejsze, ale wszystkie eleganckei i zgrabniutkie :) Jutro postaram się dołączyć i swój :) Mój jest sporawy, ale jakby nie było - nasze dzieciaczki mają z nami dobrze a my nie mamy powodów do martwienia sie o nasze sylwetki !!! :)

Meniado, ja także trzymam mocno za Was kciucki, by maleństwo ułożyło się jak należy i obeszło się bez cc! :)

Ewa, no niefajnie Cię potraktowali - Ali ma rację - powinni wszystkich pacjentów powiadomić a nie tak fatygować na darmo.... Ale na szczęście już jutro zobaczysz swojego maluszka :) To nie tak dłuuuugo ;)

Udanych wizyt Mamusie! :) Zdrówka dla Was i dzieciaczków :)

Nie wiem czemu mam czekać na wynik GBS az 10 dni, lekarz mówił, że musi gdzieś to wysłać, no cóż... Będę dzwonic i dowiadywac sie czy jest już wynik wcześniej. Wolę jednak mieć go w karcie ciąży na wszelki wypadek a nie czekać na wizytę za 3 tygodnie by go odebrać...

Marzenka25, Ja mój wynik HBs miałam na drugi dzień po pobraniu krwi - także szybciutko :)

Wyprawka - do wyprawki brakuje mi tylko wanienki, ale to już zadanie dla męża żeby synkowi przytargać ;) Ja będe w szpitalu z maluszkiem a mąż dostanie zadanie specjalne :)

Tak, koniecznie musimy dopracować kontakt poza forum, bo jednak zaczniemy trafiac do szpitali, nie bedzie zasięgu czy czasu na logowanie na forum przez tel. (ja wiem, ze mój internet może szwankować) a jednak chciałoby się mieć z Wami kontakt :) Musimy zdecydowac sie na jakąś opcję. Koniecznie! :)

Miłego wieczoru Kobietki, trzymajcie się ciepło a Ty, Cania, odezwij się, bo już chyba wszystkie się o Ciebie martwimy!!!!!!!

No Cania! Farciaro! :) Wreszcie! ;) No to dobrze, że wszystko w porządku, to już możemy spokojnie odpoczywac i spać :) A ty nadrabiaj i potem nam opisz jak się udał wiczeczór panieński! :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #889512 przez Cania
Kinga aaa gratuluje :) najważniejsze ze czujecie się dobrze :) cudownie to syszec! :) dużo zdrowka dla Was! :) mam taki sam planowany termin jak Ty... i dotarlo do mnie ze to już może się dziac w każdej chwili! :D cudowne zdjecie, piekna coreczka się udala! :)

Ali, Agni, gabi28, wiolcia! Dziewczyny dziekuje Wam za troske! obiecuje już tak nie przepadać :) i trochę zwolnic :) i na pewno dam znac jak będę na porodówce!

Agnieszka, Rewelka mam podobnie jak Ty, co nie zaloze na siebie to dramat... ale pocieszam się ze już niedługo :) i tez się bujam na boki... do tego robie male kroczki i krzycze na meza, żeby tak nie biegal po sklepie heh...

Elmirka ja dziś tez w akcie desperacji kupiłam getry :) chcilam eleganckie rybaczki ale jak już ktores mi się spodobaly to kosztowaly dramatycznie. wiec w auchanie kupiłam leginsy 3/4 za 13zl :) a moja ochlejmordka tez ma ciagle czkawkę heh :)

gabi28, Agnieszka, misiana Agni, Lyanka sliczne brzuszki :)

meniado trzymam kciuki żeby mala się jednak odwrocila jak trzeba :) moja tez się wierci i wypycha tak, ze wygląda to jak filmie obcy :P tak się rozpycha :)

Ali letnia sukienka pierwsza klasa :) tez mam jedna stara w która się jeszcze wciskam :) :P a co do Twojego pomysłu z pojechaniem i pozostaniem na oddziale to ja mam wizyte w PPC w uniwersyteckim 17go, mam mieć robine ktg i tak się zastanawiam, czy w razie czego nie mieć ze sobą jakiejś jednej koszulki jakby mi czasami przypadkiem kazali zostać :P

Agni ja tez chce nad morze! ostatni raz bylam rok temu, jakos pod koniec czerwca. daj tej plazy troszkę! :)

dziś po wazeniu mam prawie jak Elmirka, +12kg, oczywiście mam bana na słodycze. cos ten mój lekarz przewrażliwiony :P mala ciagle glowka w dol ale nie wiem ile wazy bo to takie bardzo pobieżne badanie było. za tydzień ide do poradni patologii ciąży to się dowiem :) a szyjka jak to gin okreslila zaczela się powoli przygotowywać do porodu. dala mi dwa tygodnie :P oby! :) mam jeszcze ten tydzień brac magnez a potem już odstawić, żeby nie tlumic ewentualnych skurczy.

ja na GBS czekałam ponad tydzień. tylko jednak cos u mnie wyszlo, czego tak :( no ale teraz i tak nic z tym nie zrobimy, dopiero na porodówce...

ale mala rozrabia, bardzo jest ruchliwa :)

my już chyba wszystko mamy :) probuje sobie przypomnieć czy cos jeszcze... bujaczek. ale to już pozwole komus kupic na prezent :P

na te upaly tez tak puchniecie? kurcze pierwszy raz mi się tak zdarzylo, leze wlasnie na lozku z nogami w gorze, kostki owinelam zimnymi recznikami...

a wieczor panieński był po prostu mega :D grill, karaoke, kalambury tematyczne, wszechobecny roz :) wybawiłam się i usmialam :) naprawdę udana impreza :) tylko potem mi kregoslup chciał odpaść... ale dalam rade! :)

10 lata 10 miesiąc temu #889520 przez malgorzatawalak
Hej mamuski :)
Ja juz po wizycie, jeszcze w sklepie po drobne zakupy i kolacyjke dla meza przygotowalam i mam chwile by napisac :laugh:
Gin powiedziala ze wszystko z maluszkiem jest ok :cheer: wazy juz 2560 i na szczescie rozlozyl nogi i200% jest to synek :) pisze tak bo tak naprawde do dzis tylko raz pokazal co ma miedzy nogami :laugh:
Dziewczyny i tu szok lekarz powiedziala ze za dwa tygodnie moge juz rodzic :woohoo: dwa tygodnie!!! Z jednej strony wow super i wgl ale z drugiej to tylko dwa tygodnie wiec stresik troche jest...dobrze ze za tydzien ide do fryzjera i jakby cos to bede sliczna mama ;)
Mamuski ale z was laseczki i brzuszki takie zgrabniutkie :laugh: pokaz lipcowek :laugh:
Ogladala ktoras dzis fakty? Slyszalyscie o tej dziewczynie co lekarz odmowil jej aborcji jak okazalo sie ze ma smiertelnie chore dziecko...dziecko nie ma wyksztalconej czaszki i bardzo slabo wyksztalcony mozg...sorry ze o tym pisze bo wiem ze my teraz nie powinnysmy sie denerwowac ale laski co za okrutnik z tego lekarza...dziecko albo umrze po porodzie albo bedzie warzywkiem do konca zycia.... :ohmy: nawet nie wiadomo jak to dalej skomentowac...

10 lata 10 miesiąc temu #889543 przez Cania
malgorzatawalak nie ogladalam akurat faktow, ale kurcze, to jest bardzo trudny temat. Sama osobiście nie robiłam testow genetycznych żeby nie wiedzieć pewnych rzeczy, bo nie wiem co bym z taka wiedza zrobila gdyby cos jednak wyszlo. Chce przyjąć maluszka takim, jaki będzie. Sama jestem przeciwko aborcji. Ale tez rozumiem ze taka wada jest ogromnym obicazeniem dla rodzicow, o ile w ogole dziecko przezyje. Rozumiem tez ze każdy lekarz ma swoje sumienie i zdanie na temat aborcji. Ale mysle ze to powinna być decyzja rodzicow, nie lekarza. Jest to szalenie trudny temat...

10 lata 10 miesiąc temu #889551 przez misiana
Lyanka brzusio bardzo ładny ;)

Ali to nie wiem dlaczego ja ten wynik tak szybko miałam ;( ehh teraz bede sie nad tym zastanawiać..

Gabi też uważam ze trzebaby sie gdzies przenieść, gdzie szybciej bedzie nam sie zalogować i dać znać co sie dzieje :)

Ja naszczescie na jakąkolwiek opuchlizne nie narzekam.. ale juz bym chciala zeby troszke popadalo, zachmurzylo sie, powiało .. ehh

10 lata 10 miesiąc temu #889552 przez ggabii
Uffffffffff wreszcie Was Mamusie dogoniłam. A wystarczyło tylko nie pojawić się tu 2 dni..... ;) Miałam tak zabiegany weekend że szok. Mój M wrócił z trasy i trzeba było na szybko podjechać tam i tu, pozałatwiać zaległe sprawy. Jeszcze od czasu do czasu chodzę do pracy pomagać dziewczynom bo przecież czas urlopów się zaczął. I tak właśnie te dni mijają nie wiadomo kiedy.

Ale przede wszystkim chciałam pogratulować Kindze. Wspaniale, że wszystko ok. A maleńka jest przeurocza!!!! Taka kochaniutka :) Rzeczywiście ta wiadomość zszokowała chyba wszystkie. M dzisiaj otworzył forum i właśnie zobaczył ten wpis (bo tak na raty nadrabiałam straconą kontrolę nad tym forum hihi) i mnie się pyta jak to tak urodziła jak lipcówki przecież jesteśmy ;) Musiałam mu tłumaczyć że przecież już prawie połowa czerwca jest więc i porody się zaczynają. Chyba go to tak zszokowało że od razu poszliśmy do sklepu i kolejne rzeczy do wyprawki kupione. Przede wszystkim jak parę z Was kupiłam też dziś biustonosz do karmienia.

Kurcze chyba się przeziębiłam klimą w samochodzie. A już miałam nadzieję, że do porodu mnie nie dotknie coś takiego. Maluszek mi się tak przeciąga słodko :) Mój mały obcy hihihi. Wczoraj robił mi z brzucha jajo :D

10 lata 10 miesiąc temu #889556 przez agnieszka89
tez jestem za tym żeby złapać jakiś kontakt poza forum :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka