- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
No storczyki macie super,sama mam kilka i to moje ulubione kwiaty

Marzena super wózek.
Ciuszki też fajne nakupowałyście-ja niestety dałam sobie szlaban na zakupy Olkowe. Czekamy na paczkę ze Stanów,zobaczę co tam Olkowi się dostanie.A reszte juz mam w domku.Coś czuję,że i tak nie wynosi mały tego wszystkiego.
NOO... mamy datę ślubu. 4 lipca. Chciała nam dać na 26 lipiec,ale dla mnie to już niemozliwe

Teraz tylko sukienka,obrączki,zamówić wizytę u fryzjera,jakieś kwiatki,obiad w restauracji i gotowe

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

gabi28 super ze się tak szybko udało załatwić

polikaaa mi tez już się ciężko oddycha, już tak się krece. Takie sa te uroki ciąży

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Która mówiła, że będzie ostatnia na porodówce??? A ja ??? Ja to dopiero czuję się po tyłach mając termin na koniec lipca

Wiecie ostatnio się tak cieszyłam, że już mam z głowy krwawienie z nosa bo od dłuższego czasu mi się to nie zdarzało. A dziś? Jakiś koszmar. Od rana do teraz się z tym problemem borykam....

- kayowu
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Lyanka ja też od kilku dni mam mdłości

rozwarcie na 2 cm, wg lekarza do terminu nie dotrwamy, ale co się okaże to zobaczymy... pobrał mi wymazy, ale zapomniałam zapytać, kiedy będą wyniki…Ostatnio o wszystkim zapominam

A powiedzcie mi jak to jest z ktg? Mam zgłosić się na ktg w niu terminu albo jak będę czuła słabo ruchy. To nie trzeba mieć skierowania na to badanie? ja nic nie dostałam.. Jak przyjdę z ulicy to mi zrobią? Aaaa i Mira ma tętno 128/min. Myślicie, że jest ok? Zawsze miała ok. 150..
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

- polikaaa1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 2
juz sie z mezem zastanawialismy jak bedzie wygladac, kolor oczu wlosow, do kogo podobna itp. a ja i tak wiem, ze bedzie wypisz wymaluj wykapany tata. Moj to sobie nie moze dac rady z tym, ze ja ja mam caly czas a on tylko moze dotknac, ze nie moze poczuc tej wiezi, ktora my mamy od poczatku z dzieciatkiem , a on sie bedzie uczyl po porodzie.
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

co do ktg to nie potrafie Ci odpowiedzieć. Na pewno jeśli maleństwo jest przenoszone to lekarz powinien skierowac do szpitala i w szpitalu robia. ja akurat jestem pod opieka poradni patologii ciąży i tam powyżej 30 tygodnia robia ktg co wizyte. Ale z tego co wiem to nie da się tam przyjść na samo ktg.
polikaaa1 chyba wszystkie tu obecne razem ze swoimi mezami/partnerami się nad tym zastanawiamy

wlasnie pochlonelam spora ilość winogron

- sabina211
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
U chirurga nic nadzwyczajnego, głownie kolejna recepta. Cieszę się, że miesiąc po porodzie będę mogła przestać się kuć w brzuch, bo niby się przyzwyczaiłam, ale do przyjemności to nie należy. Ale wolę tak niż znów cierpieć na zapalenie żyły nie mówiąc już o poważniejszej zakrzepicy.
Co do męża to mój jest dla mnie optymalny i nie mam powodu ani potrzeby się na niego skarżyć. Inaczej pewnie nie spodziewalibyśmy się w zgodzie i harmonii czwartego dziecka. Owszem, czasem trzeba coś mu pokazać palcem, czasem wyartykułować dużymi literami, albo napisać w punktach, ale ważne, że nie ma w tym złej woli czy nonszalancji. Ja też przecież nie jestem ideałem, a cały czas czuję jego pełną akceptację i miłość. Myślę, że przy wszystkich niedociągnięciach naszej rodziny dzieci mają naprawdę fajny wzorzec relacji małżeńskiej. Nie przelaliśmy całej miłości na nie, nadal jesteśmy dla siebie najważniejsi, a dzieci biorą z tej relacji poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji. Mam nadzieję, że nadal nam się to będzie udawało.
A tak w ogóle to bardzo dobrze się dziś czułam w przeciwieństwie do wczoraj, kiedy z trudem stałam na nogach, jakbym miała jakąś głęboką anemię (a mam minimalną i w dodatku biorę żelazo). Natomiast mdłości rzeczywiście i mnie zaczynają nachodzić i też się zastanawiam czemu. Nie pamiętam tego z poprzednich ciąż, ale też dopiero w tej ciąży wymiotowałam, wcześniej wcale (najwyżej bywało mi niedobrze).
To chyba tyle ode mnie na dziś. Dobranoc
- marta0488
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Wiktoria waży 3324g

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

marta0488 no to ladnie

ale moja mala się rozbrykała na wieczor. Co chwile mnie gdzies ciśnie jak się przeciąga. I wyciąga stopke w bok. Moje maleństwo będzie po porodzie tez tak o 23 rozrabiac?

Uciekam do lozka... na Polsacie leci Braveheart ale już nie dam rady

Dobranoc, Dziewczyny! słodkich snow i mniej dolegliwości jutrzejszego dnia!

- sabina211
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Witam listopadową Mamę, która jednak postanowiła do nas wrócić po tak długiej przerwie

Dziewczyny! Ale macie piekne ciuszki!

Marzenka25, powiem Ci, że nie widziałam w żadnym sklepie podobnych wózków. Aż się zdziwiłam, że taki skórkowy

I w tle widać piękne mebelki i łozeczko dla dzidziulka!

Gabi28, gratuluję ustalenia daty ślubu!

Marta, no to wygląda na to, że wskoczysz na 3 pozycję do rodzenia

Trzymajcie się zdrowo i wiele usmiechu na dzisiaj życzę Dorgim Mamusiom!

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Moja położna ze szkoły rodzenia też mówiła, że bardzo dużo kobiet teraz przenosi ciążę i muszą ją wywyoływać :/ I wręcz powiedziała, że to jakaś plaga :/ Co więcej, coraz więcej dzici rodzi sie duzych, co może mieć związek z przewitaminowaniem ich. Nie dość, że łykamy suplementy dla kobiet w ciąży, to jeszcze we wszystkich produktacvh teraz się zauważa dodatki witamin: w sokach, płatkach do mleka, margarynach, itd .... I trzeba uważać, by nie przedobrzyć ...
Ale pamiętajcie Kobietki - > my trzymamy się naszych 37 tygodni i terminów! Nie mniej nie więcej!

- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Umówiłam się wczoraj na 2 KTG ale to już w szpitalu w którym chcę rodzić, ( bo moja gin na urlopie ) jeszcze nie byliśmy i chcemy przy okazji zwiedzić. Męż wczoraj wieczorem umył okna w pokoiku małej i wysprzątał wszystko, ja musiałam leżeć bo co chwila mi brzuch twardniał Wam też się tak dzieje?
elmirka_20 dziękuje