BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #896073 przez wiolcia1004
Witam dziewczyny:)
Ewcia super ze sie odezwalas jak masz fajnie ze juz masz Olusia przy sobie super jak was dziewczyny czytam tzn te ktore juz maja kruszynki przy sobie to tak wam zazdroszcze pozytywnie ze szok:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #896074 przez Cania
Ewa dobrze slyszec ze humor dopisuje :) na pewno jestescie zmeczeni, ale najwazniejsze ze szczesliwi :) swiat wywrocil sie do gory nogami z pojawieniem sie synka, nowe obowiazki, wstawanie... Ale dobrze slyszec ze dajecie sobie rade :) trzymamy za Was kciuki! :)

Rewelka no to Twoj dal ciala z tym bierzmowaniem :p bo koledzy nie szli :) no co zrobisz facetom, jak sobie cos umysla to koniec! :) i pewnie daloby sie to zalatwic, tylko teraz wiecej zachodu potrzeba, niz wtedy jakby jednak poszedl na przekor kolegom :) faceci...

Malgorzata ale na tym ktg wszystko teraz ladnie wychodzi? Mam taka nadzieje :) ja chodze standardowo raz w tygodniu, pojde pewnie w srode bo nie bylo kolejki ostatnio :D

Pojadlam u tesciowej pierozkow ruskich i sie podniesc nie moge :D :) ale takie pyszne!

10 lata 10 miesiąc temu #896075 przez wiolcia1004
Co do chrztow to racja to wszytsko zalezy od ksiedza chore to strasznie ale co zrobic wymagania maja straszne.

10 lata 10 miesiąc temu #896076 przez Cania
Tak btw ma ktos wiesci od Marty? Miala wczoraj jechac do szpitala, gdyby ja odeslali to pewnie by napisala.

10 lata 10 miesiąc temu #896077 przez wiolcia1004
Mysle ze Marta ma juz kruszynke ze soba, bo sie nie odzywa:)

10 lata 10 miesiąc temu #896078 przez malgorzatawalak
Cania tak wszystko teraz ok wychodzi...juz wczoraj bylo ok tylko matka za wczesnie spanikowala ale wolalam wczesniej niz za pozno...
Ewa super ze u was wszystko ok :) ja juz sie tak nie moge doczekac mojej kruszynki ...wlasnie skonczylam 37 tydzien wiec sobie wmawiam ze teraz to mozebyc kazdego dnia ale czy mojego dziecku bedzie sie chcialo wczesniej wyjsc? :unsure: :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #896079 przez Cania
Tez tak mi sie wlasnie wydaje :) brak wiadomosci to dobra wiadomosc :) gdyby odeslano ich do domu to by nam napisala :) a skoro nie to zapewne sa w szpitalu.

10 lata 10 miesiąc temu #896082 przez rewelka1312
Cania juz nie pamietam ile sie ma lat jak sie idzie do biezmowania ale pewnie cok ok 16-17 to najgorszy wiek a tym bardziej jak koledzy nie ida to wstyd zebym ja szedl:) Mam siostre 17 lat to moj tato teraz ma z nia duze problemy bo mieszkaja w szwecji a tam to na dziecko krzyknac nie mozna, taki wiek teraz za kazdym razem gdy wchodzimy na temat slubu to jego mama mu wypomina tych jego kolegów hehe:)

Moja mala wkoncu sie przeciaga normalnie, rozruszala sie tylko tak z 3-4 razy na dzien boli mnie podbrzusze jak na okres i juz od 2 dni latam na kibel ciagle przeczyszcza mnie ale nie wiem moze to od jedzenia mam nadzieje zagryzam arbuza sledziem w sosoie pomidorowym a potem zupe lodem :) mojemu to tez sie udziela bo ostatnio rybe czekolada zagryzal:)
Ciaza to fajne doswiadczenie, czas lenistwa odpoczynku prawie zadnych ograniczen co do jedzenia ale juz sie ciesze ze to koncówka bo jednak lepiej sie bede czula w swoim dawnym ciele z mała na rekach:) chodze ciagle tylko poprawiam przegladam czy czegos jescze nie brakuje dzisiaj zrobie liste co nam zostalo do zrobienia :)
Jutro przygotujemy pokoj tam gdzie ma stac lozko na podnosnikach umyjemy okna na gorze i juz chyba wsyztsko bedzie gotowe :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #896083 przez wiolcia1004
Ooo Rewelka widze ze co do jedzenia to kobieta w ciazy z ciebie 100% jak takie zachcianki na smaki masz heheh i twoj facet to samo udzielilo mu sie:) Mialas wstawic fotke z tymi podnosnikami.

10 lata 10 miesiąc temu #896088 przez Cania
Moj maz przezywa ze prawie wcale nie mialam zachcianek, tylko bardziej smaki :) np przez tydzien jadlam tylko sledzie w smietanie :) albo bralo mnie na andruta z kokosem i nie przeszlo, poki nie zrobilam :) i mialam zaburzone odczucie ostrego smaku, wszystko robilam mega pikantne i jadlam bez niczego, a szwagier prawie plakal :p

10 lata 10 miesiąc temu #896094 przez Ainoah
Cania, ja miałam tak samo, tzn. nie miałam zachcianek, tylko np. potrafiłam jeść codziennie przez dwa tygodnie żelki, tak po dwa opakowania dziennie ;) a bez płatków na mleku raz dziennie od 4 miesięcy żyć nie mogę :)

10 lata 10 miesiąc temu #896100 przez rewelka1312
No ja mam tak od tygodnia ze moge jesc wszystko na raz:) nie przeszkadza mi polaczenie sledzia z czekolada haha i mam ochote na fast foody:)
A tez tak mialam caly tydzien jadlam arbuzy albo kanapki z bialym serem i na to dzem i tak dzien w dzien a platki na mleko paczke mialam na 3 dni:) to sa plusy ciazy:)
U nas pogoda dzis straszna glwa juz 2 raz mnie dzis boli:/ tez macie takie bole glowy teraz?
Musimy zniesc lozko ze strychu bo tam na gorze mamy zrobiony pokoj dla gosci a na pietrze jeden wolny i jak zniesie Moj lozko to zrobie zdjecia:) jutro sie naszykuje pokoj Moj mi pomoze bo ja dzis mam dziwne bole, skoczylam do sklepu tylko po bolki, oczywiscie autem pojechalismy ja tylko wyskoczylam i jak wtacalam to tak mnie z boku zaczelo kuc jakbym kolke miala ledwo doszlam do auta ale mala kopie i juz nic nie boli , a po obiedzie tak mnie w srodku jakby w pochwie zakulo ze az skoczylam taki bol az lzy same mi pociekly a Moj az sie przestraszyl i mowi ze jak jeszcze raz tak zaboli to bedziemy dzwonic do poloznej ale juz ok dobrze sie czuje tylko ta glowa i spiaca jestem, a jak teraz zasne to znowu w nocy nie bede spac:( jak to moja mama mowi jak nie urok to sraczka:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #896105 przez ggabii
Witajcie Mamusie!!!!!

Kurcze nie miałam czasu nic napisać do Was wcześniej. U mnie wszystko w porządku tylko miałam tyle na raz do zrobienia, że nawet za bardzo czasu nie miałam usiąść... Ale nie będę o tym szczegółowo pisać bo to jest nie ważne. Teraz tylko odczuwam kręgosłup i wszystkie mięśnie ;) Ale co tam, jutro będzie lepiej :D

Co do przypadłości ciążowych z jedzonkiem to miałam jak Cania. Jak na coś się uparłam tak jadłam przez tydzień albo i nawet dłużej. Najpierw pamiętam były pomarańczki, potem jabłka, jogurty, niedawno arbuzy. Teraz to raczej nie mam parcia na coś konkretnego. Chyba mój organizm przeczuwa finisz i z tego względu już mi daje spokój z silnym zapotrzebowaniem na jakiś konkretny produkt. :)

Ostatnio zawsze na wieczór mam gwarantowany ból podbrzusza i kręgosłupa - odcinek lędźwiowy. Myślicie że to mogą być te przepowiadające bóle ???

Wklejam aktualne zdjątko ;)

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 10 miesiąc temu #896106 przez Cania
Rewelka, Ainoah, sa takie smaki które się utrzymują heh :) o tych moich sledziach to już legendy kraza w rodzinie :D a pudelko musli podobnie mam na 3 dni :P z tym ze ja pochłaniam z jogurtem naturalnym a nie mlekiem :)

mnie odpukać glowa ostatnio nie boli... ale przez chwile dawala czadu niemal codziennie. Teraz poki co spokoj :)

ggabii mogą to być przepowiadające, ale tez może po prostu po całym dniu jesteś zmeczona, wiec kregoslup i brzuch bola. Teraz to już tak będzie, ze jak nic nie będzie bolało to znaczy ze cos nie tak :P :) :D heh. Sliczny kształtny brzuszek! :)

W końcu kupiłam dziś sukienke na wesele siostry. Liczylam ze Julka jednak się już urodzi do tej pory, ale chyba się nie zapowiada. Na początku mierzyłam taki typowo ciążowe eleganckie sukienki ale kurcze szkoda mi dac 300zl za sukienke, która zdecydowanie ubiore tylko raz. Wiec maz zabral mnie dziś do galerii i kupiłam sukienke odcinana pod biustem z rozciągliwego materialu, w czarno bialo popielate wzorki z glebokim dekoltem :) i dalam 99zl :) i ten fason zdecydowanie później ubiore nie jeden raz :) Może nie jest super elegancka, ale ciężarnej wszystko ujdzie :D :P

10 lata 10 miesiąc temu #896107 przez wiolcia1004
Co do zachcianek to ja je mialam ale przed ciaza teraz to raczej ich nie mam dziwne poprzestawialo mi sie tylko na słodycze:-) ostatnio wrociły mi zaparcia masakra jakas:-( . Caniu a kiedy masz ten slub siostry?? A tak wogole mam pytanie dziwne moze ale co tam wierzycie w wymiane w rodzinie tzn ze stary odchodzi a mlody sie rodzi???

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka