BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #905120 przez kinngga87
A moja mała kruszynka ma 1,5 miesiąca i waży 4 kg urodziła się z wagą 2630 .

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #905123 przez martyska
Tylko że mój jak taki pulpecik wygląda pomimo że jest długi:-) albo mi się tak wydaje:-)

Ja małego tylko dokarmiam mm ale jak je mój pokarm to też 1.5 h to widzę że więcej nas niewyspanych jest bo ja w nocy też mało sypiam :dry:

10 lata 10 miesiąc temu #905128 przez misiana
Kinga to mój mały ma taka wage a ma dzisiaj 10 dni ;) ale spokojnie, wazne ze mala jest zdrowa:)

Martyska też rozwazam dokarmienie go tylko w nocy mlekiem modyfikowanym bo juz padam na pyszczek ;(

10 lata 10 miesiąc temu #905147 przez MarzenaBZ
Czesc,tylko pisze ze jestem juz w domku ciagle w dwupaku. Drugie ktg znow wyszlo bez skurczy. Ale cos czuje ze do terminu urodze. Z reszta okaze sie to!

Leze w kochanym przytulnym i cieplym lozeczku i zamierzam odespac ciezka noc w szpitalu. Czy was tez budzili w nocy co 3godz na pomiar tetna? Jaa mialam pobudke o 2.30 i 5.30,akurat wtedy gdy udalo mi sie troche drzemnac....

Ale teraz odespie to. Buziaki:*

PS. Z glownych tematow na forum-kupek, kolek,potowek i piersi- wynika ze coraz mniej Dwupakow tutaj;)

10 lata 10 miesiąc temu #905153 przez hansel
hej
gratuluje Wam wszystkim tych pięknych pociech, jest na co patrzeć :) na serio super się ogląda te Waszze Szkraby.

tutaj juz tematy kupek, karmienia i spacerów, a ja ciągle w dwupaku. termin miałam na wczoraj, dziś lekarz powiedział, ze jakieś pojedyncze skurcze wychodzą na ktg, ale ze porodu to z tego może nie być, także następna wizyta we czwartek i wtedy zdecydujemy co dalej, bo tutaj się czeka gora siedem dni po terminie i wywyluja. wiec miejmy nadzieje, ze Malý się sam zdecyduje wyjść do tego czasu. w sumie, jak nie jest za duży, to może chce jeszcze trochę się podtuczyc ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #905155 przez Agnilla
kurde czytam Was na telefonie, ale zyby wszystko spamietac :)
dziekuje, za mile slowa odnosnie Poli :) wiadomo, ze wszystkie nasze corcie sa piekne a chlopcy przystojni ;)
Wy piszecie, ze dzieci wisza Wam na piersi, a ja normalnie nie wydoje :P co odciagne jakis nadmiar mleka to jak mloda zaczyna jesc to tak standardowo 100ml wypija na raz. choc rano wypila chyba 160 :P
dzis byla naprawde fajna noc, choc wieczor masakryczny, bo mala plakala, jak Wam napisalam, ze zasypia to nie zasnela do 21 chyba, a wyla..podejrzewam, ze ze zmeczenia, bo jak padla to w sekunde. potem o 1 pobudka, pielucha, mleko i podczas picia zasnela :) jaka zla bylam, ze ja nie moge sie polozyc tylko musze mleko sciagac :P potem po 5 pobudka,w niecala godz juz jej nie bylo wiec super. szkoda tylko, ze znowu mialam drgawki dzis w nocy :/ w ogole czesto mi sie w glowie kreci :/ chyba pojade zrobie sobie morfologie, czy ja czasem jakiejs anemii nie mam.
Pola ma cala buzie w potowkach cholera :/ a spacery zaliczylismy zaledwie 3, wiec czy to od slonca. fakt, ze jak spi to opatulona, bo tak lubi i spi o wiele lepiej, poki karczycho nie jest spocone to stwierdzam, ze jest ok. Wasze dzieci w samych bodziakach, a moja w pajacu spi wlasnie zawinieta w rozek, i tak juz ponad 2h :P
Laski, czy Wasze dzieci tez tak stekaja przez sen? :P Dzis jak Pola steknela w nocy po 5 jak usypiala, to az sama sie obudzila i wystraszyla :D
no nic, mzoe zdaze poprawic tabele i zmykam :) zrobilam dzis maseczke, peeling, paznokcie, musze tylko pomalowac, a jutro mamy miec fotografa do sesji, wiec trzymajcie kciuki, zeby mala ladnie spala ;)
trzymajcie sie cieplo mamusiki, a nierozpakowane korzystajcie z ostatnich chwil...potem wszystko juz bedzie inne :)

10 lata 10 miesiąc temu #905169 przez magduska
dziewczyny co jecie podczas karmienia piersia??? :ohmy: :ohmy: bo wiem,ze nic ostrego,smazonego,tlustego,kwasnego, pomalu oszaleje,kazdy mowi co innego,nie wiem juz jakie owoce,warzywa i jakie zupy :dry: jesc,wazne,zebym ja tez odzywiala sie zdrowo,to maluszek tez bedzie silny i zdrowy,a z mlekiem matki wyssysa wszystkie sklaadniki minerane wazne dla jego rozwoju, nie chce nczego zepsuc, doradzcie :( ;)

ostatnio moj maly spal jak maly leniwiec, a teraz wydaje mi sie,ze robi malo kupek,wczesniej po kazdym posilku robil,a teraz nie :( dzisiaj tylko 2 lub 3,a standardowo robil okolo 6-8 dziennie, moze mu cos podac?

10 lata 10 miesiąc temu #905194 przez rewelka1312
Hej dziewczyny ja was wszystkie podziwiam , my mamy juz ta opiekunke dzis 8 godz byla bez niej nie dalabym rady i bez mojego.. Nie spalam id porodu mala nie spi w nocy dzis sie boje ze bedzie to samo:( ale ciagle leze i a nia patrze taka dla mnie jest piekna jak dla kazdej matki jej dziecko jest ajukochnsze najpiekniejsze:) dziewczyny trzymam kciuki te co mie urodzily, macie czas:) jak mue ma potrzeby to nie przyspieszajcie porodu:)
Fajnie ze tutaj mozemy sie powymieniac doswiadczeniami. Lenka juz zjadla dzis 10 ml sama i spi teraz:) narazie stracila troche na wadze ale mowia ze to ńormalne

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #905197 przez rewelka1312

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #905213 przez ggabii
Cześć Mamusie :-D od wczoraj tez już jestem rozpakowana i cieszę się każdą minutą z maleństwem. Urodził sie 21.07 o 23:10 z wagą 3300 i długością 56cm. Była to cc więc teraz leżę obolala ale jak popatrzę na mojego Skarba to wiem ze nie było to na darmo :-) jak wyjdę ze szpitala to napiszę więcej. A jak się uda to wstawię zdjęcie. Buziaki dla wszystkich!!!!!!

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 10 miesiąc temu #905215 przez ggabii
Ps. Nie wiem czemu wstawiło się do góry nogami...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #905216 przez Cania
ggabii gratulacje! :D :) maly szkrabik :) pdpoczywaj teraz :) jesteśmy z Wami :)

Lyanka, mój maz od dawna mowil o tatuażu ale jakos jezcze mu nie wyszlo i chyba nie wyjdzie :)

od 3 godzin mala wisi na cycu heh. na przemian przysypia, na przemian się domaga :) no to siedzimy :) maz wroci to ogarnie dom :P

dzięki Dziewczyny za info odnośnie tego kichania. macie minimalnie ale dluzszy staz w byciu mama wiec i większe doświadczenie :)

marta ja karmie tylko piersią i mala slicznie spi. w akcie desperacji poprawiam butla ale ze swoim mlekiem :) po prostu w nocy jest szybciej z butli. ale nie wiem na czym sekret polega, naprawdę...

martyska slodziak :)

Elmirka już mieliście USG bioderek? szybko.

Marzena no to Cie tam potrzymali, wymęczyli i jeszcze wrocils w dwupaku. już niedługo :)

Agni Julka ma dopiero tydzień a w nocy wtrabila 140 :) także zlopia te nasze maleństwa :) i moja tez steka i mruczy i wydaje dziwne dzwieki :)

Laski a Wasze dziciaki tez takie czkawki maja?

Rewelka, Lenka jest sliczna :) wszystkie nasze dzieciaki sa piękne :)
Podziękowania: ggabii

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #905222 przez misiana
Ggabii sliczny skarb ! ;) zdjecie dodało, ale obrocone.Gratuluję ! ;*

Cania mój mały tez ma czkawki kilka razy dziennie ;D czesciej niz w brzuchu hehe

10 lata 10 miesiąc temu #905224 przez Lyanka
To ja się śmiało mogę zapisać do klubu mam wstających w nocy co 1,5-2 h. Zdarzają się nam też dłuższe przerwy....no ale nie często :)
Tez uczymy się z mężem takiego trybu snu,ale łatwo nie jest. W dzień też młody często wisi na cycu, to jak tylko przyśnie staramy się tak zagospodarować czas, żeby zdążyć z obiadem, sprzątaniem, prasowaniem, praniem itd... Pewnie każda tak ma :) życie odwrócone o 360 stopni :)
Ggabii gratuluję ślicznego malucha ;) Wreszcie się doczekałaś na swoje szczęście :)

10 lata 10 miesiąc temu #905236 przez martyska
Cania mój mały też ma czkawki tak jak misiana pisze kilka razy dziennie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka