BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu #819739 przez Agnilla
ja śpię, ale czasem mnie denerwuje, bo ciężko sie z niego wydostac jak wstaje na siku :P czasem śpię na plecach, ale jak mi za bardzo głowa pulsuje, to wiem, ze musze isc na bok, zeby krew lepiej plynela. tak to sie w kazdej wygodnej pozycji :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #819772 przez margollka
hej dziewczyny!
ja rogala nie mam ale odkad wiem ze jestem w ciazy staram sie spac na boku, pozycja ktorej najbradziej nie lubie tak na marginesie...zawsze spalam na brzuchu. jak juz mi jest bardzo niewygodnie to klade sie na plecach, bo czasami mi sie zdarza obudzic w nocy i wszystko mnie boli od spania w jednej pozycji. zeszlej nocy tak mialam. obudzilam sie dwa razy na siku i z bolem plecow, kosci biodrowej i ramienia od spania na boku...

nie pisalam wam wczesniej, bo sama nie bylam pewna, ale we wtorek rano poczulam pierwsze ruchy dzidziusia. Bylo to tak slabe i krotkie uczucie, ze nie bylam pewna czy to TO czy nie, wiec czekalam na wiecej. Jednak po opowiedzeniu kolezance, ktora ma juz ciaze za soba, o moich doznaniach, stiwerdzilysmy ze to musialy byc ruchy maluszka :laugh: teraz czekam na wiecej. w srode ide na wizyte do poloznej wiec moze bede miala okazje posluchac bicia serduszka :)

16 tygodni za mna i 4kg do przodu, chyba nie najgorzej co?

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #819845 przez magduska
margollka ja juz bym chciala poczuc ruchy malenstwa :lol: zazdroszcze tego uczucia,ale niedlugo ja tez poczuje :)

ja ile mam kilogramow do przodu powiem wam dopiero w poniedziaek 20 stycznia, po wizycie u lekarza,ale mysle,ze 3 kg to napewno, jak nie wiecej :silly:
ale jak dzisiaj spalam na lewym boku, nie czuje bou tego prawego ramienia, najwyrazniej to moglo powodowac ten bol ;)

11 lata 5 miesiąc temu #819847 przez margollka
Magduska tez poczujesz :) ja to narazie poczulam raz i od tamtej pory nic... czekam cierpliwie :) ja mam wage w domu wiec sama sie waze. nie wierze tym pomiarom u lekarza. waza w ubraniu, o roznych porach dnia... w domu waze sie zawsze z rana w jak najmniejszej ilosci ubran...

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #819886 przez Agnilla
ja tez si waze sama w domu, dodatkowo na bellybestfriend wpisalam poczatkowa wage i tam mi pokazalo ile "moge" przytyc. na plusie od 3t1d mam 4,8 kg no ale co zrobic :/
tez kiedys myslalam, ze czuje ruchy, bo mi cos pluskalo w brzuchu, ale to chyba nie fasola ;) czekam :)

11 lata 5 miesiąc temu #820008 przez marta0488
też się nie mogę doczekać kiedy poczuje pierwsze ruchy :) ja od początku ciąży przytyłam 2,3 kg więc chyba na razie nie jest źle. Chociaż moja szwagierka jest tydzień dłużej w ciąży niż ja i przytyła tylko 0,3 kg (wcale nie wymiotowała) - więc u każdego inaczej...

11 lata 5 miesiąc temu #820022 przez magduska
wedlug mojej wagi w domu,to przytylam od pazdziernika, liczac od ostatniej miesiaczki okolo 4kg, wydaje mi sie,ze 1kg na miesiac to nie tragedia :silly:

agnila tez mi sie kiedys wydawalo,ze czuje maluszka,jak lezalam wieczorem na lozeczku,to jak dotykalam brzucha,to cos zabulgotalo,ale to napewno za wczesnie :silly:

marta, z jednej strony dobrze,ze tak malo przytyla,za do z drugiej chyba za malo :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #820024 przez Agnilla
no te co maja mega mdlosci i wymiotuja na pewno na poczatku mniej tyja, ja zwymiotowalam tylko raz, przy myciu zebow :P
pokaze Wam ;) i niebawem sie na Was obraze, bo gdzie Wasze brzuchy :ohmy:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #820035 przez margollka
Ja tez zwymiotowalam tylko raz podczas mycia zebow kilka dni temu...ja nie robilam zdjec brzuszka, bede musiala pyknac jakas fotke,ale w porownaniu do Ciebie Agnila, moj brzuszek jest ze dwa razy wiekszy...sama sie dziwie ze jest taki duzy,w srode zapytam polozna czy to normalne,ale dopoki idzie tylko w brzuch to sie nie przejmuje

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #820116 przez staślubania
cześć dziewczyny :)
co do wagi to się nie wypowiadam, bo tyję od początku, wymiotów nie miałam, a apetyt i owszem, więc same rozumiecie, że pochwalić się jak to mało przytyłam raczej nie mogę :blush:

przy pierwszej ciąży (a było to dawno dawno temu...) byłam chuda i brzucho uwidocznił się dopiero w 5 miesiącu :blink:
4 stycznia badanie w Olsztynie wykazało, że jestem nie w 13t5d a 14t2d, a tym samym termin nie 7 lipca a 3
CRL na ten dzień wynosiło 8,45 cm

problemy z koncentracja mam takie jak Wy, ale bawi mnie to strasznie, najważniejsze że jest usprawiedliwienie :woohoo:
do miłego doktora idę w czwartek, dlatego pytania zapisuję na kartce ... bo wiadomo :lol:
często wyłuskuję je z Waszych wypowiedzi :silly:
cieszę się, że mogę poczytać o Waszych rozterkach, bo dzięki temu nabieram dystansu do ciąży i zrozumienia dla własnych :)
trzymajcie się :blink:

11 lata 5 miesiąc temu #820181 przez magduska
ja pstryknelam dopiero jedna fotke 13tc :) pochwale sie jak bede miala druga w 15tc :)

mi tez jak narazie idzie w brzusio :)

moje CRL wynioslo 4,47 na 11tc,jak bylam na wizycie 23.12 i nie wiem tez sama czy to duzo,czy malo ;) lekarz nic nie powiedzial, jak zwykle :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #820663 przez margollka
ale mnie dzis naszlo na zupe pomidorowa :) polecam z makaronem ryzowym, bardzo smacznie i mega zdrowo :blink: :blink:

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #820718 przez Agnilla
dzien dobry, ja dzis znowu kiepsko stoje z czasem :) wczoraj zwiozłam od siostry tyle ubranek, ze masakra. tata dowozil swoim autem, bo w nasze nie weszlo :P jak poznam plec czeka mnie kolejna segregacja ;) choc z tego co widzialam to tam wiecej dziewczecych jest. nosidelko-fotelik do auta tez juz mam. powoli biore sie za kompletowanie wyprawki, choc poczekam jeszcze do wizyty 23.01 z zakupami
milego dnia laski! :)

11 lata 5 miesiąc temu #820745 przez magduska
no to agni bedzie cie juz czekala sama przyjemna praca :)segregacjia i kmpletowanie wyprawki :woohoo:

ja narazie oprocz lozeczka,wozka 3w1 jeszcze nie kompletuje :silly: poczekam na plec hehe :silly: bo jesli dziewczynka to trzeba pojsc na dobre zakupy,bo jak chlopak,to wtedy mnie czeka segregacja :)

milego dnia mamuski :)

11 lata 5 miesiąc temu #820748 przez ilona88
Hej laski,
Ja mam wizytę dopiero 3.02 będę wtedy w 18 tygodniu już:) Ja zdjęć nie wstawiam bo zawsze miałam brzuszek więc na razie nic po mnie nie widać. Wczoraj na obiad zrobiłam Bolognese i teraz się stresuję czy dobrze mięso dopiekłam i czy nie zaraziłam się Toxo. Chodziłam do pracy do przynajmniej człowiek myślał o czymś innym a na wolnym to ciągle jakieś schizy mam. Na początku płakałam bo wszystko mnie bolało i wymiotowałam a teraz się martwię bo już tylko piersi mnie bolą a tak czuję się bardzo dobrze. Masakra dziewczyny....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka