- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

aggi heheh, dobre;D Ja tak samo, dojrzałam dziś majonez, bo został mi jeszcze ze świąt. Tak sobie zamarzyłam o sałatce jarzynowej

Tylko jakieś ładne warzywka muszę dorwać w warzywniaku

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

ale dzis paskudna pogoda, od samego rana pada

byliśmy dziś z mężem na pierwszym spotkaniu z położna w ramach szkoły rodzenia. Spotkania są indywidualne, więc Pani położna rozmawia z nami bezposrednio, jestem bardzo zadowolona z pierwszych zajęć

a dziś o 18.45 zobaczę mojego Skarbka

Ann ja mam to samo.. jak za dużo chce zrobić jednego dnia, to niestety dzidzia sie buntuje i konam na koniec dnia i w nocy

Kochana my bardzo Ci dziękujemy za wszystkie rady

Katsi ciesze sie, że masz pozytywne nastawienie do wszystkiego

Ja tez kupowałam wczoraj pieluszki na allegro:) kupiłam troche tetrowych białych i kolorowych i chyba 4 flanelowe , kolorowe, co do wymiarów to ja wziełam 70x80, to sa chyba takie w miare standardowe.. bo sa też mini, ale nie kupowałam, ale tak dokładnie to nie wiem, bo jestem równeiz pierworódką

Natalia co do
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
to ja wlasnie nic nie czuje, i nie boli.. więc może to jednak nie to

Wiki mnie tez juz biust o 2 rozmiary urósł

Aggi no własnie patrzymałam na ten laktator, znalazlam za coś koło 80 zl

ciesze sie, ze u Ciebie wszystko w porządku

a kicia słodka

Gąska wyniki książkowe i to najważniejsze

a siedzenia na zajęciach współczuje ;/ mnie było cieżko norlanie wysiedzieć, a co dopiero w ciaży

a brzusio śliczny

Maniula ja też dziś po pierwszym spotkaniu z położną, ale to w ramach szkoły rodzenia

Midnight no i widzisz, niepotrzebnie sie martwiłaś

Dziulka współczuje Kochana , ale moze nie będzie tak źle , nie ma sie co martwić na zapas

ładny brzusio

Marsi moja mama tez mnie ostatnio wystraszyła , bo tez rodziła zawsze w 7-8 miesiacu.. i też zaczełam kompletować torbę do szpitala i wyprawkę powolutku

Serduszko no to już piekna waga maluszka

- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Missy, Serduszko wy też remonty? Eh zachciało się nam, ja dziś c.d. zrywania tapet w przedpokoju, no i wywaliłam wszystkie moje ciuchy z szafy i komody, popakowalam zimowki i te co z nich wyroslam do worów 120l, mam tez sukienki ktore spróbuje sprzedac przez neta. Poza tym masakra nie da sie tyle pracowac.
Teraz leze i mysle co dalej no i odciążam kręgosłup, jeszcze zaplanowalam goląbki więc wypadaloby je zrobic jutro mezowi do pracy.
A mi dzis mamusia ugotowala barszczyk z botwinki mniam, no i jedna scianę podrapala

Dziulka trzymam kciuki, no i tak jak dziewczyny piszą usg też ma swoj zakres pomyłki, najlepiej zeby te przeplywy sprawdzili. Ja ostatnio takie badanie glowki itp mialam na polowkowym usg, obecnie nie wiem ile mala wazy i czy rosnie jak powinna

Ok zmykam, biore się za te goląbki

- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ciuchy niektóre poskładałam na półki, bo raczej za wcześnie ich nie założę

Jeszcze w tym tygodniu muszę zdecydować się na konkretny kolor, bo różowy to taki oklepany, bardziej jakiś lila, lawendowy podobałby mi się. Tylko najpierw męża trza namówić do niego:P
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Przeczytałam Was dzisiaj, ale jakoś nie miałam siły pisać. Coś drugi dzień kiepsko się czuję. Mam jakieś straszne duszności i w ogóle jestem jakaś osłabiona.
Wczoraj wyszłam na chwilę do sklepu i dostałam takiego bólu w dole brzucha, że nie wiedziałam jak do domu wrócić :/ Potwornie się wystraszyłam. Ból przeszedł dopiero po godzinie od wzięcia nospy. Siostra już mnie chciała na IP wieźć. Na szczęście dzisiaj było już dobrze.
Widziałam, że kilka z Was po wizytach. Dobrze, że wszystko w porządku z dzieciaczkami.
Dziulka musisz być silna i mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Malutka rośnie i to jest najważniejsze. Oby udało się zrobić to badanie w drugim szpitalu.
Idę się położyć. Może uda się zasnąć. Chyba pełnia na mnie kiepsko wpływa

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

nie mogłam znów spać w nocy

Z synkiem wszystko w porządku, maly waży już 1200 g, lekarz pokazał nam go w 4d

niestety martwi mnie szyjka... 21 mm.. gin kazał dużo odpoczywać, brać 2 razy dziennie luteine i nospe.. no i zrobil mi posiew, za tydz ma być wynik.. musi sprawdzić czy nie ma bakterii... w związku z tą szyjką mam wizyte, nie za 3 tyg, jak zawsze, a za 2... i sprawdzi jak z szyjką.. jak dalej będzie się skracać, to założy mi krążek.. który nosi sie chyba do 34 tc.. no i powiedział mi, ze prawdopodobnie urodze w lipcu

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Ja już jestem w pracy i jedząc śniadanko czytam co tam u Was się działo od wczoraj

Jeszcze od jakiegoś czasu często łapie mnie takie dziwne kłucie na połączeniu nogi na górze i to tylko prawej Uczucie beznadziejne i nie wiem co to jest Może też tak któraś z Was ma?
Ann i zapisałaś się na ten kurs kadrowy?
nataliaa87 mojego męża też w kółko gdzieś wysyłają i cały dom mi zostaje na głowie łacznie z synem i lekcjami, który non stop ma teraz jakieś sprawdziany Od poniedziałku wylatuje mi na tydzień do Koloni wraca na weekend a potem na tydzień do Libii co nie bardzo mi się podoba bo tam nie jest zbyt bezpiecznie a ja znowu zostanę sama na placu boju Chociaż ostatni tydzień maja Karol jedzie na zieloną szkołę to wożenie do szkoły i ze szkoły mi odejdzie

Jak ten straszny ból Ci się powtórzy to lepiej idź do lekarza bo faktycznie mogłaś się wystraszyć nie na żarty.
dziulka Trzymam kciuki żeby Ci zrobili te przepływy i nie odsyłali w kółko. Ciśnienie to może masz takie bo się denerwujesz na wizycie a w domku byś miała normalne. Ja raczej mam zawsze niskie 90/60 i u mnie to norma rzadko 100/70.
asienka87 Mój Maluszek tydzień temu ważył 1447 a szyjkę mam 30 mm więc też niby nie za długą ale lekarz powiedział że w porządku Chociaż jak któraś z koleżanek pisała że ma 45 mm to się zaniepokoiłam i nie wiem co o tym sądzić i jakie są normy

Gąska też chodzę już jak słoń i przytyłam 10 kg. Brzuszek masz piękny. Ty do nauki nie masz głowy a ja też w kółko się łapie na tym że coś zapominam także współczuję Ci tych wykładów i pewnie zbliżającej się sesji

MAniula z remontem Cię podziwiam Mój mąż jeszcze jakiś czas temu chciał się brać za robienie schodów ale powiedziałam żeby się nawet nie ważył bo nie zniosę tego bałaganu i skapitulował

midnight super, że z tym szpitalem się udało Lepiej jeździć tam co 2 tyg niż leżeć. Wszystko bedzie dobrze trzymam kciuki

missyy Fajnie sobie popodglądaliście Maleństwo na usg Mój ostatnie dwie wizyty tylko sapł - śpioch mały

aggi Maleństwo w idealnej pozycji, szyjka w porządku Nic tylko się cieszyć

serduszko20 nie przemęczaj się z remontem i gratuluję, że na ugs wszystko w porządku

No to trochę nadrobiłam teraz muszę popracować ale będę tu zaglądać

- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dziękuję za brzuszkowe komplementy

U nas dziś brzydka pogoda

Czytam,że u wszystkich remonty - my mieszkamy dopiero niespełna rok w nowym mieszkaniu, a teraz trzeba znów wszystko zmieniać pod szkraba

asienka87 leż i odpoczywaj, nie powinna się wtedy już bardziej skracać. Mi gin nigdy nie mówi długości szyjki, tylko,że długa i zamknięta. Zapytam w poniedziałek o długość.
Miłego dnia !!

- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Mam nadzieję, że taki przynajmniej będzie

Przeliczyłam się wczoraj ze swoimi siłami

Ehh, nawet mąż zauważył, że wczoraj taka żywa byłam i ciągle coś robiłam, jak nigdy. Sama się cieszyłam, że dobrze się czułam, to pomyślałam, że to wykorzystam i coś porobię.
Maja też miała dobry humor bo co chwilę mi kopniaki zadawała. Mąż się śmiał, że to po nim takie kosy (przez kilka lat grał w piłę)

Dziś też sobie coś porobię, ale już w wolniejszym tempie i nie będę się tyle gimnastykować.

asienka87 Chłopak ładnie rośnie

Kochana odpoczywaj, za dużo nie kombinuj, jak coś poproś swoją połówkę o pomoc

Dł. szyjki mam 4.5cm. Pierwszy raz mi chyba mierzyła, bo wcześniej to tylko mówiła, że jest ok.
Gąska Coś mi się wydaje, że już teraz ciągle będziemy narzekać na spanie. Brzuszek coraz większy. To już taki etap

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja też pospałam dzisiaj z 4 h

Asienka rzeczywiście bardzo krótka ta szyjka. Ja tydzień temu miałam 46 mm. Tak jak dziewczyny piszą, najlepiej by było gdybyś poleżała kilka dni, bo to trochę niepokojące. No i ja też czekam na zdjęcia. Też dawno nic nie dostałam, ale 2,06 idę na badanie, z którego będę miała długi film na płycie ( 3 do kolekcji), więc się naoglądam

missyy prześlij trochę słońca na Dolny Śląsk. U nas tak brzydko. Ciemno i wieje.. Pewnie i padać będzie. Aa i powinnaś wiedzieć już po doświadczeniach innych dziewczyn, że nie ma co szaleć z pracami w domu. Już któryś raz, któraś się przeliczyła ze swoimi siłami. Niby mówią, że ciąża to nie choroba, ale prawda jest taka, że nie mamy tyle siły.
Wiki to Ty masz jeszcze gorzej. Mojego męża ciągają przynajmniej po Polsce. Współczuję, bo Ty całymi tygodniami jesteś sama. Poza tym naprawdę współczuję, że jeszcze musisz męczyć się w pracy. Nawet nie zdążysz porządnie odpocząć podczas tej ciąży.
Gąska chyba każdej z nas jakiś ból od czasu do czasu dokucza. Niestety te wszystkie skurcze, kolki, bóle to niestety w III trymestrze normalne. A Ciebie chyba boli w pachwinie tak? Mnie na szczęście nic w tych okolicach nie dokucza, ale to tez podobno norma.
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Pogoda ostatnio nie rozpieszcza. Co prawda jest słońce, ale wieje

Zasialiśmy trawę na ogrodzę, więc tym bardziej żadne ulewy nam nie są potrzebne.
Jeśli chodzi o to przesilanie się, to wiesz... Każda jedna z nas chyba tak samo z automatu postępuje

Więc tak jak pisze, bez szaleństw, powoli ze spokojem

Na Twoim miejscu już dawno bym ze zwolnieniem wyskoczyła, sama z reszta czujesz, że już nie nadążasz, zwykłe chodzenie przez cały dzień a potrafi umęczyć

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- dziulka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Niestety jest coraz gorzej

Trzymajcie kciuki żeby nic złego nie stało się mojej kruszynce

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Gąska wiem, ze mam odpoczywać, ale ja uleżeć nie mogę, jak widze, ze jest cos do zrobienia , a mojego Ł nie ma ;/ taka głupia natura ;/ musze pracować nad sobą, aby więcej odpoczywać dla dobra Szkraba .. i tez dziś spać nie mogłam

Missyy to masz bardzo ładna długość

Natalia miałam wczoraj nadzieje na więcej zdjeć i film, ale mały cały czas zakrywał sie rączkami

no i współczuje
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziulka Kochana , trzymam mocno kciuki

- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Zdrówka dla dzidzika i dla Ciebie