BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #881493 przez Gąska
dziulka dużo zdrówka dla Ciebie i córci :* trzymamy kciuki
Będzie wszystko dobrze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #881510 przez MAniula
Dziulka trzymam kciuki! Najważniejsze zeby dzidzia była zdrowa.

A co do forum to bardzo się cieszę, że wróciło bo naprawdę jakoś pusto było..., u mnie raczej oki. Choć miałam takie trzy dni deszczowe, że mała bardzo słabiutko kopała, 1 i 2 dzień ok, ale 3ciego już schizowałam. Tyle, że jak przykładałam dloń to ją czułam więc ruchy były. Wczoraj już ok więc może ma takie cykle, że rozrabia a potem odpoczywa? Zapytam moją gin za tydzien.

Życze miłego i słonecznego dnia ;)

10 lata 11 miesiąc temu #881527 przez ann-sunshine
Dziulka trzymajcie sie dzielnie. Oby jak najdluzej udalo wam sie zostac w dwupaku i zeby malutka jeszcze choc odrobine przytyla. Kazdy gram dla was wazny. Informuj nas.

Gosia wy tez sie trzymajcie.

Maniula moze zalezy z ktorej strony kopie i jak sie uklada.

Podjelam decyzje ze nie ma co ryzykowac i leze póki moge i mam pomoc w domu.

Calusy dla was

10 lata 11 miesiąc temu #881540 przez nataliaa87
Hej,

Dziulka bądź silna! Dobrze, że malutka ma już swoje tygodnie. Wszystko będzie dobrze. Musisz w to wierzyć. Jesteśmy z Tobą i mocno trzymamy kciuki!

Maniula ja też ostatnio bardzo słabo ruchy czuję. Ostatnim razem jak tak było, to okazało się, że zależało to od ułożenia. Niestety maluszki już tak często nie zmieniają pozycji i takie słabsze okresy kilka dni. Mi się teraz wydaje, że moje dziecko leży teraz w poprzek i na dodatek buzią do kręgosłupa, więc jak się nie przewróci, to nici będą z oglądania za 2 tygodnie buziuni w 4d.

Ann bardzo dobrze zrobiłaś. W końcu skrócona szyjka, to nie żarty. A dwóch lekarzy mówi Ci co innego, więc lepiej nie ryzykować. Korzystaj i odpoczywaj póki możesz :)

Ale dzisiaj pięknie! Upały nas czekają.
Ja mam dzisiaj jakiś dobry dzień. Wczoraj miałam ostatnią wizytę u dentysty. Wszystkie zęby poprawione i w końcu skończą się wydatki z tym związane.
Czekam też dzisiaj na dwie przesyłki. Jedną z ubrankami (Znalazłam tani sklep internetowy. Jak się okaże, że ubranka rzeczywiście ładne i dobrej jakości, to Wam podam link), a drugą z mebelkami :D

Miłego dnia!

I oby to forum wróciło do normy, bo dni są takie dziwne bez Was!

10 lata 11 miesiąc temu #881563 przez asienka87
W końcu forum działa.. aż się balam, że już go w ogóle nie będzie :( tęsknilam za Wami :*

Dziewczyny dziękuję za miłe komentarze odnośnie zdjęć naszego syneczka :blush:

Ann trzymaj się Kochana- musisz dużo odpoczywać, zeby się nie skracała :kiss: ja właśnie na ostatniej wizycie tydzień temu miałam szyjke 2,1 cm... ale gin nie kierowal mnie do szpitala, tylko za tydzień będę miała prawdopodobnie (albo na pewno- nie zrozumialam) zakladany krążek...bo najpierw musiał mi posiew zrobić, aby sprawdzić, czy nie ma bakterii- jutro wyniki.. no i też mam dużo odpoczywać, ale ciężko leżeć :P ja w sumie mało leze, więcej siedze z wyciągniętymi nogami :) nie wiem, czy spacery sa wskazane przy krótkiej szyjce ?

Dziulka Słońce, jesteśmy z Tobą :* na pewno wszystko będzie dobrze :kiss:

Kakadu Morze.. zazdroszcze :) my w końcu nigdzie nie pojechaliśmy, bo z tą szyjką się porobiło i jutro mam dzwonić po wyniki posiewu i ewentualnie jechać do gina po recepte... ehh, a tak marzylo mi sie morze w tym roku :)

jak dobrze, że forum już działa :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #881574 przez nataliaa87
Asienka spacery raczej nie są wskazane. Powinnaś naprawdę dużo leżeć i odpoczywać. Przynajmniej dopóki szyjka nie wróci do normy.
A morze mi się też marzy. Z resztą marzy mi się jakikolwiek wyjazd jeszcze we dwójkę.. Muszę chyba pomarudzić mężowi :D

Dziewczyny orientujecie się jak to tak naprawdę w tym naszym kraju jest ze ZZO?? Bo ja od kilku dni ciągle o tym myślę. Wiem, że nie poradzę sobie bez niego i niby każda ma do tego prawo, a prawdopodobnie dostać jest je trudno.

10 lata 11 miesiąc temu #881579 przez missyy
Nareszcie!!! Ufff....

witajcie, ale mi Was brakowało ;D

Dziulka trzymam kciuki! Bądź silna :)

Maniula Mam podobny problem od kilku dni, też mała coś markotna się zrobiła :side: Też przykładałam rękę i sprawdzałam Schizy od razu można dostać co? :P Dziś może lepsza pogoda, ciepło, może młodą bardziej rozfikam.

ann-sunshine decyzja prawidłowa :kiss: , już nie wiele czasu nam zostało, więc pilnujmy się jak najlepiej. Dla naszych Szkrabów B)

Zapowiadają teraz upały, ciekawe jak je zniosę :S Ale z kolei padało i też było zle :P
Ogólnie czujemy się dobrze, trochę kręgosłup słaby, bo wieczorami padam z nóg. Ale ujdzie.

Ubranek na razie już nie kupuje, z trudem mi to przychodzi, bo takie słodziaki co rusz oglądam. Skupiam się dalej na pozostałej wyprawce.
W weekend przypadkiem zamówiłam meble do pokoju B) Weszłam do jednego sklepu, bo siostrzeńcowi chciałam klocki kupić, a patrze na wystawę, a tu moje mebelki :) Cenowo też spoko, nawet w necie drożej widziałam. Za tydzień już będą. A w weekend malujemy ;))

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #881591 przez ann-sunshine
No niestety przy krotkiej szyjce tylko lezenie i leki przeciwsurczowe daja rezultaty. Krotki spacer wokol bloku dla zdrowia psychicznego jedynie. Z pessarem spokojnie powinnas donosic ciaze do 38 tygodnia.

Bedac na ip uslyszalam historie malzenstwa ktore w 30 tygodniu przyjechalo do kolobrzegu na urlop i kobieta urodzila. Przeniesli ich do koszalina bo tu jest oddzial neonatologiczny i siedzieli tu miesiac.

Tak wiec zartow nie ma. Nasze dzieci najwazniejsze

Missy ale ci sie trafilo :-)

A ja czekam na ochraniacz do lozeczka :-)

10 lata 11 miesiąc temu #881681 przez katsi87
Dziewczynki kochane jesteście!!!:D
Na początku bardzo dziękuje za info Natalce i Aggi że forum już hula, bo bez Was dziwnie, też jak Asieńka się martwiłam że nie będzie już forum wcale!!!
Nastraszyli Nas, miejmy nadzieje, że już skończyli całkiem te swoje,, roboty"

Zacznę od tego, że zdjęcia bobasiów i Waszych brzuszków piękne!
Ann-sunshine i Dziulka, oraz Gosia: trzymajcie się wszystkie dzielnie i słuchajcie lekarzy. Tak jak mówisz Ann zdrowie dzidziusiów najważniejsze! Ślę w Waszym kierunku dużo dobrych myśli:********

Dziewczynki!!! Aggi, Ann sunshine, natalia87 i missy: jesteście KOCHANE!!!Jak napisałam na swoim fb: DZIĘKUJE WAM, sprawiłyście mi ogromną niespodziankę naprawdę. Banan na buzi był i nie schodził już do wieczora. KOCHANE jesteście: List był cudowny przez to chyba, że taki z serca prosto i taki szczery: uwielbiam:*** Bobasie też są bardzo wdzięczne i zaprezentuje ich Wam aby będą:D

Ja piszę też ze szpitala: zrobili mi ten zastrzyk sterydowy: przeżyłam i żyję dalej. Najgorsze, że do 14 aż mam czekać na łóżko ;/ i siedzę na krześle niewygodnym mega:plecy mi odpadną bo już od 8 30 nic innego nie robię tylko siedzę na krzesłach brr

Mam tu być niby tylko do jutra a potem lekarz kazał mi jechać z mężem na Majówkę:P hihi zalecenie:P

CZekam teraz na USG: zbawienne by było to aż godzina leżenia:P

Myślę tak samo jak Natalia że teraz już każda z Nas będzie miała większość dolegliwości: chociaż też miałam ostatnio fajny dzien, ze sie nawet dobrze czulam przez kilka godzin hihi, a tak to raczej kiepsko: tez mnie meczy bezsennosc tak jak was: ostatnio od 1 w nocy do 4 nie moge zasnac a okolo 5 juz budza mnie Fasolki/ chodzę jak zombie. ale moze to tak sie tym szpitalem przejmowalam.
Mam tez ciaglego kaca@!!!!! Macie tez? jeju Ja to bez wody: katastrofa;/ naprawdę. Do tego brzuszek ciąży mi bardzo już. Jestem 10 kg na plusie: wszystko chyba w brzuchu i biuscie wiec srodek ciezkosci i rownowaga hehe zapominam co to znaczy:D
Kochane dowiedzialam sie, ze Fasolki mogą wyjąć za miesiąc lub 5 tygodni. Moze dzis dowiem sie jakiegos terminu. Dam znac:D
Tym co sledza bloga lub FB dziekuje bardzo. Jestescie kochane:*

10 lata 11 miesiąc temu #881701 przez missyy
katsi87 Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc. Miód na serce, kiedy można sprawić komuś radość :cheer: Powoli wyprawka Ci się zapełnia. Swoją droga maluszki też już wkrótce będą na świecie :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #881713 przez ann-sunshine
Katsi :-)

a powiem wam że dobro wraca. Wczoraj moja mama poszła po martę do żłobka i pani poprosiła ją do dyrektorki. Mama w strachu, bo dyrektorka do niej, że to delikatna sprawa. A tu się okazało, że inna mama przyniosła torbę ciuchów ciążowych i w żłobku pomyśleli o mnie. Kij, że ciuchy są w rozmiarze 40/42, to co dam radę to wykorzystam, a resztę spróbuję oddać innym ciężarnym za free.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #881722 przez aggi
Dzień dobry sierpniowe mamusie :kiss:
w końcu można się tu dostać ! Choć wcale a wcale mi się ta wersja forum nie podoba :huh:
Zabieram się za nadrabianie bo mam aż trzy strony!

asienka ja ten laktator kupiłam za 85 z przesyłką, a byłam w sobotę w SMYKu i identyczny 149zł ! szok :blink: super że z maluszkiem wszystko OK :) ja nie mam pojęcia ile ma szyjka u mnie, lekarz tylko mówił że długa i zamknięta i że jest idealnie, więc ile ma mm to nie wiem. Ale ten Wasz Kacperek się zakrywa :D Uroczy!!

Gąska ja to samo mi gin tylko mówi że długa i zamknięta

natalia no szefowa Ci nieźle pojechała :dry: jakaś taka nieżyciowa kobieta czy coś :pinch: poka potem ubranka i mebelki my uwielbiamy oglądać :D ja dzisiaj się dowiedziałam od koleżanki że u nas w szpitalu dawają ZZO ale hmm nie wiem jak to konkretnie wygląda

dziulka zaciskamy kciuki by wszystko było jednak OK :kiss: BARDZO mocno trzymamy kciuki :kiss:

Ann najważniejsze że wszystko OK u Was i możesz odpoczywać w domu a nie w szpitalu w stresie żyć :kiss: ale tak jest masz całkowitą rację, DOBRO POWRACA nieraz ze zdwojoną siłą :)

missyy to remoncik pełną parą super :D :) spontany najlepsze :P ja też już ciuchów nie kupuję małemu bo chciałabym te co mam chociaż raz wykorzystać :P

katsi jak dobrze że jesteś B) :kiss: oby szybko to łóżko dla Ciebie się znalazło :) Cieszę się że paczka dotarła w całości i że mogłyśmy troszkę pomóc i sprawić choć małą radość :kiss: oczywiście że śledzimy bloga jak tylko Ciebie dłużej tu nie ma to ja zaraz tam zaglądam :D odzywaj się jak tylko będziesz mogła :)

A ja weekend miałam tak zawalony że szok, w sobotę cały dzień spędziliśmy rodzinnie z moimi rodzicami i bratem i jeździliśmy po muzeach i w ogóle - w CH wpadły dwa ciuszki dla malucha i zabawka :D a w niedzielę byliśmy z mężem na komunii ale kurcze nie dla mnie już takie imprezy, myślałam że umrę siedząc i jedząc :P nie nie nie już nigdzie na takie posiedzenia się nie wybieram :lol: w niedzielę to niemal z płaczem spać szłam taka pełna byłam i zmęczona..

jak tylko się nauczę to wrzucę Wam zdjęcia jakieś :P
która wie jak tu coś wrzucić teraz? :whistle:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #881725 przez nataliaa87
Katsi powtórzę się, ale cała przyjemność po naszej stronie :D
Kurcze już tak mało czasu zostało do przyjścia fasolek na świat! Ciekawe czy jedna dzidzia zostanie do końca niespodzianką :D Trzymaj się w tym szpitalu :)
Hmmm.. a co do kaca, to chciałabym mieć! Wlewam w siebie wodę na siłę żeby tylko wypić chociaż te 1,5 litra i nie zawsze mi to wychodzi..

Ann miło z ich strony :) Na ubrania ciążowe zawsze trochę szkoda kasy, bo potem to leży i może jeszcze z raz czy dwa się przyda, więc możesz coś dla siebie znajdziesz :)

Aggi pokażę ubranka jak dojdą :) A mebelki zamawiałam klupsiowe, więc dobrze wszystkim znane i popularne. Niby pospolite, ale najbardziej pasowały do reszty mieszkania i mimo wszystko bardzo mi się podobały :D A co do zdjęć to chyba na razie można je wrzucać tylko przez opcję "dodaj plik".
hmm.. ja na 22 czerwca dostałam zaproszenie na chrzest (34 tydzień), więc sugerujesz, że raczej ciężko będzie wytrzymać? :D Raczej chyba właśnie się nie wybiorę, bo kto wie jak się wtedy będę czuła.

10 lata 11 miesiąc temu #881745 przez missyy
natalia87 które mebelki z klupsia wybrałaś, ja mam zajączka, tak jak z resztą już kiedyś pisałam. Proste i na trochę starczą :P Cena jest oki, wykonane też są ładne, więc czemu nie. Szukałam nawet innych, ale ceny z kosmosu :P
Potem sobie jeszcze kupie pościel z tej serii ;)

10 lata 11 miesiąc temu #881761 przez aggi
natalia trzymam za słowo że pokażesz nam swoje zakupy :D pocieszę cię że ja też z mężem pojadę na chrzest końcem czerwca i nie wiem jak to wytrzymam.. a jechać musimy bo mąż chyba będzie chrzestnym :dry: nie widzi mi się to. Wiesz no zależy jakie masz 'baterie' - ja szybko miałam dość na tej komunii... siedzenie i jedzenie i nic więcej - myślałam że umrę, popołudniu błagałam żeby już wracać do domu :ohmy: dobrze że upału nie było bo tego by jeszcze brakowało.. lato będzie zdecydowanie ciężkie coś tak czuję. Mieliśmy też zaproszenie na wesele dwudniowe (!) 14 czerwca, ale po tej komunii tylko utwierdziłam się w przekonaniu że bardzo dobrze zrobiliśmy że nie idziemy.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka