- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Za to na fb tak naprodukowałyście postów przez dobę, że nie mogłam dziś na spacerze uwierzyć, i tak nie wiem, czy wszystkie znalazłam.
Natalia ale super z tym chrztem, a to że poczekali na ciebie, tzn że bardzo im na tobie jako chrzestnej zależy

Natalia a czemu nie używasz elektrycznego cały czas?
Inna u mnie dady nie odciskają, ale wielorazowe które używam czasem tak, jak za mocno zapnę. Z tego co kojarzę to chyba huggisy mają szersze te boki i gumki.
Dziecko mi jeszcze śpi po spacerze, a my zaraz na bioderka musimy iść. Kiedy ja ją nakarmię???
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

Inna chciałaś męża w domu to masz

Ann jeszcze nic nie kupiłam ale jak tylko dostanę $$$ to tam jedziemy mam obiecane

A Wy byłyście już po becikowe tak w ogóle????

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Ann ja kupiłam laktator elektryczny, bo naczytałam sie, że dziewczyny ściągają mleko w 10 min

Ann daj znać jak bioderka..
Co do chrztu,to rzeczywiście czuję się doceniona

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Aggi ja jeszcze o becikowym nie myślałam, bo Ł. ciągle w pracy i nie mamy jak tego załatwić. Mam nadzieję, że uda mi się jakoś do końca roku. W sumie to dobrze, że jeszcze go nie dostałam, bo stwierdzam, że za dużo w moim życiu byłoby zmian i mogłabym oszaleć

A tak poza tym, to jak jesteś tak na świeżo, to napisz mi proszę tu ładnie, co mi jest potrzebne żeby załatwić tę kasiorę

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ale moje dziecko jest marudne od szczepienia (wtorek)... jak długo to sie może utrzymywać? gorączki nie ma.. ale jest jakiś marudny, bardziej płaczliwy...gorzej śpi w nocy (budzi sie koło 2,00, a wcześniej spał do około 4 ) ma też katarek... zastanawiam sie, czy to tez nie przez ten katar... bo jak sie obudził w nocy o tej 2, to mu nosek aspiratorem potraktowałam, bo tak siorbał przez ten nos, ze szok.. no i spał potem do 7.00... najgorsze jest to, ze miał katarek, a i tak lekarz kazał go zaszczepić... myslicie, ze z katarkiem moze być dziecko szczepione?
ogólnie nie wiem już jak mu pomóc.. wkrapian sól fizjologiczną, oodciągam aspiratorem wydzielinę (swoją drogą, jest przy tym taki wrzask, ze szok..)
a jak prawidłowom odciągac aspiratorem? tą druga dziurkę sie zatyka, tak?
Ann Natalka miała długo katarek, tak? jak go zwalczyłas? my juz walczyymy jakis tydzień... wkrapiam też moje mleczko, aby nawilżyc nosek..
Aggi no to Ci pięknie Maksiu śpi:)
my już po becikowym

z tego co pamietam, to trzeba zaświadczenie od gina prowadzącego, akt urodzenia dziecka, zaswiadczenie o dochodach za 2012 r oraz o składkach zdrowotnych i społecznych, no i wypełnia sie druk w mopsie o becikowe

swietna sprawa z ta hurtownia

Ann dokładnie , nikt nie powininen sie wtracac, a kazdy chce byc madrzejszy;/
Natalia szczepisz płatnymi - zle, na nfz- zle, normalnie nie dogodzisz hehe

oj, gada gada

fajnie, ze na Ciebie zaczekali i mozesz byc chrzestna

gratuluje zapiecia sie w spodnie

ja bym nie dała rady na recznym- podziwiam

daj znac, czy ksiadz Wam sie zgodził na siostre... bo ja miałam ten sam problem i nam sie nie zgodził ;/
Inna u nas tez delikatnie sie gumka odbija.. uzywamy pampersów..
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Mały rozwalił mi dzisiaj cały schemat dnia..Teraz zamiast spać już w łożeczku, to śpi bez jedzenia z tatusiem..
Asienka mój mały nie był marudny po szczepieniu. Był tylko bardzo śpiący i to trwało ok. 3 dni. Ale ja nie szczepiłam na pneumokoki, a Ty chyba tak, więc może być inaczej.
Mi w przychodni powiedzieli, że jak mały będzie miał choćby katar, to mam nawet nie przychodzić.. Dziwne, że zaszczepili Kacperka.Przecież to dodatkowe obicażenie organizmu.
A co do księdza, to pytał się o ślub Twojej siostry czy po prostu sam to sprawdził? Czuję, że u nas będzie podobnie, bo raz już taka sytuacja w rodzinie była..
Uciekam do mleczka, bo już coraz wcześniej padam ze zmęczenia.
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
My skladalismy o becikowe ale ze maz ima sie roznych fuch i w 2012 wpadlo mu kilka umow zlecen to od kazdego pracodawcy musi zaswiadczenia o dochodach i zatrudnieniu przyniesc. Masakra jakas. Cala teczka dokumentow bo ja w miedzy czasie tez prace zmienialam. Moze w listopadzie rozpatrza nasz wniosek pozytywnie.
Ja tez sie w spodniach dopinam ale o nr wiekszych ha ha ha
Aaaa a z bioderkami wsio ok. Nosic na zabke i szeroko pieluchowac. Ha ha przyznam sie ze ani razu nie zastosowalam sie do pieluchow ania, ale za to w chuscie nosimy. Za miesiac znow musze tam isc a potem jeszcze pewnie za pol roku wrrr
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

asienka wiesz co Maks nie był marudny po pierwszym szczepieniu więc niemam pojęcia ile się to może utrzymywać... Mój tez płacze przy odciąganiu z noska ale po wszystkim jest uśmiech

a powiedzcie mi czy odczyn po szczepionce się Waszym dzieciom zrobił na rączce ? szczególnie zalezy mi na odp od mamuś które szczepią na nfz.. ann? inna?... bo Maks odkąd został zaszczepiony to ma na ramionku plamkę czerwoną dość dużą. Czy to jest już ta 'blizna'?
Maks z rana przywitał mnie kupą

Ann no tych papierów tyle trzeba jakby to grube miliony były

natalia tak jak już pisałam Maks jeszcze się w niektóre 56 body i kaftaniki mieści

Też spadam do łóżka

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

no własnie obwaiałam sie o ten katar i nawet zapytałam o to lekarza... a on osłuchał go i pwoeidział, ze może byc zaszczepiony..
a tym razem mielismy II turę obowiazkowego szczepienia- 5w1, pierwsze zniósł fajnie, tylko był ospały jeden dzień, potem miał rota i pneumo i zniósł super- zadnych dolegliwości....a teraz 3 szczepienie z kolei i jakiś dziwny... jak nie on.. rozdrażniony, płaczliwy, wierci sie, pręzy, płacze i wrzeszczy.. do tego ten nieprzechodzący katar i zła matka, która walczy z aspiratorem

Ann no własnie Kacperek nei znosi, jak mu zatykam drugą dziurkę.. już jak zblizam sie z solą fizjilogiczna do noska to kręci sie i odpycha... ... będe probowac z tym mleczkiem.. ale to wkrapiach na kilka minut i potem odciagasz?
my juz walczymy jakiś tydzień.. zastanawiam sie, czy to szczepienie nie pogłębiło mi tego kataru..
no własnie my mieliśy teraz to drugie szczepienie obiwiazkowe.. pierwsze zniósł fajnie, tez był tylko troche ospały tego samego dnia... może dlatego teraz gorzej znosi to drugie szczepienie, skoro mówisz, ze to drugie jest gorsze..
ciesze sie, ze u Was z bioderkami wszystko dobrze.
Aggi już własnie pisałam, ze u nas tez po pierwszym szczepieniu był fajny

my nie mamy odczynu na rączce bo był kłuty tylko w nóżki..
no własnie przy zatykaniu dziurki wrzeszczy i sie odpycha ;/
dobra, uciekam, dobranoc Kobitki :*
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a już się przyzwyczaiłam do przespanych nocy

asienka Maksa też jakiś katar chyba dopadł bo słyszę jak oddycha dziwnie a jak odciągam to ja nie wiem gdzie mu się ta wydzielina mieści !
Ja dzisiaj słucham co się w pokoju trzaska , wchodzę a tam Maks nogami w przewijak kopie i się cieszy

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
A w tej drugiej dawce ktores tam podaja zywe fragmenty i dlatego dzieci zle na nie reaguja. Marta mi sie kilka godzin darla dopoki przeciwbolowego nie dałam a potem spala. Takze nastawiam sie ze nedzie zle
To Maks sirga nogami do przewijaka? Wow
- kakadu
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

kakadu dzięki za fotki

my jutro jedziemy do teściów...... trzymajcie kciuki żebym kogoś nie pozabijała tam

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Powodzenia dzisiaj