- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ooo piszę jeszcze..
Aggi ile Maks wytrzymuje po takiej jednej butelce mm? Bo na z opakowania wynika, że dziecko powinno jeść średnio co 4 h, a mój w życiu tyle nie wytrzyma

Inna mam to samo.. Kręgosłup i nogi jak u starej babci.. Do tego kolana strasznie mnie bolą.. Chyba się sypię..
Ann zapraszam na Dolny Śląsk

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

i znów coraz ciszej na forum

jutro szczepienie, dowiemy sie ile nasz 3-miesieczny synek waży i mierzy

Ann trochę drożej.. ale najważniejsze, że pomogły

Aggi jestem z Tobą! głupimi docinkami sie nie przejmuj! ja tez miałam rezygnować po 3miesiecznym karmieniu, ale stan piersi sie poprawił, wiec jeszcze pociagne troche.. ale zobacze jak długo..
ja właśnie zapytam o tą kąpiel jutro pediatry, bo mamy wizyte szczepienną..
Natalia mój je tak różnie, ze szok... niby w miare co 3 godziny..ale czasem potrafi i 6 godzin nie jesc, a czesem po 2 jest głodny

a to mój słodziak 3-miesięczny (jutro konczy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

asienka ja też najpierw tu zaglądam

mam kurcze problem bo wczoraj młody dostawał już cały czas mm i kupy były 3 a dziś rano mnie takim kupalem przywitał że szok ogromną ciemną kupą a smróóóóód.. tylko mnie ten kolor martwi bo ciemna jest, zielonkawa a nie żółta echhhh

no i odparzyło konkretnie pupkę mu po tej kupie echh jak nie urok to sr...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kakadu
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

u nas wszystko ok
natalia87 wroclaw ladny ? do wczoraj tak dzisiaj już nie:)
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178

Inna współczuję, ja aż tak nie odczuwam bóli, idź może do lekarza i popytaj, skoro nie karmisz piersią to może jakieś leki na wzmocnienie kości czy stawów
Mnie się tylko zwyrodnienie w stopie odzywa po każdym spacerze

Asieńka jak po szczepieniu?
Moja Natalia 4570 gram, 25 centyl, póki co nie marudzi, ale wiem że kolejne szczepienie będzie gorsze, ale to dopiero 26 listopada. Aaaaa i już nie dokarmiam od ponad 2 tygodni jest tylko moje mleczko

Ale śliczni kawalerowie, moja córuchna będzie miała w kim wybierać
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

tak, tak, hahaha, to lustro

Ann ciesze sie, ze u Ciebie wszystko dobrze i to nie skaza

ja odstawiłam nabiał w postaci mleka, masła, serów, śmietany, jogurtów, maślanek itp, ale jeżeli w danych produktach są śladowe ilości mleka itp, to nei odstawiam, bo nic bym nie jadła... nawet dziś czytam etykiete na buraczkach, a tam śladowe ilosci mleka, no szok...
oprocz tego stosujemy te emolienty i brzydkie plamy praktycznie zniknęły

oprócz tego zauważyłam, ze jak Kacperkowi zakładam na noc do spania tylko krótkie bodziaki i przykrywam go kołderką, to lepiej śpi... nawet od 20.30 do 4.00... martwiłam sie troszkę, bo rączki ma odkryte i przez to chłodne... ale karczek ciepły, wiec chyba mu ciepło, tak? lekarz powiedział, ze jak lepiej spi , to znaczy, ze mu lepiej.. ogólnie dzieci z azs nie mozna przegrzewać..
To ładnie Ci Natalka przybiera

waga- 7280 g

kolejne szczepienie też jakos w listopadzie, tylko nie pamietam którego... za 2 tyg natomsiat mamy druga dawkę na pneumo i rota..
a wiecie, zdenerwowała mnie troche pielęgniarka dzisiaj.. idziemy na to szczepienie, a mały strasznie płacze.. wiedziałąm , ze jest głodny, bo jego pora sie zblizała... wiec wyjełam butelke i mu podaję... a ona na to : to Pani nie karmi piersią ? powiedziałam jej, ze to moje tylko odciągnięte... ale jakbym nie karmiła, to co ją to obchodzi ? matko, jakie te baby sa wredne..
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

mały dzisiaj cudnie spał od kąpieli 9h20min

szkoda że mnie ból brzucha obudził w nocy i latałam do łazienki jak poparzona

oby przeszło bo rano też mnie 'przegoniło'

mamy zamiar dzisiaj z mężem jechać becikowe w końcu załatwić
ostatni dzwonek żeby dochody za 2012 wzięli pod uwagę
kakadu ja staram się tu zawsze zaglądnąć

Ann ja mam skazę białkową ale nie aż tak mocną - plamy na brzuchu po większej ilości mleka czy nabiałów

asienka dokładnie dzieci z azs nie można przegrzewać i ubranka tylko 100% bawełniane. Masz nie lada wyzwanie z Kacperkiem, wiem jak bratowa się męczy a dziecko jeszcze bardziej... ja też się na centylach nie znam

u nas odparzenie chyba już mniejsze ufff zobaczę przy dziennym świetle bo tak to nie widzę za bardzo
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Asia właśnie chodzi mi o te śladowe ilości mleka lub o serwatkę w proszku, jest to nagminnie dodawane do różnych produktów

A mnie wczoraj baba od szczepień wkurzyła, bo minę miała taką jakbym dziecko krzywdziła gdy usłyszała że państwowymi szczepię. Swoją drogą to paranoja jest bo państwo płaci za inne, a zaleca podawanie tych płatnych skojarzonych. Dla mnie to chore jest. Ale spoko z inną mamą sobie pogadałyśmy przy cycaniu dzieci po szczepieniu i nam ulżyło.
Aggi i jak odparzenie mniejsze?
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Kiedyś jak Inna zakładała naszą grupę sierpniową na fb i pisałyśmy, że będzie nam się lepiej kontaktować, bo nie będzie czasu na forum, to w to nie wierzyłam..Myślałam sobie, że przecież dziecko też czasami śpi i w ogóle.. Hehh.. Myliłam się.. Dziecko śpi pól godziny i wtedy walczę z mlekiem, a jak się obudzi to trzeba się nim zająć..Teraz jakimś cudem odpłynęło na macie, a mleczko się produkuje, więc mogłam wpaść. Chciałabym mieć męża codziennie od 15 czy 16, ale ostatnio to jest 20.. No cóż..
Ehh.. Odnośnie tych komentarzy pielęgniarek w przychodniach, to jakaś porażka. U nas była taka sytuacja, że przy szczepieniu pielęgniarka powiedziała do małego: " To Ci się rodzice rzucili na szczepionki za kilka stów żebyś nie był kłuty za dużo razy.." Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać..

U nas leje... Sama bym się spać położyła, ale zaraz trzeba walczyć o kolację dla dziecka.
Kakadu o ładnej pogodzie pisałam w poniedziałek, kiedy jeszcze taka była

Asienka pięknie rośnie ten nasz najstarszy kawaler

Miałam w planach więcej napisać, ale moja dzidzia już nie śpi

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

natalia ja też w to nie wierzyłam przecież tyle nas tu było i aż wrzało ! a tu szok nie ma żadnej

Dziewczyny przywołuję Was do porządku

Napiszcie choć kilka słów tu, niech wątek nie umiera

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Trzeba nasz wątek podtrzymywać przy życiu

Zamiast iść spać, to ja kompa odpaliłam

Kiedyś, na początku ciąży pisałam Wam, że miałam być chrzestną u córeczki mojej kuzynki, ale nagadali jej, że kobieta w ciąży nie może itp

A tak w ogóle to chwalę się jeszcze jedną super wiadomością

Uciekam, bo głupoty już mi do głowy przychodzą i wymęczone od laktatora palce wysiadają

dobranoc

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja mojego emka kiedyś zabije przysiegam !

Godzina druga w nocy a dziecko zamiast spać po jedzonku bawi sie balonikiem grrrr ! Jejku głowę mu ukrece !!!! Ale jestem zła

Ehh ciężko mi tu wchodzić ... jednak fb szybciej sprawniej ale znowu tu można wszystko opisać jakos na fb nie napiszę wszystkiego nie wiem czemu

Dziewczyny czy waszym dzieciom też na udkach od pampersów robią się takie czerwone ślady ?? Znaczy od tych gumek ... jakie pampersy polecacie ?? Używam dady i próbowałam pampersa ale te drugie to juz w ogóle mi nie odpowiadaja :/
-no dobra zmykam luli ale najpierw muszę dziecko uśpić

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

INNA u nas tez takie ślady się robią. Tego chyba nie da się uniknąć. My używam pampersow zielonych głównie.
AGGI zazdroszczę tej hurtowni. W sumie jak juz będziesz miała te miliony, to i forumowe dzieci możesz obkupić