- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354
odciągam trochę mleka to drugą ręką będę pisać

gąska jak na nieprofesjonalne foty to super Ci to wyszło bardzo ładny aniołek

inna Maks też nosi niby 3-6 ubranka

natalia mały dostaje mm już 3x na dzień, w efekcie odciągając pokarm po dłuższym czasie (6-8h) mam całą butlę. Ale i tak siedze i siedze przy tym laktatorze

Ann u mnie upały po 25 stopni, szok

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

przepraszam za zaniedbanie , troszkę mnie nie było... ale najpierw przygotowania przed weselem (pierwszy raz zostawialismy naszego Szkraba) potem 2- dniowe wesele, a potem jakoś tak czasu brak... ehh, ale już nadrabiam

W sobote i niedziele byliśmy więc na tym weselu, w pierwszy dzien do 2.00, a w drugi do północy...ciocia i wujek mówili, że Kacperek bardzo grzeczny

We wtorek byliśmy u lekarza... mielismy skontrolować tą główkę, jest już lepsza, spłaszczenie z tyłu troszke sie zmniejszylo.. mamy nadal pilnować, aby leżał na boczkach..
oprócz tego ma suchą łuszcząca sie skórę, głównie na twarzy i głowie.. dodatkowo na twarzy ma czerwone zaognione łuszczące sie place.. lekarz powiedział, ze to azs połaczone z skaza i mam trzymać dietę , nie pić mleka, kąpac i smarować małego emolientami specjalnymi do azs ...
dowiedziałam sie też od lekarza, ze najtańsze szczepionki na rota i pnemo sa w tzw aptekach słonecznych... znalazłam taka w Tychach i okazało sie ze prevenar13 kosztuje 199,99 zł (ja płaciłam najtaniej 267 zł, a nawet chcieli 350 zł ;/ ) a rotarix 249,99 zł ( ja płaciłam 270 zł) szok, jaka różnica w cenie ;/
aha, okazało sie, ze Kacperek nie ma pleśniawek, tylko pozostałości po mleczku

aha i odstawiliśmy syropek na zaparcia i już drugi dzień były po 2 kupki ładne

a jak lekarz go zobaczył, to był w szoku, ze on taki duży, myslał, ze juz dawno 3 miesiace skonczył

Teraz postaram sie odpisać

Dziulka pytałam o tą wit C lekarza i powiedział, ze można stosowac ten Cebion, także podczas przeziebienia

Aggi najwazniejsze , zebys Ty była szczęśliwa ! nie ma co sie męczyć.. ja i tak Cie podziwiam, ze tyle wytrzymalas

u mnie bepanthen poprawił stan moich piersi, teraz juz nic nie krwawi i nie peka, wiec nadal odciągam.. daje sobie max pół roku, więc jeszcze 3 miesiace.. chyhba ze cos sie zmieni jeszcze

Twojej bratowej dziecko tez ma skaze i azs? to samo lekarz powiedział o Kacperku.. póki co karmie, ale jak będe chciała przejść na mm, to będę musiała skonsultować to z lekarzem ?
śliczny Maksiu

ja odciagam mleko tak co 4-6 godzin, czasem 7 godzin i tak cały czas utzymuje laktację , nie odciagam jak niby sie powinno co 2-3 godziny.. i mleka mam az za nadto

Natalia ładna ta mata, choć widziałam takie dodatkowo z osłonką dookoła, zeby mały sie nie wyturlał z maty

Inna moja szwagierka ma te puzzle i bardzo sobie chwali

moj Kacperek tez sie mocno ślini i puszcza bańki

ładne ubranka, widze ze zakupy sie udaly

z lulaniem, to u nas różnie, czasem lulamy czasem nie

ogólnie wieczorem trochje lulamy i do łózeczka, tam sie powierci i zasypia, w nocy nie lulamy w ogóle, do łózeczka i zasypia, w dzien czasem sam zasypia, czasem jest lulany, w południe spi w huśtawce - bujaczku

my kąpiemy codziennie

Serduszko u nas był problem z kupkami. Lekarz zalecił syropek na zaparcia lactulosum, podawałam w sumie 3 tyg, zmniejszajac dawkę, kupli ładnie robił, potem odstawiłam syrop i juz dwa dni ładnie kupkę tak 2 razy dziennie robi

Gąska śliczny Oskarek, śliczne zdjecia

Ann zazdoszcze wyjazdu, świetna sprawa, odpoczęliście

współczuje pleśniawki na sutku.. też to przechodziłaml;/
No odkopałam sie w koncu

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Ummi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

ja tu tylko na chwilke jak zwykle... jakos ciagle cos sie dzieje i dla Was czasu brak - podczytac jeszcze czasem dam rade, ale z odpisywaniem jak widac kiepsko

nie to nie ja na fb - wlasnie czytam, ze mamy grupe

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
hmmmm choc chyba nie dolacze bo jest jakis problem z tym linkiem ktory podalyscie

my kapiemy 1-2 razy w tygodniu

aha - co do azs - moj starszy synek tez ma, emolienty pomagaja, lepiej wtedy tez nie kapac czesto wlasnie bo to jeszcze bardziej wysusza skore, nie kapac w bardzo goracej wodzie i dobrze wlasnie nawilzac skore.
pozdrawiam i postaram sie poodpisywac pozniej :*
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
godz. 2.00, odciagam mleczko

mój mały Skarbek budził sie o ok. 3-4, a teraz przestawił sie na 1-2.. moze to przez sezon grzewczy i inne powietrze ?
stosujecie cos na katarek oprócz aspiratora ? choc z tym aspiratorem tez mam problem... moze za słabo zasysam ?
Natalia nie wiem, czy maja, bo my kupujemy te 5w1 u nas w przychodni... a prevenar nam lekarka poleciła i przepisała recepte .. a szczepicie 5w1 czy 6w1? bo to chyba tez ma znaczenie przy wyborze szczepionki na pneumo, bo przy wypisywaniu recepty pediatra pytała, która wersje wybieramy... ile płacicie ?
Ummi dawno Cie nie było

czyli mówisz aby przy azs nie kapac codziennie ? no własnie skóra taka sucha i szorstka...
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Asienka problem w tym, że nawet w przychodniach brakuje tych szczepionek. U mnie też nie było miesiąc temu. My szczepiliśmy tymi 6w1, bo nie było wyjścia. Tamtych nie było. Chodziło mi tylko o to, że te hexa są o ok. 50 zł droższe niż te penta, więc się zdziwiłam, że ja za swoją zapłaciłam mniej (bo 189) niż Ty za swoją. U mnie w przychodni Prevenar był po 150 zł.
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Natalia u nas niestety w przychodni tylko 5w1, żadnych innych szczepionek nie maja i musimy prevenar i rotarix w aptece kupować, dlatego szukam najtańszych , nio i własnie w tych cenach najtaniej znalazłam...
Aggi no własnie będę musiała o to mleko zapytać, jak będe chciała stosowac mm , no i za miesiac kaszki, wiec też nie wiem jakie... pewnie te bezmleczne.. we wtorek szczepienie, wiec zapytam lekarza..
u nas póki co , lekarz zalecił stosować emolienty firmy svr- ciężko bylo mi je znaleźć, obdzwoniłam ponad 20 aptek u mnie i w 1 znalazłam.. ale po dwóch dniach już jest lepiej

co do noska, to wkropiłam po kropelce mojego mleczka, bo widziałam na fb , ze ktoś o tym pisał i zobaczymy

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Asienka to my też we wtorek mamy szczepienie
Ummi mam nadzieję że Inna przyjmie Cię do grupy szybciutko bo na fb jednak łatwiej i szybciej
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
to faktycznie będę musiala kąpać co drugi dzień.. bo póki co kąpałam codziennie..
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Pogoda wczoraj tragedia, obawiam się że dziś będzie podobnie

Kropki na buzi znów wróciły

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dziewczyny ja mam mega problem konkretnie chodzi o moje nogi ... przed ciążą byłam osobą bardzo ruchliwa wszędzie chodziłam na piechotę bo bardzo to lubilam rzadko kiedy bulam zmęczona mialam mega dużo sily a teraz po porodzie jestem jak staruszka i bardzo mi to przeszkadza wychodzac z córcia na spacer to po dwóch godzinach czyje się jakbym maraton zrobiła

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
najpierw opowiem co u mnie

No więc młody już większość posiłków dostaje mm, praktycznie wszystkie
bo odciągam trochę mleka ale już po 10h. Teraz nawet po 12. Lewy cycek już prawie
odpuścił z produkcją, ale prawy się buntuje trochę i twardy dość często. Ale nie daję się.
Znów usłyszałam kilka gorzkich słów 'wyrodna z Ciebie matka', 'jak to dziecku nie dać cycka'
'biedne dziecko'.................. Ale podjęłam decyzję, trwam w tym i psychicznie mi lżej.
Dzielnie piję miętę i szałwię, chodzę z tetrówkami w staniku i kurna lepiej się czuję

Tabletki mam zamiar wykupić i ostatecznie zakończyć produkcję.
Jeszcze ciut ciut boję się że młody dostanie zaparć po mm bo póki co kupy miał cudne
z trzy na dzień po karmieniu mieszanym. Ale nie mam zamiaru zmieniać decyzji. Dzięki za wsparcie,
tyle się o nim mówi i pisze, a ja go w domu nie mam................ Mąż neutralnie do tego podchodzi,
ale wiecie same co już kilkakrotnie usłyszałam a to wcale nie pomagało.
Dzięki że jesteście!
Teraz nadrabiam

my na szczepienie dopiero 3 listopada
asienka bratowa kąpie w sumie codziennie. Lekarka nic jej na ten temat nie mówiła
Ann ja mam skazę białkową i placki na brzuchu mi się robią swędzące jak zjem za dużo. A że uwielbiam nabiały, mleko, jogurty itd to chodzę cały czas z tymi plamami

Inna mam to samo, przed ciążą chodziłam po kilka km dziennie, a teraz nogi mi się zapuściły, najchętniej bym poza bramę domu nie wychodziła....... echh