- Otrzymane podziękowania: 50
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Teraz trzy serca biją we mnie...
Grupa krwi męża przy pierwszej ciąży nie była mi do niczego potrzebna. Przy drugiej ciąży też nikt o nią się nie pyta. Gdy pobierają mi krew do odczynu Combsa, to pytają tylko o moją grupę krwi. Także tak... Ale rzeczywiście może chodzić o bliźniaki. Ale nie jest to aż tak ważne.
Co do fajnych ginekologów. To my z moim dyskutujemy o autach, o domkach na drzewie dla dzieci. Jest tylko troszkę starszy ode mnie i przesympatyczny.
Z siuśkami idzie kiepsko. Jak jest bardzo gorąco, to staram się dawać Paulince tylko majteczki na pupcie. Jak gdzieś mi się zsiusia, to łatwo to zauważyć, bo na każdym kroku mi towarzyszy. Mój mały kochany Bąbelek. Kilka dni temu 3 razy mi się zsiusiała w ciągu może 5 minut. Nie wiem, czy ze stresu (choć jej go nawet w najmniejszej dawce staram się nie fundować).
Piorę ubranka od bliźniaczek. Powiem Wam, że nie wiem skąd mi się ich tyle namnożyło. Tylko piorę, piorę, prasuje, piorę. Jakaś kompletna masakra.
Miłego dnia dla Was wszystkich
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Agniesia kolor moczu po tej tabletce to standard, tez tak mialam.
Malvi waga nas laczy,stawy nas lacza haha xd. To lipaa nie targ, masakra jakas! Wgl nie ogarniali go:/
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114
Pieluchy najlepiej sprawdzić i wybrać wg. własnego doświadczenia bo jednym spasuja innym nie. Dady - pamiętam jak dostaliśmy paczkę dla Nadii jak się urodziła (ok. 3 l. temu) i nie podeszły mi bo były dość sztywne. Jednak z tego co wiem (szwagierka je teraz kupuje) zmienili je i są już miękkie, niewiele odbiegające od Pampersów czy Huggiesów (te używałam z początku) więc sama będę chciała wypróbować te Dady
Kinga To dobrze, że już się za pranie wzięłaś, żebyś zdążyła z tym wszystkim
Ale z Ciebie kruszynka i śliczny brzuszek
Aneta Migreny to ja mam odkąd pamiętam. Powiedziałabym nawet, że teraz w ciąży żadziej mnie głowa boli. Na szczęście noc przespana dobrze i dziś już jest ok.
Zakupy przez internet to i moja specjalizacja
Co do wieku, bodajże wczoraj był poruszony temat. Nie wiem jak to będzie za kilka/kilkanaście lat bo ja już czuje się jak dziad od dawna, a mam 28lat
Udanej niedzieli
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Jagodzianka no i jeszcze do tego nasze Bąble mają podobną wagę ( a przynajmniej miały, nie wiem jak teraz
Aneta nie warto, więc dobrze, że nie pojechaliście. Generalnie mogłoby być warto, gdyby udało nam się wcześniej zapisać na USG, ale zauważyliśmy ten namiot dopiero po jakimś czasie i była już zajebista kolejka :/ Daj znać gdyby jeszcze do końca naszej ciąży obiło Ci się coś o uszy o kolejnych targach - jakichś bardziej "kameralnych", bo te nagłaśniane to jak widać tylko nastawione na zbijanie kasy, a nie na atrakcje dla ciężarnych
Caroina ja kupiłam paczkę Rossmannowych Newborn 28 szt. i zapłaciłam niecałe 15zł, z tego co patrzyłam Dady 28 szt. są praktycznie w takiej samej cenie
Właśnie zaczynam porządki w mojej szafie - muszę zrobić miejsce na rzeczy Krzysia
- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 126
Caroina tez jestem migrenowa, ale zauwazylam ze w ciazy w porownaniu do okresu nieciazowego - migren jest mniej. wiec bardzo mnie to cieszy. ale fakt - jak juz zlapie bol glowy to jest masakra, bo nic nie pomaga:/
ja wczoraj wieczorem postanowilam zrobic liste rzeczy do kupienia (oczywiscie na podstawie listy agniesi , ktora kiedys tu dodala - wielkie dzieki jeszcze raz!
szukam przy okazji tych rzeczy w internecie, zapisuje linki i wpisuje orientacyjna cene - musze wiedziec ile tkasy bedziemy potrzebowac, bo juz czasu coraz mniej... znalazlam w koncu lozeczko, na stronie, te poleconej tutaj - tylko nie wiem czy to nie za drogo - chociaz to caly komplet z materacem i ochraniaczami...
www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-17-el-...iera-duplikat-1.html
co do butelek - to faktycznie fajnie wyglada ten zestaw startowy aventu...
ubranka - czekam na pudlo od siostry po jej coreczce, zebym wiedziala co musze dokupic (musze wyselekcjonowac stamatd unisexy zeby Stasiu nie byl potem poubierany w rozowe ksiezniczki;))
wozek - siostra ma dac, wiec o tym w ogole nie mysle... najgorsze ze nie pamietam jak ten ich wozek wygladal...
becik i poduszka do karmienia - pisalyscie ze przydatne, wiec chyba tez sie zdecyduje...
no i jeszcze fotelik - ale poki co szukamy wsrod znajomych czy ktos nie chce sprzedac, zeby nie inwestowac w nowe...
macie jakies lozeczka powybierane? jakby co to prosze o linki, bo nie wiem czy jestem przekonana do tego co znalazlam (chociaz te lozeczka wsyzstkie takie same prawie;))
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Malvi Przyjemnego porządkowania
Munkki Dokładnie też tak mam. Gdzieś czytałam, że kobiety w ciąży, które wczesniej cierpiały na migreny teraz mają ich mniej lub wcale i odwrotnie, te które ich nie miały teraz mogą cierpieć z tego powodu.
Nie orientuje się teraz w cenach więc musisz posprawdzać w necie. To prawda, te łóżeczka drewniane wszystkie bardzo podobne. Ja mam prawie identyczne łóżeczko tylko kolor sosna i ma wyjmowane szczebelki. A szuflada bardzo przydatna. Ze względu na brak miejsca kupowałam tak, żeby jak najwięcej miejsca wykorzystać (m.in. pod łóżeczkiem). Gdybym miała osobno pokój dla dziecka, który mi się marzy to inna bajka, a tak to trzeba kombinować.
- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 126
teraz znowu obczajam wanienki... jakies rady doswiadczonych mam? wanienka duza czy mala? kiedy zaczelyscie myc dzidzie w normalnej wannie / prysznicu? wanienka ze stelazem czy bez? kapalyscie w lazience czy pokoju? a moze komoda kapielowa? albo wiaderko?
za duzo tego do wyboru :/
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Przez pierwsze tygodnie kąpaliśmy małą w pokoju, żeby nie gonić z nią mokrą przez korytarz. Niestety łazieneczke mamy małą i suszenie oraz pozostała pielęgnacja odbywały się w pokoju na łózku/kanapie. Później już, żeby nie łazić z tą wodą kąpałam ją w łazience, a później przenosiłam. Fajnie jak łazienka jest większa bo wtedy super jest taka komoda z przewijakiem – wszystko jest pod ręką i można to załatwić w łazience bez kombinacji. U nas niestety nie było na to miejsca.
Aneta Tak mieszkamy w domu z moimi rodzicami. Oni zajmują dół, a my górę. Mamy tu do dyspozycji duży pokój, kuchnie, łazienkę i toaletę oraz korytarz. Tak więc wszystko w 1 pokoju. Taki salon z sypialnią, pokojem dziecięcym i nawet łazienka bo swego czasu stał tu nocniczek, a niebawem będzie kąpana Milenka
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-