BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

11 lata 1 dzień temu - 11 lata 1 dzień temu #896004 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Aneta_78 Mam wrażenie, że żyjemy w podobnej bajce. U mnie przy trójce to nawet nie ma już szans na 4 dziecko (hmm... znów bliźniaki, było by to dla mnie zbyt duże ryzyko). W dzisiejszych czasach trójka dzieci, to już i tak dużo. Więc na chłopczyka już raczej mąż nie może liczyć.

Ja jak narazie przekroczyłam wagę 60 kg.

malvi Ja piorę białe, bardzo ciemne kolorystycznie i takie pastelowe osobno.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 dzień temu #896005 przez Caroina
Jagodzianka Szkoda, że trafiło na weekend ale mam nadzieje, że po poniedziałkowych wynikach Cie wypuszczą

Malvi Ja prałam wszystko razem bo nie miałam ciemnych rzeczy, później jak ubranek przybyło, dzieliłam na jasne i ciemne. Mamy dużo ubrań, piorę kilka razy w tygodniu, jednak jestem słaba w tym temacie i wiem, że wiele rzeczy należy robić inaczej tak więc lepiej, żeby inna mamusia się wypowiedziała :)

Gochens Dzieki za info, tak przypuszczałam ale bałam się, żeby pralki nie załatwić.

11 lata 1 dzień temu #896006 przez Kinga2424
Caroina Ja piorę troszkę inaczej. Tam gdzie jest komora na proszek wlewam płyn do prania. A płyn do płukania osobno.

11 lata 1 dzień temu #896040 przez jagodzianka44
Dzis mierzylam cukier na 2glukometrach i jeden 185 a drugi 164 ;/ chujowo, za godzine zmierze sobie od nowa:). Co do prania ciuszkow, ja bd segregowac, ale zajme sie tym jak pokuj zacznal tzn skonczal robic bo teraz to bez sensu...wozek jak wyjde chyba ze lezec bede musiala, ale mowili ze zle nie jest tylko oszczedzac sie mam to moze tak lekko chodzic bd mogla, zreszta na zakupy sie musze wybrac :)

11 lata 1 dzień temu - 11 lata 1 dzień temu #896080 przez agniesia1604
Hej.
Bylam dzis w sklepie Cubus. Polecam. Maja ogromne przeceny i wyprzedaze. Kupilam Stasiowi 2 pary bodow z dlugim rekawkiem, spodnie dzins cienkie i bluze dresowa z kaptirem za 45zl za wszystko. Bylo sporo dla niemowlat a najwiecej dla dziewczynek. Ale trzeba niekiedy szukac. Wszystki praktycznie normalnie kosztpwaloby mnie 180zl.

Niestety dzis sie okazalo ze nie w kazdej biedronce mozna placic karta

11 lata 1 dzień temu #896086 przez jagodzianka44
Agniesia poka zdjatka ciuszkow !:)

11 lata 1 dzień temu #896108 przez agniesia1604
Jagodzianka o tej zbrodni tego kolesia w poniedziałek w interwencji...

Ciuszki od razu poszły do prania... jak nie zapomnę to wrzucę fotki jak wyschną:P

Rozmawiałyście o praniu... ja aktualnie przy jednym maluchu piorę wszystko razem ... jednakże jak kupuje nowe ciuszki to sprawdzam czy farbują.
Malutkich dzieci ubranka raczej nie farbują:)
Tak więc piorę wszystkie razem.

Przy drugim dziecku, będę prała jednak tak że , białe i błękitne oraz kolorowe:)

11 lata 1 dzień temu #896113 przez malvi
Ale tu dziś cisza :P Ja dziś miałam skończyć opracowywać pytania na obronę, a się trochę obijam ;) Właśnie oglądamy z Krzysiem mecz :woohoo: :woohoo:

Dzięki dziewczynki za rady tym razem co do prania :D W przyszłym tygodniu zakupię już proszek i zacznę powoli prać to co mam :) :)

Agniesia no to niezła cena :)

Jagodzianka i jak ten cukier? Sprawdzałaś znów?

11 lata 1 dzień temu #896128 przez jagodzianka44
Malvi sprawdzalam, kolo 14 byl 130, a po 18 byl 125. Dodam ze mierzylam godz po kazdym posilku:) w poniedzialek zrobia mi krzywa to bede spokojniejszza :)

11 lata 1 dzień temu #896136 przez malvi
Jagodzianka ja tak patrzę, że Ty chyba masz źle ustawiony jeden suwaczek, bo masz napisane, że zostało równe 15 tyg do porodu, a to nieprawda :D tzn. według naszych terminów :woohoo: :evil:

11 lata 1 dzień temu #896138 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny
Mąż usypia mi Paulinkę, więc weszłam zobaczyć co u Was słychać.
Jakoś strasznie tutaj cichutko dzisiaj.
jagodzianka44 To dobrze, że z cukrem coraz lepiej.

11 lata 14 godzin temu #896179 przez jagodzianka44
Malvii Kochanie a ile nam zostalo?;* hahah no mi ten suwaczek tez cos nie pasowal i poprawialam i co? Gowno! Dalej tak wychodzi! Wiem ze ten z odliczaniem tygodni jest trafiony u mnie w sam raz, zreszta nam sie bedzie konczyl 26tydz a zaczynal 27- III trymestr! :) to chyba powinno zostac 14t4d chyba u mnie, ale u mnie z matma slabo wiec mozesz mnie poprawic :)

11 lata 13 godzin temu #896190 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Trzeci trymestr to chyba zaczyna się od skończonego 27 tygodnia. Mi chyba dopiero zaczyna się w przyszłym tygodniu. Przynajmniej tak mi się wydaje.

U mnie pogoda prześliczna. Rano byłam w kościele autem, choć mam kilka metrów do kościoła. Było święcenie kierowców i samochodów. Także tak:)

Po obiedzie jedziemy do moich rodziców z Paulinką i teściami na grila. Powiem Wam, że ja z dnia na dzień jestem coraz słabsza.

Miłego dnia dla Was wszystkich i Waszych Pociech

11 lata 13 godzin temu #896191 przez malvi
Jagodzianka hmm.... Jeśli ja mam termin na 9 a Ty na 11 to powinnaś mieć, że:
- zostało 14 tygodni i 5 dni
- jest 25 tygodni, 2 dni ciąży

CHYBA, O ILE JA MAM DOBRZE USTAWIONE :woohoo: :woohoo:

11 lata 12 godzin temu #896196 przez jagodzianka44
Malvii u mnie jest ze okragla liczba np. W tym przypadku bd 26 wypada zawsze w czwartki xd od samego poczatku ciazy tak bylo xd i jebli sie terminie, na 10 mam ;*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka