BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 10 miesiąc temu #896470 przez jagodzianka44
Malvi ja chce cos w stylu bialego blondu bo nie chce zeby pozniej zolte sie zrobily ;/ noo to samo u mnie z koncowkami jest :)

Aneczka mi polozna mowila ze na tym etapie co ja jestem to tez nie mam prawa czuc dobrze ruchow, no ale czuje w koncu to 840g poviechy!:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #896483 przez Caroina
Malvi Jak dla mnie jesteś świetnie przygotowana i szafa oraz 2 komody zdecydowanie pomieszczą wszystko, jeszcze Ci miejsca a miejsca zostanie :)

Jagodzianka Super wieści, teraz szybko do domu! :)

Munkki O to jednak kupiliście ten Thermomix :)

Ania Spokojnie się pomieścicie, my dajemy rade bez problemu, a będzie nas teraz 4 :)

Aneta Współczuje ja miałam taką noc z sob na niedz. Teraz też Ci się spina brzuch czy już jest ok? Ja zwiększyłam dawkę magnezu i jest dużo lepiej. Biorę 4 razy na dzien i jeszcze w nocy jak wstane i pomaga

Kinga Przygotuj i zacznij więcej wypoczywać. Wczoraj miałam właśnie przemyślenie, że z Nas wszystkich to właśnie Tobie najbardziej pasują bliźniaki w sensie, że chyba żadna lepiej by sobie nie poradziła z tyloma obowiązkami. Taki pracuś z Ciebie, zamiast odpocząć to ciągle coś działasz :)

Aneczka Ja w poprzedniej ciąży miałam tak samo. Nadie czułam tylko jak się położyłam, a podczas całego dnia będąc w ruchu nie i tak było do końca ciaży. Dodam, że ruchy te były słabe. Widocznie to zależy od ułożenia. Słyszałam też, że jak łożysko jest na przedniej ścianie to ruchy są słabiej odczuwalnie (nie wiem jak było wtedy u mnie) Dla porównania Milenka teraz wierci się dużo więcej od Nadii i też jest to bardziej odczuwalnie. Nie wiem czy widziałaś odcinki „ciąża z zaskoczenia” Tam kobiety nie czuły żadnych ruchów i dzieci rodziły zdrowe. A może po prostu lubi spać, dzieci często śpią kiedy jest się w ruchu, a dopiero kiedy się położymy zaczynają się ruszać. Ale jeśli bardzo Cie to niepokoi to skonsultuj z lekarzem tak dla uspokojenia.

10 lata 10 miesiąc temu #896506 przez agniesia1604
hej
Ja od 2 tygodni czuję ruchy od 3-5 razy dziennie... a od 3 dni nawet czuję czkawkę maluszka i to nawet teraz 3 razy na dzień... to w miarę równe ruchy ... same zobaczycie i to nic złego i to normalne:)

Ale super uczucie:)

Co do rozmiarówki...
Mój Staś do 9 miesiaca nosił 74 rozmiar a od niedawna ubieram mu 80 i 86 ...chociaż nie jest duzy ale rozmiar 74 schodził mu już z ramion a niektóre spodnie nawet 80 stały się zbyt krótkie kiedy siedział:)
Mysle ze teraz na pół roku to ciuszki mamy bo jednak dzieci w tym wieku (roczek) nie rosną bo mają wiecej ruchu? ...

10 lata 10 miesiąc temu #896508 przez jagodzianka44
Caroina ja mam lozysko na przedniej scianie, ale ruchy czuje dosc mocne :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #896518 przez Caroina
Jagodzinka Tak to jest, mimo że wiele osób tak mówi, w tym lekarze to jak widać nie ma reguły :) Każda z Nas inaczej przechodzi ten stan i to jest piękne, mimo, że niektórym przysparza więcej problemów.

10 lata 10 miesiąc temu #896565 przez aneczka25
też mam łożysko na przedniej ścianie i wiem że będę czuć dzidzię delikatniej....no ale ja już mam stres...że ona taka maleńka a ja jej zaszkodzę bo nie wiem co się dzieje bo to pierwsza ciąża i ja nie wiem jak odczuwać twardniejący brzuch, jak odczuwa się skurcze czy nie skraca mi się ta szyjka....no panikara

10 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #896568 przez Aneta_78
;-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 10 miesiąc temu #896579 przez jagodzianka44
Aneczka mi sie szyjka juz skrocila, delikatnie bo delikatnie, na szczescie juz sie nie skraca :) tez nie czulam,ze sie skrocila. Tego raczej wyczuc sie nie da. Spokojnie jeszcze Ci sie rozkreci, dajcie sobie czas. Nerwy tylko sytuacje pogorsza. :)

10 lata 10 miesiąc temu #896586 przez Caroina
Aneczka To jest tak specyficzne uczucie, że raczej nie da się go niezauważyć i będziesz wiedziała, ze to to :) no chyba, ze znów u każdej to inaczej jest odczuwalne. Mnie to nawet minimalnie przy tym zemdli czasem :dry:

Aneta Dokładnie u mnie też tak było tyle, że dowiedziałam się dopiero miesiąc przed terminem porodeu, że mam 2cm rozwarcia, a wcześniej nie czułam żadnego skurczu ani bólu więc byłam w szoku. A teraz przy tych dolegliwościach co są to sobie myśle - kurcze to teraz chyba z 5 cm jest jak wtedy 2 z niczego się zrobiły ;) Ten ból pod żebrami to może jakiś ucisk jest bo też tak mam tylko po prawej stronie, a na USG nic nie znaleźli.

10 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #896593 przez Aneta_78
;-)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #896594 przez jagodzianka44
Cukier po 2h wyszedl 7,82 przy normie 7,80 ;////!!!

10 lata 10 miesiąc temu #896635 przez agniesia1604
To te zdobycze za 45zl z Cubus'a
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #896636 przez Caroina
Aneta No proszę jak się uwijasz szybciutko. Niedawno nie miałaś nic a ostatnio już pisałaś, że wyprawka prawie kompletna, fryzura nowa, jutro nowy kolorek i do tego moze torebeczka ;) Brawo, tak trzymać, w końcu Tobie też się należy :) Ja tylko leże w łóżku i chciałabym to wszystko, a nie mogę :huh:
Tak to jest wydawało się, że na wyprawkę jest mnóstwo czasu, a teraz okazuje się, że się spóźniłam i jak każą mi leżeć to dopiero po 30tc fryzjer i pomału startuje z resztą wyprawki o ile będzie mi dane. Powtórze się ale DZIĘKOWAĆ ZA INTERNET!!! :D

Jagodzianka A ten wynik to dobry wyszedł czy nie bo nie robiłam tego badania i nie orientuje się w ogóle jaka jest norma

Agniesia Świetne rzeczy :)

10 lata 10 miesiąc temu #896638 przez Caroina
Jagodzianka Teraz widzę, że podałaś normę. Prawie się zmieściłaś, czyli jest dobrze :) co Ci lekarz powiedział na ten wynik?

10 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #896639 przez Aneta_78
..

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka