BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #897660 przez Kinga2424
A ja tam uwielbiam czipsy paprykowe, albo z cebulką. Mniam. Solonych jakoś nie trawię:)

klaudiad6 Byłam dziś w Żorach u kosmetyczki koło Eskulapu. Robiłam Paulince kolczyki. A w Suszcu jestem co weekend. Odnośnie Twojego męża jeśli jest +/- w moim wieku, to pewnie go będę znać, ale jeśli dużo młodszy, to hmmm... chyba jednak nie. Suszec mimo wszystko jest jednak duży:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #897661 przez dotkawy
Polecam do zobaczenia filmik tak dla rozweselenia :woohoo: podobno w ciazy joga jest bardzo wskazana, hihihi :evil:

www.facebook.com/photo.php?v=65204714486...55417&type=2&theater

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #897662 przez Caroina
Kinga Dokładnie paprykowe i cebulkowe górą! :woohoo:

Dorota Świetny filmik, sie uśmiałam :lol:

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #897665 przez Aneta_78
ihi

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #897666 przez dotkawy
Ale pogoda jest jak jutro bedzie tez tak lac, to chyba sie zastrzele..........pzynajmniej ksiazki ponadrabialam :-) Juz od 1,5miesiaca siedze w domu na L4, ale kurcze dziwnie mi tak, jak pracowalam przez ostatnie 9lat caly czas, a teraz tyle czasu wolnego .... Jak sobie policzylam to jak po macierzysnkim, a chce isc na rok, wykorzystam sobie zalegly urlop to pojde do pracy dopiero w 2016roku :woohoo: a juz mi sie zaczyna teskic za moja praca i pacjentami.....zawsze to jakos dzien szybko lecial i odskocznia byla od domu

Oj jakbym tu maiala jeszce jakis otwarty sklep w poblizu to lays juz by byly moje, a tak to nici, jeszce maz pojechal do pracy, tak to by on mi zasuwal, a co :woohoo:

Karolina tez mnie rozbawil, zwlaszcza koniec z butelka, heheheh :silly:

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #897670 przez Aneta_78
;-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 9 miesiąc temu #897672 przez dotkawy
Aneta_78 wiem, wiem juz nasluchalam sie na ten temat ;) juz nie wspomne o wysypianiu sie ;)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #897674 przez Caroina
Aneta Jesteś wspaniałomyślną mamą :)

Dorota Taaa, mina faceta bezcenna, się zdziwił. Pogoda u Nas ma być jutro ponoć ładna tak więc nie zastrzelaj się ;) ...tylko wpadnij na herbatkę :)

10 lata 9 miesiąc temu #897676 przez klaudiad6
Kinga2424 - Ja teraz rzadko bywam w Żorach,jedynie na zakupach lub jeśli jadę do mamy.To prawda mały nie jest alee myślę że swój urok ma :) :) Cisza i dużo terenu do spacerowania z pieskiem.A co do męża to ma 28lat :P

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #897678 przez Kinga2424
Aneta_78 Kupiłam Paulince dwa pajacyki do spania. Powiem Wam, że strasznie chłodno jest w nocy.
A z przebijaniem uszu... Dla mnie to był koszmar. Od kilku dni się tego obawiałam. Chciałam już jej zrobić na roczek, ale strach mnie przerósł. Poprosiłam kosmetyczkę by zrobiła jeden za drugim, bez przerwy. Paulinka strasznie mi płakała, a mnie serce pękało. Ale jak dostała chrupka czekoladowego to już było jej od razu lepiej. Do teraz serca mi pęka. Gdybym wiedziała, że w dorosłym życiu nie będzie się tego bała, to nigdy bym jej tego nie zrobiła. Mi mama też bardzo wcześnie przekłuła uszy i do teraz jestem jej za to ogromnie wdzięczna. A Paulinka chyba już nic nie pamięta. Teraz smacznie już śpi. Ale mam nauczkę. Jeśli chcę by bliźniaczki miały przekłuwane uszy, to muszę iść o duuużo wcześniej. Nie będę tak długo czekać. Paulinka już zbyt dużo rozumie.

Hmmmm... dziewczynki grzeczne.... Moja to jest Aparatka jakich mało:) A co do czasu to Anetko masz rację.

klaudiad6 Ja mam 27, więc myślę, że powinniśmy się znać ze szkoły. Jak dla mnie Suszec jest o 100% wspanialszy niż Rybnik. I chyba tak już zostanie.

10 lata 9 miesiąc temu #897698 przez Caroina
Miłej nocy dziewczynki.
Uciekam już do spania bo męczy mnie ból głowy....znowu :(

10 lata 9 miesiąc temu #897707 przez nelka
oj dziewczyny ale naskrobałyście, za dużo czasu wolnego widze macie :P już niedługo...

Caroina z tą skracającą się szyjką jest tak że rzeczywoście musisz sobie wypośroskować obie opinie lekarzy bo szyjka skraca się pod naciskiem, więc jeśli dużo będziesz chodzić to coraz większa Mielnka może powodować że może się ona skracać. Choć napewno nie tylko to ma na to wpływ, lepiej się oszczędzaj!

Pisałyście o infekcjach. Badanie które je wykluczają mamy chyba dwa razy robione w ciąży. Cytologie na początku i na koniec czystość pochwy czy jak to się tam nazywa. Ja też czasem mam wrażenie że coś hoduję więc gin polecił mi że tak dwa razy w tyg można zaaplikować sobie laktovagine (jest bez recepty). Szczególnie teraz w czasie upałów może być większe ryzyko infekcji.

A oto moja dzisiejsza zdobycz :laugh: dla dużej i małej na przyszły rok po 10zł z h&m

Też mam opryszczke na ustach i dostaję średnio dwa razy w roku jak jestem przeziębiona i osłabioma:( wyszła mi po powrocie z wakacji ale ja to jestem chyba nie odpowiedzialna bo od razu zaczełam smarować Sanolem... ma mentol, tymol i kwas salicylowy więc mam nadzieję że nie zaszkodzi a bardzo pomógł bo już nie ma śladu po niej.
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #897735 przez malvi
Dziewczynki! Coraz więcej tu piszemy co mnie bardzo cieszy :D Więc nadrabiam....

Kinga bronię się z marketingu, a dokładniej z zarządzania marką :) Ja mam we wtorek tą obronę, a do tej pory nie mam wystawionej recenzji, chyba też zamierzają to zrobić dzień przed :P

Munkki ja będę segregować ciuszki tak jak Anetka :) Przynajmniej to mi się wydaje najbardziej sensowne ;)
Ja mam taki śpiworek, bo dostałam go od koleżanki, ona mówiła, że używała go głównie do wózka na chłodniejsze dni, jako taką dodatkową ochronę :)
Wózek moim zdaniem jak najbardziej ok dla chłopca, nie jest "typowo dziewczęcy" :D

Gochens ja przez miesiąc przybrałam 2kg :whistle: Ciekawe ile jeszcze pójdzie w górę....

Marza a tą moją Nystatynę to muszę aż przez 10 dni brać :S W ogóle teraz dużo leków biorę, więc zrobiłam sobie wczoraj rozpiskę na lodówkę co kiedy i ile :P

Klaudiad6 ja generalnie z Warszawy, ale jakiś rok temu przeprowadziłam się do Piaseczna pod Warszawą :)

Jagodzianka a te pieluszki w promocji to BabyDream? Jeśli tak to słyszałam od znajomej, że są podobno bardzo dobre. Ja już mam kupioną jedną paczuszkę 28 szt. za 14,99zł (normalna cena bez promocji ;) )

Anetka SMACZNEGO! :laugh: Ja nawet nie chcę mówić ile wczoraj zjadłam placków z jabłkami :whistle: :whistle:

Caroina cieszę się, że lepsze wieści po tej wizycie :) A mąż dobrze Ci powiedział, ja też bym troszkę leżała, ale bez przesady ;) Ja się wczoraj strasznie źle poczułam i też musiałam poleżeć, bo myślałam, że upadnę

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dotkawy dobry filmik haha :woohoo:

10 lata 9 miesiąc temu #897759 przez Caroina
Nelka Tak też mi się wydaję, bo jak dłużej pochodze to czuje ucisk w dole.
Sukieneczki śliczniusie :)

Malvi Tak zrobię, będę umiarkowanie wylegiwać, żeby czasem nie przesadzić i żeby się nie skończyło szpitalem.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu #897766 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Dziś mam wizytę o 15:30. Już nie umiem się doczekać:)

Caroina Mam nadzieję, że ból głowy odszedł w zapomnienie.

nelka Prześliczne zakupy:)

malvi U mnie było tak, że ocenę od recenzenta miałam wystawioną rano przed obroną. Także tak...
Ja wczoraj kupiłam Paulince w Tesco pampersy z firmy Pampers. Niecała 100 (bo Paulinka używa 5) kosztowała niecałe 80 złotych.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka